Skam Säsong 3

 
 
Det enda jag gjort idag är att kolla på Skam. Skönt med lediga dagar. Efter varje säsong som har varit tagit slut så har jag känt mig helt depp för att det inte ska fokusera på den personen längre, men sen när nästa säsong börjar blir jag helt investerad i den storyn. Isak har innan varit en karaktär jag inte redigt vet vad jag ska känna för, men jag har ändå alltid velat veta mer om honom. Så det har varit intressant att få följa honom och tycker han har växt så mycket under denna säsongen. Man har verkligen känt med honom. Hur han har tampas med att komma ut som gay för både sina kompisar och föräldrar. Men sen i slutändan så var det ju ingen big deal. En av mina favoritscener denna säsongen var när killgänget pushade och hjälpte Isak med vad han skulle skriva till Even. Så fint alltså. Visst saknar man tjejgänget, men detta killgänget är ju för himla härligt också. 
 
Alltså Isak och Even, jag dööör så fina de är tillsammans. Älskade alla scener med dom. Deras relation stötte ju på lite problem när det visade sig att Even var bipolär. Men är glad för att Isak bestämde sig för att inte se det som ett problem, även om det kommer bli tuffa perioder. Live for the day liksom. Och är glad för att de tog upp sjukdomen och hur bra de skildrade det. Känns som att jag tjatar om det hela tiden med denna serien är så viktig. För ungdomar speciellt då det är många unga som är rädda för att komma ut och många unga som lider av psykisk ohälsa. Och tror den här serien kan vara till en stor hjälp för dom.
 
Jag undrar vem nästa huvudperson kommer bli? Personligen hoppas jag på Vilde, gillar henne mycket. Känns lite som det då man fick se början på en romans mellan henne och Magnus. Men vi får väl se. Och när kommer nästa säsong?? Vet inte hur länge jag orkar vänta.

Mitt serieår 2016

 
 
Tidigare år har jag listat upp serierna jag upptäckte under året. Men tänkte göra det lite annorlunda detta året och sammanfatta allt jag sett under året månad för månad. Eller inte allt jag sett, men det som stått ut. 
 
 
JANUARI - FEBRUARI - MARS
 
Mitt första maratonprojekt för året var Arkiv X. En kultserie som det känns som man måste ha sett. Blev lite stopp någonstanns i säsong 3. Vet inte varför egentligen för jag tycker serien är jättebra. Men ibland blir det bara så, annat kommer i vägen. Ska iallafall ta upp den igen. I början av Februari upptäckte jag den brittiska serien Misfits. Totalt älskade den. Den var skruvad och liknade inget man sett tidigare. Precis min humor. Säsong 1 och 2 var toppen, även säsong 3 var bra. Men sen?? Vad hände sen?? Försökte ett par gånger men jag KAN INTE ta mig igenom säsong 4. Ren dynga. Att en serie kan tappa så.
 
 
APRIL - MAJ - JUNI
 
I slutet av April hade säsong 6 av Game of Thrones premiär. Årets höjdpunkt för mig. I 10 veckor lever jag och andas Game of Thrones. Och vilken grym säsong det var säsong 6. Kanske den bästa hittills. Som alltid känns det som att säsongen inte ens hinner börja innan den är över. Sen är det en lång och plågsam väntan på nästa säsong. Ännu längre detta året, plus kortare säsong...HUR ska jag klara mig sen när serien är slut?? I juni hade en annan serie som jag ser fram emot varje år premiär, nämligen Orange is the New Black. Som vanligt sträckkollade jag säsongen. Tycker den här säsongen var riktigt stark. 
 
 
JULI - AUGUSTI - SEPTEMBER
 
En varm sommarkväll i Juli kollade jag in Netflix-serien Stranger Things. Och vilken glad överraskning det var. Bara någon minut in i det första avsnittet var jag såld. Den har 80-tals nostalgi, mystik, spänning och hjärta. Dessutom innehåller den något så ovanligt som bra barnskåisar. Blev väldigt imponerad. Ja den här serien är en fullträff helt enkelt. Under sensommaren började jag kolla på Friday Night Lights. Underbara Friday Night Lights. Det är verkligen en av de bästa serier jag sett. Att den är filmad som att det vore en dokumentär och de naturliga (ofta improviserade) dialogerna gör att den känns realistisk och äkta. Och det är det som gör den så speciell. Den fick mig till och med att fundera på att börja titta på amerikansk fotboll. Och jag kan säga er att jag ens funderar på att titta på en sport är något helt otroligt. Sen började jag även kolla på The Office (US). Kollar inte på så mycket komediserier men känner att jag alltid vill ha nån att kolla på. Det är perfekt på kvällarna när man vill ha nåt lätt att kolla på. Och The Office var ett bra val. Mycket rolig serie. Men de första säsongerna var ju klart bäst. I September drog de flesta serierna igång igen. Detta brukade vara en upptagen period för mig men då jag gett upp de flesta serier som går nu hade jag inte mycket att titta på. Tur då att det kommer nya serier man kan spana in. Som This is Us som blivit en ny favorit hos mig. 
 
 
OKTOBER - NOVEMBER - DECEMBER
 
I Oktober kollade jag på miniserien The Night Of. Hade hört redan innan att den skulle vara bra men oj, satans så bra den var. Kunde inte sluta titta så drog igenom alla 9 avsnitten ganska så snabbt. Hade en period då jag inte kände för att börja på några långa serier för sen började jag se Freaks and Geeks som endast har en säsong. Förstår inte varför jag inte sett den serien tidigare för den var ju superhärlig. En annan ny Netflix-serie som kom detta året var The Crown. Wow vilken fantastisk serie. Trots att det handlar om något jag inte hade något större intresse av (det engelska kungahuset) så blir det bra med alla intrigerna, skådespelarinsatserna och de makalöst vackra kostymerna och miljöerna. Det syns att de lagt ner en hel del pengar på denna serien. Sen i slutet av November var det dags för Gilmore Girls: A Year in the Life. Underbara Gilmore Girls var tillbaka med 4 helt nya avsnitt och som jag hade längtat. När man satte igång första avsnittet kändes det som julafton. Trots att mina förväntningar var höga blev jag inte besviken. Det var som en varm familjär kram. Precis det jag hoppades. I början av December började jag se Outlander som jag kärade ner mig totalt i. Verkligen en serie i min smak. Det är tidsresande, fantastiska vyer över Skottland och en svindlande kärlekshistoria. Allt man vill ha. Det slutade väldigt spännande och jag längtar så till nästa säsong. Började även i denna vevan kolla på Sherlock. Har sett första säsongen och gillar den verkligen men den hamnade lite åt sidan när jag började med Outlander. Men Sherlock blir den serien jag kommer titta på härnäst. Tanken var att jag skulle vara ikapp till den nya säsongen men det kommer jag ju inte hinna. Under hösten/vintern var Skam serien alla pratade om. Undvek den ganska länge men tillslut tog min nyfikenhet över och jag började titta. Och jag älskar den jag med. Det är de viktiga ämnerna som tas upp och det realistiska sättet de skildrar ungdomars liv på som gör den så bra. Jag har sett ganska många ungdomsserier i mina dar och denna hamnar definitivt i toppen. 
 
 
Det var det hela. Ett mycket bra serieår måste jag säga att det har varit. Jag är framförallt glad över att jag hittat lite nya serier att följa då jag länge känt mig less på de flesta serier som går nu. Jag ser fram emot vad serieåret 2017 har att erbjuda.
 

Skam Säsong 2

 
 
Tycker serien blir bättre och bättre. Jag gillar det här upplägget att det fokuserar på en karaktär varje säsong. Blev glad att det var Noora som var fokus denna säsongen eftersom hon är min favorit. När det hintades om att det skulle bli något mellan henne och William kände jag bara ugh nej. I början är han ju inte den mest charmerande killen direkt och gillade inte hur manipulativ han var mot Noora. Men sen när man såg att han faktiskt brydde sig om henne på riktigt och när man fick reda på mer om hans bakgrund lättade mitt ogillande. Det är ju dock ingen ursäkt för det dåliga såklart. Men jag shippar iallafall William och Noora hårt. De är ett gulligt par.
 
Williams bror Niko var ju en riktigt vidrig typ. Fy fan alltså. Bra gjort av Noora att anmäla honom. Tror tyvärr att det är många som tänker så på riktigt när de blivit utsatta för sexuella övergrepp, att tänk om det faktiskt var mitt eget fel. Så det är bra att de tog upp det här tycker jag. 
 
Man fick ju lite hintar redan i förra säsongen om Vildes ätstörningar och i denna säsongen var det mer om det. Tycker det var bra gjort av Noora att uppmärksamma det och försöka hjälpa henne. Och hur fint var det inte att Vilde sen drog samma tal när Noora var nere?
 
Tycker Eskild är en sån himla skön karaktär. När man fick reda på att han hade någon boende i förrådet anade jag nästan att det skulle vara Isak. Vet att nästa säsong kommer handla om honom och det är jag spänd på att se. Skit att säsong 3 inte släppts på svt play än. Behöver ju svensk text! Men tänker inte sitta och vänta på det. Får hoppas att jag klarar av norskan. Annars får jag väl leta upp med engelsk text.

Skam Säsong 1

 
 
Skam är serien alla pratar om nu. Och det var just därför jag inte var sugen på att se den till en början. När något blir så hypat som denna serien blivit håller jag mig borta från det. Konstigt jag vet. Men häromdagen gav jag med mig och började titta på den. Och jag gillar den verkligen. Bara slukade avsnitten. 
 
När man hör norsk ungdomsserie kanske man inte blir jättelockad. Men det är sättet de skildrar ungdomars liv som gör den så bra. Den känns realistisk och äkta. Och den tar upp viktiga ämnen på ett mycket bra sätt. Jag gillar de flesta karaktärerna. Men min favorit är nog ändå Noora. Hon är så cool. Gillar vänskapen mellan tjejerna väldigt mycket. De är olika vilket gör att det blir en bra dynamik.

Shameless Säsong 7

 
 
Eftersom jag inte gjort några veckoinlägg om avsnitten av Shameless den här säsongen kommer här en sammanfattning på vad jag tyckt om säsong 7.
 
Den här säsongen har inte varit den bästa. Ganska seg faktiskt. Blev väl lite bätte mot slutet men annars tycker jag inte det har varit några engagerande storylines...typ alls. Sen tycker jag det har saknats den bra balansen mellan drama och humor serien brukade ha. Vill ha mer hjärta, lite mindre galet. Det är självklart en stor del av serien, den heter ju Shameless trots allt. Men de kan dra ner på det lite grann kan jag tycka. 
 
Jag tar karaktär för karaktär. Börjar med Fiona. Hennes storyline har jag faktiskt gillat denna säsongen. Först och främt är jag så glad över att hon äntligen är singel och börjat fokusera på sig själv istället. Precis det jag önskade för henne. Vill så gärna se henne lyckas för det förtjänar hon verkligen. Och tror att hon har alla möjligheter att göra det också för hon är driven och framåt. Men jag tycker samtidigt att hon måste vara mer försiktig med besluten hon tar. Nu gick det ju bra med tvättomaten men kommer det gå lika bra nästa gång? Men samtidigt måste man väl ta risker för att komma nån vart antar jag. 
 
Lip gör mig bara ledsen. Han hade kunnat bli något och ha en ljus framtid om han inte hade slängt bort allt. Och så drickandet...Han blir mer och mer som Frank. Och det vill jag verkligen INTE för jag tycker verkligen om Lip och vill se honom lycklig. Ians tal när de skulle bestämma om Lip skulle få stanna på collage var nog min favoritscen denna säsongen. Så fin. Blir alltid glad över de scenerna man får mellan dom två för älskar deras relation. 
 
