Outlander 4x13 "Man of Worth"

 
 
Äntligen fick man reda på vad det var för skalle Claire hittade i skogen. En indian som åkt tillbaka för att varna sitt folk. 
 
När Jamie offrade sig var jag helt säker på att det var så det skulle bli. För Jamie och Claire har ju separerats i varenda säsong. Alltså Ian. Fina Ian. Vad stolt jag blir över honom. Scenen mellan honom och Jamie fick mig att börja gråta. Jag undrar om detta är det sista vi ser av honom. Det stora leendet på slutet visade iallafall att det kanske är hans plats trots allt. 
 
Jag tycker scenen mellan Murtagh och Brianna var fin. Jag gillar att se de två få en relation. Även om det var bra att man fick höra att Brianna hade förlåtit Jamie, hade jag gärna sett en scen mellan dom två också. Tycker det har byggts upp för det. Eller bara att hon lät honom hålla hennes barn hade räckt. 

Hmm jag förstår inte varför Roger behövde tid att fundera över om han skulle tillbaka till Brianna? Visst han har varit med om så mycket den senaste tiden och han blev väl lite överrumplad över all information. Men ändå. Roger och Briannas återförening fick mig inte att känna så mycket som man borde gjort helt ärligt. Jag vet inte men det är bara något som gör att jag inte är helt såld på dom som par än. Kanske för att det varit så himla fram och tillbaka med dom. Jag hoppas iallafall jag kommer känna annorlunda nästa säsong.

Murtagh och Aunt Jocasta, hell yeah säger jag bara. I ship it! Man såg ju att det fanns en gnista där i deras första scen. Men sen när hon slängde whiskeyn i ansiktet på honom (bra siktat för en typish blind person) var jag plötsligt inte lika säker längre. Men jorå. Jamie och Claires miner på slutet när Murtagh och Jocasta omfamnade varandra, haha alltså jag dog.
 
Slutet bygger ju upp för en intressant storyline nästa säsong. Har svårt att föreställa mig att Jamie kommer överlämna Murtagh och leda honom till sin död. Men det är ju en jobbig sits för Jamie. Hans skyddande av Murtagh innebär ju en fara för hans familj.

Jobbigt med uppehåll nu. Det känns som att säsongen precis startade. Tycker den här säsongen har varit den bästa efter säsong 1 faktiskt. Jag har bestämt mig för att börja läsa böckerna nu. Har inte velat göra det innan eftersom jag gillar serien så mycket och om man läser böckerna blir det bara att man jämför. Men man måste ju klara sig igenom det långa uppehållet på något sätt. 
 
 
 
 


Lena

Jag satt mest och bara JAG VILL SE LORD JOHN GREY TRÄFFA BRIANNAS BARN! Hahahha

Svar: Jag vet jag med!! Konstigt att han inte var där ändå. Om han har varit där för henne innan borde han ju definitivt varit det när hon födde barnet.
escapereality.se

2019-02-02 @ 22:39:30
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: