Game of Thrones 8x03 "The Long Night"

 
 
Jag var på riktigt nervös inför detta avsnittet. Min puls var så hög under hela avsnittet och var helt svettig efteråt. Vem behöver ett träningspass när man kan kolla på Game of Thrones? Ser fram emot att se om avsnittet så jag kan njuta lite mer och inte sitta och ha panik över vem som kommer dö. 
 
Jag älskade hur de byggde upp stämningen i början. Det var lugnet före stormen. När man såg alla stå där och titta ut över mörkret och bara vänta, vänta på döden, kände man verkligen deras rädsla. Och när Dothraki armén rusar ut och hur ljuset gradvis slocknar. Damn. Så rök hela Dothraki armén där? Var ju bara Jorah och och några få till som återvände. Jag förstår att Dany inte bara kunde stå och titta på när detta hände, men samtidigt förstörde det ju planen. De skulle vänta på the Night King. 
 
Ärligt talat tycker jag Jon och Dany under denna striden var...ganska värdelösa? Jag menar vad bidrog de med egentligen? Kanske är jag lite för hård nu. Man får ju inte glömma bort att Jon är den som har kämpat för att samla ihop alla. Och Daenerys bidrog med sin armé och sina drakar. Men jag vet inte jag hade bara väntat mig mer utav dom i denna striden. Såg någonstans nån som skrivit att medans Jon stod och skrek åt en isdrake så dödade hans lillasyster the Night King och räddade mänskligheten. Lite kul. Tydligen är det där något som fått mycket kritik, att det var Arya som dödade the Night King och inte Jon. Vilket jag inte förstår alls. Jag tyckte det var briljant att Jon, den självklara hjälten, inte var den som gjorde det. Arya har tränat hur många år som helst för det här. Det är klart det skulle vara hon. Och perfekt att hon använde dolken som användes för att försöka döda Bran till att nu skydda honom. Jag tycker också detta är så perfekt för att det är iprincip samma som när Ned dödades i avsnitt 9 av säsong 1. Han var hjälten och den man trodde skulle lösa allting och så bara BAM dör han. Det har aldrig varit en serie som haft en självklar hjälte. Jag menar vem trodde att Jon skulle bli så viktig som han är i säsong 1? Det är en serie som leker med förväntningarna på vad en hjälte ska vara. Har bara så mycket känslor för Arya efter detta avsnittet. Hon var verkligen the real MVP. Hennes moves alltså wow. Älskade hur Davos bara pausade stridandet och stod imponerad och såg på. Same Davos, same. Hon lyckades även med att få the Hound ur sin panikattack och återgå till stridandet. Det är nästan som att han har en faderlig beskyddarinstinkt när det kommer till henne. Det är fint att se. 
 
Jag hade väntat mig att Sansa skulle använda sina leadership skills och ha något slags tal nere i the Cryps för att lugna alla, som hon gjorde under Blackwater. Men jag gillade verkligen hennes och Tyrions moment. För dom att vara tillsammans i denna stunden när de ska möta döden efter allt de gått igenom tillsammans. Man kan se att de båda genuint bryr sig om varandra. Skulle inte bli förvånad om de skulle sluta upp som gifta. Det här snacket om hans lojalitet till Daenerys fick mig att tro att de kanske bygger upp någonting där. Hmm. Det var väl ingen som var förvånad över att the Crypts skulle visa sig vara en inte så säker plats? Inte så konstigt kanske då det ju är en plats fylld med DÖDA MÄNNISKOR. Att ingen tänkte på detta?? Jag menar Jon, han om någon borde väl fattat då han sett med egna ögon vad the Night King kan göra. 
 
Jag hade faktiskt väntat mig att fler karaktärer skulle dö i detta avsnittet. Är väldigt förvånad över att Grey Worm klarade sig. Varje gång har tog av sig hjälmen tänkte jag "Nu dör han". Trodde även Tormund, Davos och Podd skulle ryka. Var även riktigt orolig över Jaime och Brienne. Trodde nån av dom skulle dö för att rädda den andre. De vi förlorade var väntade dödsfall. Dolorous Edd. Sad att det bara är Jon och Sam kvar från Nights Watch gänget nu. Lyanna Mormont. Hon dog som hon levde, like a boss. Tuff och modig tjej det där. Beric Dondarrion. Offrade sig själv likt Jesus för att rädda the Hound och Arya. Passande. Theon Greyjoy. Visste att han skulle dö i denna striden. Han dog för att skydda Bran i Winterfell. Han har nu gottgjort sig. Även om jag förlät honom mycket tidigare. Sorgligt men fint avslut för honom. Jorah Mormont. När Dany föll ner på marken trodde jag Jon skulle dyka upp och rädda henne. Men självklart var det Jorah. Självklart. Han har funnits där vid hennes sida och skyddat henne under så lång tid och han har älskat henne trots att han vet att hon aldrig kommer älska honom tillbaka på det sättet. Att han nu dör för att skydda henne var det mest perfekta sättet han kunde dö. Hur fint var det inte på slutet när Drogon la sig runt Dany för att trösta henne? Aww. Melisandre. Kom tillbaka en snabbis för att hjälpa men när striden var vunnen hade hon ju uppfyllt sitt syfte.
 
Det har pratats om hur mycket tid och energi det tog att göra detta avsnittet, och det syns. Sååå otroligt snyggt. Liksom tänk att detta är en tv-serie. Såna här strider ser man i filmer. Avsnittet har kritiserats för att ha ett Deus Ex Machina slut. Jag blev med förvånad över att det stora hotet är besegrat redan i avsnitt 3. Trodde verkligen de skulle dra ut på det längre. Men jag gillar ändå att de gjorde såhär. Nu har vi 3 avsnitt där det känns oförutsägbart vad som kommer hända. Det politiska spelet har ju alltid varit vad serien handlar om. Så ser fram emot att se det återgå till det. De har besegrat döden och det är klart att de kommer leva och nu handlar det om att bygga den världen de vill leva i.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: