Trailer för Säsong 5 av Game of Thrones!

 
Trailern för säsong 5 av Game of Thrones är här. Åhh kan det inte bara bli April nu???
 

Parenthood 6x13 "May God Bless and Keep You Always" (Serieavslutning)

 
 
Och så var det dags att säga farväl till Parenthood föralltid. Så himla ledsamt. Grät i princip igenom hela avsnittet och ville inte att det skulle ta slut. Men jag är så nöjd med avslutningen. Eller det är klart att jag inte ville att Zeek skulle dö. Men de har ju byggt upp för det hela säsongen så man var beredd. Och han fick det precis så som han ville, att de spred hans aska och sen spelade baseball tillsammans hela familjen.
 
Men annars tycker jag alla karaktärer fick bra avslut. Älskade framtidsblickarna man fick se på slutet. Är glad att allt det här med the Luncheonette klarades upp. Kändes inte bra att de skulle lägga ner, man såg ju hur gärna Crosby ville ha kvar det. Hade faktiskt inte tänkt på att Crosby kunde ta det själv men det är ju perfekt. Bra för Amber också ju. Och är glad att Adam började jobba på skolan. Det är ju där han hör hemma. 
 
Det här med att Victors biologska mamma ville att Joel och Julia skulle adoptera hans syster hade jag inte väntat mig men åh så kul att de bestämde sig för att göra det. Och att man sen fick se att de hade fått ytterligare ett barn i framtidsblickarna var ju en överraskning. Så skönt att se dom som en lycklig familj med tanke på alla problem de haft. 
 
Sarah och Hank fick sitt lyckliga slut och de har blivit en stor familj. Undrade om man skulle få se Ryan och det fick man. Blev glad att se att han var en del av barnets liv även om han och Amber inte var tillsammans. 
 
Ja ett jättefint slut tycker jag. Känns så tomt just nu. Kommer verkligen sakna familjen Braverman så mycket. Hejdå Parenthood och tack för 6 underbara säsonger!

Recension: The Imitation Game

 
Genre: Biografi, Drama, Thriller Skådespelare: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Allen Leech m.fl. Regissör: Morten Tyldum Produktionsår: 2014
 
Handling: Strax före utbrottet av Andra världskriget anmäler sig Alan Turing, en briljant ung matematiker, som frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten. Snart leder Turing ett MI6-team bestående av en brokig skara forskare, lingvister, schackexperter och underrättelsetjänstemän med uppgift att knäcka koden till nazisternas påstått olösbara Enigmachiffer. Samtidigt som Turing för en kamp mot klockan med miljoner människoliv på spel, döljer han en hemlighet för omvärlden.
 
Min åsikt: En spännande, fascinernande och gripande historia. Det var väldigt intressant att få se en del av andra världskriget som jag inte visste någonting om. Man kan ju hoppas att denna filmen gör att fler kommer veta vem Alan Turing var, och att han får den uppskattning han förtjänar. Benedict Cumberbatch gör en lysande bra rollprestation som Alan Turing. Manuset var bra och jag gillade verkligen miljöerna och musiken också. Ja en riktigt bra film. Rekommenderar den verkligen.
 
 
 

Recension: Birdman

 
Genre: Komedi, Drama Skådespelare: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts m.fl. Regissör: Alejandro González Iñárritu Produktionsår: 2014
 
Handling: Riggan, mest känd för att ha spelat den ikoniska superhjälten Birdman, ska nu regissera en teateruppföreställning på Broadway och vi får följa honom under de hektiska dagarna innan den stora premiärkvällen. Samtidigt som han slåss mot sina inre demoner och sitt stora ego så försöker han lappa ihop både familj och karriär. 
 
Min åsikt: Hade höga förväntningar på den här filmen men måste tyvärr säga att jag blev besviken. Den var snyggt filmad och skådespelarna var bra men jag tycker inte storyn var engagerande. Det kändes inte som det ledde nån vart och jag brydde mig inte om karaktärernas öden. Det är ju en ganska orginell film och det brukar jag gilla men den här lyckades bara inte fånga mig.
 
 
 

Bones Säsong 1

 
 
Vet inte varför jag har fått för mig att Bones ska vara en stel och tråkig serie, den är ju riktigt bra ju. Den har intressanta fall och humor och jag gillar verkligen karaktärerna. De har en väldigt bra dynamik tillsammans också.
 
Det kändes konstigt att se David Boreanaz i en roll som är så olik Angel. Här är han ju liksom rolig. Min favoritkaraktär skulle jag nog säga är Dr. Brennan. Hon har en unik personlighet. Gillar verkligen henne. Och gillar verkligen henne och Booth som team. Vill se det bli något romantiskt mellan dom i framtiden, har ju hintats lite om det. Men känner ingen brådska faktiskt, vill se det utvecklas mer. Men med det sagt, hur länge som helst tänker jag inte vänta. 
 
Gillade att man fick reda på mer vad som hänt med Brennans föräldrar i sista avsnittet. Antar att det är något som kommer fortsätta i nästa säsong.
Gillar verkligen serien och är glad att jag bestämde mig för att se den. Ser fram emot att se mer!

Veckans tv-serier - v.4

 
Blir ett samlat inlägg denna veckan och kommer nog fortsätta göra det från och med nu. Har inte så många serier på mitt veckoschema just nu men det blir ändå lättare. Ibland har man ju dock mer att skriva om ett avsnitt och då blir det ett eget inlägg. Men för nu kör jag såhär. 
 
 
The 100 2x09 "Remember Me"
Förstår att Raven självklart är ledsen över Finn men tycker ändå hon borde ha förståelse för varför Clarke gjorde det. Han skulle ju ha blivit torterad till döds annars. Men verkar som hon förstod det sen iallafall. Clake börjar bli som Lexa. Förstår att det är lättare att inte bry sig, ingen lätt grej att kommer över direkt. Men vill inte se henne bli helt känslokall. 
  
The Vampire Diaries 6x11 "Woke Up With A Monster"
Har typ börjat gilla Kai, tycker han är en bra villain. Tycker dock fortfarande inte att den här coven storylinen är den mest intressanta. Vad sorgligt det är det som händer med Carolines mamma. Satt bara och tänkte att Caroline borde vänta lite längre för att verkligen vara säker att det funkade, och det visade det sig också att hon borde gjort.
 
Parenthood 6x12 "We Made It Through the Night"
Parenthood är den enda serien som kan beröra mig till tårar i iprincip varje avsnitt. Tänker bara på hur det kommer bli nästa avsnitt då?? Måste förbereda mig känslomässigt redan nu. Sååå fint att Amber döpte sitt barn efter Zeek :') Trots att hon har haft sina tveksamheter är jag helt säker på att hon kommer bli en jättebra mamma. Är glad att Sarah och Hank bestämde sig för att gifta sig nu så snart som möjligt så att Zeek kan vara där.
 
Hart of Dixie 4x03 "The Very Good Bagel"
Åh Zoe och Wade, FINALLY! Han strulade till det lite där i början men sen fick han till det och smälte både Zoes och mitt hjärta. Skönt att hela George/Lemon/Lavon triangeln är över. Men nu fick vi en ny triangel istället...Är nog mer för Lemon och Lavon om jag ska vara ärlig. Men vi får väl se vad som händer. 

Hart of Dixie 4x02 "The Curling Iron"

 
 
Först måste jag bara säga att de inte är speciellt bra på att dölja Rachels gravidmage. Det är så obvious. Satt och störde mig på det hela avsnittet typ.
 
Anyway. Tycker inte Zoe hade nån rätt att bli sur på Wade när han inte ens visste vad som pågick. Men är glad att hon berättade på slutet iallafall. Och även om Wade sa att han ville ta det långsamt så tror jag säkert att han kommer vara där ändå. 

Parenthood 6x11 "Let's Go Home"

 
 
Tycker Kristina kunde ha varit lite mer stöttande när Adam sa att han funderade på att ha kvar The Luncheonette. Förstår att hon vill att de ska göra det som är bäst och säkrast för familjen men tycker hon kunde ha lite förståelse iallafall.
 
Är glad att Sarah svarade ja på Hanks frieri. Vill se dom få ett lyckligt slut. Och är även glad över att Joel och Julia ÄNTLIGEN är tillsammans igen på riktigt nu och att de lät barnen veta. 

The 100

 
Varning för spoilers om man inte sett alla avsnitt!
 
Såg första avsnittet av The 100 när den hade premiär men tyckte bara det var löjligt så fortsatte inte. Men eftersom serien verkar blivit rätt populär bestämde jag mig för att ge den en chans till och det är jag glad att jag gjorde. Blev bättre efter typ tredje avsnittet och sen har det bara blivit bättre och bättre tycker jag. Har nu sett alla avsnitt som finns ute och gillar den verkligen. 
 
Jag gillar att den utspelar sig i en postapokalyptisk värld, och att det är en grupp som måste hitta ett sätt att överleva tillsammans. Lite Lost och lite Flugornas herre över den är det ju. Flugornas herre mer då det ju är en grupp ungdomar som ska klara sig tillsammans och saker och ting går överstyr. Påminner också lite om Revolution, som började riktigt bra men sen dalade rejält. The 100 däremot tycker jag har lyckats hålla storyn intressant. Hade dock hoppats på att de vuxna inte skulle hamna på jorden så tidigt. Men samtidigt kanske det behövdes för att skapa lite ny dynamik. Och tycker det här man har fått reda på om Mount Weather har varit intressant. Hoppas de kommer hitta något sätt att få ut dom därifrån.
 
Finns många bra karaktärer i serien. Bellamy och Clarke är mina favoriter skulle jag nog säga. Tycker dom är ett bra team också. Sitter och hoppas på att det kommer bli någonting mellan dom, men antar att det kommer dröja. Clarke och Finn fattade jag aldrig grejen med. Ett typiskt tråk par. Men även om Finn inte var någon favorit hos mig så var det sorgligt att han dog. Och att Clarke var den som var tvungen att göra den. Men det var ju det mest lindriga för honom. Hon har nu fått inse att vara ledare innebär att man måste ta de tuffa besluten.
 
Är som sagt glad att jag gav den här serien en till chans. Mitt serieschema är ganska tomt för tillfället också så det är bra att jag har fått en till serie att följa. Är spänd på att se sista halvan av säsong 2 nu.  
 

Parenthood 6x10 "How Did We Get Here"

 
 
Parenthood är tillbaka och nu är det bara 3 avsnitt kvar. Känns så sorgligt. Kommer verkligen sakna serien.
 
Det var ett väldigt känslosamt avsnitt det här. Jag undrar hur det kommer gå för Zeek. Även om han klarade sig nu så ser det ju ganska så mörkt ut. Hoppas iallafall på det bästa.
 
Vad tråkigt att Luncheonette blev rånat. Sämsta timingen också. Får se vad dom kommer göra nu. Förstår varför Adam vill sälja, det är väl säkrast. Men hoppas ändå att dom kommer behålla det. 
 
Tycker Hanks samtal med Drew i detta avsnittet var fint. Undrar vad Sarah kommer svara på frieriet. Var väl kanske inte det mest optimala tillfället direkt. 

Serielista - December 2014

 
Har inte hänt så värst mycket nytt under den senaste månaden. Hart of Dixie är jag nu up to date med och Sons of Anarchy kan jag lägga under serier jag är klar med. Och Six Feet Under går det fortsatt framåt med.
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Hart of Dixie
Nashville
Orange is the New Black
Parenthood
The Following
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Modern Family (säsong 6)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 4)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Mindy Project (säsong 3)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fargo
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

RSS 2.0