Game of Thrones 4x07 "Mockingbird"

 
 
Efter hur förra avsnittet avslutades undrade man ju såklart vem Tyrions champion skulle bli. Min första tanke var att det skulle bli Jaime. Men att han inte gör det makes sense. Med tanke på hur otränad han är med vänsterhanden hade han ju varit död inom några sekunder. Men det hade varit något att se Tywins planer krossas totalt. Och efter att Bronn också tackade nej mådde man bara så dåligt för Tyrion. Det såg ganska kört ut där. Men in kommer då Oberyn. Som mer än något annat vill se The Mountain död efter vad han gjorde mot hans syster och hennes barn. Nu får han ju ett perfekt läge. Det här hade nog inte Cersei räknat med.
 
Hela scenen mellan Tyrion och Oberyn var så bra. Var så rörande när Oberyn berättade om när han träffade honom som liten. Man har ju undrat om Cerseis hat mot Tyrion alltid har funnits där och så var det tydligen. Tragiskt. Men tycker det var fint hur Oberyn sa att han inte var något monster. Som att han liksom menade att även om Tyrion är en Lannister så är han inte så hemsk som de andra i familjen.
 
Jag undrar om Oberyn kommer att ha en chans mot The Mountain. Har är ju ett jäkla muskelberg och väldigt brutal som man fick se i detta avsnittet. Jag hoppas iallafall innerligt att Oberyn vinner. Vill varken se honom eller Tyrion dö.
 
Arya och The Hound fortsätter på sin lilla vandring. Vet forfarande inte om jag ska tycka denna duo är fantastisk eller disturbing. Man fick iallafall se ett litet bonding moment mellan de två i detta avsnittet. Ännu en rörande scen när man fick höra The Hound berätta historien om han och hans bror. Ytterligare en anledning till att man vill se Oberyn besegra honom. 
 
Även Brienne och Podrick fortsätter sin vandring för att hitta Sansa. Tyckte det var lite kul att precis när Podrick sa att de kanske inte skulle berätta vem de letade efter så kom Hot Pie ut och sa att han hade sett Arya. Hon bara "You were saying?" Haha! Undrar om de skulle till Lysa nu? Tänk vad bra om de stöter på Arya på vägen också. Börjar bli desperat för någon slags Stark reunion nu alltså. Arya och Sansa känns ju ändå nära nu. Men med tanke på hur det gick med Jon och Bran håller jag mina förväntningar låga. 
 
Gillade att man fick se Sansa ha det lite fridfullt för en gångs skull. Även om det bara var för en liten stund för sen spårade det ju ur totalt. Littlefingers move på Sansa kändes ju en aning obehagligt. Hur han gick från att säga att han kunde varit hennes pappa till att börja hångla med henne. Ehh?? Fast han visste väl kanske att Lysa kollade. Han hade säkert planerat att göra sig av med henne. Inte mig emot alls. Han hade gärna kunnat få skicka med Robin också. 
 
Är väldigt spänd på att se fighten i nästa avsnitt. Som man tyvärr måste vänta två veckor på eftersom det är uppehåll nästa vecka. Jobbigt värre. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: