Första intrycket: True Detective säsong 2

 
 
Tänkte lite kort skriva mina tankar om första avsnittet av den nya säsongen av True Detective. Det kändes som att det skulle bli svårt för den här säsongen att leva upp till den höga standarden säsong 1 satte, och ja så blev det också. Är kanske inte rättvist att bedöma efter bara ett avsnitt, måste nog se några till, men just nu är jag inte jätteimpad. Introduktionen av karaktärerna kändes väldigt rörig. Det var svårt att hänga med. Men det var iallafall tydligt att huvudkaraktärerna man får följa är ganska så messed up. Colin Farrells karaktär speciellt. 
 
Ja jag är inte såld än. Men det var jag inte efter första avsnittet på första säsongen heller så jag tänker se några avsnitt till. Tycker iallafall slutet var bra och det gjorde en nyfiken på nästa avsnitt. Så jag hoppas att det kommer bli bättre.
 
Någon mer som sett första avsnittet? Vad tyckte ni?

Game of Thrones 5x10 "Mother's Mercy"

 
 
Säsongsfinal av Game of Thrones och det finns så mycket att diskutera. 
 
Vi börjar väl med Stannis som efter förra veckans avsnitt hamnade högst på listan över personer jag hatar, på delad plats med Ramsay. Han hade det inte lätt i detta avsnittet alltså. Hälften av hans män lämnade, Melisandre övergav honom, hans fru tog självmord och han förlorade. Man såg när han satt där nedslagen vid trädet att han verkligen insåg att han failat totalt. Det var nästan så att man tyckte synd om honom. Det måste ha varit en befrielse när Brienne kom och skulle döda honom. Om han nu faktiskt dog? Med tanke på att man inte fick se det så kan man ju inte veta säkert. Men vad skulle Brienne ha för anledning att benåda honom egentligen. Ja jag vet inte.
 
Typ det enda Brienne har gjort denna säsongen är att stå och titta på det där tornet och så PRECIS när Sansa tände ljuset så lämnade hon. Så jäkla typiskt. Vad det gäller Sansa hade jag hoppats på så mycket mer med hennes storyline. Efter all den skit hon har gått igenom ville jag se henne ge tillbaka mer, få sin hämnd mot Ramsay och ge honom vad han förtjänar. Är väldigt besviken över att man inte fick se the Boltons bli brutalt dödade. Varför ska alltid de onda klara sig längst för? Det är inte rättvist. Theon kom iallafall ÄNTLIGEN ut från sitt skal och räddade Sansa. Det gottgjorde ju lite för allt han gjort. Men hade som sagt gärna sett Sansa ägt skiten ur alla. Hoppas nu att de verkligen kom bort. Nu vill jag se Sansa på ett säkert ställe och att något ont aldrig någonsin kommer hända hända henne igen. Det är vad jag vill men detta är Game of Thrones så så blir det nog inte.
 
Den scenen när Meryn Trant piskar de där tjejerna tycker jag var totalt meningslös. Antar att de ville göra scenen när Arya sen dödar honom mer effektfull, men jag tror nog att vi alla hatade honom tillräckligt mycket innan. Så ja det vara bara onödigt känner jag. Skönt att se Arya få sin hämnd iallfall. Totalt brutal var hon. Gillade den kontrasten man fick se, från det till scenen då hon förlorar sin syn. Då hon bara är en rädd liten flicka. 
 
Gillade scenen i tronrummet i Meereen. Tillförde lite humor i ett annars väldigt seriöst avsnitt. Så Jorah och Daario ska ge sig ut och leta efter Daenerys (nästa säsongs radarpar kanske?) och Tyrion ska vara kvar och styra i Meereen med Grey Worm, som äntligen kommit upp på benen. Ser väldigt mycket fram emot att se det här. Har längtat efter att få se Tyrion i en power position igen. Tror han kommer klara det galant. Kul att Varys dök upp också! Det hade jag inte väntat mig. Han och Tyrion är så bra tillsammans.
 
Hur fin var inte den scenen mellan Jaime och Myrcella? Man kunde ju inte annat än att bli rörd. Första gången Jaime verkligen connectade med nån av barnen. Men som vi sett tidigare så slutar såna här fina far och dotter moments aldrig bra. Kände direkt på mig att Myrcella var körd. Man fattade väl att Ellaria inte skulle lägga allt bakom sig men man börjar ju undra om hon är dum på riktigt. De har ju Trystane för tusan. Hur tänkte hon där? Hon är så blindad av sin hämnd. Så kommer det bli krig nu tro? Känns som det. 
 
Tycker Cerseis walk of shame scen var väldigt bra gjord. Och Lena Headey var fantastisk. Gillade hur de blickade mot the Red Keep. Att liksom det enda som drev henne att fortsätta var att komma dit och träffa Tommen. Oavsett vad man känner för Cersei så kan nog alla enas om att det var en plågsam scen att se. Kändes aldrig som att det skulle ta slut heller. Tyckte riktigt synd om henne. Det var vidrigt. Hon må ha satt sig i knipan själv men ingen förtjänar det där. Och om det där var straffet för Lancel hur hade det blivit om hon erkänt att Jaime var far till hennes barn? Fast kändes som att the High Sparrow visste det. Han försökte ju få det ur henne. Nu har vi fått se resultatet av Qyburns lilla frankenstein expriment på the Mountains kropp, Robert Strong, och han är inte att leka med han. Ska bli intressant att se hur man kommer använda honom. En sak jag saknade från King's Landing storylinen i detta avsnittet var Margaery och Loras, varför fick man inte veta vad som hände med dom för?? Antar att de väntar med det till nästa säsong men åh vad jobbigt. Man hade väl kunnat få se nåt litet åtminstonde. 
 
Gillade att se Jon och Sam ha ett (sista, snyft) BFF moment. En liten ändring från böckerna att det var Sam själv som valde att åka till the Citadel och bli en Maester. Men man fattade ju varför han var tvungen att lämna. De behövde få honom ur vägen för det som skulle komma. Annars skulle han hoppat in och försökt stoppa det och dött själv.
 
Ja, och så var vi framme vid slutet. Det hemska slutet. Min älskade Jon! :( Jag visste ju att det skulle komma, har suttit och bävat för det och anade nästan att det skulle bli den sista scenen. Men jag var ändå inte förberedd på att se det. Mådde på riktigt dåligt när eftertexterna kom. Det var lite skillnad från hur det hände i böckerna, där tyckte jag det var mer förståeligt (om man nu kan säga så) varför de i the Nights Watch gjorde det. Här hade de precis kommit tillbaka från Hardhome där man fick se vilket jädra stort hot de har emot sig. Så det här var inte ett smart move alls. Jon gjorde så att de faktiskt kunde ha en chans när the white walkers kommer men de idioterna var för dumma för att inse det. Det var ju inte så heller att the wildlings bråkade och dödade folk. De var på deras sida. Ingen är väl förvånad över att Olly var den som gjorde det sista hugget, med tanke på den fokus de lagt på honom denna säsongen. Väntade mig nästan att han skulle säga "for my family" istället för "for the Watch". Ugh vad jag hatar den ungen. Inte heller snällt av dom att teasa att Benjen skulle komma tillbaka sådär. Not cool at all.
Jon har rest sig högt denna säsongen så därför kändes det extra jobbigt att han skulle behöva bli dödad sådär. Men jag tror inte att han verkligen är död. No way. Tror han kommer återupplivas. Varför skulle annars Melisandre komma tillbaka sådär perfekt lägligt? Jag vet inte hur eller i vilken form han kommer att komma tillbaka. Jag har ingen aning. Men jag är säker på att han kommer att komma tillbaka på något sätt. Han är en för viktig karaktär. Men vem vet alltså. Kanske har George R.R. Martin byggt upp honom till att vara större än vad han egentligen är. Fy vad elakt om det skulle vara så. Jag vägrar att tro att han är helt borta. Det tänker jag bara inte acceptera. Men som sagt jag vet ingenting och tills man får veta kommer jag att våndas över det här. Att nästa bok kommer släppas innan säsong 6 är nog att hoppas på för mycket men jag tänker göra det ändå. Behöver veta!!

Ja det var nog allt jag hade att säga. Känns konstigt att säsongen redan är över, det började ju liksom precis. Går för fort. Nu är det bara att vänta ett år igen. Kul. Nästa säsong blir intressant då man nu är ikapp böckerna. De har ju iochförsig gått ifrån dom nästan helt, men nu är det verkligen helt nytt territorium. 

Game of Thrones 5x09 "The Dance of Dragons"

 
 
Det här avsnittet innehöll den hemskaste och jobbigaste scenen jag sett i serien. Och det säger mycket. Det är ju en hel del brutalitet i denna serien men att bränna ihjäl ett oskyldigt barn på det där sättet var på en helt ny nivå. Det blir inte värre än så. Det gjorde ont i hjärtat. Det var helt fruktansvärt. Klarade nästan inte av att se det. Fast det var väl ändå inte jätteförvånande att det skulle hända. Det har ju liksom byggt upp för det. Shireen har fått mer fokus denna säsongen och efter den scenen mellan henne och Stannis för några avsnitt sedan anade man vart det var på väg. Eller man fattade iallafall att något hemskt skulle hända. Det som jag är förvånad över är att det var Stannis som tog beslutet. Kändes inte som någonting han skulle göra. Visst vi har fått se honom göra det som måste göras innan och hans beslutsamhet att uppfylla sitt öde, men liksom att offra sin egen dotter?? Trodde verkligen inte att han skulle gå så långt. Stannis är en karaktär som har växt hos mig den här senaste säsongen. Han kom till the Wall när ingen annan brydde sig och man kände att han faktiskt var någon som förtjänade att sitta på tronen. Och så bara förstör de honom på detta sättet. Blir så frustrerad. Och vad kommer Davos tycka om detta? Kommer han fortsätta vara lojal mot Stannis? Har väldigt svårt att se det alltså. Hade heller inte väntat mig att Selyse skulle försöka hindra det. Jag trodde hon skulle vara den som var okej med det. Hon har ju målats upp som den dåliga föräldern. Så ja, det var inte alls vad jag hade väntat mig. Det här gör det ju lite intressant för den uppkommande striden mellan Stannis och the Boltons. Innan var man ju bara "Go Stannis!" Men nu? Låt de döda varandra känner jag. Vill inte att nån av dom ska vinna. 
 
Sen har vi min favoritdel i detta avsnittet. Scenen i Daznak's Pit. Det här var en av de händelser jag gillade mest i den senaste boken så jag såg väldigt mycket fram emot att se det. Och åh så grymt det var! Drak action uppskattas alltid och speciellt när det blir på ett så här storslaget sätt. Alltså att få se Daenerys rida iväg på Drogon. Ahh! Jag fick gåshud. Älskade också Tyrions ansiktsuttryck. Underbart. Ska bli intressant att se hur det kommer bli nu med Daenerys borta. Blev faktiskt förvånad över att Jorah lyckades vinna. Trodde han skulle dö. Men han har ju fortfarande greyscale. Jag undrar om de kommer ta upp det här innan säsongens slut. Han borde väl börja smitta ner folk eller?
 
Jag undrar hur Arya kommer hantera att Meryn Trant är i Braavos nu. Han finns ju med på hennes lilla lista. Men hon kan ju inte bara gå och döda honom utan att det kommer få några konsekvenser. Frågan är vad som kommer väga tyngst för Arya, hennes vilja att bli en Faceless Man eller hennes vilja för hämnd? Vi får väl se. Och jusste. När Meryn Trant sa att han ville ha en ny ung tjej imorgon, bara jag som direkt tänkte att det kommer bli Arya? Känns som det.
 
Dorne storylinen har varit en besvikelse denna säsongen. Har fortfarande inte hänt något märkvärdigt där och med bara ett avsnitt denna säsongen kommer det nog inte göra det heller. Jag gillade iallafall att man fick se Doran i detta avsnittet. Tycker han är en intressant karaktär och hade önskat att han fått ta mer plats än the sand snakes.

Var rädd där för en sekund att Allister inte skulle öppna portarna för Jon. Men det gjorde han. Dock tror jag inte att allt kommer vara frid och fröjd nu. Kommer nog bli vissa problem.
 
Bara ETT avsnitt kvar nu och så många lösa trådar kvar, börjar undra hur de ska hinna med att klara upp allt. Lär väl bli endel man får vänta på till nästa säsong. Jobbigt bara att det är ett helt år man måste vänta.

Game of Thrones 5x08 "Hardhome"

 

WOW. Vilket avsnitt. Säsongens bästa avsnitt hittills utan tvekan. Känns som att typ hela budgeten för säsongen användes på detta avsnittet. Precis som fighten mellan the Nights Watch och the wildlings förra året var denna fighten otroligt välgjord. Så jäkla awesome. Och man såg det inte komma heller vilket gjorde det ännu bättre. Efter vad man fick se med the white walkers i säsong 4 har jag sett fram emot att se mer av dom. Och det var så bra. Jon Snow var också så bra i detta avsnittet. Eller han är alltid bra, men extra bra i detta avsnittet. Hans tal till the wildlings, hur han ledde och sen när han helt badass dödade en white walker med sitt svärd. Där fick man bevisat precis hur bra valyrian steele är. Och sen den sista scenen, whoah. Man såg att dom i båten bara oh shit we're screwed. Det är ju det här som är det verkliga hotet, och det har inte varit mer tydligt än nu. Spela roll vem som styr var och vem som sitter på tronen. När dom här kommer och invaderar kommer det inte finnas något rike kvar. Allt blir liksom obetydligt i jämförelse. Är så himla excited för det här. Jag undrar dock hur de ska kunna toppa detta i de två sista avsnitten.

Något annat som var awesome i detta avsnittet var att se Tyrion och Daenerys sitta och dricka vin tillsammans. Alltså fatta vad stort detta är, att de här två karaktärerna möts. Det är liksom det här man har väntat på och nu händer det. Älskade hela dialogen mellan dom. Tyrion tog upp en hel del viktiga saker som jag inte tror Dany ens tänkt på. Som vilka ska stödja henne när hon kommer till Westeros? Han vet ju hur det fungerar där och kan det politiska spelet vilket är varför hon behöver honom så mycket. Det här kan bli ett riktigt dream team. Jag blev dock lite förvånad över hur snabbt Dany accepterade Tyrion. Trodde det skulle ta längre tid. Men hon kanske insåg att hon skulle komma att behöva honom. Nu när hon inte har Barristan eller Jorah längre. Och på tal om Jorah. Är inte så förvånad att det blev som det blev. Är ju nästan tragiskt att se hur desperat han vill ha hennes förlåtelse. Att han nu ska kämpa för henne tror jag inte kommer ändra någonting. Men han känner väl kanske att det inte spelar nån roll eftersom han är döende.

Känns så ovant att se Cersei så nedbruten och maktlös. Hon har alltid lyckats smita undan konsekvenserna av sitt handlande innan men inte denna gången. Men det är ju hennes eget fel. Hon orsakade detta själv. Ska bli intressant att se hur det kommer utveckla sig.

Vad mer? Jo något positivt hände för Sansa, för en gångs skull. Hon fick reda på att Theon inte dödade Bran och Rickon. Undrade om det skulle komma fram och det är jag glad att det gjorde. Efter allt Sansa har gått igenom kan hon behöva några positiva nyheter. Och kanske kommer detta ge henne styrkan att fortsätta kämpa.


Serielista - Maj 2015


Ursäkta den dåliga uppdateringen den senaste tiden. Har inte blivit så mycket serietittande denna månaden. Grey's Anatomy har nu hamnat under serier jag ligger efter med. Hade tänkt att jag skulle se de sista avsnitten denna säsongen men hade verkligen noll lust. Får se om jag kommer ta upp den någon gång igen. Men just nu känner jag inte för det kan jag säga. Ja inte mycket denna månaden som sagt, men blir nog mer under sommaren.

Serier jag är up to date med:
Better Call Saul
Game of Thrones
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
The 100
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Bones (säsong 5)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Grey's Anatomy (säsong 11)
Modern Family (säsong 6)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 6)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fargo
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Mad Men
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Penny Dreadful
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

RSS 2.0