Outlander 4x08 ”Wilmington”


(null)

Man är ju orolig att det här inte kommer sluta väl för Murtagh. Nu klarade han sig undan, tack vare Jamies varning. Men hur länge?  Kul att man fick se George Washington. Det var roligt när Claire sa det där om "chopping down cherry trees". Måste vara lätt att en sån kommentar slinker ur. Det är ju en sån himla surrealistisk situation. Jag älskar att se Claire vara en sån boss med sina medicinska kunskaper och slå alla med häpnad. 

När man äntligen trodde att saker och ting var bra emellan Roger och Brianna och allt var fin fint...så kraschar allt igen. Jahopp. Jag förstår att Brianna blev upprörd att Roger undanhöll informationen från henne, och jag förstår också varför Roger gjorde det. Men liksom ugh, tycker bara de kunde hanterat det här bättre. Framförallt Roger. Hon fick nyss reda på det, klart hon blir upprörd. Försök förklara, få henne förstå. Det där "jag är din man du måste göra som jag säger" var ju iallafall helt fel sak att säga. De måste verkligen kommunicera bättre med varandra och inte låta känslorna ta över. Nu låter jag som en parterapeut här men det är sant. Inte rätt tillfälle för detta att ske heller för de måste verkligen hålla ihop nu ju.

När man såg att Brianna skulle träffa på Bonnet i trailern till detta avsnittet fattade man ju redan då vad som skulle hända. Men det var ändå så fruktansvärt hemskt att se :( Och att ingen gjorde nåt??!  Man vill bara vira in Brianna i en varm filt och säga att allt kommer bli bra. Nu måste vi få en familjereunion snarast. 


Outlander 4x07 "Down the Rabbit Hole"

 
 
Gillade verkligen detta avsnittet. Varken Jamie eller Claire var med i detta avsnittet (måste vara första gången va?) men det led inte avsnittet av alls tycker jag. Och det visar ju verkligen vilka starka karaktärer Brianna och Roger är. Man är väldigt spänd på den här nya resan de båda ger sig in på.  
 
Det var nästan så att man trodde att Laoghaire hade förändrats med åren och blivit en lugn och vänlig människa men sen när bomben kom vara det ju bara "ahh där är hon". Man fattade ju att det skulle komma förr eller senare. Jag uppskattade dock att man fick se en annan sida av Laoghaire. Hon är en avundsjuk galning som försökte få Claire bränd för häxeri. Men samtidigt kan man inte hjälpa att känna viss sympati för henne. Hon har haft ett hemskt liv och man kan inte skylla henne alls för att ha så lite tilltro till män som hon har. 
 
Jag tycker man kan se paralleller mellan Laoghaire och Frank. De älskade båda personer som inte älskade dom tillbaka. Att vara den tredje personen i Jamie och Claires kärlekshistoria är inget man vill vara.  Det slutar bara i tragik. Jag gillade att återse Frank i detta avnsittet. Tycker Tobias Menzies är så fantastisk. Tänk att Frank visste att Claire eventuellt skulle resa tillbaka i tiden till Jamie. Deras sista gräl och anledingen att han ville skilja sig och flytta med Brianna blev så mycket klarare efter detta avslöjandet. Jag förstår ärligt talat inte de personer som hatar Frank så mycket. Kanske är det annorlunda i böckerna. Men liksom? Han valde att ge Claire en ny chans efter allt. Han uppfostrade ett barn som inte var hans, barnet till hans rival dessutom, och älskade henne fullständigt. Jag tycker de här flashbacksen behövdes för att visa Briannas blandade och komplicerade känslor över att träffa sin riktiga pappa. Hon känner väl såklart att hon sviker pappan som uppfostrade henne. Speciellt med tanke på avslutet de fick. Den där sista godkännande nicken hon fick innan hon skulle gå ombord på skeppet var precis vad hon behövde. Så fint. Gjorde mig tårögd. 
 
Det var underbart att se Brianna möta Ian och se Lallybroch. Men hade så så sååå gärna velat se henne träffa Jenny med. Tydligen så var inte skådespelerskan tillgänglig så det var därför det inte blev av. Surt men det är som det är. Förhoppningsvis kommer man få se Jenny i någon framtida säsong. 
 
Rogers första tid i 1700-talet blev allt annat än underbar. Det är ju ofta man romantiserar att resa tillbaka i tiden men detta var ett tydligt bevis på hur hemskt och eländigt det kunde vara då. Han kunde ju inte träffa på en värre människa än Bonnet. Han är fullständigt vidrig som vi fått bevis på innan och inte minst i detta avsnittet när han freaking knuffar ut ett barn från ett skepp. Men skådisen spelar så bra så man kan inte hjälpa att charmas av honom på något konstigt sätt. 

Outlander 4x06 ”Blood of My Blood”


(null)

Kul att se Lord John och Willie igen. Lite awkward stämning vid matbordet. Men man kan ju ändå förstå varför Murtagh är misstänksam mot John. Sen visste han ju inte hur det låg till med hela Willie situationen. Kan tycka att Jamie kunde ha tagit honom åt sidan vid något tillfälle och berättat. Så pass nära är de ju ändå.

Man känner verkligen för Jamie. Han har inte fått uppfostra och vara där för någon av sina barn. Man tänker inte på det så ofta för han biter alltid ihop och håller en glad fasad utåt. Men i detta avsnittet blev det märkbart hur jobbigt det är för honom. Det krossar ju bara ens hjärta.

Veckans tv-serier - v.49

 
 
Vår tid är nu 2x10 "Begravningen"
Peter brukade vara en av mina favoriter en gång i tiden men nu vet jag inte vad som har hänt med honom. Han är bara en vidrig patetisk människa. Han och Esters blick när de fick reda på att det fanns ett till testamente, hah sååå bra. Det kunde de gott ha. Så glad att se Nina som källarmästare nu. Hon kommer göra det riktigt bra. Kände på mig att Calle skulle berätta för Nina om otroheten. Han klarade nog inte av att ha dåligt samvete och det är bäst att vara ärlig såklart. Jag undrar vad som kommer hända mellan dom nu. De verkar ju vilja olika saker i livet så det kaske är för det bästa om de går skilda vägar. Även om det skulle vara väldigt sorgligt såklart för de är ju ett fint par. Jag var nästan helt säker på att det skulle sluta dåligt för Angelo. Men tack och lov inte. Efter hur kylig Britt varit mot Maggan väntade man ju sig det värsta när de skulle ha det där mötet. Men det blev en befodran istället, kul! Känns himla jobbigt att behöva vänta ett år på nästa säsong nu.
 
Outlander 4x05 "Savages"
Murtagh är tillbaka!!! Åh vad glad jag blev att se honom! Älskade hans reunion med Jamie. Och med Claire. Kunde inte sluta le. Intressant att se hur det ska bli nu när han och Jamie är på olika sidor. Man kallar ursprungsbefolkningen för "savages" men det stämde mer in på Herr Mueller. Nej vad ledsen jag blev över Adawehi, så hemskt!! Jag trodde vi skulle få se mer av henne och hennes och Claires relation :( Varför kan de inte bara leva i fred och vara lyckliga? Men så fukar det ju tyvärr inte. Inte då och inte idag heller... Det var mycket foreshadowing om att Brianna är på väg i detta avsnittet. Jamies dröm och det Adawehi sa till Claire "She's here". Åh jag är så spänd på detta!

Veckans tv-serier - v.48

 
 
Vår tid är nu 2x09"Egen majoritet"
Woah vad mycket som hände i detta avsnittet. Man visste ju direkt att Ester skulle förstöra testamentet om det inte såg ut som hon ville, den lilla häxan som hon är. Men att Peter skulle sjunka så lågt?? Okej att han tycker det är helt fel men hur kan man leva med sig själv om man förnekat sin mamma hennes sista önskan? Nina verkar ju fatta något så jag hoppas de inte kommer undan med detta. Det är tråkigt att se vad som händer med Nina och Calles äktenskap just nu. Jag förstår att det är frustrerande för Calle att han och Nina vill olika saker. Men stör mig faktiskt på att han går runt och är butter och grinig hela tiden. Prata med henne, gör något åt det. Och det något är inte att hooka upp med din exfru. Vilken avundsjuk bitch Britt Gahn är. Jag hoppas verkligen inte Maggan kommer backa på grund av detta. Hon har en talang och det ska hon inte slänga bort för henne. Gud vad skönt att äntligen slippa Ragnarsson. Det såg ju suspekt ut att Angelo var där natten innan. Men vare sig det var han eller inte kommer de ju misstänka honom eftersom att han sa att Ragnarsson hotat honom till den rasistiska polisen. Jag är rädd för att det här inte kommer sluta bra för Angelo. Tragiskt nu när han blivit pappa och allt.
 
 
This is Us 3x09 "The Beginning is the End is the Beginning"
Wow var börjar man ens? Späckat avsnitt. Scenen när Tess berättade för sina föräldrar fick mig att börja gråta. Det är inte ofta man ser coming out historier berättas om personer i så ung ålder, så cudos till This is Us för att de gör det. Jag förstår både Randall och Beths sida i grälet. Förstår att Randall vill fortsätta trots att det ser mörkt ut för att han har ett ansvar till de människor som tror på honom. Men samtidigt är det mycket som pågår hemma nu med Tess och Deja och han lovade ju faktiskt Beth att avsluta om hon inte kände att det var rätt. Framtidsblicken gjorde mig orolig. Det verkade ju som att Randall och Beth var separerade. Men alltså nej. Bara NEJ. Det tänker jag inte acceptera. Det kanske bara är ännu en sak de lurar oss med. Hoppas det. Så denna mystiska hon är tydligen Rebecca. Man har fortfarande många frågor, men vi kommer väl få mer information så småningom. Även om Kevin inte hittade det han sökte efter, så ledde det till att han hittade något helt annat och mycket större. Alltså hur oväntat var inte det där? Jag tänkte att Nicky kanske inte dog på det sättet man trodde, utan att han kanske tog livet av sig. Men detta, detta hade jag inte väntat mig. Det bara snurrade i huvudet av frågor efteråt. Fejkade han sin död och var Jack helt ovetandes om detta? Eller var det så att Nicky dödade den vietnamesiska kvinnan och hennes son och att det är det som gör att Jack tillslut ger upp hoppet om honom och att han därefter är död för honom? Agh så många frågor! Känns jobbigt att behöva vänta till Januari nu. 
 
Outlander 4x04 "Common Ground"
Tycker den här säsonger blir bättre och bättre för varje avsnitt. Läste att i böckerna så var det en riktig björn Jamie kämpade mot. Det var väl för väl att de ändrade på det för de har ju inte riktigt samma budget som när Leonardo DiCaprio brottades med en björn i The Revenant. Hade bara sett dumt ut lol. Vad jag har lite svårt att greppa är att Jamie som är emot behandlingen av ursprungsbefolkningen sen tar emot land som de blivit utdrivna ifrån? Nu vet ju vi att Jamie och Claire inte är några onda människor och deras avsikter är goda. Men ändå lite konstigt, tycker jag. Det är klart att det uppstår spänningar dom emellan. Men glad att det verkar vara överens nu. Förstår att Roger tvekade om han skulle berätta om informationen om Claire och Jamie för Brianna. Det skulle krossa henne och leda till att hon vill åka tillbaka i tiden, vilket såklart innebär mycket faror. Men nu verkar det som att hon fick reda på informationen ändå, från Fiona antar jag? Tyckte det var så kul förresten när hon sa att hon kände till tidsresandet och Roger försökte låtsats som han var helt oförstående. Nice try. Man kan väl inte förändra historien så jag vet inte hur Brianna skulle kunna förhindra att Claire och Jamie dör i branden? Men förstår självklart varför hon känner att hon måste dit. Är väldigt, väldigt spänd på att se vad som kommer hända nu. 

RSS 2.0