The Handmaid’s Tale 3x04-3x05


(null)

Tycker de två senaste avsnitten har varit väldigt känslosamma. Blev tårögd när Emily träffade sin son igen, och när hon insåg hur mycket hon missat. Naturligt att stämningen mellan Emily och hennes fru är lite awkward, men det är ändå hoppfullt. Det kommer ta tid.

Det var känslosamt att se June och Luke få kontakt via telefon efter så lång tid. Såklart kunde hon inte säga allt hon ville säga. Så smart av henne att fixa det med banden. Jag är glad att hon berättade för honom att Nick är den riktiga pappan till Nichole. Tufft att höra, men måste ändå vara en tröst att veta att hans fru inte varit ensam i det helvete hon lever i och att Nichole faktiskt är skapad av kärlek.

Det är svårt att veta var man har Serena. Man trodde ju ändå att hon visste att det hon gjorde var för barnets bästa. Men tydligen inte. Jag undrar vad som kommer hända efter denna tv-sändningen nu. June är iallafall inte glad, det är något som är säkert.

Big Little Lies 2x01 ”What Have They Done?”

 
(null)
 
När jag hade sett klart säsong 1 tänkte jag att det var en perfekt säsong som det var. Så var en aning skeptisk när nyheten om en säsong 2 kom. Men efter att ha sett första avsnittet känner jag mig ändå positiv. 
 
Jag gillar att se hur alla kvinnorna hanterar det som hände, och hur det har förenat dom. Men man bara vet ju att någon kommer knäckas. Just nu ser det ut som Bonnie. Hon var ju inte en karaktär som hade en jättestor roll i förra säsongen, så jag gillar att det är mer fokus på henne nu. Förståeligt att Celeste har blandade känslor över Perrys död. Hur vidrig han än var så hade dom ändå något fint tillsammans en gång i tiden. Och han är ju hennes barns pappa. 
 
Meryl Sreep är lysande i sin roll som Celestes svärmor. Hon är passiv aggressiv och så...weird. Man har ju känslan av att hon kommer vilja gå till botten med vad som egentligen hände med hennes son. 

The Handmaid's Tale 3x01-3x03

 
 
The Handmaid's Tale är tillbaka med sin tredje säsong och det släpptes 3 avsnitt på en gång. Sånt gillar vi. Jag tycker det var 3 starka avsnitt som gjorde mig spänd på att se vart resten av säsongen tar vägen. 
 
Jag var helt säker på att något tragiskt skulle hända med Emily och Nichole när dom flydde. När de hamnade i vattnet så trodde jag verkligen att bebisen hade drunknat. Men de lyckades ta sig till Kanada. Man blev så lycklig att de hamnade i säkerhet och hur fina alla på sjukhuset i Kanada var. Jag förstår att Emily inte ville kontakta sin fru med en gång. När man har varit med om så mycket som hon har vait med om är man en annan människa och hon var såklart rädd att det inte skulle vara detsamma som det var emellan dom. 
 
Hade June verkligen räknat med att hon bara kunde gå in och hämta Hannah och sticka? Det tror jag inte, hon är smartare än så. Men den enda chansen hon har att få tillbaka sin dotter var ändå att stanna. Hon har en större chans att förgöra Gilead om hon är på insidan än om hon är på avstånd. Vi fick ju se frö planeras för en revolution. När June blev omplacerad till Commander Lawrence blev man först lättad, för han verkade ju vara hygglig. Men sen...not so much. Vad är grejen med honom egentligen? Det är som att han med all den makt han har tar njutning av att han kan bestämma vilka som är värda att rädda. 
 
Vi fick se Serena brottas med sin val att lämna bort Nichole. Hon vet nog innerst inne att hon gjorde rätt beslut men det är såklart jobbigt för henne. Ett barn var allt hon ville ha. Och kanske är det denna moderskärlek som får henne att vända emot Gilead. På något konstigt sätt är sorgen att förlora ett barn något som förenar Serena ch June. Ska bli intressant att se om Serena kommer att samarbeta med June. 

Serielista - Maj 2019

 
Det var ett tag sen jag uppdaterade denna listan. Men såhär ser det ut just nu:
 
Serier jag är up to date med:
Big Little Lies
Feud
Liar
Miracle Workers
Orange is the New Black
Outlander
Sherlock
Stranger Things
The Crown
The Good Fight
The Good Place
The Handmaid's Tale
The Marvelous Mrs. Maisel
This is Us
True Detective
Vår tid är nu
You
 
Serier jag ligger efter med:
A Series of Unfortunate Events (säsong 2)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Castle Rock (säsong 1)
Fargo (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Girls (säsong 3)
Manifest (säsong 1)
Mindhunter (säsong 1)
Modern Family (säsong 8)
Nashville (säsong 5)
New Girl (säsong 4)
Shameless (säsong 9)
Six Feet Under (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Sopranos (säsong 5)
Twin Peaks (säsong 2)
Vikings (säsong 4)
 
Serier jag har gett upp:
American Horror Story 
Dallas (nya)
Fear the Walking Dead 
Grey's Anatomy
Mr. Robot 
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Riverdale 
Scandal
Supernatural 
Teen Wolf 
The 100
The Carrie Diaries
The Following
The Walking Dead 
True Blood
Westworld 
 
Serier jag är klar med:
Alias Grace
Bodyguard
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Chernobyl
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Downton Abbey
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Game of Thrones
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Orphan Black
Parenthood
Parks and Recreation
Rise
Sharp Objects
Skam
Sons of Anarchy
The End of the F***ing World
The Haunting of Hill House
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
The Society
The Vampire Diaries
Veronica Mars
Vänner
Waco
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Cityakuten
Dexter
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Prison Break
Sense8
Skins
The Wire

RSS 2.0