Game of Thrones 8x02 "A Knight of the Seven Kingdoms"

 
 
Jag älskade detta avsnittet. Stora strider i all ära men det är de här karaktärsfokuserade avsnitten jag uppskattar allra mest. Att vi får spendera tid med karaktärerna vi har kommit att älska och den stundande striden, där man vet att många kommer dö, gör att alla moments mellan dom blir desto mer känslosamma. 
 
Jag tyckte det var lite konstigt hur hård Daenerys var mot Jaime. Ja okej det är mannen som dödade hennes pappa. Men hon vet ju vad han var för man. Dessutom är det inte första gången hon ser Jaime, då hade det kanske varit annorlunda. Men jag antar att det var nödväntigt så att Brienne kunde ställa sig upp och försvara honom. Vilket jag inte klagar på för tyckte det var ett starkt moment. 
 
Sansa vet vad hon gör. Hon drog nytta av tillfället när Daenerys kom till henne och hade sänkt garden till att ställa de hårda frågorna. Vad händer med Norden när hon tar tronen? Vi vet nog alla att Daenerys inte är så sugen på att lämna ifrån sig en så stor del av riket. 
 
Sansa och Theon kramen när han kom tillbaka och sa att han skulle strida för Winterfell gjorde mig emotionell. Jag vet inte om de hintade om något romantiskt mellan dom med scenen på slutet. Fick nästan den känslan. Fast det behöver i och för sig inte vara så. Det är väl bara naturligt att de känner en samhörihet med varandra på grund av vad de båda har fått utstå från Ramsay. 
 
Arya och Gendry. Jag har sett det här få blandad kritik. Vissa älskade det och andra hatade det. Okej jag kan fatta att det är konstigt för att vi har sett Arya växa upp. Men faktum är att hon är en kvinna nu, och hon vill veta hur det är om hon skulle dö. Inget konstigt med det. Go get it girl säger jag. 
 
Den bästa scenen i avsnittet var ju såklart när Brienne blev dubbad av Jaime. Alltså DENNA SCENEN. Jag skulle vilja säga att det är en av de bästa scenerna i hela serien. Jag blev så jäkla rörd. Brienne är den karaktären som mer än någon förkroppsligar de ridderliga idealen, så detta var banne mig på tiden. Det var fint att se hur tagen hon blev. Och hennes leende på slutet fick mig att inse att detta typ är föra gången vi fått se henne le? Detta var det finaste Jaime kunde göra för henne. Den respekt de båda har för varandra var något som var tydligt i detta avsnittet. Deras förhållande är mitt favoritförhållande i serien. Även om det inte är romantiskt. Jag bara älskar den resa och utveckling de gjort tillsammans. Man kände allt detta i denna stunden. Men i och med detta känner jag också såhär: Någon av dom kommer definivt dö i nästa avsnitt. 
 
Så efter att ha undvikit henne hela avsnittet droppade Jon tillslut bombem för Daenerys. Hade det inte varit bättre att vänta till efter striden dock? Fokusera på detta nu och ta det efteråt när det är aktuellt? Daenerys tog det som väntat inte jättebra. Kan ändå förstå hennes reaktion. Allt hon har vetat och hennes livsmål har varit att ta tillbaka järntronen. Och så bara kommer det här. Men med det sagt, jag känner just nu att hon är lite väl makthungrig. Det finns andra saker som har betydelse. Vi vill ju inte att hon ska bli som Viserys, som blev helt uppslukad av att ta tillbaka järntronen och det var allt som betydde något för honom. 
 
Övriga tankar:
-Gillar att vi fick en liten scen mellan Jorah och Lyanna. Han fick lära sig att hans lillkusin inte är någon man kan bossa runt, det är det hon som gör.
 
-Fin gest av Sam att ge Jorah sitt svärd.

-Det var fint att se Jon, Sam och Dolorous Edd tillsammans igen. Like the good old days.
 
-Älskade när de alla satt runt elden. Och Podricks sång och montaget efteråt var så fint. Påminner om när Pippin sjunger innan striden i den sista Sagan om ringen-filmen. 
 
-Brans IDGAF mode mot Jaime var precis vad jag hade väntat mig. Men bra att Jaime fick lätta sitt hjärta och be om ursäkt. 
 
-Hejdå kyssen mellan Grey Worm och Missandei som kom efter de pratat om att flytta till Naath när allt är över gjorde det ju väldigt tydligt att Grey Worm definitivt kommer dö.
 
-Hur många gånger nämnde de att the Crypts var den säkraste platsen att vara i detta avsnittet? Vilket såklart får en att tro att det absolut inte kommer vara det.
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: