Westworld Säsong 1

 
Nu är säsong 1 av Westworld slut och här kommer mina tankar om säsongen. OBS SPOILERS!
 
 
Alltså...jag är fortfarande kluven över vad jag tycker om denna serien. Satt avsnitt efter avsnitt och väntade på att bli hooked, men kände aldrig det där "jag måste ha nästa avsnitt NU". Det är inte det att jag tycker serien är dålig, för det finns definitivt saker jag gillar med den, men jag är bara inte lika såld som alla andra verkar vara. Och visst kanske är det så att serien helt enkelt inte är något för mig. Men då tänker jag att det var typ precis såhär jag kände med Game of Thrones. Var inte alls såld efter säsong 1 (fast nu när man ser om säsongen är den ju mästerlig) och det var först efter jag kom in mer i serien och började fatta jag helt kunde uppskatta den. Så, kanske är det samma sak med Westworld. Det är många storys att hålla reda på alltså. När man väl tror man börjar få grepp om serien förlorar den en lika snabbt igen. Förstår inte hur folk kan sitta och komma på teorier (som många av dom stämmer också) när jag själv kämpar med att bara hänga med. Men måste säga att den här twisten med att det är två tidslinjer verkligen adderade någonting. Även om det blir så mycket krångligare allting. 
 
Efter att ha sett första avsnittet klagade jag på att det inte fanns några intressanta karaktärer. Men det har jag ändrat mig om under säsongens gång. Min favorit att följa har varit Maeve. Hur hon började förstå vad som hände med henne och hennes kamp för att bli fri. Fast det verkade ju på slutet som att det var något som blivit programmerat? Av Ford antar jag. Man har under hela säsongen undrat vad hans agenda egentligen är men det fick man förstå lite mer i säsonsfinalen så det var bra. Hela grejen med att hostsen gjort revolt är något jag verkligen gillat att se. Sen tycker jag även William är en fascinerande karaktär. Läste ganska tidigt om teorin att han faktiskt var the Man in Black. Tycker det var en bra twist. Han var ju verkligen inte en person som man vid första anblicken hade kunnat tro skulle sluta upp att bli en sån ond person. Älskade Logans oh shit-blick. Det var nog inte redigt det här han hade tänkt sig när han tog dit honom. 
 
Det råder ingen tvekan om att det är en väldigt välgjord serie men är som sagt inte såld än. Det var några riktigt sega avsnitt på mitten men det bättrade sig ändå mot slutet måste jag säga. Och kanske kommer jag tycka det är bättre när jag fattar mer. Krävs nästan en omtitt känner jag. Vilket jag kommer ha god tid på mig att göra då säsong 2 inte börjar förrän 2018.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: