The Walking Dead 6x07 "Heads Up"

 
 
Vilken otrolig lättnad jag kände efter de första 5 minuterna. Glenn lever! Jag vet att många hade förväntat sig det, men jag var ändå förberedd på det värsta. Så är så himla glad att han faktiskt inte är död. Men är också jävligt sur att de lurade oss på det där sättet. De kunde hanterat det bättre tycker jag. Haft detta avsnittet efter och inte låta oss vänta så länge. Not cool. Annars var det väl inte så mycket som hände i detta avsnittet. Känns mest som att det byggde upp inför midseason finalen nästa vecka. Känns som att det kommer hända lite grejer då. Ser fram emot det.

Poster för Game of Thrones säsong 6

 
 
 
Idag släpptes första postern för säsong 6 av Game of Thrones och jag är nog inte ensam om att haja till på vem den föreställer. Vad betyder det här? Är det nu bekräftat att Jon Snow kommer att komma tillbaka? Vi kommer inte få veta helt säkert förens i April då den sjätte säsongen börjar (om inte The Winds of Winter skulle släppas innan det vill säga) men för mig finns det iallafall ingen tvekan om saken, Jon Snow lever.

Nashville 4x07 "Can't Get Used to Losing You"

 
 
Juliette har verkligen nått botten nu, så out of it att hon inte ens kommer ihåg att hon försökte hoppa och att Jeff försökte rädda henne. Men bra iallafall att hon på slutet äntligen insåg att hon behöver söka hjälp.
 
Tyckte så synd om Layla. Att hon tvingades behöva tvivla på om Jeff kunde tagit livet av sig och som grädde på moset så är Jeffs syster en riktig bitch mot henne. 

The Walking Dead 6x05 "Now"

 
 
Störde mig på att man inte fick se hur Rick tog sig ur den där bilen. Jag menar han var ju omringad av en massa walkers, men det var tydligen inte så svårt då I guess.
 
Alltså hatar att man inte vet helt säkert om Glenn verkligen är död eller inte. Väntade mig nästan att han skulle dyka upp som en walker där när de var under marken och letade efter honom. Då hade man vetat iallafall. Don't get me wrong, jag hoppas såklart att han faktiskt lever. Men om de får oss att fortsätta hålla kvar hoppet i flera avsnitt för att det sen ska visa sig att han var död hela tiden kommer jag bli så sur. Både fint och och sorgligt på samma gång att Maggie är gravid. Gillade att hon och Aaron bondade lite i detta avsnittet.

Alexandria folket börjar få ett uppvaknande om hur världen ser ut nu. Bra det. Det går ju liksom inte lita på att man kommer vara säker, vad som helst kan hända. Kul för Rick att han får lite romance. 

Ny svenskproducerad tv-serie om poker

 

På Stockholms gator ska den nya serien "99 problems" utspelas, vilket gör det intressant för oss svenskar. Dramakomediserien är dock på engelska för att nå en internationell publik. 99 problems handlar om den nystartade pokerklubben ”The Blitz” och om hur dess ägare försöker bygga upp den svarta klubben till den största i Stockholm. För att dra dit nya spelare så introducerar dem en generös bonus, ”the Bad Beat Jackpot". I poker innebär ett Bad Beat att du förlorar en hand där det är väldigt låg sannolikhet att du faktiskt ska göra det, extrem otur med andra ord. Karaktären Carlin råkar ut för just detta under invigningskvällen och vinner bonusen.

Klubben erkänner dock att bonusen endast var ett trick för att få dit pokerspelare och Carlin vinner inga pengar. Carlin känner sig lurad och anser sig ha rätt till en belöning och blir då erbjuden att få vara med och styra i klubben. Här dras Carlin in i en instabil och farlig pokervärld, full utav lögner och våld. De stora pengarna och moroten att få bygga upp någonting själv från start lockar dock Carlin som trots alla omständigheter stannar kvar för att göra sig ett namn i pokervärlden. 

 

 

Pokerlistings.se fick en intervju med Milad Rad som är regissör till serien. Han berättar att han fick idén till hela projektet genom hans egna erfarenheter från spelklubben han själv brukade jobba på. När incidenter skedde så skrev han ofta ner dem plus dialogerna, för att potentiellt göra någonting utav det i framtiden. Nu är framtiden här och Milan berättar även om hur stämningen är runt olagliga klubbar: ”Pengar är alltid i centrum för klubbarna. Runt dem finns också hot från olika myndigheter som åklagare, polis och skatteverket. Bakom det måste man även räkna in banker som har lånat ut pengar till många av spelarna på ett eller annat sätt.”

Han pratar också om att serien spelades in och producerades på engelska för att på det sättet nå fler människor och ha större valmöjligheter för skådespelare. Att använda det engelska språket speglar även serien som mer trovärdig, anser Milad. Om man är intresserad kan man se trailern på Youtube innan serien kommer ut senare under 2016.
Bor man i Stockholm hälsar Milad att de kommer behöva folk till produktionen och att man gärna kan höra av sig till milad@toke.com om man känner att man kan bidra. Man planerar att börja filma nu i vinter.
 
 
Artikeln är skriven av: Anton Brandberg

Serielista - Oktober 2015

 
Denna månaden har jag fortsatt med mitt maratonprojekt som är Dawson's Creek. Går dock lite segt just nu med säsong 5. Men mitt mål är att jag ska vara klar med serien innan året är slut iallafall. Det ska väl inte vara så svårt att klara av tycker jag. Sen håller jag även på att kolla om Gilmore Girls just nu, en serie man inte kan se för många gånger.
 
 
Serier jag är up to date med:
Better Call Saul
Game of Thrones
Fargo
Fear The Walking Dead
Modern Family
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
The 100
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Dawson's Creek (säsong 5)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Grey's Anatomy (säsong 11)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 6)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Vampire Diaries (säsong 7)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Mr. Robot
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

Recension: Crimson Peak

 
Genre: Skräck, Drama, Fantasy Skådespelare: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam Regissör: Guillermo Del Toro Produktionsår: 2015
 
Handling: När hennes hjärta blir stulet av en förförisk främling, sveps en ung kvinna bort till ett hus på ett berg av blodröd lera: en plats fylld med hemligheter som kommer att hemsöka henne för evigt. Mellan lust och mörker, mellan mystik och galenskap, ligger sanningen bakom Crimson Peak.
 
Min åsikt: Trailern till den här filmen får det att verka som att det är en skräckfilm, vilket jag verkligen inte tycker man kan kalla den. Det här är mer en gotisk romantisk film med kusliga inslag. Det är ingen film man blir skrämd av iallafall. Hade föredragit om man inte sett spökerna, de kändes väldigt överdrivna enligt mig. Men visuellt är denna filmen magisk. Ett gammalt hus i 1800-tals miljö bygger ju bara upp för att det ska bli bra. Tycker det var lite segt i början men sen dras man verkligen in i historien. Många duktiga skådisar är det också. Ja jag tycker absolut att det här är en sevärd film som passar perfekt att se nu i höstmörkret.
 
 
 
 

Nashville 4x06 "Please Help Me, I'm Fallin'"

 
 
Whoah vilken cliffhanger. Det är man inte van att det ska vara i denna serien. Kan inte direkt säga att jag kommer sakna Jeff (för jag antar att han dog) men han blev ändå lite mindre vidrig mot slutet. Han försökte ju faktiskt hjälpa Juliette. Och stackars Layla också. Undrar hur hon kommer att reagera. 

Förstår att Kevin fick nog och gjorde slut med Will. Enough is enough. Förstår att det är jobbigt och allt men han måste ju ändå försöka att gå framåt. Hans attityd funkar inte.

RSS 2.0