The Society Säsong 1

 
 
The Society är en Netflix serie som handlar om ett gäng ungdomar som ska åka på en skolutflykt och när de kommer hem igen upptäcker de att staden är helt öde. 
 
Serien påminner ju mycket om Flugornas Herre. Vad gör man när alla vuxna är borta och det inte längre finns några regler? Vissa tar tillfället i akt och festar och lever livet. Andra försöker skapa någon slags ordning. Och sen är det de som reagerar som nog jag skulle reagerat, man blir rädd och deppig och vet inte vad man ska göra. Det är intressant att se dom försöka bygga upp ett nytt samhälle med lagar och regler. Men sen samtidigt vill de ju inte ge upp utan hitta svar på hur tusan de hamnade här och hur de kommer tillbaka. Det är många olika personligheter och många olika viljor vilket gör dynamiken mellan karaktärerna intressant. Det är en serie som är svår att sluta titta på. Jag slukade alla avsnitten ganska snabbt. Jag vill se mer och hoppas det blir en säsong 2. Nedan följer lite övriga tankar som innehåller spoilers. Så om ni inte sett klart hela serien läs inte vidare.
 
SPOILERS!
 
 
 
 
  
 
 
Jag hade inte väntat mig att Cassandra, den självklara ledaren, skulle dö så tidigt som hon gjorde. Men en bra twist för det gjorde ju att allting ändrades om. Det leder till att hennes syster Allie blir ofrivillig ledare. Avundas inte de svåra besluten hon tvingas ta. 
 
Jag vet inte vem som är min favoritkaraktär. Men en karaktär jag kände mycket för var Elle. Hennes ensamhet och ustötthet ledde henne in i armarna på Campbell, som visar sig vara en riktig psykopat. Men bra iallafall att det finns folk omkring henne som nu är medvetna om vad som pågår.
 
Det finns en hel del par i denna serien. Grizz och Sam var de jag fastnade för mest. Tycker de var fina tillsammans. Man känner ju verkligen med Sam. Självklart vill han inte svika sin bästa vän som han lovat att vara där för men samtidigt förtjanar han också att vara lycklig. 
 
Slutet lämnade en med en massa frågor. Vi fick se Cassandra och Allies mamma i West Ham och bakom henne får man se en minnestavla med alla ungdomarnas namn. Så vad betyder detta? Är alla ungdomarna döda? Lever de i en alternativ verklighet? Har föräldrarna något med deras förvinnande att göra? Kanske är det något slags experiment. Jag tror också att det kan vara någon annan än Dewey som sköt Cassandra. Kan det ha varit hennes egen mamma? Skulle vara riktigt mörkt. Som sagt jag hoppas verkligen det blir en säsong 2 för man vill ju ha svar på dessa frågorna. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: