Serier jag upptäckte 2015

 
Här kommer mitt årliga inlägg över de serier jag upptäckt under året. Har dock inte varit mitt mest aktiva år som serietittare kan jag inte säga. Men några bra nya serier blev det iallafall för mig.
 
 
The 100
Började året med att kolla in en av de nya serierna från året innan nämligen The 100. Blev positivt överraskad. En ungdomsserie som inte kändes som något man sett innan. Bra story och spänning, ja en riktigt bra serie helt enkelt.
 
 
 
Bones
Bestämde mig för att ta tag i långköraren Bones. Innan jag såg den hade jag bilden av att det var en stel och tråkig serie men jag fastnade verkligen för den. Många bra fall och mycket humor. Kul att se David Boreanaz i en annan roll som är så olik Angel också. Sen hände det som oftast hände med serier som går såhär länge, intresset svalnade. Är fast på säsong 7 men planen är att jag ska ta tag i den igen, nån gång. 
 
 
 
Better Call Saul
Eftersom jag älskar Breaking Bad så mycket så var det ju en självklarhet att kolla in denna prequel serien som hade premiär i år. Jag tycker aboslut att den är bra. Även om den inte når upp till Breaking Bads mått (men det är i och för sig inte mycket som gör det). Det är kul att följa Saul Goodman innan han blev Saul Goodman, alltså Jimmy. Han är ju en sån bra karaktär och det är intressant att se hur han, och andra karaktärer, var innan man träffade dom i Breaking Bad.
 
 
 
Shameless
När jag kollar tillbaka på året så är Shameless definivt den serien jag har varit mest fast i. Bara slukade säsongerna en efter en. Sååå bra! Den är helt skruvad, på ett bra sätt. Det är precis min humor. Älskar den här svarta humorn. En hel del drama är det också. Men samtidigt har den så mycket värme. Hjärtat i serien är ju relationen mellan Gallagher syskonen. Älskar verkligen den dynamiken. Och karaktärerna är så bra och komplexa. Ja Shameless är helt klart årets upptäckt för mig. Så glad att jag började se den.
 
 
 
Fargo
Fargo fastnade jag direkt för. Inte ofta man gör det. Men hände mer i det första avsnittet än vad det gör på en hel säsong i andra serier. En serie helt i min smak. Älskar humorn och den är så sjukt välgjord. Det är som att se en lång film. Den första säsongen är faktiskt bland det bästa jag sett i tv-väg. Sen lyckades jag inte fastna lika mycket för säsong 2, tyvärr. Har dock bara sett 3 avsnitt än så länge så...kanske blir bättre.
 
 
 
Fear the Walking Dead
Det här var den nya serien jag såg fram emot mest.  Prequel serien till The Walking Dead. Den är ju inte lika bra som The Walking Dead var när den kom det är den inte. Men jag tycker att det är väldigt intressant att se hur det var precis när apokalysen bröt ut. En ny synvinkel på det hela. Tycker den tappade lite i slutet av säsongen men jag hoppas på att säsong 2 kommer bli bra.
 
 
 
Dawson's Creek
Är ju faktiskt lite skämmigt att jag inte sett ett enda avsnitt av Dawson's Creek förrän nu. Jag har alltid trott att det skulle vara en dålig cheesy ungdomsserie, men som så ofta är fallet hade jag fel. Till min förvåning fastnade jag rejält. Den har mycket humor och värme och bra karaktärer. Sen har den dessutom ett av tv-historiens finaste kärlekspar som jag föll pladask för. De första 4 säsongerna var klart bäst. Säsong 5 gick det tyvärr nedför. Har inte börjat på säsong 6 än men det ska jag göra så snart som möjligt, vill ju ändå avsluta serien.
 

Mina favorit julfilmer

 
 
Nu är det bara några dagar kvar till jul så tänkte lista upp mina favorit julfilmer som jag ser varje år. God jul på er!
 
 
 
Love Actually (2003)
Det här är utan tvekan min favorit julfilm. Den ultimata feelgood filmen. Älskar den så mycket. Tycker de har gjort det så bra med alla småhistorier som sen flätas samman. Massa bra skådisar är det också. Både en lycklig och sorglig film. Och den hjälper definitivt till med att få fram julkänslan.
 
Ensam hemma & Ensam hemma 2 (1990, 1992)
En riktig klassiker som jag har sett ända sen jag var liten. De här filmerna är både roliga och mysiga. Ettan är helt klart bäst men även 2:an är bra. Det finns en 3:a och 4:a också men de är inget att ha. Macaulay Culkins rollprestation som Kevin är en stor del till att filmerna är så bra som de är, och utan honom är det bara fel. 
 
The Holiday (2006)
En väldigt mysig och julig kärleksfilm. Skådisarna är perfekta i sina roller.
 
Polarexpressen (2004)
Är normalt inget jättestort fan av animerade filmer men denna gillar jag verkligen. Väldigt bra gjord och man får verkligen julkänsla. Supermysig.
 
Grinchen - Julen är stulen (2000)
En julfilm som kan ses av både barn och vuxna. Söt och rolig med ett viktigt budskap. Och Jim Carrey gör rollen som Grinchen helt suveränt.
 
Tomten är far till alla barnen (1999)
Den här har vi som tradition att se på julaftonskvällen i min familj. Helt hysterisk men samtidigt helt underbar. Det blir många skratt.
 
 

Dawson's Creek Säsong 5

 
 
Jag som var så fast i denna serien, vad hände den här säsongen? Ett riktigt nedfall var det. Inte alls lika bra som de tidigare säsongerna. Var dock lite beredd på det då collagetiden sällan är bra. 
 
Börjar med det första dåliga som hände denna säsongen. Mitch dog, whyy?? Precis när de hade fått barn och var lycklig och allt igen. Nej fy vad orättvist. Kanske gjorde de det för att utveckla Dawson som karaktär, men ändå jäkligt onödigt tycker jag. 
 
Sen har vi Dawson och Joey som tydligen är back on igen. Alltså jag vill inte se dom tillsammans!! Hur länge ska detta hålla på? Det var som att allt som hänt mellan Joey och Pacey helt raderades, det störde jag mig enormt på. På ett sätt hoppas man ju att de bara blir tillsammans en sista gång och inser att det är fel. Men who am I kidding? Det här kommer ju pågå till slutet av det allra sista avsnittet...
 
Vad hände med Jack denna säsongen?? Han är en karaktär jag alltid gillat mycket men denna säsongen var han odräglig. Väldigt trist att se han och Jens relation försämras. Tur att han såg dom i den där klubben för vilka de egentligen var tillslut iallafall.
 
Men för att inte vara helt och hållet negativ, gillar verkligen den nya karaktären Audrey. Tycker hon är störtskön och en ny frisk fläkt i gruppen. Inte helt överförtjust i att hon och Pacey skulle bli tillsammans dock. Makes sense att det skulle bli så för de har ju faktiskt mycket gemensamt. Men jag är fortfarande en hardcore Pacey och Joey shipper. 
 
Ja det var väl det jag hade att säga egentligen. Har lite tappat lusten att kolla på serien men känner ändå att jag vill avsluta den. Hoppas på att säsong 6 är bättre.

The Walking Dead 6x08 "Start to Finish"

 
 
Hade förväntat mig mer av detta avsnittet. Visst det var en hel del action och så men tycker storyn är väldigt svag just nu. Hoppas det kommer bli bättre under andra halvan av säsongen.
 
Man är ju alltid orolig under såna här avsnitt att nån karaktär man gillar ska dö. Men som tur var så blev det inte så i detta avsnittet.  Efter hela Glenn grejen hade det ju bara varit för mycket. Eller ja Dianne dog ju ochförsig men förlåt henne bryr jag mig inte så mycket om. Gillade därför inte att de drog ut på det så mycket, som att det betydde någonting liksom. Gud vad elak jag låter nu. Men det är ju så. 
 
De löste ju situationen bra genom att kamouflera sig i zombie blod. En liten throwback till början av säsong 1. Förstår inte varför de inte gör detta oftare? När de ska ut för att leta mat och så vidare. Det är ju jättesmart. Visst det kan kanske vara riskfyllt (och vidrigt obviously) men det fungerar ju. 

Serielista - November 2015

 
Här kommer serielistan för November månad. Har inte blivit så mycket serietittande denna månaden på grund av tidsbrist. Men är klar med säsong 5 av Dawson's Creek nu iallafall, tog sin lilla tid. Tankar om det kommer snart. 
 
 
Serier jag är up to date med:
Better Call Saul
Game of Thrones
Fear The Walking Dead
Modern Family
Nashville
Orange is the New Black
Shameless
The 100
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Bones (säsong 7)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Dawson's Creek (säsong 6)
Fargo (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Grey's Anatomy (säsong 11)
New Girl (säsong 4)
Parks and Recreation (säsong 6)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 3)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 3)
The Mindy Project (säsong 3)
The Vampire Diaries (säsong 7)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
Parenthood
Sons of Anarchy
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Mr. Robot
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

RSS 2.0