Game of Thrones 8x04 "The Last of the Starks"

 
 
Jag blev förvånad när jag gick in på twitter efter jag sett klart avsnittet och såg hur mycket hat avsnittet fått. Jag tyckte om detta avsnittet. Det var inte perfekt, det fanns vissa issues. Men jag tyckte serien gick tillbaka till sina gamla rötter i detta avsnittet och det gillade jag verkligen. Det plottas, det byts sida och så vidare. Detta avsnittet var väldigt mycket om den mänskliga tragedin och det är något som fascinerar mig. Efter att det här skrämmande hotet i norr har besegrats så måste de fortfarande strida sinsemmellan, som Tyrion sa. 
 
Jag älskade Winferfell festen. Jag ville vara där med dom. Jag ville bli full med Tormund. Köra dryckeslek med Tyrion. Ha the Hound säga några buttra kommetarer till mig. Jag är glad att man fick se dom fira och vara lite lyckliga, innan allt går åt helvete igen. 
 
Gendry blev lord of Storm's End. Kul för honom. Inte lika kul att Arya tackade nej till hans frieri. Men det är jag glad att hon gjorde. Eller alltså jag gillar dom tillsammans och allt. Men hade känts så out of character för Arya att göra det. Det där har aldrig varit det hon velat. 
 
Alltså Jaime och Brienne! Whooah! Väntade mig verkligen inte att detta skulle hända. Jag var liksom nöjd med dubbnings scenen för det var nästan som en kärleksförklaring. Men jag är glad att det hände. Och jag var glad...tills halva avsnittet. När jag insåg att Jaime var på väg att lämna skrek jag rätt ut "Du skulle bara våga!". Jag blev så himla besviken på honom. Men efter jag hade lugnat ner mig inser jag att det makes sense. Han kan inte låta sig själv vara lycklig på grund av alla de hemska saker han gjort. Likt en missbrukare faller han tillbaka. Det är tragiskt men inte så förvånande att han väljer att gå tillbaka till Cersei. Det jag hade önskat var att allt inte hände i ett avsnitt. Man hade velat se honom brottas lite mer med valet. Det finns stunder då det blir extra tydligt att de borde haft en 10 avsnitts säsong. Hur som helst, nu känner jag mig säker på att Jaime kommer döda Cersei i slutändan, och kanske dö själv. De kom in i världen tillsammans och de kommer lämna den tillsammans. För något mer måste det ju vara för Jaime. Tänker inte acceptera att det är såhär det slutar för honom, att han är tillbaka i Cerseis grepp igen.
 
Det var tydligt på festen hur utanför Daenerys är. Makten rinner ur fingrarna på henne och hon har panik. Kan tycka att Dany är lite väl besatt av tronen ibland. Men i detta avsnittet kände jag för henne. Jag förstår att hon bara är så jäkla done nu alltså. Inom loppet av typ en vecka har hon: 1. Fått reda på att mannen hon älskar är hennes brorson och har bättre anspråk på tronen hon kämpat arslet av sig för 2: Förlorat stora delar av sin armé och sin lojalaste rådgivare och får ingen som helst uppskattning för vad hon gjort 3: Förlorat ännu en drake och sett sin bästa vän bli dödad. Säger inte att detta ger henne rätt att bränna up King's Landing och döda en massa oskyldiga människor, för som det ser ut nu är det väl det som kommer hända. Jag tror vi har ett tragiskt slut att vänta oss för Daenerys. Det ser ut som att det är åt Mad Queen hållet de går med henne. Hon har alltid haft en tendens till galenskap. Men hon har kunnat kontrollera det och hon har haft människor runt henne som hjälpt henne med det. Men som sagt efter allt som hänt henne den senaste tiden...
 
Jag förstår varför Jon ville berätta sanningen om sig själv för Sansa och Arya, de är ju hans familj. Men ganska dumt ändå. Tog ju bara 2 sekunder sen hade Sansa skvallrat. Det är tydligt att Tyrion har motstridiga känslor angående Daenerys. Jag tror faktiskt att han tror att hon kommer göra världen bättre, och att han bryr sig om henne. Men man har ju redan innan fått se att han inte är ense med vissa av hennes beslut. Och den här nya informationen ställer nog till det en hel del för självklart börjar man fundera över om det är ett bättre alternativ. Varys verkar ju onekligen tycka så iallafall. Han har ju alltid sagt att han tjänar riket. 
 
Övriga tankar:
-Scenen med Bronn var inte min favorit. Den kändes bara så malplacerad. Som att den bara var där för att de tre skulle ha en scen ihop.
 
-Eurons attack överraskade mig. Men den borde inte överraskat Daenerys. Borde hon inte ha sett skeppen uppifrån draken??
 
-Arya och the Hound on the road again. Yay! Hoppas man kommer få se lite av det och att de inte direk är i King's Landing i nästa avsnitt. 
 
-Sam och Gilly ska ha ett barn till. Aww! Kändes som att det där var den sista scenen vi fick se mellan Sam och Jon. Sorgligt. 
 
-Att Jon inte sa hejdå till Ghost?? Hur Ghost bara stod där och gnydde och tittade ner i marken :( Det gjorde faktiskt ont i hjärtat. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: