Grey's Anatomy 11x01 "I Must Have Lost it on the Wind"

 
 
Grey's Anatomy är nu inne på sin elfte säsong, wow. Även om den inte kommer att komma upp i samma klass som de första säsongerna så tycker jag ändå att den fortfarande håller måttet. Inte många serier som klarar sig så länge. 
 
Det kändes som väntat konstigt utan Cristina. Men jag gillar att se Alex och Meredith komma varandra närmare nu, inte för att det på något sätt kommer att kunna ersätta det Meredith och Cristina hade, men jag har alltid älskat Alex och Merediths vänskap så jag är glad att man kommer få se mer av det nu. 
 
Är glad att Derek valde att stanna, man hade väl inte väntat sig något annat. Men jag undrar om det här kommer betyda fortsatta problem för Meredith och Dereks förhållande. De är ju ett starkt par som har klarat sig igenom mycket så om det nu skulle vara så så klarar de säkert detta med. 
 
Tror jag skrev det efter säsongsfinalen men jag är inte helt på den här storylinen med Richards dotter. Eller för Richard skulle det kanske kunna vara en bra storyline. Men den här syster grejen har vi ju redan sett tidigare med Meredith och Lexie. Varför dra upp det igen? Känns som att de ersätter Lexie och det gillar jag INTE.

Parenthood 6x01 "Vegas"

 
 
Åh kära Parenthood, how i've missed you. Är så glad att vi fick en till säsong. Kändes jobbigt att inte veta när förra säsongen avslutades. 
 
Bra start på säsongen tycker jag det var. Joel/Julia dramat fortsätter. Men nu känns inte det lika jobbigt längre. Nu har dom ju en hel del tid på sig att lösa det. Förra säsongen kändes det ju lite stressande med tanke på att man inte visste om det skulle bli en säsong till eller inte. Är helt säker på att det kommer bli dom i slutet, det måste det ju bara.
 
Så Amber är gravid. Bra att hon berättade för Sarah på slutet. Kan förstå att hon inte vill att Amber ska göra samma misstag som henne men jag hoppas ändå att hon kommer finna sig i det och välja att stötta henne. Känns som att Amber kommer behöva hennes stöd nu när hon inte har Ryan. 
 
Kul att Adam och Kristina har kommit igång med skolan.  Är glad att Max tillslut gick med på att börja också. Får hoppas att det kommer bli bättre på denna skolan. Men det tror jag nog. 
 
Och sen till sist har vi Zeek. Hoppas verkligen inte det är något allvarligt det här, men är tyvärr rädd för att det kan vara det. Kristina klarade sig från sin cancer så kan det sluta bra ännu en gång? I don't know. Hoppas såklart det.
 

Ny serie: Gotham

 
 
Gotham är den nya serien jag har sett fram emot mest i år. Som de flesta nog vet så är det en serie som utspelar sig innan Batman. Jag är inget inbitet Batman fan, har bara sett Christopher Nolans triologi. Men känns inte som att man behöver ha stenkoll på allt för att uppskatta serien, även om det väl såkart är roligare om man har det. 
 
Det är alltid svårt att bedöma en serie efter bara ett avsnitt men jag tycker iallafall att första avsnittet var bra så det är ju en bra början. Jag hoppas den kommer fortsätta att leverera för den har definitivt potential.
 
Tycker också det var kul att se Ben McKenzie igen, har inte sett honom i något annat än the OC. Han passade bra i rollen som James Gordon tycker jag.

Recension: Back to the Future triologin

 
 
Genre: Äventyr, Komedi Skådespelare: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Thomas F. Wilson m.fl. Regissör: Robert Zemeckis Produktionsår: 1985, 1989, 1990
 
I helgen såg jag alla tre Back to the Future filmerna. Skäms över att jag inte har sett dom förens nu, de är ju riktiga klassiker. Men nu är de sedda iallafall och jag gillade dom verkligen. Det är filmer som håller hög underhållningsnivå. Jag tycker ettan var den som var bäst, brukar ju vara så. Men tvåan och trean var också bra. Tidsresande är ju något man kan göra mycket kul med. Det var kul att se honom åka tillbaka till 50-talet och träffa på sina föräldrar, och försöka få ihop dom för att rädda sin egen existens. Ett jobbigt läge minst sagt. 
 
Tvåan var kanske den som var mest komplex. Saker och ting blev en aning mer komplicerade. Man åkte både fram och tillbaka i tiden, det var alternativa universum och karaktärer som stötte på sig själva. Något som också var kul att se i denna filmen var ju att de åkte till 2015. Kanske var det troligt att det kunde se ut såhär när man såg filmen för 25 år sedan men när man ser den idag år 2014 så kan man ju inte annat än skratta åt frisyrerna, kläderna och framförallt de flygande bilarna, haha. Men who knows det kanske hinner hända grejer till nästa år, känns dock ganska osannolikt ;)
 
Trean är den filmen då de åkte längst tillbaka i tiden, till 1885. I den här filmen var det lite mer mer fokus på karaktärerna och relationer. Jag tycker den här filmen var den svagaste av de tre. Den nådde inte redigt upp till samma nivå som de två tidigare och det kändes som att det var något som saknades. Men ändå en underhållande film och jag tycker det blev en bra avslutning på triologin. 
 
 
 Back to the Future (1985)
 
 
 
Back to the Future Part II (1989)
 
 
 
Back to the Future Part III (1990)
 
 
 
 

Recension: The Grand Budapest Hotel

 
Genre: Komedi Skådespelare: Ralp Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Jude Law, Adrien Brody, Mathieu Amalric m.fl. Regissör: Wes Anderson Produktionsår: 2014
 
Handling: Gustave H är en omtalad concierge på ett välkänt hotell i Europa under mellankrigsåren. Zero Moustafa är hisspojken som blev Gustave Hs närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt genomgår hela den europeiska kontinenten en dramatisk förändring och så även The Grand Budapest Hotel.
 
Min åsikt: Tror det här är en sån film man antingen älskar eller hatar. Den här udda och väldigt speciella humorn är kanske inte något som funkar hos alla, jag tyckte iallafall att det var helt klockrent. Det är en väldigt färgstark och charmig film med högt tempo och många detaljer. Om man ska säga något negativt så är det att storyn ibland kunde kännas en aning rörig för det var mycket som hände hela tiden, men om man ser om filmen blir allt säkert klarare. Jag tycker iallafall att den var underhållande rakt igenom och dessutom är det en av de mest orginella filmer jag sett på länge. När många andra filmer känns som något annat man sett så är det uppfriskande med en film som står ut i mängden. 
 
 
 

Serielista - Augusti 2014

 
Inte så mycket förändringar denna månaden. Började kolla på Parks and Recreation för nån vecka sen. Har varit ute efter en ny komediserie att se ett tag nu så är glad att jag hittade en jag fastnade för. Annars är mitt mål nu är att försöka bli klar med Sons of Anarchy till den nya säsongen börjar nästa vecka.  
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Modern Family
New Girl
Orange is the New Black
Parenthood
Scandal
The Following
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Hart of Dixie (säsong 3)
Parks and Recreation (säsong 2)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Sons of Anarchy (säsong 6)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fargo
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Nashville
Once Upon A Time
Orphan Black
Prison Break
Private Practice
Six Feet Under
The Office
The Wire

RSS 2.0