The Good Fight Säsong 1

 
Inlägget innehåller spoilers!
 
 
Jag såg de två första avsnitten av The Good Fight för cirka ett år sedan, men sen glömde jag bara av den. Var väl för att jag inte blev helt såld efter de första avsnitten. Jag vet att man iallafall måste ge en serie 4 avsnitt innan man dömer ut den, men ibland har man perider när man har så mycket att se att man inte hinner ge det den tiden. Hur som helst när jag såg att säsong 2 hade premiär bestämde jag mig för att ta upp serien igen. Och det är jag glad att jag gjorde. Det är en serie med hög klass. Det är bra drama, vassa dialoger, intressanta karaktärer och gillar verkligen hur den tar upp högst aktuella frågor. Denna serien är ju en spinoff på The Good Wife, som jag inte sett. Men hade läst att man inte behövde ha sett den innan. Fördelen med att det redan finns en serie innan är att skaparna inte behöver fokusera på att bygga upp någonting och hitta sin plats. Det känns väldigt mycket som en färdig serie och man vet vad man vill med den. Det var väl ibland jag kunde känna att man missade någonting när man inte sett The Good Wife innan. Som exempelvis vad som hade hänt mellan Diane och hennes man. 
 
Jag vet inte om jag kan säga att jag har någon klart favorit. Men Maia och Lucca är nog de som ligger i toppen. Även Marissa gillar jag mycket. Gillade relationen mellan Lucca och Colin. Jag undrar om det kommer bli något mer med den. Jag hoppas på det. Man tyckte så synd om Maia när hela den här familjeskandalen kom fram och hur det påverkade hennes karriär. Under hela säsongen har jag inte vetat vad man haft hennes pappa. Förstår att Maia inte vill svika honom. Trodde faktiskt han skulle ta straffet på 35 år. Så blev chockad när det visade sig att han hade flytt där på slutet. Så typiskt att Maia ska bli arresterad nu när hon verkligen fick visa vad hon gick för i rättssalen och var påväg uppåt. Nu är jag redo att hugga in på säsong 2. 

Första intrycket: Rise

 
 
I onsdags hade en ny serie premiär; Rise. Har sett fram emot denna serien väldigt mycket då det är samma skapare som till Friday Night Lights och Parenthood, två serier jag älskar. Rise handlar om en lärare och familjeman som tar över teater programmet på skolan och inspirerar både eleverna och invånarna i staden.
 
Jag tycker den här serien verkar lovande. Fick starka Friday Night Lights vibbar. Jag gillar känslan i serien och det presenterades intressanta storylines. Kanske att karaktärerna är något stereotypa. Men det kanske är för tidigt att uttala sig om efter bara ett avsnitt. Jag kommer ialalfall definitivt att kolla vidare och hoppas detta kan bli en ny favorit hos mig. 
 
Någon mer som kollat in Rise? Vad tyckte ni? 
 

This is Us 2x18 "The Wedding"

 
 
En känslosam och bra säsong av This is Us har nu kommit till ett slut. De ville ju få en att tro att Kate skulle bli en runaway bride. Men jag trodde aldrig att det skulle hända. Det är klart att det är tufft för henne att inte ha sin pappa där när hon gifter sig. Hon behövde bara lite tid för sig själv för att hantera det sen var hon okej. Det är sorgligt att Rebecca hela tiden tror att hon ska göra någonting för att uppröra Kate. Deras lilla heart-to-heart moment var fint och ett steg framåt i deras relation. Att man fick se en gammal grå Jack och Rebecca fira sin bröllopsdag i en drömsekvens gjorde ont i hjärtat att se, men det var också fint. 
 
Efter förra veckans avsnitt trodde man ju att saker och ting skulle bli bra med Deja. Men det är nu värre än någonsin. Jag förstår att hon känner sig sårad att hennes mamma avsade sig föräldraskapet, efter allt Deja gjort för henne. Men hon borde ju förstå att det är för hennes bästa. Att hon tar ut det på personerna som har ställt upp för henne är inte rätt.
 
De här framtidsblickarna man fick se var ju intressanta. Vi fick se två stycken ett år i framtiden. Och en mycket längre in i framtiden. Vi fick se Toby ligga deprimerad (antar jag?) i sängen. Jag undrar vad som kan ha hänt där? Vi fick ju veta att han varit deprimerad innan. Sen fick vi se att Kevin blivit tillsammans med Zoey, vilket jag gillade att se. Och att de var på väg till Vietnam. Så jag antar att vi kommer få reda på lite mer vad som hände med Jack och hans bror i nästa säsong. Ser fram emot det. Kevin har ju också börjat öppna upp för att hantera sina känslor över Jacks död. Så detta kan nog vara en bra resa för honom. Den sista framtidsblicken vi fick se var med Randall som gammal och vuxna Tess och att de pratade om att de måste "träffa henne". Då undrar man ju såklart vem denna henne är. Det mest självklara skulle ju vara att det är Deja.  Eftersom det sista vi fick se var att hon smashade Randalls bil så är det ju sannolikt att hon hamnat i den kriminella banan. Men This is Us är ju kända för att göra såhär, få oss att tro någontng och sen gå en helt annan väg. Vilket får mig att tro att det antingen är Beth eller Annie de pratar om. Kanske att Beth är sjuk? Hmm ja jag vet inte. Vi får helt enkelt vänta och se.

Recension: Tårtgeneralen

 
 Genre: Biografi, Komedi Skådespelare: Mikael Persbrandt, Helena Bergström, Agnes Lindström Bolmgren, Tomas Von Brömssen Regissör: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson Produktionsår: 2018
 
Handling: I mitten av 80-talet utser Jan Guillou Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig den något försupne mångsysslaren Hasse P för att motbevisa Stockholmsjävlarna. Hans idé är lika långsökt som den kanske är genial. Han tänker baka världens längsta smörgåstårta och därmed få in Köping (och sig själv) i Guinness Rekordbok. Men vägen till rekordet blir inte så spikrak som han tänkt sig. (text från sf.se)
 
Min åsikt: Jag har sett fram emot denna filmen väldigt mycket då jag uppskattar allt Filip och Fredrik gör. Och den gjorde mig inte besviken. Filip och Fredrik har i flera av sina program visat sin kärlek för de udda människorna och för landsorten, och denna filmen är en hyllning till det. Den har ett fint budskap. Jag är glad att Robert Gustafsson tackade nej till rollen som Hasse P för Mikael Persbrandt är verkligen helt klockren i den. Det finns ingen annan som hade kunnat göra den. Även Helena Bergström känns gjuten i hennes roll som den sjaskiga men också härliga av-och-på-flickvännen till Hasse P. Eftersom filmen utspelar sig i Köping där Filip är uppvuxen är det även hans historia. Sidohandlingen med han och hans pappa tyckte jag mycket om och vävdes ihop fint med huvudhandlingen. Filip har ju berättat mycket om sin pappa Lars Hammar och han har även medverkat endel i deras program. Han är en så skön karaktär och att se honom porträtteras på film var underbart att se. Jag tycker det här var en riktigt bra film. Man skrattar, man blir varm i hjärtat och man gråter en skvätt. Gå och se den om ni inte redan gjort det. 
 
 
 
 

Serielista - Februari 2018

 
 
Serier jag är up to date med:
A Series of Unfortunate Events
Big Little Lies
Feud
Game of Thrones
Liar
Orange is the New Black
Outlander
Shameless
Sherlock
Stranger Things
The Crown
The Good Place
The Handmaid's Tale
This is Us
True Detective
Waco
Westworld
 
Serier jag ligger efter med:
American Horror Story (säsong 1)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Fargo (säsong 2)
Fear the Walking Dead (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Grey's Anatomy (säsong 11)
Mindhunter (säsong 1)
Modern Family (säsong 8)
Mr. Robot (säsong 2)
Nashville (säsong 5)
New Girl (säsong 4)
Riverdale (säsong 2)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The 100 (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Walking Dead (säsong 7)
Twin Peaks (säsong 2)
Vikings (säsong 4)
 
Serier jag har gett upp:
Dallas (nya)
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Scandal
The Carrie Diaries
The Following
True Blood
 
Serier jag är klar med:
Alias Grace
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Downton Abbey
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Orphan Black
Parenthood
Parks and Recreation
Skam
Sons of Anarchy
The End of the F***ing World
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
The Vampire Diaries
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Once Upon A Time
Penny Dreadful
Prison Break
Private Practice
Sense8
Skins
The Wire

Oscarsgalan 2018: Vinnare + mina tankar

 
 
Inatt gick den 90:e Oscarsgalan av stapeln. I Sverige kunde vi följa den på Aftonbladet. Deras programledare var inget vidare bra alls tycker jag, men det är inget nytt. Själva galan var iallafall bra tycker jag. Även om vinnarna var rätt förutsägbara. Jimmy Kimmel gjorde ett mycket bra jobb även detta året. Han hanterade hela MeToo situationen bra samtidigt som han var rolig och avslappnad. Här nedan kan ni se samtliga vinnare. Fick 19 av 24 rätt på min tippning. Ändå hyffsat tycker jag.
 
 
BEST SUPPORTING ACTOR
Willem Dafoe, The Florida Project
Woody Harrelson, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Richard Jenkins, The Shape of Water
Christopher Plummer, All the Money in the World
Sam Rockwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
 
- Hade tippat Sam Rockwell här. Helt rätt tycker jag.
 
MAKEUP AND HAIRSTYLING
Darkest Hour
Victoria & Abdul
Wonder
 
 
COSTUME DESIGN
Beauty and the Beast
Darkest Hour
Phantom Thread
The Shape of Water
Victoria & Abdul
 
- Phantom Thread kan vara den segaste filmen jag någonsin sett. Men den har vackra kostymer, det kan jag ge den.
 
BEST DOCUMENTARY FEATURE
Abacus: Small Enough to Jail
Faces Places
Icarus
Last Man in Aleppo
Strong Island
 
 
SOUND EDITING
Baby Driver
Blade Runner 2049
Dunkirk
The Shape of Water
Star Wars: The Last Jedi
 
 
SOUND MIXING
Baby Driver
Blade Runner 2049
Dunkirk
The Shape of Water
Star Wars: The Last Jedi
 
- Glad att Dunkirk vann de här ljudkategorierna. Ljudet i den filmen är verkligen fantasiskt. 
 
PRODUCTION DESIGN
Beauty and the Beast
Blade Runner 2049
Darkest Hour
Dunkirk
The Shape of Water
 
- Jag tycker inte The Shape of Water var något vidare. Men visst är den visuellt vacker.
 

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM
A Fantastic Woman, Chile
The Insult, Lebanon
Loveless, Russia
On Body and Soul, Hungary
The Square, Sweden

 

- Synd att Sverige inte vann här. Trodde ändå att den skulle kunna ta hem det.  

 

BEST SUPPORTING ACTRESS
Mary J. Blige, Mudbound
Allison Janney, I, Tonya
Lesley Manville, Phantom Thread
Laurie Metcalf, Lady Bird
Octavia Spencer, The Shape of Water 

 

- Har inte sett I, Tonya. Men tror säkert att hon var en välförtjänt vinnare.

 

ANIMATED SHORT FILM
Dear Basketball

Garden Party
Lou
Negative Space
Revolting Rhymes

 

 

BEST ANIMATED FEATURE FILM
The Boss Baby
The Breadwinner
Coco
Ferdinand
Loving Vincent

 

- Coco var ju favoriten här. Har ännu inte sett den, men ser fram emot att göra det. 

 

VISUAL EFFECTS
Blade Runner 2049

Guardians of the Galaxy Vol. 2
Kong: Skull Island
Star Wars: The Last Jedi
War for the Planet of the Apes

 

 

FILM EDITING
Baby Driver
Dunkirk
I, Tonya
The Shape of Water
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

 

 

BEST DOCUMENTARY SHORT SUBJECT
Edith and Eddie
Heaven Is A Traffic Jam on the 405
Heroin(e)
Knife Skills
Traffic Stop

 

 

LIVE-ACTION SHORT FILM
DeKalb Elementary
The Eleven O’Clock
My Nephew Emmett
The Silent Child
Watu Wote/All of Us

 

 

ADAPTED SCREENPLAY
Call Me By Your Name, James Ivory

The Disaster Artist, Scott Neustadter and Michael H. Weber
Logan, Scott Frank, James Mangold, Michael Green
Molly’s Game, Aaron Sorkin
Mudbound, Virgil Williams and Dee Rees

 

- Kul att han äntligen fick vinna vid 89 års ålder. Väl värd det.
 
 
ORIGINAL SCREENPLAY
The Big Sick, Emily V. Gordon and Kumail Nanjiani
Get Out, Jordan Peele
Lady Bird, Greta Gerwig
The Shape of Water, Guillermo del Toro and Vanessa Taylor
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Martin McDonagh
 
- Three Billboards är min favorit så hade tippat den här. Men är verkligen glad för Get Out också. Jordan Peele förtjänade det här. Get Out är en film som lyckas vara så många saker samtidigt. Så stort att en genre film vinner också. 
 
CINEMATOGRAPHY
Blade Runner 2049

Darkest Hour
Dunkirk
Mudbound
The Shape of Water
 
 
ORIGINAL SCORE
Dunkirk
Phantom Thread
The Shape of Water
Star Wars: The Last Jedi
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
 
 
ORIGINAL SONG
“Mighty River,” Mudbound
“Mystery of Love,” Call Me By Your Name
“Remember Me,” Coco
“Stand Up For Something,” Marshall
“This Is Me,” The Greatest Showman
 
- En bra låt. Men personligen tyckte jag både "This is Me" och "Mystery of Love" var bättre. 
 
BEST DIRECTOR
Dunkirk, Christopher Nolan
Get Out, Jordan Peele
Lady Bird, Greta Gerwig
Phantom Thread, Paul Thomas Anderson
The Shape of Water, Guillermo del Toro
 
- Det var väntat att del Toro skulle ta det. Jag hoppades dock på Nolan.
 
BEST ACTOR
Timothée Chalamet, Call Me By Your Name
Daniel Day-Lewis, Phantom Thread
Daniel Kaluuya, Get Out
Gary Oldman, Darkest Hour
Denzel Washington, Roman J. Israel, Esq.
 
- Också en väntad vinst. Men han gör ett mycket bra porträtt av Winston Churchill så det var välförtjänt. 
 
BEST ACTRESS
Sally Hawkins, The Shape of Water
Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Margot Robbie, I, Tonya
Saoirse Ronan, Lady Bird
Meryl Streep, The Post
 
- Rätt att Frances McDormand vann. Allt annat hade varit en skandal. Hon hade också det bästa talet. Starkt när hon sa åt alla kvinnorna att stå upp.
 
 
BEST PICTURE
Call Me By Your Name
Darkest Hour
Dunkirk
Get Out
Lady Bird
Phantom Thread
The Post
The Shape of Water
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
 
- Det här var en spännande kategori. Kändes som att det var ganska öppet vem som skulle vinna. Blev så besviken när The Shape of Water lästes upp. Fattar verkligen inte grejen med den filmen. Den gjorde inget för mig. Hade verkligen hoppats att Three Billboards skulle ta hem det, älskade den filmen. Men men så är det. Sällan ens favorit vinner. 
 
 
 

Mina tippningar för Oscarsgalan


(null)

Inatt är det dags för Oscarsgalan. Jag kommer sitta uppe och titta. Om ni vill följa galan är det Aftonbladet som sänder. Men man måste ha Plus Premium. Det kostar 1 kr för första månaden sedan är det bara att avbryta prenumerationen. Det här året har jag faktiskt lyckats se alla filmer i kategorin bästa film. Var endel till filmer jag hade velat se utöver det, men det hanns inte med. Såhär tror jag det kommer gå:

Best Picture | Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 
Även om Shape of Water är den film som är mest favorittippad så säger jag Three Billboards för den var min favorit och jag hoppas verkligen på den.

Director | Guillermo del Toro, The Shape of Water

Lead Actor | Gary Oldman, Darkest Hour

Lead Actress | Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Supporting Actor | Sam Rockwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Supporting Actress | Allison Janney, I, Tonya

Original Screenplay | Martin McDonagh, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Adapted Screenplay | James Ivory, Call Me By Your Name

Animated Feature | Coco

Best Foreign Language Film | The Square, Sverige
Den är inte tippad att vinna men tror ändå den har en god chans. Hejar självklart på den. Även om jag inte sett den än. 

Best Documentary Feature | Icarus

Original Score | The Shape of Water

Original Song | "Remember Me", Coco

Sound Editing | Dunkirk

Sound Mixing | Dunkirk

Production Design | The Shape of Water

Cinematography | Blade Runner 2049

Makeup and Hair | Darkest Hour

Costume Design | Phantom Thread

Film Editing | Dunkirk

Visual Effects | War for the Planet of the Apes

Best Documentary Short Subject | Heroin(e)

Best Live Action Short | Deklab Elementary

Animated Short | Dear Basketball
Någon mer som ska kolla inatt? Vilken eller vilka filmer hoppas ni mest på?


This is Us 2x16 "Vegas, Baby"


(null)

Efter de senaste väldigt hjärtskärande avsnitten var det skönt med ett lite lättare avsnitt denna veckan. Men det betyder inte att jag inte grät, åh nej. Kate och Randall scenen fick mig. Så fin. 

Man tyckte synd om både Kate och Toby att alla hade fokus på något annat när det var dom det skulle vara fokus på denna helgen.  Toby såg ju det här som en chans att bonda med sina nya bröder. Och är glad att de fick sitt moment där på slutet.

Det var starkt av Kevin att vara i Vegas och inte dricka. Och inte göra det heller när han fick de dåliga nyheterna om filmen. Som ju inte alls visade sig vara sant. Hur perfekt är det inte att Kevins stora genombrott kommer handla om en far och son historia, med hans pappas favoritskådespelare i rollen.

Man ser ju Randall och Beth som det perfekta paret så att se dom bråka sådär var inget man var van vid. Men att de inte var alls oroade över det efteråt visar ju vilket starkt par de är. De är bara väldigt olika. Deja situationen är ju svår. Hon är ju inte deras ansvar längre men samtidigt går det ju inte bara bryta bandet sådär. Bra att de gick på magkänslan och åkte dit iallafall. Stackars Deja alltså. I hennes ålder ska man inte behöva oroa sig över att sin mamma inte kan betala räkningen och att de inte har någonstans att bo. Så ska hon inte ha det. Men hon känner väl självklart att hon inte kan lämna sin mammas sida. 

The End of the F***ing World

 
 
Har varit mycket snack om denna serien så har varit nyfiken på att kolla in den. Serien handlar om James, som tror sig vara psykopat och Alyssa, en äventyrslysten rebell som tillsammans ger sig ut på en fördömd resa. Jag gillar verkligen tonen i serien. Mörk humor är min grej. Men serien har också hjärta. Miljöerna är snygga och den har ett bra soundtrack. Tempot är högt och när man inte tror det kan bli galnare blir det det. Det är en serie som passar perfekt att sträckkollas. Avsnitten är bara 20 minuter långa och det finns 8 stycken så det går snabbt att kolla igenom. Har ni inte sett denna serien än så kan jag rekommendera att ni gör det. Finns på Netflix.
 
Nästa del kommer innehålla spoilers så läs inte vidare om ni inte sett serien!
 
 
 
 
 
När serien först började var man ju inte säker på hurvida James faktiskt var en psykopat eller inte. Så då var det ju lite ett spänningsmoment där. Men sen förstår man ju att han bara vill döda för att känna någonting. De som är psykopater är såklart inte själva medvetna om att de är psykopater. När man börjar få reda på båda deras trassliga familjesituationer så förstår man varför de är som de är och man känner för dom. Allt de behövde var någon som förstår och älskar en och de hittar dom i varandra. Titeln på serien är ju väldigt passande för hur man känner som tonåring. Det är mycket extrema känslor. Men sen samtidigt är det ju så det blir för karaktärerna i slutändan, slutet på världen. När James blev skjuten på slutet och man inte fick se hur det gick kände jag bara "jag måste ha en säsong 2 NU". Men sen när jag tänkte efter så nej, jag vill inte ha en säsong 2. Trots det frustrerande slutet. Serien handlade om hur de hittade varandra och deras connection. Ser bara inte hur det finns mer att berätta. Så hur mycket jag än gillade serien ser jag helst inte att det blir någon fortsättning. Men om det skulle komma en säsong 2 så kommer jag såklart att kolla ändå. 
 
 
 
RSS 2.0