The Walking Dead 6x15 "East"Kändes som att detta avsnittet mest byggde upp för säsongsfinalen, men det var ett bra avsnitt. Även om jag förstår varför de gjorde det så måste jag säga att gruppen var ganska så osmarta. De satte sig själva i trubbel. Hur ska de lyckas ta sig ur det här nu? Jag tror ju inte att Daryl kommer dö även om det såg ut så. De kommer inte köra en Glenn igen. 

Tycker Carol är en karaktär som har varit intressant att följa denna säsongen. Det var känslosamt att se henne börja gråta efter att ha dödat de där Saviors människorna. Hon har alltid varit en sån bad ass och gjort det som måste göras men samtidigt ser man ju tydligt hur det har påverkat henne. 

Vad tråkigt att Maggie, troligen, fick missfall. Kan inte säga att jag är speciellt förvånad dock. Har känt på mig hela tiden att det skulle hända något. 

För säsongsfinalen nästa vecka känner jag som jag brukar göra med denna serien, förväntansfull men samtidigt väldigt orolig. Någon kommer ju garanterat dö. Vem eller vilka det blir återstår att se. 

Shameless 6x11 "Sleep No More"Man har ju lärt sig vid det här laget att allt Frank gör är för sin egen vinning. Men trots det undrade jag för en liten stund om det nya tillskottet i familjen gjort att han insett allt han missat och faktiskt ville hjälpa Fiona med bröllopet. Han sabbade det i vilket fall som helst. Som han alltid gör. Alltså slutet. Shit. Att ha sin dotters fästman dödad, det är en ny nivå av låghet till och med för Frank. Herregud jag undrar vad som kommer hända. Är både spänd och rädd för att se säsongsfinalen.

Debbie har det inte så lätt som ny mamma. Vill bara att hon och Fiona ska bli sams, hon behöver henne. Förhoppningsvis kommer hon förstå att Fiona bara ville det bästa för henne. 

Man fattade ju att Ians lögn skulle komma att bli ett problem, hade inte väntat mig att det skulle hända så snabbt bara. Stackars Ian. Nu när han äntligen hittat något han vill göra. 

Sen måste jag väl kommentera det här med Kev, V och Svetlana. Det såg jag ju inte komma kan jag säga. Men om det är vad som gör dom lyckliga, fine. 
Nashville 4x12 "How Does it Feel to Be Free"Har gillat att följa Wills utveckling. Är glad att han inte lät det där homofob äcklet komma åt honom utan gick tillbaka och sjöng och visade att han hade rätt att vara där. Bra jobbat. 

Efter allt han gått igenom förstår man helt att Avery ville att Juliette skulle göra ett officiellt uttalande om deras förhållande. Är förvånad att hon gick med på det dock. Även om han är fri för nu väntar jag mig att det kommer bli problem när hon kommer tillbaka. Och sen har vi Layla. Är hon intresserad av Avery på riktigt eller vill hon bara jävlas med Juliette? Det sista känns väl mest troligt men de ska ju redan skilja sig så vad mer vill hon.

Shameless 6x10 "Paradise Lost"Om jag hade varit Debbie hade jag också flytt från det där stället. Inget ställe man vill föda barn på. Hemma på köksbordet är kanske inte det mest optimala heller, men det gick ju bra. Det gjorde lite ont i hjärtat att se henne stöta bort Fiona. Fast det kanske är bra att hon står på egna ben nu i början för att visa att hon faktiskt klarar det. Om hon nu gör det vill säga...Vi får väl se. 

Stackars Carl, inte direkt uppskattad av flickvännens pappa. Vet inte om det bara var något han sa men jag skulle faktiskt vilja se Carl bli polis. Från att ha varit på den andra sidan och vända helt. Varför inte. Vill bara se det gå bra för Carl nu.

Någon det går bra för är Ian. Är så glad att han har hittat något han verkligen vill göra i sitt liv efter hans militär dröm gick i kras. Men var det så bra att ljuga om sin sjukdom verkligen? Så dumt egentligen att det ska behöva stå ivägen för att kunna ha en karriär. Han har ju det under kontroll. Men han borde ändå inte ljuga om det. Känns som att det kommer att komma tillbaka och skapa problem.

Jag fattar inte Kevs problem med att V och Svetlana ska gifta sig. Det är ju bara för att hon ska kunna stanna. Och han är ju själv gift med en annan för tusan. Sen att de gick och gjorde det bakom hans rygg var väl inte så bra. Men det är ju ändå ganska bråttom.

The Walking Dead 6x14 "Twice as Far"Jag borde ha fattat att något skulle hända med Denise när hon fick mer screentime, men ärligt talat, jag såg det inte komma. När hon fick pilen i ögat tänkte jag bara WTF. Liksom jag trodde verkligen man skulle få följa hennes utveckling. Hon hade värsta talet och allt och så bara...dör hon.

För en sekund trodde jag faktiskt att Eugene sålde ut Abraham, men sen fattade man ju att det bara var en del av hans plan. Vilket jäkla move alltså. Uppfinningsrikt får man säga. 

En annan chock i detta avsnittet var att Carol lämnade gruppen. Visst vi har fått se hennes svårigheter med att döda. Men är det verkligen bättre att vara där ute själv? Jag vet inte asså. Tror dock inte detta är det sista vi ser av henne.

Nashville 4x11 "Forever and for Always"Så Deacon och Rayna gifte sig, till slut. Men det var tveksamheter från både det ena och andra hållet innan det blev så. Den enda som inte hade det var Rayna. Efter alla dessa år känns det verkligen som att hon är helt säker på att det ska vara dom. Det får en också att tro att det kommer hålla nu. Hoppas det iallafall. Det räcker med drama. 

Kände verkligen med Daphne i detta avsnittet. Förstår att hon måste känna sig utanför. Och sen det här också med att Maddie egentligen inte vill vara i en grupp med henne. Tyckte så synd om henne.

En annan jag tycker synd om är Avery. Gud vad jobbigt det måste vara att hålla uppe en lycklig fasad mot alla när det egentligen är skit. Förstår helt att han inte orkar mer. Stackarn alltså. 

Tycker det var bra av Colt att berätta sanningen för Layla, hon förtjänar att veta. Men vad vill hon med Avery nu? Är det ett sätt att komma åt Juliette eller vad? Något lurt är det ju.

The Walking Dead 6x13 "The Same Boat"Mycket fokus på Maggie och Carol i detta avsnittet och det gillar jag. Hade dock sjukt svårt för hon rödhåriga tjejen som höll dom fångna. Hade inte väntat mig att GILLA karaktären såklart, men skådespelerskan var sjukt kass. Brukar inte tänka mycket på sånt annars, men här var det så obvious att det blev störande.

Man kan ju aldrig vara säker på att karaktärer ska klara sig i den här serien men som tur var gjorde dom det. Men jag vet inte, jag har den här känslan att Carol inte kommer överleva säsongen. Allt det här fokuset de lägger på hennes inställning till dödandet. När en karaktär får mer screentime vet man ju hur det slutar.Shameless 6x09 "A Yurt of One's Own"Mandy är tillbaka!!! Åh vad glad jag blev! Var förmodligen bara för detta avsnittet men ändå. Har saknat henne så mycket så det var kul att se henne igen. Hennes och Ians vänskap brukade vara en av mina favoritgrejer i hela serien men sen bara försvann det, vi fick inte ens se ett avslut. Så är glad att vi fick se dom två tillsammans igen. Tyckte det var bra av Ian att inte döma henne. De hade ett fint litet moment. Och när hon och Lip såg varandra var ju också ett gripande ögonblick. Hon är den enda tjejen jag har gillat Lip med. En till anledning till varför hon ska komma tillbaka.

På tal om Lip. Trodde hans beteende bara var en fas på grund av Helene men nu börjar jag på riktigt bli orolig för honom. Början han bli som Frank? Och att han blev arg på den där tjejen för att hon ringde en ambulans? Liksom what? Nej skärpning nu Lip. 

Under hela säsongen har man fått se Carl tråna efter Dominique så kul att det var på andra hållet nu. Man visste ju att hon skulle gilla honom bara han droppade sin attityd och visade sin äkta sida. Tycker dom är gulliga tillsammans. Hoppas det håller. Tror hon kan vara ett bra inflytande på Carl. 

Fiona och Sean gick från att typ göra slut till att förlova sig i detta avsnittet. När hon sa det där om att hon hoppat från förhållande till förhållande och kanske ska fokusera på sig själv tänkte jag bara HELL YEAH. Har velat att hon ska göra det jättelänge. Men sen när Sean kom dit och friade ville jag ha dom tillsammans igen. Så mina känslor ändrades snabbt. Sean har faktiskt växt hos mig denna säsongen och tycker ändå att han är bra för henne.

Kommer Svetlana bli utvisad? Hoppas verkligen inte det. Gillar henne. Komiskt att Kev var helt okej med att han själv skulle gifta sig med henne men sen när det var V så var det helt plötsligt inte lika okej. Vi får väl se hur det blir. Arkiv X Säsong 2Blev egentligen klar med den här säsongen för ett tag sen men av någon anledning glömde jag bort att skriva om den. I vilket fall som helst, riktigt bra säsong tycker jag. Gillar att det är en mer övergripande storyline nu. Man börjar få en bild av hur det hänger ihop. Men samtidigt finns det fristående avsnitt som bryter av lite. Jag gillar det.

Mitt favoritavsnitt denna säsongen var avsnitt 7. Det när Scully kommer tillbaka efter att ha blivit bortförd. Det var så snyggt gjort. Älskade känslan i avsnittet. Ett annat, helt annorlunda, avsnitt jag gillade var det avsnittet med cirkusen. Så bisarrt men så roligt. Behövs lite såna avsnitt också. 

Visste med en gång att hon som kom tillbaka inte var Foxs syster. Kändes som att det måste ligga något mer bakom. Och det gjorde det ju, minst sagt. 

Så nära de var att kunna avslöja sanningen på slutet, men såklart så kommer det något i vägen som stoppar det. Så typiskt. Och så avslutas det med en cliffhanger. Nu har jag börjat på säsong 3 så jag vet att han inte kommer dö. Men det fattade man ju ändå att han inte skulle göra.

Trailer för säsong 6 av Game of Thrones

 
Nu är den äntligen här, trailern för säsong 6 av Game of Thrones. Är sååå taggad! Kan det inte bara bli April nu??
 

The Walking Dead 6x12 "Not Tomorrow Yet"Ännu ett riktigt bra avsnitt. Trodde detta avsnittet bara skulle bygga upp för fighten så blev glatt överraskad att vi fick se det i detta avsnittet. Jag gillar att se dom kicka ass som ett team som jag sagt innan. Men denna gången var det något som kändes...fel. Att de smög in och dödade personer i sömnen. Glenns reaktion speciellt var gripande och heartbreaking att se. Kan de vara säkra på att alla verkligen är onda? Visst vi fick se dom attackera och Jesus har beskrivit hur de är. De VERKAR ju onekligen vara hemska människor. En del av mig höll med Morgan, att de kanske ska få en bild av dom först. Men sen kan man ju samtidigt förstå att efter allt de varit med om vill vara på den säkra sidan. Inte vänta på att bli attackerade utan ta hand om det på en gång. Det man undrar nu är hur många dom här Saviors är. Vilken twist det var på slutet att Carol och Maggie tagits som gisslan. Har de nån chans att komma därifrån? Hoppas då verkligen det. Jag är orolig...


Serielista - Februari 2016

 
Här kommen serielistan för Februari, lite försenat. Denna månaden har jag fortsatt med mitt Arkiv X maraton och börjat kolla på Misfits. Har bestämt mig för att lägga The 100 på is. Såg de 3 första avsnitten på denna säsongen men kände mig inte intresserad alls. Får se om jag tar upp den senare. 
 
Serier jag är up to date med:
Better Call Saul
Game of Thrones
Fear The Walking Dead
Modern Family
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Bones (säsong 7)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Fargo (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Grey's Anatomy (säsong 11)
Misfits (säaong 4)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 6)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The 100 (säsong 3)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Vampire Diaries (säsong 7)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Californication
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Mr. Robot
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
Sense8
Sherlock
Skins
The Office
The Wire
Vikings

Shameless 6x08 "Be a Good Boy. Come for Grandma."Från att ha varit den sämsta storylinen i början av säsongen har Carls storyline nu blivit den bästa. Är så glad att han äntligen bestämt sig för att sluta med all drog skit. Det var på tiden. Det här med Nick var verkligen ett wake upp call att det kan gå riktigt illa. Jag hoppas att han kommer stanna borta från det nu. Scenen mellan Carl och Fiona gjorde mig så känslosam. Och jag gillade att se Sean verkligen steppa in och hjälpa honom. Han växer mer och mer hos mig. Synd bara att den relationen han började få med Carl nu antagligen är förstörd för att Will hittade en av Carls pistoler. Förstår att han blev arg, jag menar han kanske inte kan få ha sin son mer. Men tycker inte att han ska skylla Fiona för det. Det var bara olyckligt helt enkelt.

Nu verkar det som att Frank har tagit över Carls plats hos droglangarna. Det är inga trevliga killar asså. Har en känsla av att faran ännu inte är över för Carl. De kommer säkert vilja ha hämnd...

Den scenen med Lip och Queenie var WEIRD. "Come for Grandma" haha wtf. Är enormt besviken på vad de gör med Lips karaktär. Det är bara en massa värdelösa sexscener. Finns liksom så mycket potential med denna karaktären. Det faktum att han är mittemellan två helt olika världar gör honom till en av de intressantaste och mest komplexa karaktärerna i serien. 

The Walking Dead 6x11 "Knots Untie"Kan inte hjälpa att bli misstänksam varje gång de kommer till något nytt ställe och möter nya människor. Jag vet inte om jag litar på Jesus. Vi får väl se vad det blir av den här dealen dom gjorde. Det ska bli spännande att se. Det bästa i avsnittet var när Rick helt nerblodad efter att ha dödat en bara "what?". Som om det var helt normalt liksom. 

Även om saker och ting känns hoppfullt just nu så har man ju den här krypande känslan av att allt kommer gå åt helevete. Är orolig för att något kommer hända med Maggie och Glenns barn eller att typ Maggie kommer dö. Det kommer ju inte sluta lyckligt i vilket fall som helst. Gud så pessimistisk jag låter nu, men efter 6 säsonger har man lärt sig.RSS 2.0