Orange is the New Black Säsong 6

 
Innehåller spoilers!
 
(null)
 
Det har varit väldigt intressant att få se dom vara i högsäkerhetsfängelset den här säsongen där de riktiga brottslingarna finns. En oväntad vändning var ju när en vakt kom förbi när Piper satt och flätade sin rumskamrat och bara "du vet att hon dödade sina barn va?". Uhh shit. Jag har gillat de nya tillskotten. De två galna systrarna Barb och Carol och hur de styr de olika blocken har varit intressant att följa. Daddy är en ny karaktär jag gillar och jag har gillat henne och Daya tillsammans. I ship it. Men frågan är ju bara om Daya bara är med henne för drogerna. Kan tyvärr vara så. Jag hoppas hon tar sig ur det här drogberoendet hon fått.
 
Mycket fokus den här säsongen har ju varit efterdyningarna av det som hände med Piscatella i slutet av förra säsongerna. Man satt och hoppades och hoppades att sanningen skulle komma fram men man visste väl någonstans att så skulle det inte bli. Mitt hjärta brast för Taystee. Hon förtjänar verkligen inte det här. Allt hon ville var bara att få rättvisa för sin vän. Det ser ju väldigt mörkt ut just nu men jag hoppas det kommer lösa sig för henne. Jag hoppas Caputo kommer fortsätta kämpa för henne. Men som sagt ser ju inte jätteljust ut...
 
Någon annan mitt hjärta brast för var Blanca. Alltså fasen vad hemskt att tro att man ska bli frigiven och så kommer man till ett immigrationshäkte. Och hennes pojkvän stod där och väntade med blommor och allt. Hur sorgligt? Jag antar att det här immigrationshäktet kommer vara något nästa säsong kommer handla om.
 
Jag undrar om vi kommer att få se de andra fångarna som skickades till ett annat fängelse i slutet av förra säsongen igen. Jag saknade speciellt Maritza denna säsongen. Hon är så härlig tycker jag och det kändes konstigt att se Flaca utan henne. Även om jag tyckte det var kul att se henne med Cindy. Lite ny dynamik. 
 
Säsongen avslutades ju med en ganska stor twist. Piper blev frigiven. Det kändes ju där ett tag som att det skulle gå åt andra hållet och att hon skulle få mer tid på grund av hennes störiga rumskamrat. Hon har såklart blandade känslor över att bli frigiven. Självklart måste det vara en enorm lättnad att bli fri. Men samtidigt måste man helt plötsligt lämna bakom sig människor man umgåtts med nästan konstant under flera månader och man kommer troligen aldrig träffa dom igen. Och framförallt måste hon lämna bakom sig Alex som hon inte kommer kunna vara tillsammans med på 4 år. Men de fick iallafall ett fängelsebröllop innan. Det var fint. 
 
Det verkar som att nästa säsong kommer att vara den sista. Och jag tycker det är bra faktiskt. Jag älskar serien och tycker fortfarande den håller hög kvalitet. Vilket är just därför jag tycker de ska avsluta den nu, medans den fortfarande är på topp. Ser fram emot nästa säsong. Det ska bli väldigt intressant att få följa Piper på utsidan. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: