Game of Thrones 5x07 "The Gift"

 
 
Som jag anade så skulle Cerseis handlingar slå tillbaka mot henne. Hon var verkligen så säker på att inget skulle kunna hända henne, till och med på slutet. Men the High Sparrow gjorde det ju klart om och om igen att alla skulle behandlas lika, spelar ingen roll hur mäktig man är. Ett annat misstag Cersei gjorde var att underskatta Lancel, att inte tro att han kunde ha berättat sanningen. Både om incesten och att hon var delaktig i Roberts död. Nu ligger hon riktigt risigt till. Och det känns skönt att äntligen få se henne smaka på sin egen medicin.
 
Mår fortfarande dåligt av vad som hände Sansa i förra avsnittet och inte blev det bättre i detta avsnittet. Man undrar ju om det någonsin kommer vända för henne. Trodde faktiskt att Theon skulle tända ljuset, men inte det. Det är ju tydligt att han fortfarande är så styrd av Ramsay. Det känns som att de har byggt upp för att han kommer bli den som räddar Sansa men jag vet inte, kanske kommer hon rädda sig själv. Det skulle jag hellre föredra. Men ärligt talat just nu hoppas jag bara hon blir räddad överhuvudtaget. 
 
Med Jon borta och Maester Aemon nu död så är saker och ting inte så bra för Sam. Men nån fegis är han iallafall inte längre. Även om han inte kan slåss alls så kom han till Gillys försvar. Tur att Ghost kom räddade situationen för vem vet hur det hade slutat annars. 
 
Kände på mig att Melisandre skulle vilja offra Shireen. Men det går Stannis inte med på. Såklart. Gissar att det kommer bli så att Selyse, a.k.a. the worst mom ever, går bakom hans rygg och gör det ändå. Med tanke på den fina scenen mellan Stannis och hans dotter för nått avsnitt sen känns det tyvärr som att det kommer bli så. Det här är ju Game of Thrones trots allt, vi kan inte få ett fint moment utan att något hemskt sen kommer hända. 
 
Och till sist, det ögonblicket man har väntat på. Daenerys och Tyrion möts. Trodde faktiskt att de skulle dra ut på det längre. Att typ den här scenen skulle ske i sista avsnittet och att man sen var tvungen att vänta till nästa säsong. Men är tacksam för att det inte blev så. Jag har inte kommit så långt än men vet att detta inte har hänt i böckerna ännu. Det är ju ett stort moment, två huvudkaraktärers storylines som möts. Är väldigt spänd på att se hur det här kommer utveckla sig. Tror iallafall inte att det kommer bli så som Jorah hoppas. Att hon förlåter honom och tackar och tar emot hans "gåva" och dödar Tyrion. Visst hon hatar hans familj för vad de gjorde mot hennes familj men Tyrion hade ju inget med det att göra. Skillnad om det varit Tywin eller Jaime kanske. Men med det sagt så tror jag att det kommer ta ett litet tag innan hon litar på honom, innan hon inser att han faktiskt kan vara till stor hjälp för henne. Ja som sagt, är väldigt spänd på att se mer av det här i nästa avsnitt. 

Coldplay gör Game of Thrones musikal

 
Haha älskar detta! Fick mig att gapskratta. Vem hade trott att Coldplay och Game of Thrones skulle kunna bli en så lyckad kombination. 
 
 

Game of Thrones 5x06 "Unbowed, Unbent, Unbroken"

 
 
Måste börja att skriva om den sista scenen. Alltså vad säger man? Man hade ju en oro att det skulle bli så här när man först fick reda på att Sansa skulle gifta sig med Ramsay. Men jag hoppades ändå att det inte skulle gå så långt. Det som inte fick hända hände. Och det var så HEMSKT att se. Fy faan alltså. Har inte Sansa lidit tillräckligt?? Hur mycket mer ska hon behöva ta?? Jag vill inte se det här. Jag orkar inte. HATAR Ramsay! Så vidrigt att han tvingade Theon att kolla också. Väntade mig nästan han skulle stoppa det. Jag tror fortfarande det kommer bli han som räddar Sansa. Om inte Ramsay och Roose får vad de förtjänar innan säsongens slut vet jag inte vad. Kommer aldrig förlåta Littlefinger för att han lämnade Sansa där. Vad är hans plan egentligen ens? Man vet aldrig vart man har honom asså. Han ligger alltid steget före. 
 
Olenna Tyrell var tillbaka i detta avsnittet, love her. Men har hon inte tappat sitt game lite? Cersei har definitivt överläget. För tillfället iallafall. Känner fortfarande att hon inte helt vet vad hon gör och att det kommer slå tillbaka mot henne sen. Undrar vad som kommer hända med Loras och Margaery nu. 
 
Tyrion och Jorah fortsätter på sin lilla roadtrip. De här två är så bra tillsammans. Gillade deras lilla moment när Jorah fick reda på att hans pappa dött. Var ju ett tag sen det hände men med tanke på att han inte haft nån kontakt med Westeros kunde han ju inte veta. Älskade hur Tyrion använde sina prata-sig-ur-knipan skills när de stötte på de där slavhandlarna (hello Mr. Eko). Jag hoppas man kommer få se dom nå Daenerys denna säsongen. Väntar spänt på det.
 
Arya börjar lära sig mer och mer. Hon är inte redo att bli "ingen" men "någon annan". Mhm. Man fick även lite mer inblick i hur det fungerar där. Antar att det är dom där ansikterna man använder. Super creepy.
 
Känner att man inte har fått se tillräckligt av Dorne denna säsongen. Lite mer av det i detta avsnittet iallfall. Fint att se att Trystane och Myrcella genuint verkar tycka om varandra, ovanligt i såna situationer annars. Jaime och Bronn är framme nu och ingen överraskning direkt att det inte skulle bli så enkelt att de bara kunde komma dit och hämta Myrcella. Ska bli intressant att se vad som kommer hända där nu.

The Vampire Diaries 6x22 "I'm Thinking of You All the While"

 
 
Säsongsavslutning av The Vampire Diaries och avsnittet då vi säger hejdå till Elena. Även om jag börjat tappa intresset för serien och inte alls är så investerad som jag en gång var så kändes det väldigt sorgligt. Både att säga hejdå till Elena som ju varit en sån viktig karaktär i serien och att säga hejdå till Damon och Elena. Finns nog inget tv-par som fått mig att känna så mycket som dom. Deras resa har varit fantastisk. Så att inte se dom få sitt lyckliga slut kändes såklart väldigt surt.
 
Jag var nästan helt säker på att Elena skulle dö. Hade inte väntat mig att det skulle bli så som det blev, att hon hamnade i någon slags koma. Bra på ett sätt för det håller ju dörren öppen för att hon kan komma tillbaka någongång (även om vi aldrig lär få se det) men ja jag vet inte. Hur de än hade gjort det hade jag inte känt mig nöjd. Står fast vid att de skulle ha avslutat serien istället. Ser inte hur de kan fortsätta utan huvudkaraktären. Och finns det ens några storylines kvar att göra? Känns som att man har sett allt liksom. Är inte pepp på att se säsong 7 överhuvudtaget. Just nu känner jag att jag kommer lägga ner serien. Men slutar väl med att jag kommer kolla ändå, hur dåligt det än blir. Den här serien har mig i sitt grepp.
 
Gillade ändå Elenas hejdå till alla. Även om det bara var Bonnie, Matt, Alaric och Jeremy som egentligen var slutgiltliga hejdå. Måste kännas otroligt jobbigt för Bonnie, att veta att sålänge hon lever kommer Elena vara borta. Att Damon inte lät Bonnie dö när han hade kunnat visar ju en otrolig karaktärsutveckling. Sen Elenas hejdå till Caroline, Stefan och Damon kändes väl lite mer "See you later". Som sagt det lämnar det ju öppet för att hon och Damon kan få varandra i slutet. Men att döma av den sista scenen så kommer nog Damon gå tillbaka till sina old ways. Gillade också hejdå scenen mellan henne och Stefan. Det var fint att han sa att träffa henne betydde att han fick sin bror tillbaka.
 
Sen har vi Tyler som inte heller kommer vara med i serien mer. Inget jag sörjer direkt kan jag väl inte säga, finns inte så mycket mer för honom att göra. Kai dog. Sörjer jag inte heller. Tycker så himla synd om Alaric att han förlorade Jo och sina barn. Nu när han äntligen var lycklig. 
 
Ja det var nog vad jag hade att säga. Även om Elenas avslut var fint på ett sätt känner jag mig ändå inte nöjd. Men det visste jag ju redan innan att jag inte skulle bli. Och som jag känner just nu kommer jag förmodligen inte att se säsong 7. 

Nashville 3x22 "Before You Go Make Sure You Know"

 
 
Alltså Juliette, vad besviken jag blir på dig. Anade att det skulle bli såhär men hoppades innerst inne att hon skulle inse och söka hjälp. Kan inte skylla Avery för att han lämnade. Hon var en fara för barnet. Och han kunde inte göra mer än vad han gjorde. Han försökte verkligen. Tycker så himla synd om honom. Krossade mitt hjärta. 
 
Var för en stund orolig att Will skulle fortsätta ljugandet men tack och lov så kom han ÄNTLIGEN ut. Kan förstå att han är orolig för sin karriär. Men det ska ju inte göra nån skillnad. Tycker man. Han måste ju vara den han är. Och om hans pappa inte kan acceptera det kan han dra åt helvete rent ut sagt. 
 
Kände att det var något lurt med Beverly och tydligen såg hon detta som en chans att bli omtyckt hon framstå som hjälten. Jaja låt henne säger jag. Och var nog så Rayna kände med. Hon gjorde det iallafall, det är huvudsaken. Är inte ett dugg förvånad över att de lämnade oss med en sån cliffhanger. Att man inte vet om Deacon kommer klara sig eller inte. Men jag tror inte att han kommer dö, det har jag svårt att se.
 
Vad mer? Teddy åkte fast. Inte heller nån stor överraskning där. Och ja, Scarlett och Gunnar. Är ju obvious att det fortfarande finns någonting där. Förhoppningsvis kommer det bli dom i nästa säsong. 

Game of Thrones 5x05 "Kill the Boy"

 
 
Tycker det var bra att man inte hoppade runt så mycket i detta avsnittet. Det var ju mest fokus på det som händer i norden, vilket jag inte klagar på alls för det är helt klart det som är mest intressant denna säsongen.
Även om Jon nu fick många (typ alla) emot sig så var det ändå ett nödvändigt beslut. Visst the wildlings har varit deras fiender i tusentals år men med tanke på vad som finns bortom muren borde de ju samarbeta. Fokusera på det som är viktigt. Winter is coming. For real. 
 
Stannis är på väg mot Winterfell nu och jag hoppas verkligen att han kommer vinna. Känns bara så fel att se the Boltons i Winterfell. Gillade Sansas kommentar vid middagen, att det inte var stället som var främmande utan människorna. Vi fick se en reunion mellan Sansa och Theon i detta avsnittet. Vet inte om jag sagt det innan men Alfie Allen gör sin roll så bra. Han är ju Reek, helt nedbruten och förstörd, men man kan samtidigt se glimtar av Theon. Som när han bad Sansa om förlåtelse för att ha dödat hennes bröder. Kändes som att han ville säga mer, att han faktiskt inte alls dödade dom.
 
Om man inte har fått bevis nog innan för vilken vidrig människa Roose är så fick man väl verkligen det i detta avsnittet när han berättade den där historien om Ramsays mamma. Fy fan alltså. Och nu ska Roose och hans fru ha barn, en pojke. Om jag känner Ramsay rätt så kommer den pojken inte leva speciellt länge. 
 
Är faktiskt väldigt ledsen över att Barristan dog. Dany behövde honom. Men bra att Grey Worm klarade sig iallafall. Han och Missandei är så fina ihop. Behövs lite kärlek i denna serien.
Så Daenerys ska nu gifta sig för att skapa band med Meereen. Hon har inte tagit de bästa besluten den senaste tiden men tror faktiskt att detta kan ha varit ett smart beslut. 
 
Älskade att man fick se Valyria. Så mycket historia där. Och blev ännu mäktigare när Drogon kom flygande över. Men den stunden förstördes snabbt när de blev attackerade av the stone men. Nu har man fått se hur illa greyscale faktiskt kan bli. Och Jorah har blivit smittad. Oh no! Inte bra.
 

The Vampire Diaries 6x21 "I'll Wed You in the Golden Summertime"

 
 
Började ju nästan gillar Kai efter att han fick känslor men no more alltså. Jag undrar om Jo klarade sig. Hoppas det för Alarics skull. Men bebisarna dog nog tyvärr i vilket fall som helst. 
 
Ända sedan man fick veta att Nina Dobrev skulle lämna serien har man ju undrat hur Elenas slut kommer bli. Att Elena blir mänsklig och att Damon skulle leva utan henne som vampyr kändes för mig väldigt osannoligt. Och det är därför jag tror att hon kommer dö. Jag vill inte det såklart. Men oavsett hur de gör det kommer jag bli missnöjd för jag vill inte att hon ska lämna :/ Vi får väl se hur det blir i nästa avsnitt.  
 

Nashville 3x21 "Is the Better Part Over"

 
 
Som jag anade så verkar det som Juliette har drabbats av postpartum depression. Jag hoppas bara hon själv kommer inse det och acceptera hjälp. 
 
Gillar inte att Will var så förlåtande mot sin pappa när han kom tillbaka. Visst man kan väl ändå förstå varför. Men den versionen hans pappa sett, den han är i media, är ju inte hans riktiga jag. Precis som Kevin sa. Jag undrar vad som kommer hända nu när det kommer ut i media att han är gay. 
 
Så Beverly vill nu hjälpa Deacon. Men något säger mig att det här inte är vad det verkar. Den blicken hon gav Rayna där på slutet var ju en aning misstänksam. 

Game of Thrones 5x04 "Sons of the Harpy"

 
 
Hände en hel del i detta avsnitet. Så efter förra avsnittet undrade man ju vad Cerseis plan var och det fick man se lite mer i detta avsnittet. Hon hämnas på Margaery genom att sätta dit Loras. När hon sa det där att den fanns en bland dom som hade begått fruktansvärda brott så kunde hon lika gärna pratat om sig själv. Känner att hon kanske inte tänkt igenom det här redigt. Är hon verkligen så säker på att hon själv inte kommer åka dit?
Man kan ju inte annat än att tycka synd om Tommen, så naiv. Även om han är godhjärtad (till skillnad från bror sin) så är han inte riktigt lämpad för att vara kung. Men man får väl ge honom cred för att han försöker iallafall. Och han är fortfarande väldigt ung. Det finns tid.
 
Älskar den nya roadtrip duon Jaime och Bronn. Så bra! De tillför lite comic relief till serien. Den fight scenen med de där Dornish männen var bra. Och Jaime har hittat ett bra sätt att använda sin guldhand på. Good for him. 
Man fick möta The Sand Snakes och det låter som att det kan bli blodigt det här. De har ju anledning att hata the Lannisters redan sen innan där i Dorne, Oberyns död (som jag fortfarande inte är över) gjorde det ju inte direkt bättre. Och även om Doran sa att han inte ville ha krig så betyder kanske inte det att han inte har nån annan plan. Vi får väl se. 
 
Sen har vi Jorah och Tyrion som faktiskt också är en bra roadtrip duo (de är bra på det i denna serien). När han sa att han skulle ta Tyrion till drottningen i förra avsnittet så antog jag bara att han menade Daenerys, men antar att det kunde fattas som att han menade Cersei också. Men liksom vad skulle han vinna på det? Vi vet ju alla vad han känner för Daenerys. Lite komiskt att Tyrion var på väg till Daenerys ändå. Men det är klart med Varys där hade det kanske gått bättre. Undar vart han är nu förresten? 
 
Det har ju hintats innan om att Melisandre är intresserad av Jon och i detta avsnittet blev det ännu mer klart när hon tog fram sina seduction moves. Men varför är fortfarande inte helt klart. Och sen bara "You know nothing, Jon Snow" Ehh creepy?
 
Jag gillade verkligen den scenen mellan Stannis och hans dotter. Stannis är liksom alltid så...kall. Så det här gjorde honom mycket mer sympatisk tycker jag. Plus på det. Och jag hoppas att han kommer lyckas få bort the Boltons från Winterfell också. Littlefinger verkar iallafall tro det. Alltså vill verkligen, verkligen inte se Sansa gifta sig med Ramsay. Kanske kommer hon själv hitta nått sätt att överlista dom på. På något sätt ska dom bort iallafall.
 
Man har fått höra folk prata om och läst i böckerna om vilken stor kämpe Barristan Selmy är men man har aldrig fått se honom in action så gillade att man fick göra det i detta avsnittet. Han har ju fortrande skills för att vara gammal. Men dog han på slutet eller?? Och Grey Worm också? Såg ju ut som det :( Men hoppas verkligen inte. 
 

Serielista - April 2015

 
Det här har varit en väldigt lugn seriemånad. Det enda som hänt är att jag kommit en säsong längre med Bones.
 
 
Serier jag är up to date med:
Better Call Saul
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
The 100
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Bones (säsong 5)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Modern Family (säsong 6)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 6)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fargo
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

The Vampire Diaries 6x20 "I'd Leave My Happy Home For You"

 
 
Så Elena är mänsklig igen, och har fått sina minnen tillbaka. Inte en dag för tidigt. Trodde faktiskt att Lily skulle bita henne så hon fick botemedlet. Hade inte det varit typiskt. Men så blev det inte. Nu är ju frågan om Damon kommer välja att bli mänsklig eller inte. Det som verkar mest troligt nu är ju att Elena kommer lämna och leva ett normalt mänskligt liv någon annanstanns. Får väl se om det kommer bli så eller inte.

Nashville 3x20 "Time Changes Things"

 
 
Åh vad jag stör mig på Beverly. Spela roll vad som hänt mellan henne och Deacon i det förflutna. Han är hennes bror och han är döende och hon kan rädda honom. Får väl se om lite pengar, eller ganska mycket pengar, kommer få henne att ändra sig. Även om man självklart hade hoppats att hon hade gjort det utan.
 
Hade inte väntat mig det här med Kiley. Nu får man ju mer förståelse varför hon hanterat saker som hon gjort. Men gillar inte att det skapar problem mellan Gunnar och Scarlett.

RSS 2.0