Recension: The Grand Budapest Hotel

 
Genre: Komedi Skådespelare: Ralp Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Jude Law, Adrien Brody, Mathieu Amalric m.fl. Regissör: Wes Anderson Produktionsår: 2014
 
Handling: Gustave H är en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren. Zero Moustafa är hisspojken som blev Gustave Hs närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt genomgår hela den europeiska kontinenten en dramatisk förändring och så även The Grand Budapest Hotel.
 
Min åsikt: Tror det här är en sån film man antingen älskar eller hatar. Den här udda och väldigt speciella humorn är kanske inte något som funkar hos alla, jag tyckte iallafall att det var helt klockrent. Det är en väldigt färgstark och charmig film med högt tempo och många detaljer. Om man ska säga något negativt så är det att storyn ibland kunde kännas en aning rörig för det var mycket som hände hela tiden, men om man ser om filmen blir allt säkert klarare. Jag tycker iallafall att den var underhållande rakt igenom och dessutom är det en av de mest orginella filmer jag sett på länge. När många andra filmer känns som något annat man sett så är det uppfriskande med en film som står ut i mängden. 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: