Veckans tv-serier - v.47

 
 
Outlander 4x03 "The False Bride"
Det var kul att få se Brianna och Roger i detta avsnittet. Gick ju...inte direkt som jag väntade mig mellan dom. Jag förstår helt att Brianna tyckte det gick för snabbt fram. Men samtidigt om det är så Roger känner så är det väl så. Jag kan ändå gilla att Brianna och Roger till skillnad från Jamie och Claire inte har den här perfekta kärlekssagan. Jag undrar vad det var för skalle Claire hittade. Om det finns fler som rest i tiden? Hon verkar ju ha någon slags kontakt med den här människan. 
 
Vår tid är nu 2x08 "Predikan"
Kändes lite för mycket med ännu ett tidshopp tycker jag. Man hänger snart inte med. Gustaf är ju verkligen förändrad. Om det han gör får honom att må bra good for him. Men håller med Peter att han inte behöver stå och predika på jobbbet. Kände på mig att det skulle hända nåt mellan Maggan och Britt. Hennes man är dock väldigt creepy. Jäkla Ragnarsson kan han inte bara försvinna?? Lämna Angelo ifred. Kommer Helga att dö nu? Jag tror det ärligt talat. Skulle ju liksom vara så typiskt nu när hon och Stickan äntligen fått varandra. Och med henne borta kommer det bli en hel del drama mellan Peter och Nina över vem som ska bestämma.

This is Us 3x08 "Six Thanksgivings"
Kate och Tess bonding moment var så himla fint. Det visar vilken bra mamma Kate kommer att bli. Det är skönt att se att Toby mår bättre nu. Det var underhållande att se honom försöka fixa Thanksgiving middagen och ha panik över att han inte är lika perfekt som Jack var. Kände verkligen för Miguel i detta avsnittet. Högtider bir såklart extra jobbigt om man har en trasslig familjesituation. Han vill så gärna ha en relation med sina barn, men får man ingenting tillbaka varför försöka? Hans son alltså, hur respektlös får man vara? Älskade hur Miguel försvarade Rebecca. Han har iallafall en riktig familj i Pearson familjen. 


Recension: Halloween

 
Genre: Skräck Skådespelare: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak m.fl. Regissör: David Gordon Green Produktionsår: 2018
 
Handling: För sista gången konfronteras Laurie Strode med den maskerade figuren Michael Myers som jagat henne sedan hon med nöd och näppe undkom honom under Halloweennatten för fyra decennier sedan. (text från sf.se) 
 
Mitt omdöme: Man blir ju alltid lite tveksam till såna här uppföljare. Jag har endast sett orginalet och den tycker jag var väldigt bra. Alla de andra i franchisen har jag inte brytt mig om att kolla då jag hört de flesta ska vara skräp. Men den här filmen gillade jag verkligen. Det var en riktigt bra hyllning till orginalet. Även om den utspelar sig i nutid tycker jag att den hade den där old school-känslan. Jag tycker den hade en bra story. Den var fängslande, skrämmande och man satt på spänn hela tiden. Jag tycker även de lyckades balansera humorn i filmen bra.  Det var en bra skräckfilm helt enkelt. 
 
 
 

Veckans tv-serier - v.46

 
 
Outlander 4x02 "Do No Harm"
Det måste vara så konstigt för Claire att komma från 1900-talet till detta, där det är normalt att använda männsikor som sin egendom. Fy vad vidrigt alltså. Jag förstår helt att hon inte bara kunde stå brevid utan att säga sin åsikt och sen inte hjälpa Rufus. Men det finns lagar, och hur sjuka dom än är, så går det inte bara bryta dom utan konsekvenser. Jag tycker det här moraliska dilemmat Jamie och Claire ställdes inför var intressant att se. Jag hade agerat likadant som de gjorde. Men såklart, det går ju inte att vara så naiv att tro att man själv kan skapa en så stor förändring bara sådär. 
 
Vår tid är nu 2x07 "10 000-kronorsfrågan"
Precis som Nina sa "Jag kan inte fatta att jag säger det här men jag känner för Ester". Han kunde skött det på ett snyggare sätt Peter. Kul att Nina och Calle fick ett tv-program. Var nog ett bra val att ta in Nina också för Calle, hur mycket man än tycker om honom, hade ju ingen fallenhet för det där. Tyckte Helgas kommentarer till programmet var så roliga. Tycker det är väldigt modigt av Maggan att ta det här steget. Hoppas det kommer gå bra för henne. 
 
Manifest 1x07 "S.N.A.F.U."
Tycker den här serien står och stampar på lite samma ställe nu faktiskt. Väntar fortfarande på att bli hooked, för just nu känner jag inte att jag ser fram emot nästa avsnitt. Så jag hoppas den börjar leverera snart.
 
This is Us 3x07 "Sometimes"
Jag gillade verkligen detta avsnittet. Vietnam storylinen är min favorit och jag gillar att se Jack och Rebecca i början av deras förhållande. Milo Ventimiglia var verkligen helt fantastisk i den scenen i bilen. Wow. Det var intressant att se parallellerna mellan Jack och Rebeccas förhållande och Kevin och Zoes. Jag har haft lite svårt för Zoe just för att hon känns lite kall och reserverad. Men det fick man ju förklaringen till nu. Tyckte det var så bra när hon sa "I am strong". 

Veckans tv-serier - v.45

 
 
Outlander 4x01 "America the Beautiful"
Outlander är äntligen tillbaka, har längtat. Jag ser fram emot att se Jamie och Claire bygga sig ett liv i Amerika. Det var så fint när Jamie sa att han ville skapa något Brianna sedan kunde ta del av. Jag gillade hur de tog upp att den amerikanska drömmen inte var så fantastisk för alla. Det finns alltid en annan sida. Och det fick Jamie och Claire smaka på i slutet av avsnittet. På grund av att de var för godtrogna råkade de illa ut. Jag tyckte den var något off med han här Stephen Bonnet. Men blev ändå överraskad. Aldrig kan det få vara lugn och ro i deras liv. 
 
Vår tid är nu 2x06 "Bella Italia"
Eftersom jag älskar allt som har med Italien att göra uppskattade jag Italien temat i detta avsnittet. Kul för Nina och Calle att det blev en sån succekväll. Och kul för Angelo att han fick steppa upp. Men han måste ju ha känt efter att Gustaf försökte kyssa honom att det bara var därför. Tyckte synd om honom. Tycker även synd om Gustaf. Det är bara tragiskt. Även om jag hatar Ester och bara vill att hon ska försvinna så förtjänar hon såklart inte att bli sviken på det där sättet. 
 
Manifest 1x06 "Off Radar"
Jag gillade att man fick se lite mer vad som pågår i detta avsnittet. Att det verkar som att de gör expriment på de passagerarna ingen saknar. Läskigt också hur Cal är connectad med en av dom. Men man fick samidigt massa nya frågor. Jag tror dock det kan utveckla sig till något intressant nu när NSA misstänker något. 
 
 

The Haunting of Hill House

 
 
The Haunting of Hill House handlar om en grupp syskon som växt upp i vad som senare skulle bli känt som det mest hemsökta huset i landet. Efter en tragedi tvingas de som vuxna tillbaka till barndomshemmet för att konfrontera alla spöken från deras förflutna.
 
Jag kollade igenom denna serien runt Halloween vilket ju passade perfekt. Jag gillade den väldigt mycket. Även om det är en skräckserie så är den så mycket mer än så. Det är ett familjedrama. Den handlar om hur trauma påverkar den och hur man hanterar det. Och som man får se hanterar syskonen det på väldigt olika sätt. 
 
Avsnitt 5 var bland det bästa jag sett inom skräckgenren. Så creepy och hjärtskärande på samma gång. Otroligt välgjort. Jag tycker tyvärr finalen var ganska svag. Hade förväntat mig mer. Men allt som allt, en riktigt bra serie. 

The Sopranos Säsong 3

 
 
Jag trodde att man denna säsongen skulle gå in på hela den här RICO rättegången och om Livia skulle vittna emot Tony. Men så dog hon och det blev inget med det. När man såg hennes sista scen med den urusla CGI:n fattade jag att det var nåt så gick in och googlade och mycket riktigt så var det så att skådespelaren hade gått bort. Så de kunde inte göra storylinen de hade planerat med henne. Även om hon inte var en karaktär man gillade så tycker jag ändå hon adderade någonting. Så det var synd att hon försvann.
 
