Min månad i böcker - Mars 2018

 
 
* Sapiens: en kort historik över mänskligheten av Yuval Harari -½
Den här boken tar upp ett stort och komplext ämne på ett förståeligt och intressant sätt. Den fick en verkligen att fundera över saker och ting. Det var dock endel partier jag fann mindre intressanta och kände att jag zoonade ut lite. Men i sin helhet definitivt en bok jag rekommenderar.
 
*Still Me av Jojo Moyes - ★★★★½
Det här är den tredje boken i Me Before You serien. Många tänker säkert att det inte behövs ännu en uppföljare, men där håller jag inte med. Jag gillade verkligen den andra boken After You och denna ännu mer. Den första boken kommer såklart alltid vara den bästa. Lou är en karaktär jag tycker väldigt mycket om och det är intressant att få följa hennes liv och de nya utmaningarna hon ställs inför. Det är också underbart att få träffa alla de andra karaktärerna man lärt känna igen. Jojo Moyes lyckas dra in en i storyn direkt och det känns familjärt. Precis som i de tidigare böckerna finns här humor och värme. Det var några tillfällen jag kunde räkna ut i förväg vad som skulle hända, men det gör faktiskt ingenting här. Jag njöt av denna boken från början till slut och ville inte att den skulle ta slut. Men jag känner mig väldigt nöjd med hur den här underbara triologin avslutades. 
 
* Crooked Kingdom av Leigh Bardugo - ★★★★
Jag kan inte säga att denna boken kom upp till samma nivå som Six of Crows. Storyn var inte riktigt lika engagerande som i den första boken. Men det är ändå en värdig uppföljare tycker jag. Den hade spänning och bra dialoger och framförallt uppskattade jag att få gå in ännu mer på djupet med karaktärerna som jag känner så mycket för och hur deras förhållanden till varandra utvecklades. Det känns faktiskt väldigt sorgligt att behöva säga hejdå till dom, men jag tycker allt knöts ihop på ett bra sätt.

Lena

Älskar böckerna om Lou men har ännu inte läst denna men ser fram emot det! Ska försöka köpa in och läsa den på semestern :)

2018-04-12 @ 08:39:56
URL: http://LivingInFictionalWorlds.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: