The Handmaid's Tale 3x01-3x03

 
 
The Handmaid's Tale är tillbaka med sin tredje säsong och det släpptes 3 avsnitt på en gång. Sånt gillar vi. Jag tycker det var 3 starka avsnitt som gjorde mig spänd på att se vart resten av säsongen tar vägen. 
 
Jag var helt säker på att något tragiskt skulle hända med Emily och Nichole när dom flydde. När de hamnade i vattnet så trodde jag verkligen att bebisen hade drunknat. Men de lyckades ta sig till Kanada. Man blev så lycklig att de hamnade i säkerhet och hur fina alla på sjukhuset i Kanada var. Jag förstår att Emily inte ville kontakta sin fru med en gång. När man har varit med om så mycket som hon har vait med om är man en annan människa och hon var såklart rädd att det inte skulle vara detsamma som det var emellan dom. 
 
Hade June verkligen räknat med att hon bara kunde gå in och hämta Hannah och sticka? Det tror jag inte, hon är smartare än så. Men den enda chansen hon har att få tillbaka sin dotter var ändå att stanna. Hon har en större chans att förgöra Gilead om hon är på insidan än om hon är på avstånd. Vi fick ju se frö planeras för en revolution. När June blev omplacerad till Commander Lawrence blev man först lättad, för han verkade ju vara hygglig. Men sen...not so much. Vad är grejen med honom egentligen? Det är som att han med all den makt han har tar njutning av att han kan bestämma vilka som är värda att rädda. 
 
Vi fick se Serena brottas med sin val att lämna bort Nichole. Hon vet nog innerst inne att hon gjorde rätt beslut men det är såklart jobbigt för henne. Ett barn var allt hon ville ha. Och kanske är det denna moderskärlek som får henne att vända emot Gilead. På något konstigt sätt är sorgen att förlora ett barn något som förenar Serena ch June. Ska bli intressant att se om Serena kommer att samarbeta med June. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: