Sharp Objects

 
 
 
Sharp Objects är en miniserie från HBO, den handlar om journalisten Camille Preaker som får uppdraget att åka tillbaka till sin hemstad för att skriva om mordet på en ung flicka och om försvinnandet av en annan. Och väl där tvingas hon konfrontera sitt eget förflutna.
 
Serien är mörk och mystisk och visuellt hänförande. Det är samma regissör som till Big Little Lies, och det syns. Den här serien har lite samma känsla. Även om serien handlar om ett mordmysterium så bryr man sig precis lika mycket om att få reda på vad som hänt Camille som att få reda på vem mördaren är. Det är uppenbart redan från början att Camille är en trasig människa och man vill veta vad det var som gjorde att hon blev som hon blev, och ju längre in i serien man kommer ju mer förstår man. Det är en serie om komplexa kvinnor, om hur deras problem och smärta påverkar dom som personer och relationen till varandra. 
 
Jag gillade denna serien väldigt mycket. Den är intressant, välgjord och har lysande skådespelarinsatser. Se den!
 
Fortsättningen på inlägget kommer innehålla SPOILERS. Så läs inte vidare om du inte sett allt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej slutet, det där slutet alltså. Man trodde ju att när det väl hade kommit fram att Adora hade förgiftat sina döttrar och hon blivit gripen att allt skulle bli frid och föjd. Att montaget på slutet visade hur Camille och Amma återhämtade sig och att deras relation till varandra nu skulle stärkas. Men åh nej. Såg inte den där twisten komma kan jag säga. Inte alls. Visst tyckte man att Amma var en underlig tjej men inte att hon var en mördare. När avsnittet var slut kände jag mig väldigt förvirrad och hade en massa frågor. Det var ett abrupt slut och jag ville ser mer. Men nu i efterhand tycker jag det var helt rätt att göra så. Om man skulle börja förklara allt hade det förstört det. Det var ett intressant och kraftfullt sätt att avsluta serien på. Det där "Don't tell mama" gav mig rysningar. Jag missade helt de där två klippen på slutet (liksom vem kollar ens på eftertexterna?). Fick gå tillbaka och kolla på dom sen. Där fick man ju en liten glimt över hur det gick till och det räckte med det faktiskt tycker jag. Man kan själv räkna ut varför hon gjorde det. Det ska bli intressant att kolla om serien sen och se alla ledtrådarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: