Sharp Objects

 
 
 
Sharp Objects är en miniserie från HBO, den handlar om journalisten Camille Preaker som får uppdraget att åka tillbaka till sin hemstad för att skriva om mordet på en ung flicka och om försvinnandet av en annan. Och väl där tvingas hon konfrontera sitt eget förflutna.
 
Serien är mörk och mystisk och visuellt hänförande. Det är samma regissör som till Big Little Lies, och det syns. Den här serien har lite samma känsla. Även om serien handlar om ett mordmysterium så bryr man sig precis lika mycket om att få reda på vad som hänt Camille som att få reda på vem mördaren är. Det är uppenbart redan från början att Camille är en trasig människa och man vill veta vad det var som gjorde att hon blev som hon blev, och ju längre in i serien man kommer ju mer förstår man. Det är en serie om komplexa kvinnor, om hur deras problem och smärta påverkar dom som personer och relationen till varandra. 
 
Jag gillade denna serien väldigt mycket. Den är intressant, välgjord och har lysande skådespelarinsatser. Se den!
 
Fortsättningen på inlägget kommer innehålla SPOILERS. Så läs inte vidare om du inte sett allt!
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej slutet, det där slutet alltså. Man trodde ju att när det väl hade kommit fram att Adora hade förgiftat sina döttrar och hon blivit gripen att allt skulle bli frid och föjd. Att montaget på slutet visade hur Camille och Amma återhämtade sig och att deras relation till varandra nu skulle stärkas. Men åh nej. Såg inte den där twisten komma kan jag säga. Inte alls. Visst tyckte man att Amma var en underlig tjej men inte att hon var en mördare. När avsnittet var slut kände jag mig väldigt förvirrad och hade en massa frågor. Det var ett abrupt slut och jag ville ser mer. Men nu i efterhand tycker jag det var helt rätt att göra så. Om man skulle börja förklara allt hade det förstört det. Det var ett intressant och kraftfullt sätt att avsluta serien på. Det där "Don't tell mama" gav mig rysningar. Jag missade helt de där två klippen på slutet (liksom vem kollar ens på eftertexterna?). Fick gå tillbaka och kolla på dom sen. Där fick man ju en liten glimt över hur det gick till och det räckte med det faktiskt tycker jag. Man kan själv räkna ut varför hon gjorde det. Det ska bli intressant att kolla om serien sen och se alla ledtrådarna.

Orange is the New Black Säsong 6

 
Innehåller spoilers!
 
(null)
 
Det har varit väldigt intressant att få se dom vara i högsäkerhetsfängelset den här säsongen där de riktiga brottslingarna finns. En oväntad vändning var ju när en vakt kom förbi när Piper satt och flätade sin rumskamrat och bara "du vet att hon dödade sina barn va?". Uhh shit. Jag har gillat de nya tillskotten. De två galna systrarna Barb och Carol och hur de styr de olika blocken har varit intressant att följa. Daddy är en ny karaktär jag gillar och jag har gillat henne och Daya tillsammans. I ship it. Men frågan är ju bara om Daya bara är med henne för drogerna. Kan tyvärr vara så. Jag hoppas hon tar sig ur det här drogberoendet hon fått.
 
Mycket fokus den här säsongen har ju varit efterdyningarna av det som hände med Piscatella i slutet av förra säsongerna. Man satt och hoppades och hoppades att sanningen skulle komma fram men man visste väl någonstans att så skulle det inte bli. Mitt hjärta brast för Taystee. Hon förtjänar verkligen inte det här. Allt hon ville var bara att få rättvisa för sin vän. Det ser ju väldigt mörkt ut just nu men jag hoppas det kommer lösa sig för henne. Jag hoppas Caputo kommer fortsätta kämpa för henne. Men som sagt ser ju inte jätteljust ut...
 
Någon annan mitt hjärta brast för var Blanca. Alltså fasen vad hemskt att tro att man ska bli frigiven och så kommer man till ett immigrationshäkte. Och hennes pojkvän stod där och väntade med blommor och allt. Hur sorgligt? Jag antar att det här immigrationshäktet kommer vara något nästa säsong kommer handla om.
 
Jag undrar om vi kommer att få se de andra fångarna som skickades till ett annat fängelse i slutet av förra säsongen igen. Jag saknade speciellt Maritza denna säsongen. Hon är så härlig tycker jag och det kändes konstigt att se Flaca utan henne. Även om jag tyckte det var kul att se henne med Cindy. Lite ny dynamik. 
 
Säsongen avslutades ju med en ganska stor twist. Piper blev frigiven. Det kändes ju där ett tag som att det skulle gå åt andra hållet och att hon skulle få mer tid på grund av hennes störiga rumskamrat. Hon har såklart blandade känslor över att bli frigiven. Självklart måste det vara en enorm lättnad att bli fri. Men samtidigt måste man helt plötsligt lämna bakom sig människor man umgåtts med nästan konstant under flera månader och man kommer troligen aldrig träffa dom igen. Och framförallt måste hon lämna bakom sig Alex som hon inte kommer kunna vara tillsammans med på 4 år. Men de fick iallafall ett fängelsebröllop innan. Det var fint. 
 
Det verkar som att nästa säsong kommer att vara den sista. Och jag tycker det är bra faktiskt. Jag älskar serien och tycker fortfarande den håller hög kvalitet. Vilket är just därför jag tycker de ska avsluta den nu, medans den fortfarande är på topp. Ser fram emot nästa säsong. Det ska bli väldigt intressant att få följa Piper på utsidan. 

RSS 2.0