Veckans tv-serier - v.43

 
 
Vår tid är nu 2x04 "Surprise de Nina"
Åh nej vad sorgligt att Nina och Calle förlorade barnet :( Även om man kände på sig att det skulle hända. Jag hopppas verkligen Gustaf tar sig samman nu. Tycker så synd om hans fru som måste utstå allt det här. Har en känsla av att det inte är det sista vi kommer se av Henriette Winter, även om hon sålde sin del.
 
Manifest 1x05 "Connecting Flights"
Man känner för alla i hela den här Michaela/Jared/Lourdes situationen. Ingen kul sits för någon av dom. Jag undrar vad det var Cal såg? Och vad som menas med "It's all connected"?
 
This is Us 3x05 "Toby"
Jag tycker det var intressant att få reda på lite mer om Tobys bakgrund. Det är ju faktiskt så i många fall att de personer som är de mest positiva och glada utåt är de som mår sämst. Det är sorgligt. Att Kevin inte insåg att kassörskan var rasistisk för att hon inte trodde han och Zoe var tillsamans ser jag inte som att Kevin är ignorant. För honom fanns det bara inte i hans värld att det skulle vara något fel. Men jag är glad att Zoe var öppen med honom om det iallafall så att han nu är medveten. Alltså fy vad hemskt med Randalls flickväns pappa. Man ville bara krama om honom. Jag undrar vem den här vietnamesiska kvinnan är. Hon måste ju ha varit någon speciell för Jack eftersom han fick halsbandet av henne. Det ska bli intressant att få reda på mer om det.

Recension: A Star is Born

 
Genre: Drama, Musik Skådespelare: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos Regissör: Bradley Cooper Produktionsår: 2018
 
Handling: Ally har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av musikern Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner… (text från sf.se)
 
Mitt omdöme: Jag gick in med för höga förväntningar på denna filmen. Det var verkligen ingen dålig film. Men med alla hyllningar hade jag väntat mig mer bara. Jag tycker det här känns som en film man sett innan. Sen hade jag problem med tempot. Det kändes som att de gick för snabbt fram med vissa grejer. Jag hade önskat att man gått in lite mer på djupet med karaktärerna och vissa betydelsefulla stunder i filmen. Men musiknumrerna var fantastiska. Gick in och lyssnade på soundtracket på Spotify efteråt. Är så imponerad över Bradley Cooper. Hade ingen aning att han kunde sjunga så bra. Och på andra hållet är jag imponerad över Lady Gagas skådespelartalang. Hon är faktiskt bra på riktigt. Och hennes sångröst är ju bara så makalöst bra, man får gåshud. Jag tycker att det var en bra film. Det fanns emotionella stunder. Men jag vet inte det var bara något som saknades. 
 
 
 
 

Veckans tv-serier - v.42

 
(null)

Vår tid är nu 2x03 "Gamla familjer och nya"
Maggan är min idol, hon är så bäst. Och Ragnarsson är ett riktigt svin, hur kan man behandla människor på det sättet?? Förstår helt Calles utbrott på Stickan. Han har hela tiden försvarat honom och visat respekt och vad får han tillbaka? Hoppas verkligen han får ta över som köksmästare. Oj Gustaf är verkligen på botten nu. Man anade ju att detta skulle hända. Undrar vad han ska ta sig till nu.

Manifest 1x04 "Unclaimed Baggage"
Om ens syner har stämt innan blir det väl lätt så att man litar blint på att de ska göra det hela tiden. Men den här gången gick det fel. Stackars Michaela. Jobbigt läge hon hamnade i med Jared. Den här flygvärdinnan verkade ju lite mysko först. Men det visade sig att hon gjorde något gott. Måste ha varit så förvirrande för den där flyktingen att komma till ett helt nytt land och det gått 5 år. Sorgligt det med hans kärlek också. 

This is Us 3x04 "Vietnam"
Åh jag älskade detta avsnittet. Det var nästan som att man kollade på en film tycker jag. Det var sorgligt, tragiskt och fint. Så mycket känslor. Att få reda på mer om Jacks bror Nick och deras relation är något jag längtat efter att se. Så himla typiskt Jack att ta värvning och åka till Vietnam bara för att se efter sin bror. Utan att ens veta om han kommer träffa honom eller inte. Jag hade ingen aning om att sättet man kallades in i kriget var genom en dragning. Fatta vilken pina att sitta där och hoppas att det inte är ens födelsedag som läses upp. Och såklart var författarna tvungna att göra det ännu värre genom att visa att Nick var 2 MINUTER ifrån att födas dagen efter. Och han hade kanske aldrig åkt till Vietnam överhuvudtaget utan flytt till Kanada som han skulle om det inte vore för att han kände att han behövde bevisa något för sin pappa. Det var lite förvånande att se att Jacks pappa var helt annorlunda en gång i tiden, att han var en bra pappa och make. Tragiskt att alkoholismen ärvts i generationer. 

Veckans tv-serier - v.41

 
 
Vår tid är nu 2x02 "Rock'n'roll"
Var nästan helt säker på att Nina skulle förlora barnet. Det hade varit så typsikt nu när de äntligen fått varandra. Men Esters kommentar "det kom ju lägligt". Alltså?? Jag har svårt för henne. Det känns som att Gustaf kommer dra ner sig totalt i den här sörjan. Men han har bara sig själv att skylla. Förståeligt att Maggan känner sig lite åsidosatt nu när Unos pappa kom in i bilden. Men det är klart att Uno vill lära känna sin pappa. Och det förstod hon nog också. 
 
Manifest 1x03 "Turbulence"
Skumt med det här mordet. Verkar ju som att regeringen vill dölja någonting med flyg 828. Jag känner verkligen med Cal. Fatta vad kontigt att komma tillbaka och din tvilling helt plötsligt är äldre än dig, och hon dejtar din bästa kompis. Men Cal och Olives scen på slutet var fin. 
 
This is Us 3x03 "Katie Girls"
Jag gillar verkligen att se de här tillbakablickarna till hur Jack och Rebecca först träffades. De är bara så himla fina. Jag förstår inte hur Randall blev den som hade fel i grälet mellan honom och Kate? Han hade all andledning att vara upprörd för det hon sa och hon säger inte ens förlåt? Hon vänder det så att han är den dåliga personen. Och ärligt talat han hade faktiskt en poäng i det han sa om adoption. Det finns så otroligt många föräldralösa barn i världen, varför kämpa så hårt för att få egna? Sen säger jag inte att Kate ska ha dåligt samvete för att vilja ha biologiska barn. I slutändan är det givetvis hennes val. Men hon kunde väl försökt förstå hans sida. Jaja det löste sig i slutet iallafall. Inte alla brorsor som flyger tvärs över landet bara för att säga förlåt. Jag ser fram emot att se Kevin utforska Jacks förflutna i Vietnam den här säsongen.

Veckans tv-serier - v.40

 
 
Vår tid är nu 2x01 "Julklappen"
Har verkligen längtat efter den andra säsongen av Vår tid är nu. Den serien var verkligen en av de stora överraskningarna förra året. Och tycker den nya säsongen började bra. Vilken julmiddag det blev. Kunde han inte hittat ett bättre tillfälle? Ingen överraskning att Gustav inte skulle vilja acceptera Peters erbjudande. Han kan bara inte lämna det bakom sig och gå vidare. Det är härligt att äntligen se Calle och Nina tillsammans. Men sorgligt att se att hon inte har så nära relation med sin dotter. Hoppas det kommer lösa sig.
 
Manifest 1x01 "Pilot" + 1x02 "Reentry" 
Det är svårt att säga så mycket om en serie efter bara 2 avsnitt. Men såhär långt tycker jag den är intressant. Det är en spännande premiss. Väldigt jobbigt läge när man kommer tillbaka efter man tros varit död och ens nära och kära gått vidare. De här "superkrafterna" de fått visade ju sig vara väldigt användbara. Men måste också vara sjukt jobbigt. Jag gillar också hela den här grejen med att de alla är sammankopplade på något sätt. 
 
This is Us 3x01 "Nine Bucks" + 3x02 "The Philadelphia Story"
Jag undrar vem denna "hon" är som de redan hintade om i slutet på förra säsongen. Nu fick man se Randall ringa Toby också så det var ju en liten ledtråd. Är det Kate? Jag tänkte också att det kunde vara Toby och Kates fosterbarn eller nåt. Jag hoppas bara inte det drar ut på detta för länge, som med Jacks död. Den här tiden man fick se kort efter Jacks död tycker jag visade mycket varför Kate, Kevin och Randall blev som de blev. Det var tufft att se Rebecca med. Kan inte ens föreställa mig hur det måste vara att gå vidare. Även om hon sagt att hon ska vara stark för allihopa går det ibland bara inte. Den varningen Beth gav Kevin om Zoe kom som en överraskning. Men i det här senaste avsnittet såg man ju vissa tendenser. Jag vill bara att Kevin ska hitta nån bra och stabil kvinna som kan göra honom lycklig. Men jag dömer inte ut Zoe än. Hon kan förändras och man vet ju faktiskt inte så mycket om henne. När Kate sa det där med att hon var den enda som kunde föra endel av Jack vidare tänkte jag "men Randall då?". Förståeligt att han tog illa upp. Man behöver inte ha ett biologiskt blodband för det. Han har ärvt mycket från Jack. Bland annat den där lekfulla sidan som alltid vill hitta på saker. Det för han vidare till sina barn. Så ja klumpigt sagt av Kate. 
 
 

Serielista - September 2018

 
Inte jättemycket förändringar. Började kolla på 2 nya serier, Manifest och The Marvelous Mrs. Maisel. Har hamnat efter med Shameless. Kände mig inte alls sugen på den nya säsongen och ännu mindre efter jag såg första avsnittet. Får se om jag kollar ikapp den sen men just nu känner jag inte för det. Gör lite ont i hjärtat för det brukade ju vara en serie jag älskade.
 
 
Serier jag är up to date med:
Big Little Lies
Feud
Game of Thrones
Liar
Manifest
Orange is the New Black
Outlander
Shameless
Sherlock
Stranger Things
The Crown
The Good Fight
The Good Place
The Handmaid's Tale
The Marvelous Mrs. Maisel
This is Us
True Detective
Vår tid är nu
 
Serier jag ligger efter med:
A Series of Unfortunate Events (säsong 2)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Castle Rock (säsong 1)
Fargo (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Mindhunter (säsong 1)
Modern Family (säsong 8)
Nashville (säsong 5)
New Girl (säsong 4)
Shameless (säsong 9)
Six Feet Under (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Sopranos (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
Vikings (säsong 4)
 
Serier jag har gett upp:
American Horror Story 
Dallas (nya)
Fear the Walking Dead 
Grey's Anatomy
Mr. Robot 
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Riverdale 
Scandal
Supernatural 
Teen Wolf 
The 100
The Carrie Diaries
The Following
The Walking Dead 
True Blood
Westworld 
 
Serier jag är klar med:
Alias Grace
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Downton Abbey
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Orphan Black
Parenthood
Parks and Recreation
Rise
Sharp Objects
Skam
Sons of Anarchy
The End of the F***ing World
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
The Vampire Diaries
Veronica Mars
Vänner
Waco
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Cityakuten
Dexter
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Prison Break
Sense8
Skins
The Wire

RSS 2.0