The Walking Dead 5x07 "Crossed"

 
 
Detta avsnittet kändes som att det mest byggde upp för midseason finalen nästa vecka. Hände inget speciellt direkt. Men jag är väldigt spänd på att se hur det kommer gå nästa avsnitt. Jag är dock orolig för vem som kommer dö, för någon lär det väl bli. 
 
Jag undar vad som hände med Eugene på slutet, vaknade han eller? Kan ju bli intressant att se hur det kommer bli mellan honom och Abraham sen isåfall.

Grey's Anatomy 11x08 "Risk"

 
 
Åh nej vad tragisk med Jackson och Aprils bebis. Hoppas verkligen inte att det är så illa som det ser ut. Skulle ju vara för hemskt.
 
Att Meredith och Derek tar en liten paus från varandra kanske är för det bästa. Man vet ju att det kommer lösa sig tillslut. Med tanke på hur mycket de har gått igenom så känns det inte som att en sån här grej är något som skulle kunna förstöra deras förhållande.
 
Undrar om Amelia kommer kunna lyckas rädda Dr. Hermans liv. Tror faktiskt det. Och vet inte om det bara var jag men tyckte mig se något mellan Amelia och Owen. Tror inte det är omöjligt att det blir något romantiskt där. Vet inte vad jag skulle känna för det, än iallafall.

The Vampire Diaries 6x08 "Fade Into You"

 
 
Gillade att man fick reda på mer om hela den här gemeni coven grejen och allt. Man fick mer klarhet nu och svar på endel frågor man hade. 
 
Älskade Alaric, Damon och Stefans lilla roadtrip. Det var kul när de retades med Stefan. Blev än en gång påminnd om hur mycket man har saknat Alaric. Mer såna scener tack.
 
Hoppas att de lyckas få tillbaka Bonnie snart, utan Kai. Men risken är väl stor att han kommer att komma tillbaka skulle jag tro.

Parenthood 6x09 "Lean in"

 
 
Åh vad glad jag är över Joel och Julia. Äntligen asså. Tycker de har dragit ut på det alldeles för länge. Hoppas verkligen att detta är det nu och att de inte drar ut på det ytterligare. Det orkar jag inte.
 
Vad som inte var så kul dock var vad som hände med Zeek. Usch vad ledsen jag blir. Precis när han och Camille hade bestämt sig för att resa till Frankrike också. Hade känslan att det skulle bli så här, men man hoppades ju ändå att allt var bra. Får se vad som händer nu. Känns himla jobbigt att behöva vänta ända till Januari.

Nashville 3x08 "You're Lookin' at Country"

 
 
Känns inte som att Rayna och Lukes förhållande kommer hålla speciellt länge till. Luke var en sån douche i detta avsnittet. Han betedde sig riktigt barnsligt. Gjorde det bara ännu mer klart att det är Deacon hon ska vara med.
 
Det var bra gjort av Avery att stå upp för Juliette och sig själv när hans pappa var på dom. De har fortfarande saker kvar att lösa men är glad att dom är tillsammans i det här iallafall. De kommer bli jättebra föräldrar. 
 
Förstår att Gunnar blev rädd när Micah försvann, men det var fel att lägga skulden på Zoey. Vilket han förstod själv sen. Tycker iallafall att hon tog rätt beslut när hon avslutade det mellan dom. Hon är ju inte redo för det här. Och hon ville inte sätta honom i en situation där han måste välja.

Sons of Anarchy 7x11 "Suits of Woe"

 
 
Efter hur förra veckans avsnitt avslutades var man ju väldigt spänd på detta avsnittet. Det är ju det här man har väntat på. Att Jax ska få reda på sanningen. Scenen mellan honom och Juice var så intense. Och herregud så förkrossande det var. Mitt hjärta brast i tusen bitar. Jaaax :( Fy fasen alltså. Mycket känslosamt avsnitt. Bölade sönder. Men samtidigt SÅ bra. Ett av seriens bästa utan tvekan. 
 
Jag undrar vad som kommer hända med Gemma nu. Jag tror inte att Jax kommer döda henne. Hur hemskt det än var det hon gjorde så är hon ju trots allt hans mamma. Och jag vill inte att han gör det heller. Det skulle bara förstöra honom ännu mer. Jag vill att hon ska vara helt ensam och olycklig och leva med vad hon gjort för resten av sitt liv. Det är det värsta straffet hon kan få. 
 
Nu är det bara två avsnitt kvar då. Man undrar ju vart det här ska sluta. Är väldigt spänd. 

The Walking Dead 5x06 "Consumed"

 
 
Efter två lite halvsega avsnitt är jag glad att vi fick ett bra avsnitt denna veckan. Gillade att det fokuserade på Carol och Daryl. Gillade även att man fick se flashbacks från Carols tid efter att Rick lämnade henne.
 
Och nu vet vi vem det var som var med Daryl i skogen och hur Carol hamnade på sjukhuset. Trodde att det kanske kunde vara en plan de hade, men så var det inte. Vet inte varför men jag har känslan av att Carol inte kommer klara sig till efter midseason finalen. Men hoppas verkligen jag har fel.

Parenthood 6x08 "Aaron Brownstein Must Be Stopped"

 
 
Var väl rätt väntat att det skulle bli som det blev mellan Max och Dylan. Men tyckte ändå så synd om Max. Stackarn. 
 
Förstår att Drew vill hjälpa Amber, men han måste ju göra det han själv vill och inte förstöra sina egna drömmar. Och så tyckte ju Amber också. 
 
Saknade Joel och Julia i detta avsnittet. Efter hur förra veckans avsnitt slutade vill man ju veta vad som händer. Men det får vi förhoppningsvis se nästa vecka.

The Vampire Diaries 6x07 "Do You Remember the First Time?"

 
 
Damon och Elena krossar mitt hjärta nu alltså. Men samtidigt gillar jag när det är drama och angst. Vet ju att det kommer lösa sig på något sätt tillslut. Tycker så himla synd om Damon bara. Det var så typiskt honom att låta Elena gå för att han tror att hon är lyckligare nu utan honom. Men att hon själv har insett att det saknas en del av henne utan minnerna är iallafall ett steg i rätt riktning.
 
Skickade Bonnie tillbaka sin magi till framtiden bara för att undvika att Kai kom med dit? Visst han är en psykopat men nu är hon ju fast där med honom. Det börjar bli en aning tröttsamt att det alltid är Bonnie som måste göra alla uppoffringar hela tiden.
 
Tycker det är lite konstigt att Stefan inte insett alls att Caroline kanske har känslor för honom. De här två behöver bara fixa allt och bli tillsammans, typ igår. 

Nashville 3x01-3x07

 
 
Blev inte förvånad över att Rayna valde Luke. Han är det trygga valet. Men vi vet väl alla att det kommer bli hon och Deacon i slutändan. 
 
Stör mig så mycket på Maddie just nu. Hon beter sig som en barnunge. Allt ska bara vara om henne. Och nu ska hon bli tillsammans med sin styvbror också. Känns som att den där storyn kommer att komma ut ändå, även om Rayna försökte rädda det. Men den storyn hon gav nu lär väl ge henne problem också, Luke kommer nog inte bli så glad. 
 
Man insåg inte redigt förens nu hur mycket Avery faktiskt älskade Juliette. Han var riktigt förstörd. Är glad iallfall att han tog tag i sig själv tillslut. Och är glad att han bestämde sig för att vara där för barnet.  Även om det är en lång bit kvar att gå för Avery och Juliette så känns det ändå som att det är på rätt väg nu.
 
Det här med att Gunnar visade sig ha en son kom lite från ingenstans. Men tycker han hanterade det bra. Fattar dock inte hur mamman bara kunde lämna sitt barn för sin pojkvän, hallå?! Det gör man bara inte. 

Sons of Anarchy 7x10 "Faith and Despondency"

 
 
Ehm he...vilken början. Här sparar vi inte på kärleksscenerna minsann. Kändes också som att det lite var temat detta avsnittet. Relationer. Gillade att man fick se Tig lite sårbar. Sån har man inte sett honom innan, han fick mer djup.
 
Skulle vara väldigt tacksam om de kunde sluta med de här vidriga ta-ut-ögon scenerna. Ueek! Var tvungen att blunda och stänga av ljudet. Det blev lite väl där.
 
Tycker det var fint gjort av Jax att berätta för Abel att Wendy är hans biologiska mamma. Svårt att förstå när man är så liten kanske men med tanke på hur mycket tid Wendy har spenderat med dom den senaste tiden borde han få veta vem hon är iallfall. Wendy är verkligen en karaktär som har växt under seriens gång. Det är bra att Jax har henne till hjälp. Det var ju det Tara ville också.
 
Även om Abels beteende är väldigt twisted, att han håller på och skadar sig själv, så får man väl ändå säga att han är smart ungen. Han försöker sätta dit Gemma. Nu berättade han för Jax också på slutet. Frågan är om han kommer tro honom? Det kommer väl iallafall sätta igång en hel del tankar hos honom. Känns som att Gemmas nedfall är nära nu. Ser väldigt mycket fram emot att se vad som kommer hända i nästa avsnitt. 

Nashville Säsong 2

 
 
Har verkligen fastnat för denna serien. Denna säsongen tycker jag har varit ännu bättre än första. 
 
En av de stora grejerna i denna säsongen har ju varit att Juliettes karriär varit på väg neråt. Har verkligen tyckt synd om henne. Sjukt egentligen att det ska behöva bli så över en sån grej. Men det är ju så det är i den branschen. Man måste verkligen passa sig för vad man säger och hur man uppför sig. Minsta lilla stedsteg och sen kan det vara kört. Jag tyckte det var bra iallafall att hon kunde signa med Raynas skivbolag sen. 
 
Avery är en karaktär som har gått från att vara en jag inte gillar speciellt mycket till att bli min favorit. Love him. Och jag älskar honom och Juliette tillsammans. Så fina. Blev därför så himla besviken på Juliette när hon gick och hookade upp med äcklet Jeff. Men kan inte säga att jag är jätteförvånad över att det blev så. Jag gillar Juliette, men hon har fortfarande stora problem som hon måste jobba på. Hon är sin egen värsta fiende. Jag hoppas iallafall att det kommer lösa sig mellan henne och Avery. Någon gång. Det lär nog ta ett tag.
 
Några andra jag hoppas det löser sig mellan är Scarlett och Gunnar. Är glad att han sa åt henne att stanna i Nashville. Har varit en tuff säsong för Scarlett. Med all den pressen och allt som kom på en gång så var det väl kanske inte så konstigt att hon skulle bryta ihop förr eller senare. Jag hoppas iallfall att hon kommer att komma tillbaka till musiken på något sätt. 
 
En annan karaktär som har haft det tufft denna säsongen är Will som har tampats med sin sexualitet. Förstår att han vill ha sin karriär. Att vara gay i countryvärlden är ju, sjukt och orättvist som det är, tyvärr inte speciellt acceptabelt. Men att låtsas vara någon annan än den han egentligen är kommer bara få honom att må sämre. 
 
Sen har vi Rayna som blev friad till av två män på slutet. Jag undrar vem hon kommer att välja, Luke eller Deacon. Är helt klart team Deacon. Har inget emot Luke, men ser bara inget mellan dom två. Tror dock att det blir honom hon väljer. Om Rayna och Deacon ska bli tillsammans igen måste det vara 100 procent säkert och det känns det inte som att det är just nu.
 
Har säkert glömt att nämna något viktigt nu, händer ju så mycket i denna serien. Nu ska jag se de avsnitten som kommit ut hittills av säsong 3 sen är jag ikapp. Ska nog gå ganska snabbt.
 

The Walking Dead 5x05 "Self-Help"

 
 
Ganska långsamt avsnitt tycker jag det här var. Man ville bara att det skulle gå framåt. Det hoppet som fanns om att det skulle finnas en lösning på allt försvann ju nu när det visade sig att Eugene inte är den han har utgett sig för att vara. Inte så förvånande att Abraham skulle ge sig på honom. Det här att komma fram till D.C. är ju det som har drivit honom, det enda han haft. Däremot väntade jag mig inte att det skulle gå så långt, undrar om Eugene klarade sig eller inte. 

Fredagsserier v. 45

 
Har varit bortrest i helgen så därför har jag inte hunnit se fredagsserierna förens nu. Men här kommer iallafall mina tankar om avsnitten, lite försenat.
 
 
 
Parenthood 6x07 "These Are the Times We Live In"
Stackars Amber, inte alltid det lättaste med barn. Men precis som Sarah sa så är det ju något man kommer lära sig med tiden. Jag menar det finns väl ingen som är redo och klar att bli förälder med en gång.
 
Åh Joel alltså, han var så fin i detta avsnittet. Hoppas verkligen det blir en återförening nu. Har väntat länge nog nu tycker jag. No more drama.
 
 
 
The Vampire Diaries 6x06 "The More You Ignore Me, The Closer I Get"
Alltså åh, SÅ frustrerande att Alaric skulle bli människa precis efter att Elena bestämt sig att hon ville ha minnerna tillbaka. Man fattade väl att det inte skulle gå enkelt men ändå, frustrerande till max.
 
Tycker det var fint att Damon pratade in ett meddelande till Bonnie. Är såklart glad att Damon är tillbaka men saknar deras dynamik, gillade att se dom tillsammans. Som vänner ska jag understryka, något romantiskt kan jag absolut inte se där.
 
Förstår helt och hållet att Caroline är arg på Stefan just nu. Han har ju varit ganska så douchig. Men hoppas det kommer lösa sig mellan dom snart.
 
 
 
Grey's Anatomy 11x06 "Let's Don't Start"
Gillade att man fick se lite scener mellan Jackson och April i detta avsnittet, det var ett tag sen känns det som. Tror de kommer bli jättebra föräldrar.
 
Jobbigt läge Arizona hamnade i nu. Förstår att hon verkligen vill ha det jobbet, men en sån sak kan man ju inte direkt hålla hemligt. Får väl se vad hon kommer göra. 

Six Feet Under Säsong 1

 
 
Även om det här ju är en väldigt hyllad serie så kände jag ändå en viss tveksamhet för den. En serie om en begravningsbyrå var väl inget som kändes jätte lockande. 
 
Men jag är glad att jag började se den för jag gillar den verkligen. Serien har en väldigt speciell stämning. Även om det är mycket allvar och död så har den ändå mycket humor. Svart humor som jag bara älskar. Det avsnittet när de tappade bort en fot till exempel, skrattade så att jag nästan grät. 
 
Jag gillar hela upplägget, att varje avsnitt börjar med att någon dör. Det är inte alltid den man tror ska dö som dör och vissa dödsfall är till och med roliga, hur hemskt det än må låta. Men återigen, svart humor är min typ av humor. 
 
Något annat som gör serien bra är karaktärerna. De är bland de mest välskrivna och komplexa karaktärer jag någonsin sett. Fast en karaktär jag känner att jag har lite svårt för är Brenda. Hon är lite för komplicerad tycker jag. Men hennes bror är ju i och för sig ännu värre.
 
På slutet blev man lite fundersam. Undrar om det är något allvarligt med Nate? Känns ändå ganska osannolikt att han skulle dö, han är ju en viktig karaktär. Begravningsbyrån heter liksom Fisher & Sons. Men vem vet. Hoppas inte det iallafall.

Sons of Anarchy 7x09 "What a Piece of Work Is Man"

 
 
Oh no Bobby :( Dock var det väl inte helt oväntat att det skulle bli så. Man undrar ju hur många fler som ska dö innan säsongen är slut. Hoppas Gemma är nöjd med sig själv nu. Det är allt hennes fel. Och borde inte Unser börjat misstänka någonting vid det här laget? Det blir ju bara allt tydligare.
 
Mår så dåligt för Abel. Stackars lilla barn. Snart kommer han ju förlora all sin oskyldhet. Det är bara Wendy som märker att något är fel. Jax och Gemma är för upptagna med sitt för att märka någonting. 

Nashville Säsong 1

 
 
Är glad att jag bestämde mig för att kolla in denna serien, jag gillade den mycket mer än vad jag hade trott jag skulle göra. De första avsnitten var jag lite tveksam till men sen när man väl hade kommit in i den blev det mycket bättre. 
 
Countrymusik är något jag har börjat uppskatta på senare tid så gillar att musiken får ta stor plats i serien. Det är många låtar som faktiskt är riktigt bra. Gillar speciellt Scarlett och Gunnar. Väldigt bra duo. Men det finns även gott om drama, intriger och oväntade vändningar. Det är ju en serie som går lite åt såpahållet, men trots det är det en välgjord serie som känns realistisk. 
 
Juliette är en karaktär jag hade svårt för i början men sen när man fick reda på mer och hennes bakgrund och uppväxt så fick man mer försåelse. Det kan ju inte vara lätt heller att vara så känd och inte veta vem man egentligen kan lita på. Tycker det var så sorgligt när hon fick reda på att hennes mamma hade offrat sig för henne. 
 
Man har redan från början sett att det fortfarande finns något mellan Rayna och Deacon och det var väl bara en tidsfråga innan det skulle bli dom igen. Men det blev ingen långvarig lycka. Förstår självklart att Deacon blev upprörd, det är ju ingen liten sak direkt och hon borde nog ha berättat tidigare. Men samtidigt kan man förstå att hon gjorde det valet med tanke på de problemen han hade, som man nu fick se hur illa det var. Himla tråkigt att han skulle falla dit igen. 
 
Vet inte om jag har så mycket mer att säga. Jag gillar iallafall serien. Ser fram emot att börja på säsong två.

The Walking Dead 5x04 "Slabtown"

 
 
Jag gillade att man fick se vart Beth hade hamnat men vet inte om det hade behövts ett helt avsnitt till det. Anyway, det där sjukhuset var ju väldigt creepy. Och de som var där verkade ju helt förlorat uppfattningen om vad som pågår där ute.
Hade inte förväntat mig att Carol skulle komma in där på slutet. Men en sak jag funderade på var om hon kanske bara fejkade för att komma in och rädda Beth? Lite risky kanske men vem vet. Vi får väl se.

Serielista - Oktober 2014

 
Här kommer serielistan för Oktober månad. Jag har lagt Gotham åt sidan, får se om jag kollar ikapp den senare. Annars har jag den senaste tiden varvat Nashville och Six Feet Under. Är klar med första säsongen på båda nu så inlägg om det kommer upp snart. 
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Modern Family
New Girl
Orange is the New Black
Parenthood
Sons of Anarchy (säsong 7)
The Following
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
True Detective
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Gotham (säsong 1)
Hart of Dixie (säsong 3)
Nashville (säsong 2)
Parks and Recreation (säsong 4)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Scandal (säsong 4)
Six Feet Under (säsong 2)
Supernatural (säsong 9)
Teen Wolf (säsong 4)
The Carrie Diaries (säsong 2)
True Blood (säsong 3)
Twin Peaks (säsong 2)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Fargo
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Once Upon A Time
Orphan Black
Outlander
Prison Break
Private Practice
The Office
The Wire
Vikings

Parenthood 6x06 "Too Big to Fail"

 
 
Hade inte förväntat mig ett tidshopp. Antar att det var för att man ska få se Amber få sitt barn men känner att med allt det andra var det som att ingen tid gått alls. Så det blev lite konstigt. Men jaja. Lär väl bli ett tidshopp till gissar jag på, mot slutet kanske. 
 
Gillade att se Amber hjälpa Ruby. Hon kommer bli en jättebra mamma. Hoppas nu att det Amber sa kommer stanna och att Ruby börjar uppföra sig bättre nu.
 
Det var bra att Crosby berättade vad det var som pågick för Jasmine. Får hoppas att det kommer gå bättre för deras skivbolag snart. Det de gjorde för Jabbar på slutet var väldigt fint. Även om det kanske inte var samma sak som att åka iväg så blev det ju faktiskt lika bra det.
 

The Vampire Diaries 6x05 "The World Has Turned and Left Me Here"

 
 
Var väl rätt väntat att man inte kunde lita på Kai. Damon är tillbaka nu iallafall. Men inte Bonnie. Jag undrar vad som händer med henne nu. Hoppas verkligen att hon kommer komma tillbaka också på något sätt. 
 
Den sista scenen med Stefan och Damon var det finaste på länge. Väldigt rörande. Förhoppningsvis kommer Stefan bli sig själv nu när Damon är tillbaka. Gillar inte hur han behandlat Caroline den senaste tiden. 

RSS 2.0