This is Us 2x14 "Super Bowl Sunday"

 
 
Man har ju under hela serien velat få reda på hur Jack dör. Men nu när avsnittet var här var jag inte redo alls. Satt bara och tänke "vill inte, vill inte, vill inte". Jag vet att det skulle vara helt orimligt men jag hoppades ändå in i det sista att det skulle visa sig att han faktiskt inte dog. Men självklart inte. Han dog. Jacks agerande när han upptäckte att huset brann var verkligen beundransvärt. Jag hade defintivt inte varit kapabel att behålla lugnet så som han gjorde. Han var bara inställd på att få sin familj i säkerhet. Det blev som jag misstänkte, att han gick tillbaka in för hunden. Och fotoalbumen och de andra viktigaste sakerna. Bara så typiskt Jack att göra så. När Jack inte dog i branden, som de flesta av oss nog trodde, så fattade man att det skulle vara röken som skulle vara orsaken. Men hur kunde testerna på sjukhuset vara bra och sen bara dör han i en hjärtattack kort därefter? Jag är ingen doktor så vet inte, kanske är det möjligt. Att det blev såhär var så mycket mer hjärtskärande. De hade just överlevt deras livs värsta trauma. De är lättade att de alla kom ut levande. Och sen så bara BAM, dras mattan undan. Måste ge cred till Mandy Moore för de där scenerna på sjukhuset. Alltså wow. Det var förkrossande att se. 
 
Att Kates VHS-spelare gick sönder när hon skulle spendera dagen med att skuldbelägga sig själv kanske var ett tecken att hon borde släppa det? Jag förstår att hon känner så, det skulle jag också gjort. Men det var inte hennes fel. Det var en himla tur att Toby lyckades rädda bandet åt henne. Det är ju så betydelsefullt och oersättligt. Jag är glad att hon har Toby som kan ta hand om henne när hon behöver det.
 
Det gjorde ont i hjärtat att se hur Rebeccas tradition såg ut på Super Bowl söndagen och årsdagen av Jacks död. Uppskattar verkligen Miguel för att han ger henne det utrymmet. Det var fint med de här tecknerna Jack skickade till Rebecca varje år. Och att hon trodde att han detta året hade skickat henne Kevin. Aww. Det var starkt gjort av Kevin att gå och besöka Jacks viloplats. Tror han behövde få ut allt det där. Med tanke på vad Kevin har gått igenom den senaste tiden hade han verkligen behövt sin pappa. Det gjorde det hela extra sorgligt. 
 
Att Randall använde det här Super Bowl firandet som en mask för att dölja sina riktiga känslor blev ju uppenbart när han höll sitt griftetal för ödlan (RIP). Jag anade att det skulle komma någon twist med tanke på hur de byggde upp för någonting med den där lilla pojken. De har ju gjort så innan. Att man tror man vet vad som händer och så är det något helt annat. När jag fattade att de var Tess man fick se som vuxen så tappade jag hakan. Så det här betyder att vi kommer få se Randall, Kate och Kevin som äldre, och deras barn (om Kate och Kevin får några). Hur awesome är inte det?? Det betyder en massa fler storylines. Vilket förhoppningsvis betyder många fler säsonger av den här underbara serien. 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: