Dawson's Creek Säsong 6Hade väldigt svårt att ta mig igenom säsong 5, så därför blev det ett litet uppehåll innan jag började med säsong 6. Men sen när jag väl kom igång så gick det undan. Tycker definitivt denna säsongen har varit bättre. 

Dawson och Joeys förhållande har ju alltid varit en stor del av serien. Men jag klarar. bara. inte. av. det. Detta ständiga velande fram och tillbaka, ska de vara tillsammans eller ska de inte vara tillsammans. Enough is enough. Som jag anade så drog de ut på kärlekstriangeln ÄNDA till slutet. Nu råkade jag ju veta hur det skulle sluta, men annars hade jag faktiskt varit orolig att de skulle vara så dumma att sluta serien med Dawson och Joey tillsammans. Jag har verkligen aldrig fattat dom som par. Finns det någon som ens gör det? De ska bara vara vänner. Man kan ju vara själsfränder utan att det finns något romantiskt inblandat. Gillade tidshoppet de gjorde i serieavslutningen. Kan bli dåligt när man gör så, men tycker faktiskt det funkade. Dawson fick en hit tv-serie med sin story. Kul att det var precis som Dawson's Creek. Och på slutet fick han ett möte med Steven Spielberg. Hans stora dröm. Ett bra avslut för karaktären. 

För att vara en serie som heter DAWSON'S Creek så tycker jag, iallafall de två senaste säsongerna, att det varit mer fokus på Joey. Hennes tid på collage och hennes resa att hitta sig själv. Fattade aldrig henne och den här Eddie killen. Och att hon sen dumpade Pacey, underbara fina Pacey, för honom??? Mest ofattbara i hela serien. Och mycket riktigt så lämnade Eddie ju henne sen precis som han gjort innan. Där fick hon skylla sig själv. Om jag inte hade vetat att hon och Pacey var endgame så hade jag FLIPPAT. 

Pacey byggde verkligen upp någonting för sig själv under säsongen. Ett jobb som han var bra på och som han tjänade mycket pengar på. Och han fick sin pappas erkännande, något han alltid velat ha. Men sen så fallerar allting, inklusive hans återuppbyggda vänskap med Dawson. Det var tragiskt att se. Han var kanske lite för naiv. Men efter tidshoppet fick man se att han klarat sig bra ändå. Och det blev han och Joey tillslut. Tack gode gud för det. De behövde nog den tiden ifrån varandra för att växa som personer. Nu var tiden rätt. De hör ju ihop, ingen tvekan om saken. 

Sen har vi det sorgliga i finalen. Jen. Det var en bra final bortsett från detta. Eftersom Jen är en favorit hos mig blev jag väldigt ledsen och besviken över hennes slut. Först lämnad av sin pojkvän för att uppfostra sin dotter själv och sen dör hon? Inte rättvist. Kändes även så...plötsligt? Som att de var tvungna att ha med något tårdrypande så att det inte allt var happy happy. Ja jag vet inte, jag tycker bara det var onödigt att hon skulle behöva dö. 

Blev så glad när man fick se att Jack blivit en lärare. Passar honom så bra. Att han hade ett förhållande med Dough kom som en överraskning. Trodde aldrig att det skulle visa sig att han faktiskt var gay, utan att det bara var något Pacey sa. Tragiskt att han känt att han behövt dölja det så länge. Men bra att han bestämde sig för att komma ut på slutet iallafall, och att han ville hjälpa Jack uppfostra Amy. Väldigt fint. 

Ja det var nog allt jag hade att säga. Jag är väldigt glad att jag bestämde mig för att ge serien en chans. Kan inte förstå att det tagit mig så lång tid. Trodde inte jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde. De första 4 säsongerna var ju klart bäst dock. Men ja, mycket bra serie allt som allt.Shameless 6x03 "The F Word"Det här avsnittet var ett klart upplyft från de två tidigare avsnittet. Riktigt bra. Påminde mig om de tidiga säsongerna. Kanske för att alla karaktärerna inte var så utspridda. Till och med Frank var involverad med familjen. Inte för att han bidrar med något bra. Intressant att han är emot abort och istället tycker det är bättre att ha barn och sen överge dom. Precis som Fiona sa. Men han skaffade väl dom bara för att få pengar. Såklart.

Scenen mellan Fiona och Debbie var riktigt stark och gripande. Mycket bra skådespeleri. Är fortfarande på Fionas sida. Förstår varför hon inte ger sig. Och hon behövde sätta ner foten och göra det klart att det är Debbies ansvar att ta hand om barnet, även om det var hårt. För hon verkar ju ha bestämt sig. Tror det kommer bli så att Debbie har sitt barn och Fiona gör abort. 

Tyckte det var bra att Fiona äntligen gick för att reda ut saker och ting med Gus. Elakt gjort av honom att publik förnedra henne med sin låt, men ärligt talat så förtjänade hon det faktiskt lite. Hon strulade till det och nu får hon ta konsekvenserna. 

Det är tragiskt att se vad Ian går igenom. Att han tror att han aldrig kommer bli någonting på grund av sin diagnos. Vilket självklart inte är sant. Det är fullt möjligt att ha ett normalt liv även om man är bipolär. Det Lip sa gjorde mig tårögd. Man glömmer nästan hur ambitiös och målinriktad Ian en gång brukade vara. Jag hoppas verkligen han hittar tillbaka till det denna säsongen.

Tyckte det var kul hur Kev gick runt och berättade för exakt varenda person att han hade förlamat Yanis för att lätta sitt samvete. Min gissning är att det inte kommer dröja länge innan Yanis får reda på att det var han. 

I början tyckte jag Carls storyline var lite småkul...men inte längre. Nu känns det bara överdrivet och dumt. Så snälla ta ut de där flätorna och droppa attityden. Jag vill ha min gamla Carl tillbaka.

Är förresten glad att Joaquin fortfarande är med, blev ett fan av honom i förra säsongen. Mer Joaquin tack! 


The 100 3x01 "Wanheda: Part 1"

 

Hmm. Ganska besviken på avsnittet faktiskt. Borde kanske kollat om förra säsongen innan för har typ glömt bort allt som hänt. Kände mig ganska förvirrad i detta avsnittet. Men det är ju faktiskt bara första avsnittet så det blir väl förhoppningsvis bättre.
 
Så Clarke är jagad för att de tror att den som dödar henne får massa magisk kraft typ om jag fattat det rätt. Inte så kul för henne. Kände redan vid slutet av förra säsongen att det här kommer bli en mörk säsong för Clarke och så ser det ju onekligen ut. 
 
Vad sorgligt det är att se vad som händer med Jasper. Han är långt borta ifrån den gulliga killen som hade en crush på Octavia i säsong 1. Hoppas att det inte kommer sluta illa för honom, men ser dessväre så ut.
 
Tycker den här storylinen med Jaha och Murphy är väldigt seg så jag hoppas inte att den kommer att få så stor del denna säsongen. 
 
Och till sist, kul att Shawn Mendes var med och sjöng. Helt random, men jag gillade det.
 

Arkiv X Säsong 1

 

Arkiv X är en serie jag velat se länge så när jag fick möjligheten köpa boxen med alla säsongerna för ett kanonbra pris slog jag till. Känner att det är en sån där serie man måste ha sett.
 
I början kändes den ganska gammal, men så är det ju alltid när man ser äldre serier och filmer. Man vande sig snabbt iallafall. Och den är ju väldigt bra gjord för att vara från början på 90-talet. Det känns aldrig överdrivet vilket jag först var lite rädd för att det skulle göra.
 
De gjorde ett bra jobb med att presentera karaktärerna i första avsnittet. Man fick en bra bild av vilka personer de var väldigt snabbt. Mulder är den som tror och Scully är skeptikern. Men trots deras olikheter så fungerar de jättebra som team. Scully, till skillnad från de flesta andra, respekterar ju Mulder för vad han tror på. Även om hon själv inte gör det. Men jag undrar om hon inte kommer att ändra sig nu efter vad hon såg i det sista avsnittet. Måste ju börja bli svårt att hitta en naturlig förklaring för allting. 
 
Jag tycker faktiskt att alla avsnitten har varit bra. Vissa har jag såklart gillat bättre än andra. De avsnitten som handlar om rymden gillar jag bäst. Men jag gillar att avsnitten är så olika, att det är lite variation. Nu har ju avsnitten varit fristående och jag undrar om det kommer fortsätta så eller om det kommer bli en lite mer sammanhängande storyline. Hoppas ändå det. Även om jag gillar detta upplägget så kan det ju bli lite tråkigt i längden. Ser fram emot att börja på säsong 2.

Shameless 6x02 "#AbortionRules"Det här jag skrev förra veckan om att jag hoppades vi skulle få se en mer sammansvetsad familj denna säsongen känns ju inte så lovande just nu. De är ju mer splittrade än någonsin. 

Förstår att Fiona vill att Debbie ska göra abort. Hon har spenderat hela sitt liv åt att uppfostra ungar som inte är hennes egna, det är klart hon tror att det kommer bli så igen. Och hon vill ju bara vad som är bäst för henne. Men hur mycket jag än inte gillar hur Debbie beter sig just nu så är det ju ändå sorgligt hur desperat hon är efter att ha en normal kärleksfull familj. Vad hon verkar ha glömt bort är ju att Fiona älskat och tagit hand om henne hela hennes liv. Tycker ibland att Fiona inte alls får den uppskattning hon förtjänar ifrån sina syskon. Så tyckte synd om henne när hon fick skit från både Debbie och Ian i detta avsnittet. Säger dock inte att hon är perfekt. Hon har definitivt sina brister. Hennes förhållande med Sean måste ju bara ta slut, det kommer bara sluta illa. Och nu är hon gravid också. Inte precis vad hon behövde. Vad kommer hon göra? Och vem är pappan? Gus får man väl ändå hoppas. Han är ju den stabilaste av dom iallafall.

Är inte helt säker på att Helene faktiskt bara skojade om att Lip skulle döda hennes man. Tror verkligen inte det är något som Lip skulle göra eller ens överväga. Men han är ju helt klart väldigt betagen av Helene och tror inte han är nöjd med det här arrangemanget längre.

Carl lilla, vad du ställer till det. Hinner inte mer än komma ut från juvie innan han börjar igen. Men samtidigt är det ju det som alltid varit charmen med honom. Bara det inte blir för jäkla illa. Vilket jag är rädd för att det kommer bli. Känns som att nåt kommer hända med den där pistolen han sålde i skolan.

Frank är alltid så bortkopplad från alla de andra. Blev inte förvånad när han gick in till canceravdelningen för att hitta en ny tjej. Typiskt Frank. Nu kommer jag låta helt hemsk men är ärligt talat lättad att den där nya kvinnan dog. Orkar inte med den storylinen en gång till. 

Undrar om Kev kommer hamna i trubbel nu för att han råkade orsaka den där olyckan. Han grannen (har tappat namnet) lär väl skylla det på Lisorna. Stackars Kev, han ville ju bara ha fred i grannskapet.

Recension: Midnight in Paris

 
Genre: Romantik, komedi Skådespelare: Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Corillard, Kathy Bates, Adrien Brody m.fl. Regissör: Woody Allen Produktionår: 2011
 
Handling: Gil och hans fästmö Inez bestämmer sig för att följa med på Inez föräldrars affärsresa till Paris. Staden väcker snart glömda minnen hos Gil och får honom att fundera över om den väg han valt i livet verkligen är den rätta. En fråga som även resterande familjemedlemmar finner sig grubblandes över och som kräver sitt svar.
 
Min åsikt: Att jag missat denna filmen? Tycker den var väldigt mysig och charmig. Vackra miljöer och intressant historia. Det där att man vill leva i en annan tid än sin egen är verkligen något jag funderat över. Känner så också ibland. Så det var väldigt kul att se. Tycker Owen Wilson passade perfekt i sin roll. Och Marion Cotillard är ju en fantastiskt duktig skådespelerska. En film jag varmt kan rekommendera.
 
 
 

Shameless 6x01 "I Only Miss Her When I'm Breathing"

 
 
Trots att jag var ganska (eller väldigt) bitter efter säsongsavslutningen i våras pga förstöringen av mitt favoritpar så är jag ändå glad att ha serien tillbaka. Har verkligen saknat Gallagher familjen. Skrev som sagt en arg utläggning om Ian och Mickey efter avslutningen så ska inte stanna vid det så länge. Känner bara att de lika gärna kunde ha skippat deras scen i detta avsnittet ärligt talat. Bara stampa på mitt hjärta lite till will you. Nu hade jag i och för sig inga förhoppningar men den lilla gnutta hopp man hade kvar krossades ju totalt nu. Att Mickey ska sitta och ruttna i ett fängelse i minst 8 år efter att ha gett Ian sitt allt? Jag kan bara inte hantera det.
 
Är väldigt glad över att ha Carl tillbaka igen. Han är nog faktiskt min favorit i Gallagher skaran. Som man väl anade så har det inte gått nån nöd på honom i ungdoms fängelset, han har till och med anpassat sig lite för bra. Tyckte Fionas reaktion var så kul när han tog med sig sin nya kompis hem.
 
Den stora grejen är väl ändå att Debbie är gravid. Är ju skrämmande att hon VILL ha barn när hon är 15?? Tror inte hon fattar vilket ansvar det innebär. Hoppas hon kommer inse vad det är hon håller på med snart, men verkar dessvärre inte så.
 
Det jag bryr mig absolut minst om är Lips hookup med sin lärare. Hade trott det skulle vara över denna säsongen men nähä. Hoppas verkligen Lip får nåt intressantare att göra snart för jag gillar ju honom som karaktär.
 
Något jag heller inte bryr mig om är Franks sörjande av Bianca. Jag hoppas verkligen inte att detta är något som kommer pågå under hela säsongen, var ju trött på det bara efter halva avsnittet.
 
Känner att jag kanske lät ganska så negativ nu, men är som sagt glad att serien är tillbaka. Min förhoppning den här säsongen är att man kommer få se mer av den sammansvetsade familjen som gjorde att jag föll för serien, det saknades lite i förra säsongen tycker jag.

RSS 2.0