The Sopranos Säsong 4

 
 
Det här var nog den svagaste säsongen hittils. Men det som hände i sista avsnittet gör en ju nyfiken på hur saker och ting kommer bli nu. Har väntat på detta så länge, att Carmela ska lämna Tony. Det är ju något som byggts upp ett tag nu och när ryskan ringde var det sista droppen för henne. Man kände bara "Yes äntligen!". Hon förtjänar att vara lycklig och vara med en man som uppskattar henne. Någon som Furio. Men tror inte han kommer våga sig tillbaka nu lol.
 
Man väntade ju sig att det skulle bli en showdown mellan Tony och Richie förr eller senare men inte trodde man det skulle vara på grund av...en häst. Kanske var det fler bakomliggande orsaker och detta blev bara den sista droppen för Tony. Precis som det blev för Carmela i sista avsnittet. 
 
Christopher är en karaktär jag har blandade känslor för. Man gillar ju ändå honom och hans dumhet men ibland är han bara aghh...för mycket. Förstår ärligt talat inte hur Adriana orkar med honom. Men jag hoppas att han kommer bättra sig nu.

Recension: Mamma Mia! Here We Go Again

 
Genre: Musikal Skådespelare: Lily James, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Cher, Julie Walters, Christine Baranski, Dominic Cooper, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård Regissör: Ol Parker Produktionsår: 2018
 
Handling: Gör dig redo att sjunga och dansa, skratta och förföras sommaren 2018! Mamma Mia! Here We Go Again tar oss tillbaka till den grekiska pärlan Kalokairi, till det förflutna, för att berätta historien om hur allt blev som det blev med helt ny originalmusik baserad på ABBA:s låtskatt. (text från sf.se)
 
Mitt omdöme: Jag tycker den här filmen gav en precis det man ville ha. Det är en härlig feel good-film. Jag tycker Lily James var helt strålande i rollen som unga Donna. Musikalnumrerna känns inte påtvingande utan de passar bra in med vad som händer i handlingen i filmen. Jag tycker den här uppföljaren var minst lika bra, om inte till och med bättre, som orginalet. En sak jag undrar över dock, om Stellan Skarsgård har vad? 10 skådespelande söner, varför kunde inte någon av dom spelat honom som ung? Hmm. 
 
 
 

This is Us 3x11 "Songbird Road: Part 1"

 
 
Puh. Känslosamt avsnitt. Äntligen har vi fått svar på vad som egentligen hände med Nicky. Jag anade att anledningen till att Jack såg sin bror som död var för att han sprängde upp båten och någon oskyldig kom till skada. Men hade samtidigt lite svårt att helt förstå det eftersom Nicky var så emot att döda. Men nu klarnade allting. Det var en olycka. Så tragsikt. Riktigt jäkla tragiskt. Till och med för This is Us. Mammans skrik var hjärtskärande. 
 
 
Det här visar att Jack inte är fullt så perfekt som man innan trott. Hur kunde han bara ge upp om sin bror sådär? Jag förstår att han måste varit trött på att kämpa så hårt för honom och inte få någonting tillbaka. Och under den sista tiden i Vietnam var Nicky inte stabil psykiskt och han sa väl även något om att kvinnorna och barnen också var deras fiende. Men ändå, det är hans bror. Hans bror som brukade rädda spindlar som barn. Jag tycker åtminstonde han kunde försökt att förstå istället för att bara direkt hoppa till den slutsatsen. Men kanske var detta Jacks sätt att hantera allt han upplevt under kriget, att bara lämna allt bakom sig och gå vidare. Det är bara så sorgligt. Och ännu mer sorgligt att de aldrig kommer få en chans att fixa sin relation. Man älskar ju Kevin för att han bestämde att de skulle åka tillbaka. Det ska bli intressant att se vad som kommer hända nu. Hur ska man ens börja hjälpa en person som Nicky? Det kommer säkert inte vara en dans på rosor i början. Men jag hoppas det kan bli något bra tillslut. 


Outlander 4x12 "Providence"

 
 
Ännu ett Outlander avsnitt, ännu ett avsnitt där man bara "stackars Roger". Han fick iallafall göra lite annat i detta avsnittet än att bara bli slagen. Jag gillade hans "idiot"-tal till prästen. Richard Rankin var fantastsik i den scenen. Man kan faktiskt inte skylla Roger för att bara vilja skita i allt och tänka på sig själv efter allt han gått igenom. Men som den goda människa han är kunde han inte göra det och var tvungen att vända tillbaka. Hjärtskärande scen när Indian kvinnan lämnade över sitt barn och gick in i elden för att dö med sin älskade. 
 
Sååå starkt av Brianna att möta Bonnet efter vad han gjort mot henne. Det hade inte jag klarat av. Var det bara jag eller verkade det som att han på riktigt brydde sig om sitt ofödda barn en aning? Vem vet vad som pågår i den mannens huvud. Men Brianna fick iallafall en ädelsten utav det och det är ju väldigt bra att ha.
 
Tyckte det var kul hur Fergus försökte smyga med sin plan att få Murtagh fri från fängelset för Marsali och när hon fick reda på det så var det bara "Det är klart du ska det". Gillar verkligen Marsali och hon och Fergus är ett sånt himla fint par. Drog en lättnandes suck över att Murtagh klarade sig undan. Är nu övertygad att han inte kommer dö, denna säsongen iallafall, för isåfall hade det hänt där. Vad som är mindre bra dock är att Bonnet högst troligt blev fri på köpet...
 

This is Us 3x10 "The Last Seven Weeks"

 
 
Härligt att ha This is Us tillbaka i mitt liv igen. Det känns ju faktiskt som ens familj. Efter det senaste avsnittet var man ju väldigt spänd på att få veta hur det låg till med Nick, om Jack visste om att han levde eller inte. Och i detta avsnittet fick vi veta att han tydligen visste. Nu är man intresserad av att veta varför och hur förhållander mellan dom såg ut. Forfarande mycket frågor. Jag är glad att se att det går framåt för Kevin och Zoe. Från vad jag har läst verkar det vara många som inte gillar Zoe. Jag hade svårt för henne innan också men tycker man fick mer förståelse efter hon berättade vad som hänt henne? Det är klart det måste vara svårt att helt kunna lita och öppna sig för någon. 
 
Oh no Kate. Det fattar väl vem som helst att man inte säljer Star Wars figurer som är från 70-talet. Men hon försökte iallafall så gott hon kunde fixa det, det får man ju ge henne. Väldigt fint av Toby att bygga den där fotbollsstadion åt henne. Men det viktigaste de kan ge deras barn är såklart inte de matrialla sakerna, vilket de båda insåg. 
 
Så Randall vann, och jag vet inte hur jag känner för detta? Det är såklart kul att han klarade av det efter allt  det hårda arbete som låg bakom. Men han gjorde det ju klart att familjen är det som är det absolut viktigaste för honom. Och detta kommer betyda att han inte alls kommer kunna vara lika närvarande. Han kan omöjligt ge allt på båda hållen hur mycket han än skulle vilja det. 
 

Outlander 4x11 "If Not For Hope"

 
 
Det var kul att se minerna på männen som försökte vinna Briannas gunst när Lord John Grey kom in i rummet. Svårt att tävla mot honom liksom. Jag gillade verkligen scenerna mellan Lord John och Brianna. Att han kom dit bara för att kolla till henne visar ju kärleken han har för Jamie. Det var inte rätt av Brianna att manipulera honom på det viset hon gjorde men samtidigt förstår man ju att hon är desperat. Hon måste tänka på sitt barn. Tänk om Roger inte kommer tillbaka vad gör hon då? Jocastas ord var nog en tankeställare för henne. Lord John visste iallafall hur han skulle hantera det och i slutändan kom han och räddade dagen. 
 
Jag är glad att Jamie och Claire pratade ut om saker och ting. De två är ju liksom seriens hjärta och själ och att se dom frånkopplade från varandra kändes bara så fel. En gång i tiden kom Jamie alltid först för Claire men nu med Brianna är det inte så lätt längre, och det är okej. Det betyder inte att deras kärlek är mindre stark för det. 
 
Det ser illa ut för Murtagh nu. Vad jag undrar är varför Jamie skickade honom till Wilmington när han vet att han är efterlyst? Han måste klara sig undan detta på något sätt. Han bara måste det. Någon kommer att komma till hans räddning men frågan är bara vem. Fergus kommer kanske lösa det på något sätt. Men det gör mig också orolig för Fergus.

Outlander 4x10 "The Deep Heart's Core"

 
 
Efter hur underbart och fantastiskt förra veckans avsnitt var med alla fina familjemoments så var stämningen en annan i detta avsnittet. Man visste att det skulle komma, men det var jobbigt att se. Missförstånd och hemligheter. Suck. En enda stor röra. Och man sitter bara och undrar hur detta ska lösa sig med bara 3 avsnitt kvar.
 
Jag tycker ärligt talat Brianna överreagerade en aning. Hon var för hård mot Jamie och Ian. Alltså jag fattar att hon är upprörd. Mannen hon älskar är i stor fara och det är såklart jättefrustrerande. Men liksom Jamie och Ian trodde att det var han som hade våldtagit henne. Hur kunde de ha vetat? Säger inte att det är rätt att halvt slå ihjäl någon eller sälja en person till slaveri, oavsett vad personen gjort. Men svårt att hålla ilskan inne om personen som gjort så mot någon du älskar bara dyker upp sådär. Sen är inte Jamie helt utan skuld. Han sa några hårda ord till Brianna och visst kanske borde han tagit Roger tillfånga och frågat Brianna vad hon vill göra med honom istället. Det gör bara så ont i hjärtat att se det här för man vet ju hur mycket Jamie älskar henne och att han skulle göra vad som helst för henne, och Brianna borde ändå förstå någonstans att det är varför han gjorde det. Det blev extra tydligt i detta avsnittet att Jamie och Brianna är från olika tidsåldrar och till skillnad från Jamie och Claire har de inte lärt sig att jobba runt det än. Så för att sammanfatta, jag kan förstå allas sidor i allt det här. Det jag inte gillade var att det bara var Jamie och Ian som fick ta skulden för det. När alla, utom Murtagh och Rollo, spelade en roll i att det blev såhär. Det som är så frustrerande är att allt detta kunde ha undvikits om alla bara hade KOMMUNICERAT med varandra. Men jag vet jag vet det måste vara lite drama för att det ska bli bra tv.
 
Stackars Roger alltså. Vilken hemsk situation att vara i. Whoah slutet?? Det där hade jag inte väntat mig. Jag tror dock inte att han kommer åka tillbaka. Han borde göra det om han vill leva. Chansen att överleva där och dessutom hitta tillbaka till Brianna är inte så stor. Men om han stannar, vilket jag tror, är det väl det yttersa beviset på hur mycket han älskar Brianna. Om han inte ens efter det han gått igenom väljer att åka tillbaka. 
 
En scen som kanske lite glöms bort nu med allt det andra som hände men som jag verkligen gillade var den mellan Jamie och Brianna i skogen. Att han demonstrerade för henne att det inte var hennes fel var sååå viktigt. För det är nog många som utsatts för samma sak som känner likadant. Och fint att Jamie med sina egna erfarenheter kunde hjälpa henne. 
 
Något som gör mig väldigt orolig är att Murtagh nu helt på egen hand ska leta reda på Bonnet. Känns farligt. Jag tänker inte, absolut inte, acceptera att allt det här slutar med Murtaghs död. Nope. 
 

Mitt serieår 2018

 
God fortsättning på er! Här kommer en sammanfattning på hur mitt serieår 2018 sett ut.
 
 
JANUARI | FEBRUARI | MARS
 
I början av året började jag kolla på The Good Place. Jag är kräsen när det gäller humorserier, så när jag hittar nån jag gillar blir jag glatt överraskad. Humorn är smart och serien hittar hela tiden sätt att återuppfinna sig själv. Säsong 3 håller på just nu men ska vänta med att se den tills efter säsongen är slut. The End of The F***ing World var en snackis i början av året när den släpptes på Netflix. Den här serien var verkligen min cup of tea. Älskar den svarta humorn men serien hade också hjärta. Tydligen ska det komma en säsong 2. Vilket jag faktiskt inte tycker behövdes. Men okej. Det är ju så det är när en serie blir populär. Det går bara inte låta det vara. Sedan började jag kolla på The Good Fight. Trodde inte en advokatserie skulle vara något för mig men jag gillade den mycket. En dramaserie med hög klass.
 
 
         APRIL | MAJ | JUNI
 
En av de bästa serierna under 2017 var enligt mig The Handmaid’s Tale och i April hade säsong 2 premiär. Man var ju lite orolig om den andra säsongen skulle lyckas leva upp till hypen efter säsong 1. Men jag var precis lika fängslad av denna säsongen som förra. I Juni tog jag tag och började kolla på The Sopranos. En serie man ju bara måste ha sett. Eftersom att det är en sån serie folk håller som den bästa tv-serien de någonsin sett är man ju lite orolig när man ska börja se den. För om man inte skulle gilla den känns det ju som att det är något fel med en haha. Men jag gillade den! Nu är jag inte klar än men jag förstår varför den blivit så hyllad som den blivit. 
 
 
JULI | AUGUSTI | SEPTEMBER
 
Sommarens stora snackis var HBO’s miniserie Sharp Objects. Otroligt välgjord och fängslande serie. Efter att The Marvelous Mrs Maisel vunnit stort på Emmygalan blev jag nyfiken och bestämde mig för att kolla in den. Kunde inte fatta att jag missat denna serien för den är helt underbar. Får Gilmore Girls vibbar av den, vilket såklart inte är så konstigt då det är samma skapare. 
 
 
OKTOBER | NOVEMBER | DECEMBER
 
I början av Oktober hade den andra säsongen av den hyllade svenska serien Vår tid är nu premiär. Blev verkligen såld på denna serien under säsong 1 och säsong 2 imponerade även den.  Runt Halloween kollade jag in Netflix serien The Haunting of Hill House. En väldigt välgjord skräckserie som jag tyckte mycket om. I början av November hade äntligen säsong 4 av Outlander premiär. Har älskat denna säsongen, tycker bara den blir bättre och bättre för varje avsnitt. 
 
 
 
Så det var serieåret 2018. Blev inte så mycket som jag hade hoppats, men så är det ibland. Nu ser jag fram emot serieåret 2019. Det jag ser allra mest fram emot är såklart den sista säsongen av Game of Thrones i April. Men ser även mycket fram emot Stranger Things och The Crown, två serier som också haft uppehåll under 2018.
 

Outlander 4x09 ”The Birds and the Bees”


(null)

Åh herregud. Detta avsnittet alltså!!! Hade så mycket känslor att jag inte kunde hantera det. Man har liksom väntat på den här stunden, att Jamie och Brianna ska träffas, sååå länge. Och nu händer det, ahh!! Det var precis så underbart man hade föreställt sig :’) Var tvungen att pausa och lugna ner mig lite innan hon skulle återförenas med Claire för annars hade jag nog exploderat. Det är bara så fantastiskt att ha dom alla samlade tillslut. Man är så himla glad för Jamies skull. Att han äntligen fått en chans att lära känna sin dotter. För hans skull vill man ju bara att Brianna ska stanna med dom föralltid. Men man fattar ju att det inte går.

Förstår att Brianna undanhöll våldtäkten för Claire, med tanke på vad hon fick reda på. Men det var bra att det kom ut tillslut iallafall, hon kan inte hålla det inom sig hur länge som helst. Man mådde så dåligt förra avsnittet när det hända Brianna och det gör man även i detta avsnittet när man ser henne hantera det, och så är hon gravid med...

Man visste ju att det Lizzie såg, eller trodde hon såg, skulle komma tillbaka. Alltså aghh, vilket missförstånd. Nej, nej, nej. Trodde på riktigt Jamie skulle ha ihjäl Roger. Med tanke på vad han trodde han gjorde hade väl inte det varit så konstigt. Jag undrar verkligen hur det här ska gå nu. Varför ska man behöva vänta en hel vecka på nästa avsnitt???


RSS 2.0