The Walking Dead 5x03 "Four Walls and a Roof"

 
 
Tänkte faktiskt förra avsnittet att Bob hade blivit biten eftersom han stod och grät. Var så bra när han började skratta åt dom och deras panik när de insåg att de åt förgiftat kött. Karma is a bitch.
 
 
Kände på mig att Bob skulle dö i förra avsnittet med tanke på att han fick ta mer plats. Kan inte säga att han är en karaktär jag har hunnit fastna för, men ändå sorgligt att han dog såklart.
 
Blev lite förvånad över att kannibalerna dog så tidigt. Hade trott de skulle vara kvar ett tag. Men skönt att dom är borta. De gjorde mig illamående. 
 
Ska bli intressant att få se vart Beth har tagit vägen i nästa veckas avsnitt. Det har man ju undrat.

Grey's Anatomy 11x05 "Bend & Break"

 
 
Tycker det var lite dumt att ta två avsnitt som fokuserade på endast en relation/vissa karaktärer två veckor i rad. Har inte emot det nån gång ibland, men nu blev det lite väl. Jaja avsnittet fokuserade iallafall på Callie och Arizonas förhållande. Man har ju under seriens gång fått se dom gå igenom både toppar och dalar. Även om de har haft mycket problem den senaste tiden så hoppades man ju ändå att de skulle lösa det. De är ju ändå ett av seriens största och mest älskade par. Så det kändes såklart sorligt att se det ta slut. Men samtidigt så var allt det Callie sa vettigt. Tror de både behöver fokusera på sig själva och se vilka dom är utanför förhålladet. Så hur sorgligt det än är så känns det ändå som att det var det enda rätta.

The Vampire Diaries 6x04 "Black Hole Sun"

 
 
Är glad att Stefan berättade sanningen för Elena om Damon. Måste ju vara väldigt jobigt att höra henne prata om Damon på det sättet när han vet hur det egentligen är. Undrar om hon kommer välja att ta tillbaka minnerna nu eller inte. Hon kommer nog göra det när han kommer tillbaka iallafall. Fast det är ju svårt när hon inte vet. Ja himla konstig situation är det. Det kommer lösa sig på något vänster iallafall. Det är jag säker på.
 
Jag undrar om Bonnie och Damon kommer samarbeta med Kai. De har ju inte så mycket val egentligen. Det där avslöjandet om Sarah var ju intressant. Att hennes pappa är Zach Salvatore. 
 

Parenthood 6x05 "The Scale of Affection is Fluid"

 
 
Kan förstå att det sårade Joel att se Chris med barnen, men tycker inte han kan vara arg på Julia för att hon börjar gå vidare. Det var ju han som inte ville försöka fixa förhållandet. 
 
Var väntat att Kristina skulle reagera som hon gjorde. Tror inte det var det att hon inte trodde någon skulle kunna gilla Max utan mer att hon inte tror Dylan är rätt tjej för honom, och hon vill inte se honom bli sårad. Men jag är glad att hon blev mer positiv till det på slutet.
 
Amber har nog börjar inse nu hur mycket hennes liv faktiskt kommer förändras. Det kommer säkert bli tufft. Men precis som Drew sa, det betyder inte att hennes liv är över. 

Sons of Anarchy 7x01-7x07

 
 
Det tog ett litet tag men nu är jag ikapp med Sons of Anarchy. Var inte jättesugen på den här säsongen med tanke på hur förra säsongen slutade. Serien är inte lika bra som den en gång var men jag känner ändå att jag vill se hur den avslutas. 
 
Det jag väntar på nu är att Jax ska få reda på sanningen. Vill bara se Gemma betala. Kan inte känna någon sympati för henne alls. Den här "jag gjorde det för min familj" skiten köper jag inte. Tycker det är konstigt också att ingen har misstänkt någonting. Trodde faktiskt Juice skulle skvallra, jag fattar inte varför han inte gjorde det ärligt talat. Jag menar Gemma försökte ju döda honom liksom. Kändes rätt väntat att Jax skulle hantera sitiationen med Juice som han gjorde. Även om Juice inte varit min favoritperson den senaste tiden så vill jag ändå inte se honom dö, så är lättad över att det inte blev så.
 
Det som hände med Bobby i den senaste avsnittet alltså. Trodde jag var immun mot brutaliteten i serien vid det här laget, men oh man. Jag undrar hur de ska gå vidare efter det här nu. Jag undrar också hur det kommer gå nu när Abel vet att det var Gemma som dödade Tara. Även om han är liten så förstår han ju mycket och man har sett att han har tagit upp saker och ting. Lovar att det kommer bli så att han skjuter Gemma eller något. Hoppas verkligen inte det för det skulle ju vara hemskt men skulle inte bli förvånad om det blev så. 
 

The Walking Dead 5x02 "Strangers"

 
 
Man kanske kan tycka att Rick är lite hård och kall mot nya människor de träffar, men med tanke på vilka sorts människor de har stött på så är det ju förståeligt. Som Rick sa, de levande är värre än de döda. Alltså de här kannibalerna, fy fan vad vidriga dom är. Han Gareth är ju så creepy, hur han bara satt där och pratade med Bob helt casually medans han ÅT honom. 
 
Ibland kan jag tycka att de tar för onödiga risker. Liksom hoppa i det där vattnet fullt med walkers? Jo men visst. Hade nog gått göra det på något annat sett. Likadant när Bob gick ut i skogen helt själv. Inte så smart. Man kan aldrig vara försiktig nog, oavsett hur säker man tror att man är. 
 
Jag undrar om man kan lita på den här Gabriel. Jag tycker det verkar konstigt att han överlevt så länge så rädd som han är. Bara tur? Don't think so. Det är något skumt med honom. 
 
Jag undrar vad det var för bil som körde förbi Daryl och Carol, om det var samma som tog Beth? Kommer vi kanske få reda på i nästa avsnitt. 

Fredagsserier v. 42

 
Blev lite försenat med fredagsserierna denna veckan så jag gör ett samlat inlägg istället för tre olika.
 
 
Parenthood 6x04 "A Potpourri of Freaks"
Är glad att Julia inte berättade för barnen att hon och Joel aldrig skulle bli tillsammans igen. När de har gjort det är det ju över på riktigt liksom, nu finns det ändå hopp. 
 
Det var fint gjort av Kristina att hjälpa Zeek upp på fötter igen. Hon är ju den enda som faktiskt kan relatera till hur han känner.
 
Så gulligt att Max har fått en förälskelse. Kan dock inte säga att jag är så förtjust i den här Dylan. 
 
 
 
The Vampire Diaries 6x03 "Welcome to Paradise"
Bonnie och Damon är roliga tillsammans. Gillar deras dynamik. Undrar vad den här killen som dök upp egentligen vill. Bra att Bonnie har sina krafter tillbaka nu iallafall. 
 
Stefans douche mode han har just nu påminner mig om varför jag har svårt för honom. Fast man får väl ändå ha förståelse för det, han har ju förlorat sin bror. Tycker synd om Caroline bara. Stort att hon erkände att hon hade känslor för Stefan. Man har ju sett att det funnits något där men jag förväntade mig ändå inte det.
 
 
 
Grey's Anatomy 11x04 "Only Mama Knows"
Det var intressant att få lite mer backstory till Richard och Ellis förhållande. Man undrar ju hur det hade kunnat bli om de hade stannat tillsammans.
 
Har inte redigt gillat Dereks beteende den senaste tiden, men under den scenen med Maggie kom den gamla vanliga McDreamy fram. Det var en fin scen. En annan fin scen var den mellan Maggie och Meredith på slutet. Vi får väl se om hon kommer stanna eller inte nu.
 

The Walking Dead 5x01 "No Sanctuary"

 
 
The Walking Dead är äntligen tillbaka. Som jag längtat. Och vilket avsnitt! Herrejisses. Såå bra!
 
Det var ju ett väldigt sjukt ställe de hade kommit till. Helt groteskt. Fy vad brutalt det var när de bara högg ner dom en efter en. Även om man väl fattade att "våra" karaktärer skulle klara sig var det ändå jobbigt att se. 
 
Carol var så himla badass i detta avsnittet! Bara kickade ass fullständigt och räddade dagen. Kändes skönt att det äntligen gick lite bra för en gångs skull. Och vi fick äntligen se lite återföreningar. Var så fint när Daryl sprang och kramade Carol, och Rick också. Kanske kan de lämna det som hände i förra säsongen bakom sig nu. Och sen såklart att Rick och Carl blev återförenade med Judith. Åhh vad glad jag blev. Har väntat på det i typ en evighet.
 

Grey's Anatomy 11x03 "Got to Be Real"

 
 
Var lite kluven vem av Bailey och Alex jag ville skulle få platsen för gillar ju båda, men höll nog ändå extra på Alex faktiskt. Tror han skulle klarat det riktigt bra och det hade varit en chans för honom att visa vad han går för. Så tyckte synd om honom där på slutet. 
 
Kan förstå att Maggie blev arg på Richard på slutet för att han inte sa något från början, men samtidigt förstår man ju varför han inte gjorde det också. Han behövde väl lite tid att bearbeta det själv först.
 
Gillar inte att Meredith och Derek har problem. De behöver prata och reda ut det ASAP.

The Vampire Diaries 6x02 "Yellow Ledbetter"

 
 
Jag gillade faktiskt detta avsnittet. Kanske var det för att jag hade sänkt mina förväntningar rejält. Jag vet inte. Tycker iallafall det var bättre än förra veckans. Med tanke på hur mycket sorg Elena har fått gå igenom så kan man ju förstå varför hon valde att ta bort Damon från sitt minne, för att slippa gå igenom det igen. Men det var ändå väldigt sorgligt att se såklart. Allt som byggt upp deras förhållande borta. Jag undrar hur det kommer bli sen när Damon kommer tillbaka. Ja jag säger när, för kom igen.
  
Det som jag tycker är mest intressant just nu är ju att se vart Damon och Bonnie hamnat. Tydligen lever de samma dag om och om igen år 1994. Och det är nån annan där också. Hmm. Undrar vem det kan vara. 
 
Det var också kul att Enzo var tillbaka i detta avsnittet. I like him a lot. Och visst finns det något mellan honom och Caroline? Skulle faktiskt inte ha något emot om det blev något där. Även om jag egentligen är mer för Caroline och Stefan. Men är ganska så säker på att de är endgame ändå. Tror jag har nämt det tidigare men Caroline har en förmåga att passa bra ihop med typ alla.   

Parenthood 6x03 "The Waiting Room"

 
 
Även om jag kände mig ganska så säker på att Zeek skulle klara sig så fanns det ju ändå en oro för att han inte skulle göra det, just med tanke på att ett dödsfall inom familjen är inget vi sett tidigare. Men han klarade sig som tur var. Himla skönt det. Man vill ju att sista säsongen ska vara lycklig. Blev dock skraj när Crosby ramlade med motorcykeln. Trodde verkligen det skulle sluta illa där för en sekund. Hade varit så typiskt om det hade blivit en sån oväntat vändning. Men tack och lov så slutade det bra.
 
Amber berättade för Ryan att hon är gravid. Precis som Amber så blev jag lite förvånad över hans reaktion. Att han blev så glad och ville ställa upp och allt. Men jag höll med Drew om det han sa och jag är glad att Amber också insåg det tillslut. Ryan har fortfarande problem och han måste ju kunna ta hand om sig själv innan han kan ta hand om ett barn. Kanske kommer han kunna det i framtiden, men just nu tycker jag Amber tog helt rätt beslut. 
 
Sen har vi Julia som berättade för Joel att hon träffade någon. När säsongen startade kände jag mig helt säker på en återförening mellan dom två men just nu känns det långt borta asså. Det är en lång bit kvar i vilket fall som helst. Och den här nya killen verkar ju vara där för att stanna. Men får väl ändå erkänna att det var gulligt gjort av honom att skicka det där överlevnads kitet.

Twin Peaks kommer tillbaka med nya avsnitt

  
Idag kom nyheten att Twin Peaks kommer tillbaka efter 25 år med 9 helt nya avsnitt under 2016. Alla avsnitt kommer att skrivas och produceras av David Lynch och Mark Frost och serien kommer att utspela sig i nutid. Det är ännu oklart vilka som kommer vara med.
 
Började ju kolla på Twin Peaks i somras. Såg säsong 1 men sen blev det inte av att jag började med säsong 2. Vet inte redigt varför egentligen. Men ska ta tag i den snart igen har jag tänkt. Så eftersom jag inte sett hela serien än har jag väl lite svårt att säga hur jag känner för det här. Men måste ändå säga att jag är spänd på att se vad det kan bli. 
  

Sons of Anarchy Säsong 6

 
 
Den här säsongen har inte varit någon favorit hos mig. Vilket förklarar varför det tagit så lång tid för mig att se den. Det har varit en väldigt, väldigt mörk säsong. Nu har det här aldrig varit någon feel-good serie, men nu blev det på en helt annan nivå. Allt blir liksom bara värre och värre och de gräver sig djupare och djupare ner i skiten. Vet inte hur jag ska fortsätta utan att först nämna händelsen på slutet...
 
Eftersom jag har så svårt att undvika spoilers så visste jag att det skulle hända. Och kanske var det bättre att man var beredd på det. Speciellt eftersom att det faktiskt verkade som att allt skulle lösa sig där på slutet. Men det var ändå förkrossande när det hände. Och så mycket värre än jag hade kunnat föreställa mig. Jääävla Gemma!! Gud vad jag HATAR henne! Vilken psykopat! Så typisk henne också att agera på sina känslor utan att ens veta all fakta. Det var väl Unsers fel också där. Varför berätta för henne?? När han känner henne så väl som han gör så borde han väl fattat vad som skulle hända. Ja usch allt var så HEMSKT. När Jax hittade Tara där död på golvet. Fyy vad jag bölade. Liksom hur kunde det gå så fel.
 
Även om jag inte har gillat hur Tara valt att hantera saker och ting den här säsongen så förstår man ju samtidigt henne, hon vill bara göra det bästa för sina barn. Var bra att Jax visade att hans familj är det viktigaste för honom, att de går före klubben. Man har ju varit lite orolig över hur mörk han börjat bli och om han skulle bli en ny Clay. Men att han var villig att bortse från det Tara gjort och göra det som är bäst för sina barn visar ju vilken person han faktiskt är. Till skillnad från Gemma som inte bryr sig ett skit om vad som är bäst för barnen. Har jag sagt att jag hatar henne? Och sen Juice! Han var ju en av mina favoriter, vad händer med honom??!
 
Ja allt är så deprimerande nu alltså. Känner mig inte direkt sugen på att börja med säsong 7 om man säger så. Men det kan väl knappast bli värre...eller? Lovar att det kommer ta en evighet innan det avslöjas att det var Gemma som gjorde det. Vill inte se henne bara komma undan och fortsätta som om inget hänt. No way.
 

Grey's Anatomy 11x02 "Puzzle With a Piece Missing"

 
 
Som jag har skrivit innan så är den här storylinen med Maggie inget jag är överförtjust i så ett helt avsnitt med henne i fokus var ju inget jag direkt hurrade över. Det blir lite så när det är en ny karaktär som ska introduceras, eller iallafall för mig, man blir liksom lite avvaktande och skeptisk. Har varit så med många andra karaktärer som kommit in i serien senare men som sen har växt hos mig. Så kanske kommer hon också göra det. Vi får se. Hon har nu iallafall berättat sanningen för Meredith. Som inte tror på det. Vilket man väl kan förstå. Kanske borde hon ha kommit ihåg om hennes mamma var gravid om hon var fem. Men framförallt så borde väl Richard ha vetat om det kan man tycka. 
 
Ja det var väl det jag hade att säga om detta avsnittet. Kan säga också att jag verkligen gillar Amelia. Är glad att hon har blivit en series regular.

Parenthood 6x02 "Happy Birthday, Zeek"

 
 
Jag är glad att Sarah bestämde sig för att sätta sina personliga känslor om Ambers gravidetet åt sidan och istället stötta henne. Gick snabbare än jag hade trott men det är ju bra det. Scenen på slutet med dom var fin. Att hon visade att det faktiskt finns mycket bra saker också. En annan fin och rörande scen var när Amber berättade för Zeek. Blev helt tårögd. 
 
Och så har vi Zeek då som nu har bestämt sig för att opereras. Skrev ju förra veckan att det kändes som att han kunde dö, för att en förlust av en familjemedlem är inget vi sett tidigare och att det kanske skulle vara det stora fokuset denna säsongen. Men nu är jag inte så säker längre. Det känns som att det bara är det dom vill att vi ska tro. Men jag tror faktiskt han klarar sig. Jag hoppas verkligen det iallafall. 

The Vampire Diaries 6x01 "I'll Remember"

 
 
The Vampire Diaries har nu dragit igång sin sjätte säsong. Efter säsong 5 som enligt mig var en besvikelse så har jag inte haft några förväntningar på denna säsongen. Och kan inte säga att jag fick någon wow-känsla av detta avsnittet. Det var såklart väldigt kul att Alaric var tillbaka, jag gillade Damon och Elenas moments och man är ju intresserad av att se vart Bonnie och Damon har hamnat. Men annars är jag fortfarande tveksam till om det kommer bli en bra säsong. Man ser ju att de har försökt att göra något nytt, men det känns ändå inte så spännande som man vill att det ska göra. Jaja, lär ju kolla i vilket fall som helst. Man får ta det för vad det är helt enkelt och bara acceptera att det inte kommer bli lika bra som det en gång var.

Serielista - September 2014

 
Några dagar försenat men här kommer listan för September månad. Mitt mål att hinna ikapp med Sons of Anarchy innan säsong 7 premiären gick ju sådär. Har gått väldigt segt med säsong 6 men nu är jag klar iallafall. Tankar om säsongen kommer snart. En förändring i mitt serieschema är att jag tagit bort Scandal. Såg första avsnittet av säsong 4 och kände samma som jag kände i slutet av förra säsongen, att jag tappat intresset för serien. Kanske att jag kollar ikapp senare, får se. 
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Gotham
Modern Family
New Girl
Orange is the New Black
Parenthood
The Following
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Hart of Dixie (säsong 3)
Parks and Recreation (säsong 4)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Sons of Anarchy (säsong 7)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fargo
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Nashville
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
Six Feet Under
The Office
The Wire
Vikings

RSS 2.0