Ian började dejta en ny kille, Trevor, och även om jag inte är ombord med förhållandet (team Mickey always) så gillar jag att han fick Ian att bli mer öppen och accepterande mot andra personer som är med i HBQT-community. Jag är sååå glad att Mickey kom tillbaka. Har saknat honom så mycket! Gud så förbannnad jag var över slutet han fick och slutet Ian och Mickey fick. Så att vi nu fick ett ordentligt avslut mellan dom är jag så tacksam för. Det var allt jag begärde, ett avslut. Visst hade jag hellre sett dom fortsätta vara tillsammans. Men under de omständigheterna som var hade det inte kunnat bli så. För man vill ju inte se Ian kasta bort allt han jobbat så hårt för. Njöt iallafall av de scenerna man fick. Det var också skönt att man fick se klart och tydligt att Ian faktiskt älskar honom, med tanke på hur likgiltig han var sist. Vem vet det kanske finns en möjlighet att de kommer sluta upp tillsammans. Men om detta faktiskt var slutet för dom så skulle jag ändå vara okej med det.
 
Sen har vi Debbie. Debbie, Debbie, Debbie...Vad ska det bli av henne? Men jag tycker ändå synd om henne. Det är sorgligt hur hon kämpar för att få pengar till att försörja sitt barn. Hoppas hon kommer att komma på ett bättre sätt än det hon håller på med nu. 
 
Jag gillade scenerna med Carl och flickvännens pappa. Han blev nästan lite som en fadersfigur. Kul med tanke på hur illa det började. Tråkigt att man inte fick se så mycket av Carl sen denna säsongen när han lämnade för militärskolan. Antar att det är för att skådespelaren går i skolan och därför inte kan vara med i lika många avsnitt. Var ju samma sak när han åkte in i juvie. Carl är en favorit hos mig och är glad att se är han har mognat så mycket. Han har ju alltid haft kriminella tendenser men vill verkligen att han ska hålla sig borta från det. Vill bara att det ska gå väl för honom. Som man vill med alla Gallagher kidsen. 
 
Sen har vi Kev, Vee och Svetlanda. Vet inte ens om jag har något att kommentera där. Var väl bara en tidsfråga innan det skulle gå i kras. Kände på mig att Svetlana skulle lura dom. Gillade inte att se Vee och Fiona vara ovänner. Men som tur var löste det sig. Det är jag glad för.
 
Frank och hans påhitt är jag ganska ointresserad av. Men det är inget som är nytt. Jag kände dock för honom när Monica dog. Hur fucked up deras förhållande än var så såg man ju att han verkligen älskade henne. Man kan kanske tycka att det var kallt av barnen att inte reagera mer på sin mammas död. Men samtidigt var hon inte där för dom och i ärlighetens namn kommer de få det bättre nu när hon inte kan komma in i deras liv och strula till det. Man förstår Fionas rekation då hon är den som blivit mest sviken av henne. Hon fick ta på sig rollen som mamma för att Monica inte var där.
 
Tycker säsongsfinalen nästan kändes som en serieavslutning. Antar att de inte visste säkert om det skulle bli en säsong 8 då. Men det är ju bekräftat nu. Hoppas på att jag kommer gilla nästa säsong mer. 

Outlander Säsong 2

 
 
Inlägget innehåller spoilers!
 
Tycker den andra säsongen har varit lika fantastisk som den första var. Kanske till och med snäppet bättre. Första avsnittet började ju med en riktig twist när Claire helt plötsligt var tillbaka i sin egen tid. Jag gillar ändå att de gjorde så. Började med slutet och sen att man får se allt som leder till det under säsongens gång. Men samtidigt förstör det ju lite av spänningen när man vet...ja hur det kommer sluta. Det dom kämpar för under hela säsongen, att stoppa slaget vid Culloden, kommer liksom inte göra någon nytta. 
 
Det kändes väldigt annorlunda att se dom i Frankrike. Det är ju kul med ett miljöombyte så att man får se lite annat också, men saknade verkligen Skottland. Så när de åkte tillbaka till Skottland sen kände jag bara ÄNTLIGEN. Det är ju där dom ska vara. Är glad att de tog med sig Fergus också. Det har varit så fint att se Jamie och Claire nästan bli som föräldrar till honom.
 
Var inte ett dugg förvånad när det visade sig att Jack Randall levde. Tänkte det där i slutet på förra säsongen "men kolla så att han verkligen är död för tusan!". Tycker man hade fått se honom vara vidrig tillräckligt. Men tydligen inte. Det var så heeemsk det som hände med Fergus. Fy alltså! Sen såg man ju nästan en glimma mänsklighet hos honom när hans bror var döende. Började INTE känna för honom men det var annorlunda att se honom sån. Sen när han började slå på sin brors lik (!!) var det bara ahh där är han, mannen jag känner och hatar. 
 
Det var så hemskt att se Claire förlora barnet. Alltså när hon satt där och grät med barnet i famnen? Usch så sorgligt det var. Fast egentligen anade man väl att det skulle hända något sånt här. Med tanke på att hon inte var höggravid när hon kom tillbaka så kunde det ju inte vara samma barn. Men det var ändå jobbigt att se. Något annat sorgligt var att Angus dog. Han var så söt ju. Sen är jag orolig för Murtagh. Han är en karaktär som verkligen har växt hos mig. Så skulle bli väldigt ledsen om det visade sig att han inte överlevde slaget vid Culloden. Och på tal om slaget, jag undrar om vi faktiskt kommer att få se det? Kändes lite snopet att de inte visade det i säsongsavslutningen. Men de kanske sparar det till säsong 3? I hope so. 
 
Det sista avsnittet var verkligen helt fantastisk. Kanske mitt favoritavsnitt i hela serien. Jag grät på riktigt från början till slut. Det var väldigt känslosamt alltihopa. Mitt hjärta brast när Jamie och Claire sa adjö till varandra. Trodde verkligen att detta var slutet på deras kärlekshistoria och blev helt deppig. Vad skulle det bli för serie utan dom två? Som tur var så visade sig att Jamie faktiskt hade överlevt. Men fatta att det gått 20 år sedan de sågs sist. TJUGO ÅR. Tänkt vad mycket tid de förlorat. Man blir ju nyfiken på vad Jamie har haft för sig under dessa åren. Antar att det är något man kommer få se i nästa säsong.
Jag gillade att avsnittet blandade både 1700-tal och 60-tal. Att man fick se när de var mitt uppe i allt med slaget för att sen skifta till hur allt blev. Det gjorde att det blev starkare på något sätt. Det var kul att få se deras dotter, Brianna, nu i vuxen ålder. Hennes reaktion när hon fick veta sanningen var väl ganska rimlig. Alla andra Claire har berättat det för har typ bara varit "jaha". Så att nån faktiskt bara "du är ju galen" kändes som en mer realistisk reaktion, haha. Men snacka om att få sin värld omskakad. Är glad att hon trodde på henne tillslut iallafall. Nu förstår hon ju också varför Claire har varit som hon varit nu under hela hennes liv. För de verkade ju inte ha haft den bästa relationen på grund av det. Jag hopppas att man kommer få se mer av henne. Och Roger. 
 
Nu är det bara att vänta på säsong 3 då. Suck. Vill ju se mer nuuu! Jag hittade inget premiärdatum men jag antar att det blir i vår nästa år. Hoppas verkligen inte det blir senare på året för så länge klarar jag inte av att vänta.  

This is Us Säsong 1 (del 1)

 
 
 
Nu när halva säsongen av This is Us har gått kände jag att jag ville skriva mina tankar om serien såhär långt. This is Us har verkligen blivit en ny favorit hos mig. Det har varit den serien jag sett fram emot mest under hösten. Sån himla mysig, fin och varm serie. Är seriös när jag säger att jag gråter, eller iallafall blir tårögd, i varje avsnitt. Den har blivit mitt nya Parenthood. Har saknat att ha en sån serie i mitt liv. 
 
Första avsnittet avslutades ju med en twist och vi har fått se fler såna. En riktig bomb var det ju när man fick reda på att Jack var död. Och att Rebecca gift om sig med Jacks bästa vän Miguel. Man vet inte så mycket än men antar att det är något man kommer få reda på mer om i kommande avsnitt. Återblickarna blir ju desto mer sorgsnare när man vet att Jack inte kommer finnas där sen :(
 
Har älskat att se Randall och Willams relation utvecklas. Och se William bli en del av familjen. Han är så himla fin med flickorna. Även där blir man sorgsen av tanken att han snart kommer dö. Nu när han äntligen har något att leva för och allt. Livet är bra orättvist. En stor grej var ju när man fick reda på att Rebecca haft kontakt med William, och att Randall kunde haft ett förhållande med honom. Det är lätt att skylla Rebecca för det valet hon gjorde. Speciellt när man ser hur mycket hans ursprung har betytt för Randall under hela hans liv. Men samtidigt förstår man att hon var rädd för att förlora sin son. 
 
Tyckte det var intressant att få reda lite på varför Randall och Kevins relation är som den är. Väldigt tragiskt egentligen. Men man har ju fått se deras relation blir bättre och jag hoppas att det kommer fortsätta så. 
 
Jag förstår att Kates vikt är en stor del av den hon är, men hoppas också att hon kommer få en annan storyline också. Vi får väl se hur det kommer bli efter operationen. Om hon kommer bli förändrad eller om det faktiskt inte kommer göra någon skillnad alls, vilket hon är rädd för. Toby är en karaktär jag inte vetat vad jag ska tycka om under hela säsongen. Men kan ju säga att jag inte såg det som hände på slutet komma. Vilken twist. Stackars Kate. 

Outlander Säsong 1

 
 
Jag såg första avsnittet typ när serien först kom ut och då tyckte jag det var tråkigt och fortsatte inte. Men jag borde gett det några avsnitt till inser jag nu. Har verkligen kärat ner mig i denna serien. Så så bra! Det är en serie helt i min smak. Det är historia, det är romantik och så lite sci-fi. Sen är det en otroligt vacker serie. Vyerna är slående. Får en verkligen att vilja åka till Skottland. Även musiken är fantastisk. Har en förkärlek till både irländsk och skotsk musik.
 
Spoilervarning!
 
Jag gillar hela grejen att det är en nutida kvinna som kommer till 1700-talet och vad det skapar för krock. Claire är ju framåt och låter sig inte tryckas ner i en tid då kvinnor bara förväntas vara lydiga och söta. Vi ser ju också detta spegla sig i äktenskapet mellan Claire och Jamie. De har olika syn på vilka roller man ska ha i ett äktenskap, vilket man har fått se dom jobba runt under säsonens gång. Men det skapar definitivt en intressant dynamik. Och det är ju just romansen mellan dessa två som egentligen är det stora fokuset i serien. Att se deras kärlek växa sig starkare och starkare har varit fantatiskt att se. Man blir kär i deras kärlek. Förutom romantik så innehåller ju serien också mycket historia, vilket jag älskar. Det är alltid intressant att se hur man levde förr. Och det har varit intressant att få lära sig mer om Skottlands historia. 
  
Mitt favoritavsnitt var avnsitt 11 "The Devil's Mark". Verkligen ett packat avsnitt. Sen gillade jag såklart avsnitt 7 "The Wedding" när Jamie och Claire gifter sig. Väldigt fint. Inget kul avnsitt om man inte är ett fan av paret eftersom det typ bara var scener med dom. Inte ofta man blir så bortskämd i serier ;) Det sista avsnittet var på riktigt jobbigt att kolla på, och då är jag ändå ganska härdad. Tyckte det räckte när Jamie kom tillbaka att bara föreställa sig vad som hänt, men nähä då tvingas man se det också. Usch, vilken sjukt vidrig människa han är Black Jack Randall. Det är endel grafiska scener i denna serien, både när det gäller våld och naket. Kärleksscenerna, som det är mycket av, har jag inga problem med. De är inte bara där för att de ska vara där så att säga. De är liksom fina.  Men däremot alla våldtäktsscener hade jag gärna varit utan. Fast jag vet att det är såhär det var på 1700-talet och för att ge en realisktisk bild måste man väl dessvärre ha med det.
 
Ser fram emot att börja på säsong 2. Antar att det kommer bli ganska annorlunda nu när de ska till Frankrike. Men är spänd på att se hur det blir. 
 

Westworld Säsong 1

 
Nu är säsong 1 av Westworld slut och här kommer mina tankar om säsongen. OBS SPOILERS!
 
 
Alltså...jag är fortfarande kluven över vad jag tycker om denna serien. Satt avsnitt efter avsnitt och väntade på att bli hooked, men kände aldrig det där "jag måste ha nästa avsnitt NU". Det är inte det att jag tycker serien är dålig, för det finns definitivt saker jag gillar med den, men jag är bara inte lika såld som alla andra verkar vara. Och visst kanske är det så att serien helt enkelt inte är något för mig. Men då tänker jag att det var typ precis såhär jag kände med Game of Thrones. Var inte alls såld efter säsong 1 (fast nu när man ser om säsongen är den ju mästerlig) och det var först efter jag kom in mer i serien och började fatta jag helt kunde uppskatta den. Så, kanske är det samma sak med Westworld. Det är många storys att hålla reda på alltså. När man väl tror man börjar få grepp om serien förlorar den en lika snabbt igen. Förstår inte hur folk kan sitta och komma på teorier (som många av dom stämmer också) när jag själv kämpar med att bara hänga med. Men måste säga att den här twisten med att det är två tidslinjer verkligen adderade någonting. Även om det blir så mycket krångligare allting. 
 
Efter att ha sett första avsnittet klagade jag på att det inte fanns några intressanta karaktärer. Men det har jag ändrat mig om under säsongens gång. Min favorit att följa har varit Maeve. Hur hon började förstå vad som hände med henne och hennes kamp för att bli fri. Fast det verkade ju på slutet som att det var något som blivit programmerat? Av Ford antar jag. Man har under hela säsongen undrat vad hans agenda egentligen är men det fick man förstå lite mer i säsonsfinalen så det var bra. Hela grejen med att hostsen gjort revolt är något jag verkligen gillat att se. Sen tycker jag även William är en fascinerande karaktär. Läste ganska tidigt om teorin att han faktiskt var the Man in Black. Tycker det var en bra twist. Han var ju verkligen inte en person som man vid första anblicken hade kunnat tro skulle sluta upp att bli en sån ond person. Älskade Logans oh shit-blick. Det var nog inte redigt det här han hade tänkt sig när han tog dit honom. 
 
Det råder ingen tvekan om att det är en väldigt välgjord serie men är som sagt inte såld än. Det var några riktigt sega avsnitt på mitten men det bättrade sig ändå mot slutet måste jag säga. Och kanske kommer jag tycka det är bättre när jag fattar mer. Krävs nästan en omtitt känner jag. Vilket jag kommer ha god tid på mig att göra då säsong 2 inte börjar förrän 2018.  

Serielista - November 2016

 
Ny månad och ny lista. Började kolla på 3 nya serier under denna månaden; The Crown, Sherlock och Outlander. Egentligen borde jag kolla ikapp lite serier istället för att börja på en massa nya. Men har iallafall kollat ikapp Nashville. Har också tagit tag i The Vampire Diaries för jag vill ju ändå se sista säsongen. Det går ganska segt dock. Förhoppninsvis är jag klar till sista avsnittet visas iallafall. Sen gjorde jag en ny underkategori "serier jag har gett upp". De serier jag har slutat titta på och ganska så säkert inte kommer ta upp igen. 
 
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Modern Family
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
Stranger Things
The Crown
This is Us
True Detective
Westworld
 
Serier jag ligger efter med:
American Horror Story (säsong 1)
Angel (säsong 2)
Arkiv X (säsong 3)
Better Call Saul (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Fargo (säsong 2)
Fear the Walking Dead (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Grey's Anatomy (säsong 11)
Mr. Robot (säsong 2)
New Girl (säsong 4)
Outlander (säsong 1)
Sherlock (säsong 1)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The 100 (säsong 3)
 
The Mindy Project (säsong 3)
The Office US (säsong 6)
The Vampire Diaries (säsong 7)
The Walking Dead (säsong 7)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag har gett upp:
Dallas (nya)
Misfits
Pretty Little Liars
Revenge
Revolution
Scandal
The Carrie Diaries
The Following
True Blood
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Dawson's Creek
Desperate Housewives
Freaks and Geeks
Friday Night Lights
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Parks and Recreation
Sons of Anarchy
The Lying Game
The Night Of
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
Californication
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fringe
House of Cards
Homeland
iZombie
Once Upon A Time
Orphan Black
Penny Dreadful
Prison Break
Private Practice
Sense8
Skins
The Wire
Vikings
 

RSS 2.0