Recension: Beauty and the Beast

 
Genre: Romantik, Äventyr Skådespelare: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad m.fl. Regissör: Bill Condon Produktionsår: 2017
 
Handling: Belle är en intelligent, vacker och självständig ung kvinna som tas till fånga av Odjuret och fängslas i hans slott. Trots sin rädsla blir hon vän med slottets förtrollade invånare och lär sig se bortom Odjurets skräckinjagande yttre. Belle inser att det finns ett gott hjärta och en sann prins under odjurets yta. (text från sf.se)
 
Mitt omdöme: Jag har sett fram emot denna filmen länge men man var ju ändå lite tveksam till hur det skulle bli. Jag var inte jättemycket för Disneyfilmer när jag var liten, men denna var ändå en av favoriterna. Och det är just för att orginalet är så bra man kanske tänker att det inte är nödvändigt med en remake. Men jag måste säga att de lyckades göra ett bra jobb. Den får nytt liv. Emma Watson är verkligen som gjord för rollen som Belle. Även Dan Stevens tycker jag var en bra casting till Odjuret. Dock tycker jag de kunde gjort animeringen på Odjuret bättre. Men annars är det en väldigt snyggt gjord film. Den har den där magiska känslan. Det är mycket detaljer. Kanske lite för mycket. Det och att tempot var ganska högt gjorde att jag kände att det nästan blev för mycket att ta in ibland. Det är ganska många musikalnummer. Vilket såklart är att förvänta sig när det är en Disneyfilm. Jag själv är inget fan av musikaler. Tål liksom inte redigt när de ska brista ut i sång helt plötsligt. Men visst är numrena bra gjorda och de har ändå sin charm. Jag är också imponerad att skådespelarna faktiskt sjunger själva. Filmen följer orginalversionen nästan helt. De har adderat endel nya scener. Det gillade jag, så att det blir lite överraskning. Jag skulle inte säga att den är bättre än den tecknade versionen. Men gillar man den kommer man nog ganska så säkert gilla denna filmen ockå.
 
  
 

Downton Abbey Säsong 3

 
 
 
Nu är jag klar med säsong 3 av Downton Abbey och det har varit en minst sagt händelserik säsong. Känner att jag bara måste börja med att skriva om de två stora dödsfallen. Så om ni inte vill bli spoilade läs inte vidare!
 
När Tom och Sybil kom tillbaka undrade jag vad som skulle hända för dom härnäst. Om de skulle stanna kvar där eller flytta någon annanstans. Men hade verkligen inte väntat mig att Sybil skulle dö! :( Blev så chockad när det hände och var i förnekelse till allra sista stund. Och så HEMSKT det var. Hur alla bara stod där och inte visste vad de skulle göra. Fanns ju inget de kunde göra heller. Jobbigt dilemma det blev när doktorerna hade olika åsikter om vad de skulle göra. Jag hade definitivt åkt till sjukhuset men vem vet om det hade gjort någon skillnad. Stackars Tom som nu är ensam med dottern. Men fint att de har välkomnat honom in i familjen nu. 
 
Matthews död hade jag faktiskt blivit spoilad om. Visste att det skulle hända i någon julspecial men inte trodde jag det var denna säsongen. Man hade ju inte ens hunnit hämta sig från Sybils död och så avslutar de säsongen på det där sättet?? Usch så tragiskt! Nu när han och Mary äntligen var lyckliga tillsammans och precis hade fått barn och allt. Han dog åtminstonde lycklig...om det nu är någon tröst. Gillade både Matthew och Sybil skarpt, de var två av mina favoriter, så det känns tungt att båda är borta nu.
 
Jag har haft mina svårigheter med Edith men den här säsongen har jag börjat gilla henne. Tyckte så synd om henne när hon blev lämnad vid altaret. Liksom kunde han inte kommit på det liiite tidigare? Och sen att han skyller det på henne, för att hon var för påstridig?? Vad är det för en. Och nu när det verkar som hon hittat en man så visar det sig att han är bunden till sin mentalsjuka fru för livet. Kan hon någonsin få bli lycklig? Men gillar att hon valt att satsa på skrivanet. Lord Grantham kunde ju vara lite mer stöttande dock... Förstår att man inte ansåg att kvinnor skulle ha karriärer vid den här tiden. Men det viktigaste borde ju vara att hon är lycklig. 
 
Tycker det var kul i början av säsongen när man fick se Violet och mormorns spända relation. De hade verkligen helt olika synsätt. Violet har alltid de bästa replikerna. Man kan inte annat än älska henne. Jag skulle inte sätta mig upp emot henne. Hon får alltid som hon vill i slutändan på ett eller annat sätt.
 
Jag har alltid tyckt Thomas varit en irriterande jäkel, men denna säsongen tyckte jag verkligen synd om honom. O'Brien tog det ett steg för långt. Men jag blev glad att se att så många stöttade honom. Till och med Bates som ju Thomas inte behandlat speciellt bra tidigare. Hoppas han och Jimmy kan bli vänner. Såg ju ut som det på slutet iallafall. 
 

This is Us Säsong 1 (del 2)

 
 
 
Skrev mina tankar om första delen av säsong 1 HÄR. Nu är första säsongen slut så här kommer mina tankar om andra delen.
 
Avsnittet innan uppehållet avslutades med en cliffhanger när Toby fick en hjärtattack. Är glad för Kates skull att han klarade sig. Meeen...gillar de fortfarande inte som par. Jag undrar vad Kate egentligen menade när hon sa att det var hennes fel att Jack är död. Först tänkte man ju att han skulle dö i en bilolycka när han körde full för att åka och se Rebecca. Men så obvious var det såklart inte. Det stör mig dock inte att vi inte fick reda på hur Jack dog denna säsongen. De måste ju lämna något till nästa säsong. Men vi har iallafall fått lite hintar nu.
 
Det är sorgligt att se Jack och Rebeccas äktenskapsproblem. Detta är väl egentligen något som händer i de allra flesta äktenskap. Men det som gör det så tragiskt är att det händer när han snart kommer dö. För det såg ju ganska illa ut också. Me vi får väl se vad som händer.
 
Ganska oväntat att Kevins barndomskärlek Sophie kom in som ett tredje alternativ när man trodde det skulle stå mellan Sloane och Olivia. Men de är väl söta tillsammans I guess.
 
Man var ju beredd på att William skulle dö, men det var ändå så sorgligt när det hände :'( Jag var inte redo. Fattade när de skulle iväg på en roadtrip att det var dags. Det var så fint att William ville besöka Jacks grav. Och den drömscenen man fick se med de två sen? Åh mitt hjärta. Tror de två hade kommit bra överens. Kul att Randall vill adoptera! Kom ganska oväntat men makes sense att han vill göra det. Får väl se vad Beth säger. 
 
Den här serien har verkligen blivit en ny favorit hos mig. Kommer sakna att ha ett nytt avsnitt att se varje vecka. Nu är det bara att vänta på nästa säsong, som jag antar börjar i höst.

Hejdå The Vampire Diaries

 
Inlägget innehåller spoilers!
 
 
Igår sändes det allra sista avsnittet av The Vampire Diaries. Serien tappade verkligen under de senare säsongerna. Jag slutade kolla efter säsong 6. Men har tvingat mig igenom säsong 7 och 8 för ville ju ändå se hur allt slutar. Trots att det verkligen var dags för serien att ta slut så kändes det ändå sorgligt när jag satte igång det sista avsnittet. För det är ju ändå en serie som varit med mig länge. Började kolla innan andra säsongen startade. Och jag brukade verkligen älska serien och var så insatt. Kommer ihåg tiden då den bästa stunden på veckan var när man kom hem från skolan på fredagarna och hade ett nytt The Vampire Diaries avsnitt att kolla på.
 
Innan jag skriver vad jag tyckte om slutet tänkte jag bara lite snabbt skriva vad jag tyckt om säsong 8. Precis som förra säsongen så känner jag att den övergripande storylinen inte varit jätteintressant. Sybil var verkligen ingen bra skurk. Så gillade inte att hon fick så mycket plats. Störde mig enormt mycket på hennes sätt att prata. Bättre blev det sen när Kai kom tillbaka. Där har vi en bra bad guy. Bonnie och Enzo har för mig varit det bästa med serien under de här två senaste säsongerna. Så blev väldigt upprörd när han dog. När Bonnie äntligen var lycklig och allt. 
 
Så till serieavslutningen. Jag tycker det var ett värdigt slut. Känner mig jättenöjd. Det var ett lyckligt slut. Även om det inte slutade helt lyckligt för alla så kändes det ändå rätt. Det var kul att se Katherine igen. Såklart att hon skulle lura bröderna att hon var Elena en sista gång ;) Jag väntade mig att det skulle bli en diskussion mellan Damon och Stefan om vem som skulle offra sig för att rädda alla. Även om man blev lite tveksam för en stund så kändes det som att det skulle bli Stefan. Det var sorgligt att han dog. Speciellt nu när han och Caroline var lyckliga tillsammans. Det känns trist att de inte fick sluta upp tillsammans. Men när man såg att han fick återförenas med Lexi blev man glad. Och det kändes som att detta var det rätta för Stefan. Han har alltid kämpat för att Damon ska vara den person han vet att han är innerst inne. För honom att finna frid och lycka. Vilket han nu fick när han fick ett mänskligt liv tillsammans med Elena. Helt perfekt. Som en Delena shipper är jag såklart jätteglad att de slutade upp tillsammans. Jag hade inte accepterat något annat. Kärlekstriangeln har ju varit en stor del av serien och man kan aldrig vara säker men det faktum att det var de två när Elena somnade in så kändes det ganska spikat att de skulle bli endgame. 
 
En av de bästa scenerna i avsnittet tycker jag var när Bonnie och alla de andra Bennet häxorna hjälptes åt. Det var en sån mäktig scen. Tycker Bonnie fick ett bra slut. Hon fick inte vara med Enzo men hon ska ut och leva sitt liv till fullo. Och jag antar att de kommer återförenas i the afterlife. Som alla andra gjorde. Väldigt fint och lyckligt för alla när de fick återförenas med sina nära och kära. Kändes perfekt att det avslutades med ett "hello brother" mellan Damon och Stefan. Jag gillade att Caroline, Alaric och Jeremy startade upp skolan. Lite kul att Klaus donerade pengar. Jag själv har aldrig fattar grejen med Klaus och Caroline men vet att de har många fans så det var ju snällt av dom att slänga in det åt fansen.
 
Ja jag tror det var allt jag hade att säga. Även om det verkligen var dags för serien att sluta som sagt så känns det ändå vemodigt. Tack för dessa åren The Vampire Diaries. 
 

Premiärdatum för Game of Thrones

 
Äntligen har vi ett premiärdatum för säsong 7 av Game of Thrones; 16 Juli. Senare än jag hade hoppats. Hade ställt in mig på Juni. Tycker de hade ett påhittigt sätt att avslöja datumet. En livestream på Facebook där man fick kolla på ett isblock med datumet inuti smälta med hjälp av eld. De hade inte behövt dra ut på det i en timme bara, haha.
 
Det har också släpps en poster för säsongen. Ännu mer is och eld. En teaser för det kommande kriget?
 
 
 
 
Update: Även en teaser trailer har släpps! Kolla in den här nedan:
  

Första intrycket: Feud

 
 
I måndags hade den nya HBO serien Feud premiär som handlar om rivaliteten mellan skådespelerskorna Joan Crawford och Bette Davis under inspelningen av filmen "Vad hände med Baby Jane" från 1962.
 
Efter att ha sett första avsnittet känner jag mig redan såld på denna serien. Älskar gamla Hollywood. Fotot och kostymerna är riktigt bra. De har verkligen lyckats få till tidskänslan. Det känns som att man befinner sig i 60-talet.  Även om serien till stor del handlar om en fejd mellan två kvinnor (som man ju hör på namnet) så är det mycket mer än då. Den belyser problem som åldersdiskriminering och sexism. Är ju ett problem även idag i filmbranschen, även om det blivit bättre sedan den här tiden. Då var man som äldre kvinna verkligen tvungen att kämpa själv för att få betydande roller.
 
Vilken casting de har fått till också. Jessica Lange och Susan Sarandon är lysande i sina roller. Det här första avsnittet fokuserade mest på att visa vilka Joan och Bette är. Det som skiljer de här två åt är vad de anser vara viktigt. För Joan handlar det om hennes varumärke medans det för Bette handlar om att jobba. För till skillnad från Joan så tog hon ju ett jobb som var under henne bara för att få skådespela. Sen fick man också lite bakgrundshistoria till deras rivalitet. VIlket ju är bra för såna som mig som inte hade någon koll på detta innan. 
 
Definitivt en lovande start. Hoppas det fortsätter så. Ser fram emot att se mer.

Downton Abbey Säsong 2

 
 
 
Nu har jag avslutat säsong 2 av Downton Abbey och det var en bra säsong tycker jag. Det hände en hel del denna säsongen. Ska försöka att inte glömma något viktigt. Förra säsongen avslutades ju med att kriget startade och det är ju det som till stor del har präglat denna säsongen. Det blir en krock mellan de som ser ett nytt syfte i livet och ser detta som en möjlighet till att arbeta och göra nytta. Medans andra oroar sig över hur det här kommer förändra saker och ting och det liv man vant sig vid. 
 
En av de karaktärer som fått ett nytt syfte under kriget är ju Sybil. Hon är nog min favoritkaraktär. Tycker det är beundransvärt hur hon vågar bryta sig loss och göra det som känns meningsfullt för henne. Gillar verkligen henne och Branson tillsammans. Så fina. Var lite rädd där en stund att hon skulle säga nej. Skulle kännas fel att se henne gå tillbaka till ett liv hon egentligen inte vill ha. Så är glad att hon följde sitt hjärta trots att det var det osäkra alternativet. 
 
Även Mary är en karaktär jag gillar jättemycket. Det är en karaktär med så många lager. Älskade slutet på julavsnittet med henne och Matthew. Äntligen blev det dom två. Har alltid varit något som gjort att de inte kan vara tillsammans innan. Förstår att Matthew ville vara lojal mot Lavinia med tanke på att hon var villig att offra så mycket för att stanna med honom. Men även hon insåg ju tillslut att Matthew hörde ihop med Mary. 
 
Daisy och William fick mig att må dåligt bara. Det är ju tydligt att hon inte känner samma för honom som han gör för henne. Bara en jobbig situation. Ännu värre när hon blev tvingad till att gifta sig med honom när han var döende. Det går ju liksom inte att säga nej?? 
 
Gillade inte alls affären mellan lord Grantham och den där hushållerskan. Ugh. Ännu värre blev det ju när hans fru nästan dog i spanska sjukan. Det var ju tydligt att han hade någon slags kris denna säsongen. Men hoppas han förbättrar sig till nästa säsong. 
 
Förra säsongen var det barnet som hotade Matthews ställning som arvtagare och denna säsongen kom Patrick tillbaka. Om det nu var den riktiga Patrick det vill säga. Jag tror inte det var det. Väldigt misstänksamt att han bara dök upp sådär. Det finns säkerligen personer som utnyttjar sådana situationer. 
 
Gillade Mr. Bates och Anna förra säsongen men denna tyckte jag de var lite...tråkiga? Tyckte självklart synd om de båda när Bates blev anklagad och dömd för mord på sin exfru. Anade att det skulle hända när de tog upp det där med råttgiftet. Skönt att han slapp dödsstraff iallafall. Alltid något. Får hoppas att de kan få ut honom ur fängelset eller iallafall förkorta straffet.

Serielista - Februari 2017

 
Här kommer serielistan för Februari månad. Är klar med säsong 2 av Downton Abbey och ska snart börja på säsong 3. Sen har jag tagit tag och börjat kolla ikapp The Vampire Diaries. Mitt mål är att vara ikapp till serieavslutningen. Men såg att den är nästa vecka och inte om två som jag trodde. Så blev helt plötsligt lite stressigt. Men det ska nog gå. 
 
 
Serier jag är up to date med:
A Series of Unfortunate Events
Big Little Lies
Game of Thrones
Orange is the New Black
Outlander
Riverdale
Shameless
Sherlock
Skam
Stranger Things
The Crown
This is Us
True Detective
Westworld
 
Serier jag ligger efter med:
American Horror Story (säsong 1)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Downton Abbey (säsong 3)
Fargo (säsong 2)
Fear the Walking Dead (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Grey's Anatomy (säsong 11)
Modern Family (säsong 8)
Mr. Robot (säsong 2)
Nashville (säsong 5)
New Girl (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The 100 (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Vampire Diaries (säsong 8)
The Walking Dead (säsong 7)
Twin Peaks (säsong 2)
Vikings (säsong 4)
 
Serier jag har gett upp:
Dallas (nya)
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Scandal
The Carrie Diaries
The Following
True Blood
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Parks and Recreation
Sons of Anarchy
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Once Upon A Time
Orphan Black
Penny Dreadful
Prison Break
Private Practice
Sense8
Skins
The Wire

Vikings Säsong 3

 
 
 
Såg egentligen klart säsong 3 för ett tag sen men glömde bort att skriva om den. Har inte varit lika inne i denna säsongen som de tidigare. Jag vet inte men är kanske bara mätt på serien. Kommer nog ta en liten paus innan jag börjar på säsong 4. Det har iochförsig varit intressant att se lite nya platser men mot slutet var det bara fight efter fight, och sånt tråkar ut mig.
 
Det har varit tydligt att Floki har haft sina problem med Athelstan, men trodde inte att han faktiskt skulle döda honom?? Kommer aldrig förlåta honom för det. Och det kommer förmodligen Ragnar inte heller göra. Jag undrar hur det kommer bli mellan dom två nu.
 
Började nästan tro att de skulle ta död på Ragnar där på slutet. Var en överraskning när han bara hoppade ur kistan. Jobbigt läge för alla de som sa farväl till honom att han hörde allt. Saker de definitivt inte skulle sagt om de visste att han levde. Men han är ju fortfarande inte bra så undrar om han kommer klara sig. Med tanke på att man fick se Björn ta kommandot är jag inte helt säker på att han kommer göra det...
 

RSS 2.0