Recension: Dunkirk

 
Genre: Action, Drama, Krig Skådespelare: Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance, Harry Styles, James D'Arcy Regissör: Christopher Nolan  Produktionsår: 2017
 
Handling: Dunkirk är berättelsen om de hundratusentals brittiska och allierade trupper som blir invaderade och omringade på stranden vid Dunkerque av fientliga styrkor under andra världskriget. (text från sf.se)
 
Mitt omdöme: Jag är ganska sen med att se denna filmen. Men har ju hört mycket bra om den, men också endel negativt. Det negativa jag hört är att man inte fick lära känna någon av karaktärerna. Och av den anledningen var jag förberedd på att jag kanske inte skulle gilla filmen. Men jag tycker faktiskt inte det behövs något fokus på karaktärerna i denna filmen. Den skiljer ju sig från andra krigsfilmer just för att den inte har de där stereotypa karaktärerna. Här är de alla samma, de är bara människor som vill leva och komma hem. Filmen visar miljöer och situationer där det visuella och ljudet spelar en stor roll för att skapa en känsla av obehag och att man befinner sig där. Den är otroligt snyggt gjord. Man fick en bra inblick i hur krig påverkar unga män. Lika mycket som den visade alla hemskheter med krig så visade den det också det positiva som kan uppstå i allt det hemska, som hur människor kommer samman för att hjälpa.
 
  (null)
 
 
Lena

Måste ta itu och se denna!

2018-02-12 @ 13:26:49
URL: http://TheLenaElisaStory.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: