This is Us 2x15 "The Car"

 
 
Jag hade inte väntat mig att det skulle komma ett till avsnitt denna veckan. Hade egentligen behövt längre tid för att hämta mig efter förra avsnittet. Man visste ju att även detta skulle bli en gråt fest. Och ja sorgligt var det. Precis som förra avsnittet grät jag mig iprincip igenom hela avsnittet. Men det var samtidigt hoppfullt och fint. 

Jag gillade verkligen hur de hade centrerat allt kring familjebilen. Att man fick se minnen de haft i bilen medans de var påväg till Jacks begravning i samma bil gjorde det hela så mycket mer påtagligt. En liten detalj som berörde mig starkt var hur Rebecca kollade ner på Jacks använda kaffemugg han ställde där under Super Bowl helgen. För det visar verkligen hur flyktigt livet är. Det var tydligt i dessa moments man fick se vilken inverkan Jack har haft på alla familjemedlemmar. Det Jack sa till Kevin och Randall om hur viktigt bandet man har till sina syskon är är så sant. Han skulle vara stolt över att se hur de nu har lyckats reparera sin relation. Vi fick i detta avsnittet höra Jack nämna sin bror som dog i Vietnam. Antar att flashbacks till Jack och Nickys tid under kriget är att vänta. Ska bli intressant att få reda på mer om Jacks bakgrund. Finns ju mycket mer att utforska där, vilket känns bra för är absolut inte redo att släppa Jack. 

Vad glad jag blev att se Dr. K igen. Visst älskar man bara honom? Hans samtal med Rebecca var precis det hon behövde höra. Hur även Jack, som var den som klarade allting, var rädd och osäker ibland och att hon är stark nog att gå vidare. Det där "we're gonna be okay" på slutet var så fint. Att de valde att gå på Bruce Springsteen konserten trots allt var ett bra sätt att hedra Jacks minne. 
 
 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: