The 100

 
Varning för spoilers om man inte sett alla avsnitt!
 
Såg första avsnittet av The 100 när den hade premiär men tyckte bara det var löjligt så fortsatte inte. Men eftersom serien verkar blivit rätt populär bestämde jag mig för att ge den en chans till och det är jag glad att jag gjorde. Blev bättre efter typ tredje avsnittet och sen har det bara blivit bättre och bättre tycker jag. Har nu sett alla avsnitt som finns ute och gillar den verkligen. 
 
Jag gillar att den utspelar sig i en postapokalyptisk värld, och att det är en grupp som måste hitta ett sätt att överleva tillsammans. Lite Lost och lite Flugornas herre över den är det ju. Flugornas herre mer då det ju är en grupp ungdomar som ska klara sig tillsammans och saker och ting går överstyr. Påminner också lite om Revolution, som började riktigt bra men sen dalade rejält. The 100 däremot tycker jag har lyckats hålla storyn intressant. Hade dock hoppats på att de vuxna inte skulle hamna på jorden så tidigt. Men samtidigt kanske det behövdes för att skapa lite ny dynamik. Och tycker det här man har fått reda på om Mount Weather har varit intressant. Hoppas de kommer hitta något sätt att få ut dom därifrån.
 
Finns många bra karaktärer i serien. Bellamy och Clarke är mina favoriter skulle jag nog säga. Tycker dom är ett bra team också. Sitter och hoppas på att det kommer bli någonting mellan dom, men antar att det kommer dröja. Clarke och Finn fattade jag aldrig grejen med. Ett typiskt tråk par. Men även om Finn inte var någon favorit hos mig så var det sorgligt att han dog. Och att Clarke var den som var tvungen att göra den. Men det var ju det mest lindriga för honom. Hon har nu fått inse att vara ledare innebär att man måste ta de tuffa besluten.
 
Är som sagt glad att jag gav den här serien en till chans. Mitt serieschema är ganska tomt för tillfället också så det är bra att jag har fått en till serie att följa. Är spänd på att se sista halvan av säsong 2 nu.  
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: