Outlander 4x07 "Down the Rabbit Hole"

 
 
Gillade verkligen detta avsnittet. Varken Jamie eller Claire var med i detta avsnittet (måste vara första gången va?) men det led inte avsnittet av alls tycker jag. Och det visar ju verkligen vilka starka karaktärer Brianna och Roger är. Man är väldigt spänd på den här nya resan de båda ger sig in på.  
 
Det var nästan så att man trodde att Laoghaire hade förändrats med åren och blivit en lugn och vänlig människa men sen när bomben kom vara det ju bara "ahh där är hon". Man fattade ju att det skulle komma förr eller senare. Jag uppskattade dock att man fick se en annan sida av Laoghaire. Hon är en avundsjuk galning som försökte få Claire bränd för häxeri. Men samtidigt kan man inte hjälpa att känna viss sympati för henne. Hon har haft ett hemskt liv och man kan inte skylla henne alls för att ha så lite tilltro till män som hon har. 
 
Jag tycker man kan se paralleller mellan Laoghaire och Frank. De älskade båda personer som inte älskade dom tillbaka. Att vara den tredje personen i Jamie och Claires kärlekshistoria är inget man vill vara.  Det slutar bara i tragik. Jag gillade att återse Frank i detta avnsittet. Tycker Tobias Menzies är så fantastisk. Tänk att Frank visste att Claire eventuellt skulle resa tillbaka i tiden till Jamie. Deras sista gräl och anledingen att han ville skilja sig och flytta med Brianna blev så mycket klarare efter detta avslöjandet. Jag förstår ärligt talat inte de personer som hatar Frank så mycket. Kanske är det annorlunda i böckerna. Men liksom? Han valde att ge Claire en ny chans efter allt. Han uppfostrade ett barn som inte var hans, barnet till hans rival dessutom, och älskade henne fullständigt. Jag tycker de här flashbacksen behövdes för att visa Briannas blandade och komplicerade känslor över att träffa sin riktiga pappa. Hon känner väl såklart att hon sviker pappan som uppfostrade henne. Speciellt med tanke på avslutet de fick. Den där sista godkännande nicken hon fick innan hon skulle gå ombord på skeppet var precis vad hon behövde. Så fint. Gjorde mig tårögd. 
 
Det var underbart att se Brianna möta Ian och se Lallybroch. Men hade så så sååå gärna velat se henne träffa Jenny med. Tydligen så var inte skådespelerskan tillgänglig så det var därför det inte blev av. Surt men det är som det är. Förhoppningsvis kommer man få se Jenny i någon framtida säsong. 
 
Rogers första tid i 1700-talet blev allt annat än underbar. Det är ju ofta man romantiserar att resa tillbaka i tiden men detta var ett tydligt bevis på hur hemskt och eländigt det kunde vara då. Han kunde ju inte träffa på en värre människa än Bonnet. Han är fullständigt vidrig som vi fått bevis på innan och inte minst i detta avsnittet när han freaking knuffar ut ett barn från ett skepp. Men skådisen spelar så bra så man kan inte hjälpa att charmas av honom på något konstigt sätt. 

Lena

Älskar Ed Speleers som spelar Bonnet och jösses han är sådär creepy på ett bra sätt. Helt lugnt och avslappnad, social och så bara pang drar han till med en sådan grej!

Gillar också Frank och förstår inte heller varför alla är så arga på honom. Ska bli så roligt att få följa Brianna och Roger nu, dem är så fina karaktärer och Roger är så sjukt underskattad i seriem!

2018-12-21 @ 23:17:36
URL: http://nouw.com/myfictionalworlds
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: