Shameless Säsong 7

 
 
Eftersom jag inte gjort några veckoinlägg om avsnitten av Shameless den här säsongen kommer här en sammanfattning på vad jag tyckt om säsong 7.
 
Den här säsongen har inte varit den bästa. Ganska seg faktiskt. Blev väl lite bätte mot slutet men annars tycker jag inte det har varit några engagerande storylines...typ alls. Sen tycker jag det har saknats den bra balansen mellan drama och humor serien brukade ha. Vill ha mer hjärta, lite mindre galet. Det är självklart en stor del av serien, den heter ju Shameless trots allt. Men de kan dra ner på det lite grann kan jag tycka. 
 
Jag tar karaktär för karaktär. Börjar med Fiona. Hennes storyline har jag faktiskt gillat denna säsongen. Först och främt är jag så glad över att hon äntligen är singel och börjat fokusera på sig själv istället. Precis det jag önskade för henne. Vill så gärna se henne lyckas för det förtjänar hon verkligen. Och tror att hon har alla möjligheter att göra det också för hon är driven och framåt. Men jag tycker samtidigt att hon måste vara mer försiktig med besluten hon tar. Nu gick det ju bra med tvättomaten men kommer det gå lika bra nästa gång? Men samtidigt måste man väl ta risker för att komma nån vart antar jag. 
 
Lip gör mig bara ledsen. Han hade kunnat bli något och ha en ljus framtid om han inte hade slängt bort allt. Och så drickandet...Han blir mer och mer som Frank. Och det vill jag verkligen INTE för jag tycker verkligen om Lip och vill se honom lycklig. Ians tal när de skulle bestämma om Lip skulle få stanna på collage var nog min favoritscen denna säsongen. Så fin. Blir alltid glad över de scenerna man får mellan dom två för älskar deras relation. 
 
Ian började dejta en ny kille, Trevor, och även om jag inte är ombord med förhållandet (team Mickey always) så gillar jag att han fick Ian att bli mer öppen och accepterande mot andra personer som är med i HBQT-community. Jag är sååå glad att Mickey kom tillbaka. Har saknat honom så mycket! Gud så förbannnad jag var över slutet han fick och slutet Ian och Mickey fick. Så att vi nu fick ett ordentligt avslut mellan dom är jag så tacksam för. Det var allt jag begärde, ett avslut. Visst hade jag hellre sett dom fortsätta vara tillsammans. Men under de omständigheterna som var hade det inte kunnat bli så. För man vill ju inte se Ian kasta bort allt han jobbat så hårt för. Njöt iallafall av de scenerna man fick. Det var också skönt att man fick se klart och tydligt att Ian faktiskt älskar honom, med tanke på hur likgiltig han var sist. Vem vet det kanske finns en möjlighet att de kommer sluta upp tillsammans. Men om detta faktiskt var slutet för dom så skulle jag ändå vara okej med det.
 
Sen har vi Debbie. Debbie, Debbie, Debbie...Vad ska det bli av henne? Men jag tycker ändå synd om henne. Det är sorgligt hur hon kämpar för att få pengar till att försörja sitt barn. Hoppas hon kommer att komma på ett bättre sätt än det hon håller på med nu. 
 
Jag gillade scenerna med Carl och flickvännens pappa. Han blev nästan lite som en fadersfigur. Kul med tanke på hur illa det började. Tråkigt att man inte fick se så mycket av Carl sen denna säsongen när han lämnade för militärskolan. Antar att det är för att skådespelaren går i skolan och därför inte kan vara med i lika många avsnitt. Var ju samma sak när han åkte in i juvie. Carl är en favorit hos mig och är glad att se är han har mognat så mycket. Han har ju alltid haft kriminella tendenser men vill verkligen att han ska hålla sig borta från det. Vill bara att det ska gå väl för honom. Som man vill med alla Gallagher kidsen. 
 
Sen har vi Kev, Vee och Svetlanda. Vet inte ens om jag har något att kommentera där. Var väl bara en tidsfråga innan det skulle gå i kras. Kände på mig att Svetlana skulle lura dom. Gillade inte att se Vee och Fiona vara ovänner. Men som tur var löste det sig. Det är jag glad för.
 
Frank och hans påhitt är jag ganska ointresserad av. Men det är inget som är nytt. Jag kände dock för honom när Monica dog. Hur fucked up deras förhållande än var så såg man ju att han verkligen älskade henne. Man kan kanske tycka att det var kallt av barnen att inte reagera mer på sin mammas död. Men samtidigt var hon inte där för dom och i ärlighetens namn kommer de få det bättre nu när hon inte kan komma in i deras liv och strula till det. Man förstår Fionas rekation då hon är den som blivit mest sviken av henne. Hon fick ta på sig rollen som mamma för att Monica inte var där.
 
Tycker säsongsfinalen nästan kändes som en serieavslutning. Antar att de inte visste säkert om det skulle bli en säsong 8 då. Men det är ju bekräftat nu. Hoppas på att jag kommer gilla nästa säsong mer. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: