Recension: Green Book

 
Genre: Drama, Komedi Skådespelare: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini Regissör: Peter Farrelly Produktionsår: 2018
 
Handling: Filmen utspelar sig året 1962. Frank "Tony Lip" Vallelonga förlorar sitt jobb som dörrvakt på en nattklubbi New York när den stängs ner för renovering. Desperat efter ett jobb för att kunna försörja sin familj går han till en jobbintervju med "doktor" Don Shirley, en berömd pianist. Don vill anställa Tony som sin chaufför och livvakt under en åtta veckors turné genom den djupa södern. Tony tvekar till en början att behöva vara borta från sin familj i två månader och att behöva jobba för en afroamerikan, men lönen är för bra för att tacka nej till. Trots deras olika uppfattningar om det mesta börjar en stark vänskap uppstå mellan dem. (text från wikipedia)
 
Mitt omdöme: När jag såg att detta var en roadmovie kände jag direkt att den skulle vara något för mig. Och jag gillade den verkligen. Tycker den var varmhjärtad och underhållande samtidigt som den berör viktiga ämnen som rasism och fördomar. Den är ganska så förutsägbar men tycker ändå det var en bra feel good-film. Viggo Mortensen och Mahershala Ali är riktigt bra i sina roller och samspelet mellan dom är fint. 
 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: