The Walking Dead 6x03 "Thank You"

 
 
Läs inte vidare om ni inte sett det senaste avsnittet av The Walking Dead! Stora spoilers!
 
Titeln för detta avsnittet var "Thank You" men jag känner mig då inte speciellt tacksam över det här avsnittet. Jag vet att man egentligen inte borde vara förvånad över att karaktärer dör i denna serien längre och att ingen sitter säkert. Men det finns ändå de karaktärerna som man bara inte rör, och Glenn är en av dom! :'( Han har liksom varit med sen avsnitt 1. Fan vad ledsen och förbannad jag är! Även om man väl egentligen borde fattat att det skulle komma så är det så jag känner. Det var så fruktansvärt hemskt att se. Kändes bara som att allt gick riktigt åt helvete i detta avsnittet. Rick ser det också kört ut för. Men han kan väl inte dö han med? Eller kan han?? Jag vet inte ens längre. Har sett att det finns de som tvivlar på att Glenn faktiskt är död, att det typ var Nicholas kropp man såg. Men jag vet inte alltså...Hur mycket jag än hoppas att det skulle kunna vara så så tror jag inte det. Kändes väldigt mycket som att de sa hejdå till hans karaktär i detta avsnittet. Tänkte på att han sa "dumbass" till Rick till exempel, hans första replik. Åhh!!! Dumma serie! Nu ska jag gå och deppa :( 
 

Nashville 4x05 "Stop the World (and Let Me off)

 
 
Klandrar inte alls Avery för att ha gett upp om hans och Juliettes äktenskap nu, hon fick sina chanser. Om hon vill ha tillbaka sin familj får hon banne mig kämpa hårt för det.
 
Det var tråkigt att Deacon skulle vända sig emot Scarlett, men är glad att de började prata och nu iallafall och att han bad om ursäkt. Förstår att det är jobbigt men det är ju lika jobbigt för henne. Vill inte se honom falla ner i ett svart hål.

Gilmore Girls kommer tillbaka!

 
 
Tidigare idag kom en jätterolig nyhet nämligen att Gilmore Girls ska komma tillbaka. Wiho! Seriens skapare Amy Sherman-Palladino kommer att göra fyra stycken 90 minuters avsnitt som kommer att finnas tillgängliga på Netflix. Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Kelly Bishop (Emily) och Scott Patterson (Luke) är dom som är klara nu men säkert kommer fler namn dyka upp allt eftersom. 
 
Alltså hur kul är inte detta? Är helt överlycklig. Trodde faktiskt att hoppet var ute för att det någonsin skulle hända, men tydligen inte. Håller just nu på att kolla om serien så den här nyheten kom ju väldigt lägligt. Kan knappt tro det. Det är fantastiskt.
 

Recension: Southpaw

 
Genre: Drama Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Oona Laurence, Forest Whitaker m.fl. Regissör: Antoine Fuqua Produktionsår: 2015
 
Handling: Billy “The Great” Hope är regerande mästare i lätt tungvikt, och har med sin oortodoxa boxningsstil, gjort sig känd som en brutal och offensiv fighter. Sporrad av sin egen känsla av otillräcklighet och starka behov av kärlek, pengar och berömmelse har han kämpat sig till allt han drömt om. Men en dag inträffar en tragisk händelse som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och hans dagar blir en tjock dimma fylld av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick tar på sig att få honom på rätt köl igen. Billy tvingas nu möta sina demoner, och inse att ibland är man sin egen största motståndare.
 
Min åsikt: Tycker inte den här filmen var så bra som den hade kunnat vara. Det är ju en bra story men det blir bara förutsägbart och klyschigt. Man har hela tiden känslan att det är något som saknas. Det enda jag egentligen brydde mig om var relationen mellan Billy och hans dotter. Är svag för sånt där. Det och Jake Gyllenhaal är vad som gör denna filmen värd att se. Han gör en jättebra rollprestation. Även tjejen som spelar hans dotter var väldigt duktig. Så för att sammanfatta det, gillade inte denna filmen så mycket som jag ville göra tyvärr.
 
 
 
 

Dawson's Creek Säsong 4

 
 
Ännu en bra säsong. Ganska mycket som hänt under denna säsongen men ska försöka få med så mycket som möjligt. 
Kärlekstriangeln som blommade ut förra säsongen mellan Dawson, Joey och Pacey har haft ganska stort fokus denna säsongen. Joeys har slitits mellan sitt förhållande med Pacey och sin vänskap med Dawson. Hennes ständiga oroande för vad Dawson ska tycka och känna har gått mig på nerverna. Okej jag fattar att hon vill att allt ska vara bra emellan dom, men ändå. Älskar iallafall Pacey och Joey tillsammans. Seriöst ett av de finaste tv paren någonsin. Kan inte fatta att det är nu, 15 år efter alla andra, jag upptäcker det. Och har nog aldrig velat ta ut en karaktär ur tv rutan och göra till min pojkvän så mycket som Pacey Witter. På riktigt. Han är den perfekta killen. Har varit jobbigt att se honom kämpa med sin osäkerhet denna säsongen. Hans familj har verkligen förstört honom. Hur ont det än gjorde att se honom och Joey göra slut så kändes det ändå som att det var det rätta. Han behöver tid att fokusera på sig själv. Tycker det var fint att han ringde Dawson på slutet. Det har varit sorgligt att se deras vänskap förstöras med tanke på hur länge de varit vänner. Man vill ju se det repareras.
 
Och nu när jag ändå är inne på förhållanden så måste jag också uttrycka min kärlek för Jack och Jen. De har verkligen en av de finaste vänskapsrelationerna jag sett i tv. Gillar alltid deras scener tillsammans, dom är både roliga och känslosamma. Sen är de även bra karaktärer inviduellt. Är glad att Jack tillslut bestämde sig för att ge Toby en chans. Gillar dom tillsammans.
 
Blev ledsen att Andie lämnade. Hon var den där positiva fläkten i gruppen. Kommer sakna henne. Men samtidigt fanns det väl inte så mycket mer för henne att göra. Är glad att hon kom tillbaka en kortis i näst sista avsnittet iallafall. 
 
Det kom in lite nya karaktärer denna säsongen. Paceys syster Gretchen tycker jag var ett bra tillskott. Jag gillade henne. Och tycker faktiskt hon och Dawson passade bra tillsammans. Synd att det inte funkade. Och sen var det Drue också. Jag hatade honom i början men sen började jag helt plötsligt typ gilla honom, vet inte ens varför. Han hade sin charm på nått sätt. 
 
Slutet var väldigt sentimentalt. Känns som att allt kommer bli annorlunda nu. Tycker alltid det är sorgligt när de lämnar high school i ungdomsserier. Gillar inte förändringen. Collagetiden blir nästan aldrig bra heller. Så därför är det inte med världens största entusiasm jag ger mig in på säsong 5. Men vem vet det kanske blir bra. 

The Walking Dead 6x01 "First Time Again"

 
 
The Walking Dead är äntligen tillbaka. Tycker det var ett bra första avsnitt. 
 
Ricks plan var smart men man hade ju ändå känslan att något skulle gå fel, och mycket riktigt gjorde det det. Vad var det för ljud på slutet och vart kom det ifrån?
 
Känns som att Morgan har blivit moralkompassen. Rick kunde ju lätt ha dödat Carter men han lät bli. Han lyckades ta hand om det på egen hand istället sen. Väldigt nasty scen när han blev biten i ansiktet. 

Fear The Walking Dead Säsong 1

 
 
Skrev bara mina tankar om det första avsnittet så tänkte att jag gör ett inlägg nu när jag sett hela säsongen. Tycker definitivt serien har potential. Gillade de första avsnitten mycken men sen känner jag väl att det avtog lite mot slutet. Var inte redigt den payoffen jag hade hoppats på. Eller asså jag tycker serien är bra och jag gillar karaktärerna och allt, men det är ju inte samma wow känsla man fick av The Walking Dead. Är kanske fel att jämföra dom med tankte på att det är två olika serier, men det gör man ju. Den har mycket att leva upp till.
 
Men som sagt jag gillar ändå serien. Säsongen innehöll många känslosamma och spännande moments. Tycker det är intressant att se det från ett annat perspektiv. Att se hur folk reagerar på katastrofen, både myndigheterna och det vanliga folket. Hur de försöker förstå vad det är som händer och deras kamp för att överleva och göra de mest moraliska valen som möjligt. I början man ju lite frustrerad över att de inte fattade hur de skulle göra. Men det är ju lätt att sitta och säga när man vet vad som väntar. 
 
Ser fram emot att se hur allt kommer fortsätta i säsong 2. 
  

Nashville 4x03 "How Can I Help You Say Goodbye"

 
 
 
Sorgligt avsnitt denna veckan. Även om det var väntat. Jag undrar hur Deacon och Scarlett kommer att hantera det här nu. Är rädd att Scarletts beslut kommer ha en negativ inverkan på deras relation.
 
Det var bra att Teddy var ärlig med flickorna. Och den scenen på slutet med dom och Rayna var väldigt fin.
 
Det var faktiskt så att jag nästan hoppades att Avery skulle skicka in skilsmässopapperna. Kanske hade det fått Juliette att äntligen vakna upp och inse att hon behöver hjälp. Eller så hade hon inte hade brytt sig alls, just nu vet jag ärligt talat inte. 

Dawson's Creek Säsong 3

 
 
Det här har nog varit min favoritsäsong hittills. Gillade dock inte alls den här storylinen med Eve i början. Var nästan så att jag ville spola över scenerna med henne och Dawson. Och sen den här twisten med att hon var Jens halvsyster också? Nej gillade det inte alls. Tur att hon inte var med hela säsongen iallafall. 
 
Något jag däremot verkligen har gillat denna säsongen är utvecklingen av Pacey och Joeys förhållande. Hur de blev nära vänner för att sedan få känslor för varandra, älskade uppbyggnaden. Det är alltid så bra i början. Alla känslor och angst. Mitt hjärta bara smälter för de här två. Kan inte hantera hur fina de är. Nu är det väl ännu mer klart att Joey och Dawson bara inte är rätt. Speciellt med tanke på hur han reagerade. Okej jag fattar att han är upprörd, det har han all rätt att vara. Men att han ställde ett ultimatum till henne?? Liksom hur omogen får man bli. Det var som att hon var hans fånge. Det är väl klart att hon är rädd för att förlora deras vänskap. Bra att han insåg på slutet iallafall att han var tvungen att släppa henne. 
 
Har gillat att se Jack och hans förhållande med sin pappa. Äntligen acceperade han honom. Bättre sent än aldrig. Synd att det inte blev något mellan han och Ethan. Men känns iallafall som han har tagit ett stort steg framåt och att han nu kommer våga ha ett riktigt förhållande. 
 
Ett annat par jag gillar är Jen och Henry. Lite oväntat. Men jag tycker att han är bra för henne. Han behandlar inte henne som alla andra killar har gjort. Har verkligen gillat Jen denna säsongen. Gillade henne innan också, hon tillsammans med Pacey är mina favoriter, men extra mycket denna säsongen. Hon ställde upp och hjälpte så många denna säsongen. Till och med Joey som kanske inte varit så jättetrevlig mot henne innan. Gillar även att se att hon kommit närmare sin mormor. De har en fin relation.
 
Det var nog allt jag hade att säga. Ska börja på säsong 4 nu.

Serielista - September 2015

 
Här kommer serielistan för September, några dagar försenat. Nu börjar alla höstserier komma tillbaka igen och det slog mig hur lite serier jag har på mitt schema detta året. Väldigt längesen det var så tomt. Men ska se om jag hittar några nya att fastna för. Annars är Dawson's Creek det jag kollar på nu. Har bara några avsnitt kvar av säsong 3, det går undan här.
 
Serier jag är up to date med:
Better Call Saul
Game of Thrones
Fargo
Fear The Walking Dead
Modern Family
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
The 100
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Dawson's Creek (säsong 3)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Grey's Anatomy (säsong 11)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 6)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Mr. Robot
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

Nashville 4x01 - 4x02

 
 
Här kommer mina tankar om de två första avsnitten av Nashville. 
 
Var inte speciellt orolig för att Deacon skulle dö. Gick inte på deras lilla lureri för en sekund där i början. Men väldigt tråkigt att det blev så allvarligt med Beverly. Nu när dom äntligen börjat komma varandra närmare och allt. Undrar om hon kommer att klara sig nu. 
 
Sen har vi Juliette och Avery. Alltså...vad ska man säga? Blir så ledsen. Brukade älska detta paret men just nu vet jag inte om jag vill se dom tillsammans igen. Avery förtjänar så mycket bättre. Jag vet att hon är sjuk och allt men det ursäktar ändå inte det där falska spelet hon körde med. Ugh. Tycker bara så jäkla synd om Avery. Klarar inte av att se honom hjärtekrossad längre.
 
Blev så besviken på Luke när han droppade Will. Varför lät han sig påverkas? Med tanke på att man han så sketen syn på homosexualitet inom countryvärlden är det väl ännu viktigare att visa att man står upp för det. Men nej hans varumärke var tydligen viktigare...Det här var ju inte precis vad Will behövde nu. Undrar hur han kommer att hantera det här.
 
Rayna tog nog åt sig lite för mycket av vad Juliette sa till henne. Den här dealen hon gjorde nu känns väldigt risky. Tycker även synd om Layla som inte får någon uppmärksamhet alls. Förstår såklart att Rayna vill ha mer artister till sitt skivbolag, men ändå. Det här kommer inte sluta bra känns det som.

RSS 2.0