Outlander 4x10 "The Deep Heart's Core"

 
 
Efter hur underbart och fantastiskt förra veckans avsnitt var med alla fina familjemoments så var stämningen en annan i detta avsnittet. Man visste att det skulle komma, men det var jobbigt att se. Missförstånd och hemligheter. Suck. En enda stor röra. Och man sitter bara och undrar hur detta ska lösa sig med bara 3 avsnitt kvar.
 
Jag tycker ärligt talat Brianna överreagerade en aning. Hon var för hård mot Jamie och Ian. Alltså jag fattar att hon är upprörd. Mannen hon älskar är i stor fara och det är såklart jättefrustrerande. Men liksom Jamie och Ian trodde att det var han som hade våldtagit henne. Hur kunde de ha vetat? Säger inte att det är rätt att halvt slå ihjäl någon eller sälja en person till slaveri, oavsett vad personen gjort. Men svårt att hålla ilskan inne om personen som gjort så mot någon du älskar bara dyker upp sådär. Sen är inte Jamie helt utan skuld. Han sa några hårda ord till Brianna och visst kanske borde han tagit Roger tillfånga och frågat Brianna vad hon vill göra med honom istället. Det gör bara så ont i hjärtat att se det här för man vet ju hur mycket Jamie älskar henne och att han skulle göra vad som helst för henne, och Brianna borde ändå förstå någonstans att det är varför han gjorde det. Det blev extra tydligt i detta avsnittet att Jamie och Brianna är från olika tidsåldrar och till skillnad från Jamie och Claire har de inte lärt sig att jobba runt det än. Så för att sammanfatta, jag kan förstå allas sidor i allt det här. Det jag inte gillade var att det bara var Jamie och Ian som fick ta skulden för det. När alla, utom Murtagh och Rollo, spelade en roll i att det blev såhär. Det som är så frustrerande är att allt detta kunde ha undvikits om alla bara hade KOMMUNICERAT med varandra. Men jag vet jag vet det måste vara lite drama för att det ska bli bra tv.
 
Stackars Roger alltså. Vilken hemsk situation att vara i. Whoah slutet?? Det där hade jag inte väntat mig. Jag tror dock inte att han kommer åka tillbaka. Han borde göra det om han vill leva. Chansen att överleva där och dessutom hitta tillbaka till Brianna är inte så stor. Men om han stannar, vilket jag tror, är det väl det yttersa beviset på hur mycket han älskar Brianna. Om han inte ens efter det han gått igenom väljer att åka tillbaka. 
 
En scen som kanske lite glöms bort nu med allt det andra som hände men som jag verkligen gillade var den mellan Jamie och Brianna i skogen. Att han demonstrerade för henne att det inte var hennes fel var sååå viktigt. För det är nog många som utsatts för samma sak som känner likadant. Och fint att Jamie med sina egna erfarenheter kunde hjälpa henne. 
 
Något som gör mig väldigt orolig är att Murtagh nu helt på egen hand ska leta reda på Bonnet. Känns farligt. Jag tänker inte, absolut inte, acceptera att allt det här slutar med Murtaghs död. Nope. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: