Game of Thrones 8x02 "A Knight of the Seven Kingdoms"

 
 
Jag älskade detta avsnittet. Stora strider i all ära men det är de här karaktärsfokuserade avsnitten jag uppskattar allra mest. Att vi får spendera tid med karaktärerna vi har kommit att älska och den stundande striden, där man vet att många kommer dö, gör att alla moments mellan dom blir desto mer känslosamma. 
 
Jag tyckte det var lite konstigt hur hård Daenerys var mot Jaime. Ja okej det är mannen som dödade hennes pappa. Men hon vet ju vad han var för man. Dessutom är det inte första gången hon ser Jaime, då hade det kanske varit annorlunda. Men jag antar att det var nödväntigt så att Brienne kunde ställa sig upp och försvara honom. Vilket jag inte klagar på för tyckte det var ett starkt moment. 
 
Sansa vet vad hon gör. Hon drog nytta av tillfället när Daenerys kom till henne och hade sänkt garden till att ställa de hårda frågorna. Vad händer med Norden när hon tar tronen? Vi vet nog alla att Daenerys inte är så sugen på att lämna ifrån sig en så stor del av riket. 
 
Sansa och Theon kramen när han kom tillbaka och sa att han skulle strida för Winterfell gjorde mig emotionell. Jag vet inte om de hintade om något romantiskt mellan dom med scenen på slutet. Fick nästan den känslan. Fast det behöver i och för sig inte vara så. Det är väl bara naturligt att de känner en samhörihet med varandra på grund av vad de båda har fått utstå från Ramsay. 
 
Arya och Gendry. Jag har sett det här få blandad kritik. Vissa älskade det och andra hatade det. Okej jag kan fatta att det är konstigt för att vi har sett Arya växa upp. Men faktum är att hon är en kvinna nu, och hon vill veta hur det är om hon skulle dö. Inget konstigt med det. Go get it girl säger jag. 
 
Den bästa scenen i avsnittet var ju såklart när Brienne blev dubbad av Jaime. Alltså DENNA SCENEN. Jag skulle vilja säga att det är en av de bästa scenerna i hela serien. Jag blev så jäkla rörd. Brienne är den karaktären som mer än någon förkroppsligar de ridderliga idealen, så detta var banne mig på tiden. Det var fint att se hur tagen hon blev. Och hennes leende på slutet fick mig att inse att detta typ är föra gången vi fått se henne le? Detta var det finaste Jaime kunde göra för henne. Den respekt de båda har för varandra var något som var tydligt i detta avsnittet. Deras förhållande är mitt favoritförhållande i serien. Även om det inte är romantiskt. Jag bara älskar den resa och utveckling de gjort tillsammans. Man kände allt detta i denna stunden. Men i och med detta känner jag också såhär: Någon av dom kommer definivt dö i nästa avsnitt. 
 
Så efter att ha undvikit henne hela avsnittet droppade Jon tillslut bombem för Daenerys. Hade det inte varit bättre att vänta till efter striden dock? Fokusera på detta nu och ta det efteråt när det är aktuellt? Daenerys tog det som väntat inte jättebra. Kan ändå förstå hennes reaktion. Allt hon har vetat och hennes livsmål har varit att ta tillbaka järntronen. Och så bara kommer det här. Men med det sagt, jag känner just nu att hon är lite väl makthungrig. Det finns andra saker som har betydelse. Vi vill ju inte att hon ska bli som Viserys, som blev helt uppslukad av att ta tillbaka järntronen och det var allt som betydde något för honom. 
 
Övriga tankar:
-Gillar att vi fick en liten scen mellan Jorah och Lyanna. Han fick lära sig att hans lillkusin inte är någon man kan bossa runt, det är det hon som gör.
 
-Fin gest av Sam att ge Jorah sitt svärd.

-Det var fint att se Jon, Sam och Dolorous Edd tillsammans igen. Like the good old days.
 
-Älskade när de alla satt runt elden. Och Podricks sång och montaget efteråt var så fint. Påminner om när Pippin sjunger innan striden i den sista Sagan om ringen-filmen. 
 
-Brans IDGAF mode mot Jaime var precis vad jag hade väntat mig. Men bra att Jaime fick lätta sitt hjärta och be om ursäkt. 
 
-Hejdå kyssen mellan Grey Worm och Missandei som kom efter de pratat om att flytta till Naath när allt är över gjorde det ju väldigt tydligt att Grey Worm definitivt kommer dö.
 
-Hur många gånger nämnde de att the Crypts var den säkraste platsen att vara i detta avsnittet? Vilket såklart får en att tro att det absolut inte kommer vara det.
 
 


Game of Thrones 8x01 ”Winterfell”


(null)

Den sista säsongen av Game of Thrones är här. Sjukt. Den har hela tiden känts så långt borta. Är väldigt excited över att se den här sista säsongen men samtidigt är jag inte redo. För sen är det över för alltid. Men där är vi inte ännu, nu till premiären. Jag tyckte det var ett riktigt bra premiäravsnitt. Det byggde upp för säsongen bra och man blev spänd på att se hur det ska utveckla sig. Älskade alla callbacks till första avsnittet av serien. 

En hel del folk som ska återförenas i det här avsnittet. Jag tyckte de gjorde det bra när de spred ut det lite så att alla inte blev på en gång. Är glad att Jon och Arya fick sin egna stund. Det här är en återförening jag väntar SÅ LÄNGE på. Väldigt fint var det. Sen gillade jag också att Sansa och Tyrion fick en egen scen. De har ju ändå mycket historia tillsammans. Och så har vi såklart Gendry och Arya. Åh! Kändes lite fel och shippa dom tillsammans innan när Arya var så ung, men nu absolut. 

Förväntade mig inte att vi skulle se Jon rids en drake såhär tidigt. Trodde det skulle ske efter han fått reda på sitt ursprung, eftersom det väl bara är Targaryens som kan rida drakar. En lite risky sak att prova sådär bara haha. Men det gick ju bra, hyfsat iallafall. Det var fint att Jon och Daenerys fick ha en liten stund tillsammans innan allt går åt helvete. För alla vet ju att de inte kommer leva lyckliga tillsammans i alla sina dagar. Det där Daenerys sa att de kunde leva här i tusen år får mig att tro att någon av dom kommer offra sig till the Night King och leva bortom muren. Min gissning är att det blir Jon.

En stund man väntat länge på är att Jon får reda på sitt föräldrarskap. Har läst att folk tycker att han borde ifrågasatt det mer. Men att han inte gjorde det bevisar ju vilken stark vänskap han och Sam har. Han vet att Sam talar sanning. Mycket att ta in för Jon. Minst sagt. Jag har alltid haft svårt att se att han skulle vilja göra anspråk på tronen, speciellt nu när han har erkänt Dany som sin drottning. Men om det gäller att rädda Norden, vars folk inte verkar sugna på att ställa sig bakom Dany, kan jag se honom vilja bli kung. Precis samma som när han blev kung i Norden. Han ville det inte egentligen men han såg det som en möjlighet att få folket bakom sig för att tillsammans kunna bekämpa hotet från norr. Frågan är bara hur Dany kommer ställa sig till detta...

Jag har svårt att bry mig så mycket vad Cersei håller på med. Med tanke på att ja, det pågår viktigare saker just nu. Hon är bara samma gamla vanliga självbelåtna Cersei. Så nu har hon alltså betalat Bronn för att döda Tyrion och Jaime. Vi vet ju alla hur mycket Bronn bryr sig om guld, men kommer han verkligen göra det? 

När Bran sa att han skulle stanna ute och vänta på en gammal vän föresvävade det mig inte ens att det kunde vara Jaime. Kanske för att han benämnde honom som "vän" lol. Det var ett starkt moment och jag är väldigt spänd på att se vad som kommer hända där. Tror inte Bran kommer känna någon ilska mot honom. För att han för det första numera är känslokall men tror även han typ bara kommer vara tacksam mot honom, för att det ledde honom till hans öde. 

Är så spänd på att se den här säsongen. Vill bara se nästa avsnitt NU. Kommer dock behöva vänta två dagar längre på att se avsnittet då jag är bortrest. 

This is Us 3x18 "Her"

 
 
Ett lite försenat inlägg om säsongsfinalen av This is Us. Det känns trist att Kevin och Zoe gjorde slut för gillade dom tillsammans, men det var rätt beslut. Det var tyligt hur de båda kände och ingen ska behöva ändra sig i frågan, det blir inte bra. Kevins samtal med Tess visade att han är menad att bli en pappa. Det var väldigt fint. Och i flashforwarden fick vi se att han faktiskt kommer bli det. Man har ju varit orolig över att en skilsmässa var nära för Beth och Randall. Men flashforwarden visade att de fortfarande var gifta i framtiden. Såklart. Borde fattat att de bara ville lura oss. Men samtidigt tycker jag det är bra att de visade att även dom, som man alltid tyckt varit det perfekta paret, kan ha äktenskapsproblem. Det är bara realistiskt. Däremot ser det ut som att Kate och Toby inte är tillsammans längre? Jag menar eftersom att Toby ringde Jack och han sa att de var påväg. Hmm. En annan överraskning vi fick se i flashforwarden var att Nicky var där vid Rebeccas sida. Vad betyder detta? Var är Miguel? Så mycket man undrar. Och tyvärr måste vi nu vänta ända till i höst på fortsättningen...
 

RSS 2.0