Tonys affär med Gloria gjorde det ju tydligt vilka stora mother issues han fortfarande har, trots att hans mamma är död. Jag hoppas att man inte kommer få se något mer av Gloria för det där förhållandet var ju inte hälsosamt för någon av dom. 
 
Det har varit intressant att se Carmela följa med på terapisessionerna. Och att hon dessutom börjat gå i terapi själv. Good for her. Man har ju fått se mer och mer tecken på att hon funderar på att lämna Tony. Jag antar att det kommer hända förr eller senare men de vill väl dra ut på det antar jag. 
 
En karaktär jag verkligen inte klarat av denna säsongen är Jackie Jr. Så svinig och han agerar som att det är så himla synd om honom, det är det inte. Stackars Meadow. Hon måste ju ha förlorat hoppet om män helt och hållet vid det här laget. Jag har gillat att se Meadow bli mer självständig denna säsongen. 
 
Usch vad hemskt det var som hände dr Melfi. Man har ju sett endel våldtäkter i serier och film men detta var bland de som berört mig mest illa. Det kändes liksom bara så på riktigt, och sen hände det ju så himla plötsligt med. Jag antar att de med hennes val i slutet på avsnittet ville visa vilken hög moral hon har. Jag hade inte kunnat vara så stark kan jag säga, om jag hade varit hon hade jag bussat Tony på honom direkt. Om det är någon gång man ska dra nytta av att ha en maffiaboss som patient är det ju då. 
 

Veckans tv-serier - v.44


(null)


Vår tid är nu 2x05 "Boken"
Det är så tråkigt att varken Calle eller Nina får göra något av sina idéer på restaurangen. Man måste ju förnya sig lite. Tragiskt att Maggan inte tror på sig själv. Hon får inte missa denna chansen. Hon har förtjänat det. Tycker det var bra att Suzanne kom tillbaka. Hellre att Peter är med henne än sin bitch till fru. Gillar inte heller personen han blivit med henne. 

This is Us 3x06 "Kamsahamnida"
Toby och Beth har alltid varit de starka och stöttepelarna till sina partners, men de behöver ibland också stöd och är glad att de visar det. Tror Beth och Randall kommer bli ett  bra team i hans kampanj. De här one-on-ome stunderna Jack har med sina barn lyckas alltid beröra mig. Jättefin scen med honom och Randall och att man dessutom fick se honom använda Jacks råd nu.


Serielista - Oktober 2018

 
 
Serier jag är up to date med:
Big Little Lies
Feud
Game of Thrones
Liar
Manifest
Orange is the New Black
Outlander
Shameless
Sherlock
Stranger Things
The Crown
The Good Fight
The Good Place
The Handmaid's Tale
The Marvelous Mrs. Maisel
This is Us
True Detective
Vår tid är nu
 
Serier jag ligger efter med:
A Series of Unfortunate Events (säsong 2)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Castle Rock (säsong 1)
Fargo (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Mindhunter (säsong 1)
Modern Family (säsong 8)
Nashville (säsong 5)
New Girl (säsong 4)
Shameless (säsong 9)
Six Feet Under (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Sopranos (säsong 4)
Twin Peaks (säsong 2)
Vikings (säsong 4)
 
Serier jag har gett upp:
American Horror Story 
Dallas (nya)
Fear the Walking Dead 
Grey's Anatomy
Mr. Robot 
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Riverdale 
Scandal
Supernatural 
Teen Wolf 
The 100
The Carrie Diaries
The Following
The Walking Dead 
True Blood
Westworld 
 
Serier jag är klar med:
Alias Grace
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Downton Abbey
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Orphan Black
Parenthood
Parks and Recreation
Rise
Sharp Objects
Skam
Sons of Anarchy
The End of the F***ing World
The Haunting of Hill House
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
The Vampire Diaries
Veronica Mars
Vänner
Waco
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Cityakuten
Dexter
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Prison Break
Sense8
Skins
The Wire

RSS 2.0