Scandal 3x15 "Mama Said Knock You Out"

 
 
Wow, Grant familjen är verkligen srewed up. Ingen stor lycklig familj det där inte. Tycker inte man kan lägga skulden på bara en för Fitz och Mellies sönderfallna äktenskap. Har ingen "sida" jag står på. Fitz hade ingen rätt att vara otrogen på grund av Mellies ointresse likaväl som Mellie inte hade någon rätt att vara orogen bara för att Fitz var det. Hoppades faktiskt att Mellie skulle berätta sanningen under deras gräl, att hans pappa våldtog henne. Det skulle ju ge Fitz lite mer förståelse till varför hon stötte bort honom. Skyller dock inte henne för att hon inte gjorde det. 

Parenthood 5x19 "Fraud Alert"

 
 
Blir så trött på Joel. Varför måste han hålla på och gnälla och dra upp samma saker om och om igen. Finns ju inte så mycket mer Julia kan göra nu känner jag. Och hur tråkigt det än är så är väl det bästa att bestämma sig för att gå vidare. Det här att vara mittemellan blir ju liksom bara jobbigt. 
 
Mark var tillbaka i detta avsnittet. Verkade som att Sarah trodde att han ville bli tillsammans igen. Hon såg ju rätt besviken ut när han sa att han var förlovad. Kan inte säga att dom två var ett par jag gillade direkt så det är inget jag gråter över. Känner att Sarahs kärleksliv är det som intresserar mig minst just nu. Innan ville jag se henne med Hank men nu vet jag inte längre.
 
Amber är en av mina favoritkaraktärer i serien. Gillade hennes prat med både Max och sen med Sydney och Victor. Hon är så bra på det där. Bra att Sydney och Victor fick ha lite kul. De behövde det efter allt som hänt. 
 

The Vampire Diaries 5x17 "Rescue Me"

 
 
Jag känner inte att hela den här travelers storylinen intresserar mig alls faktiskt. Och som jag har sagt tidigare så är jag väldigt trött på allt som har med dubbelgångare att göra.  
 
Vet inte vad att inte vara tillsammans ska göra för skillnad för Damon och Elena. Jag menar de kommer ju ändå göra dåliga saker för varandra oavsett om de är tillsammans eller inte. Men okej då. Lite space kanske kan vara bra. Vi vet väl alla att det inte kommer vara. 
 
Har länge tyckt att Stefan och Caroline skulle kunna bli ett bra par. Och det är ju ganska tydligt att det är det de faktiskt bygger upp nu. Jag menar deras lilla mysstund i bilen var väl knappast bara vänskaplig.
 
Sen måste jag bara säga hur mycket jag gillar Enzo. Ett bra tillskott till serien tycker jag. Hoppas han får vara kvar ett tag. 

Grey's Anatomy 10x17 "Do You Know?"

  
 
Det här var ett väldigt annorlunda avsnitt och jag måste säga att jag har blandade känslor. Gillade att det var mycket fokus på Cristina och att man fick se allt ur hennes perspektiv. Men samtidigt var det så...tragiskt. Att liksom få se hur Owen och Cristinas förhållande inte kan fungera. Det känns inte som att det här är något nytt heller, det är ju något man vetat ett tag. Men kanske behövdes det för att få ett riktigt avslut mellan dom. 
 
Owen och Cristina är verkligen ett par jag gillat. Speciellt i början av deras förhållande. Men ja, ser inte hur det ska kunna fungera. De vill ju helt olika saker. Man fick ju se dom offra sin egen lycka för att göra varandra lyckliga i olika scenarion. Det går liksom bara inte. Sorgligt men sant.
 
Blir bara så ledsen av att tänka på att vi snart inte kommer få se Cristina något mer i serien. Kommer kännas så otroligt tomt utan henne, kommer inte alls vara samma sak. Vad som kommer hända härnäst för henne återstår väl att se. Burke ska ju komma tillbaka (i slutet av säsongen tror jag det var?) Vet inte hur jag känner för det där ärligt talat. 

Fun Facts: Grey's Anatomy

 
 
 
 • Seriens titel är en referens till den kända anatomi boken "Gray's Anatomy of the Human Body" skriven av Henry Gray.
 
 • Varje avsnitt har fått namn efter låttitlar, många efter The Beatles och R.E.M. låtar.
 
 • Isaiah Washington (Dr. Burke) gjorde en audition för rollen som Derek Shepherd. 
 
 • Rob Lowe var från början påtänkt för rollen som som Derek Shepherd, men han tackade nej. 
 
 • Serien skulle egentligen ha hetat "Complications".
 
 • Patrick Dempsey gjorde en audition för rollen som Dr. Chase i tv-serien House innan han tog rollen som Derek Shepherd. 
 
 • Cristina var den första som kallade Dr. Shepherd för "McDreamy", Meredith var den första som kallade Dr. Sloan för "McSteamy" och Alex var den första som kallade George för "007".
 
 • Alla orginal interns (Meredith, Cristina, Alex, George, och Izzie) har någon gång blivit opererade i serien. 
 
 • Addison skulle egentligen bara ha varit med i 5 avsnitt, men eftersom karaktären snabbt blev populär bland fansen bestämde de sig för att behålla henne. 
 
 • Namnet Dr. Mark Sloan är en referens till Dick Van Dykes karaktär med samma namn i tv-serien Diagnosis Murder.
 
 • Karaktären Alex var inte med i orginal manuset. Men skaparna kände att de behövde ett till manligt perspektiv, en karaktär som var en stark kontrast till George. Eftersom karaktären tillkom efter pilot avsnittet var inspelat så fick vissa scener filmas om och endel fick ändras om digitalt. 
 

The Following 2x10 "Teacher's Pet"

 
 
Det var väl rätt väntat att Joe skulle bli den nya ledaren för den här kulten. Men lite konstigt ändå hur lätt de accepterade honom som det. Jag menar de har väl inte känt honom så värst länge.
Gillade att Mandy slog tillbaka mot Emma. Det hade hon nog inte väntat sig. Tål verkligen inte Emma. 
 
Undrar vad som kommer hända nu när Claire bestämde sig för att lämna vittnesskyddet. Och jag undrar hur Ryan kommer att reagera när han får reda på att Claire har varit vid liv hela tiden. Om han nu kommer få reda på det, men det lär han väl få förr eller senare.

Teen Wolf 3x24 "The Divine Move"

 
 
Säsongsfinal av Teen Wolf denna veckan. Eftersom det stora dödfallet hände i förra avsnittet så kände man sig rätt lugn i detta avsnittet. Skönt att de äntligen lyckades besegra Evil Stiles. Även om jag har gillat att se denna storylinen så var det dags för allt att bli som vanligt igen.  
 
Var lite orolig där för en sekund att Melissa skulle dö. Men hon klarade sig. Däremot så dog Aiden. Kan inte säga att tvillingarna är några karaktärer jag bryr mig sådär jättemycket om, kan inte ens hålla reda på vem som är vem. Men lite sorgligt var det ju ändå såklart. 
 
Gillade när Danny sa "Dude, it's Beacon Hills". Han var inte så ovetande som man trott trots allt. Hoppas att man kommer få se honom lite mer med gruppen i nästa säsong nu när han vet. Jag gillar honom. 
 
Vet inte vad jag tycker om att Kate är tillbaka. Fattade inte redigt heller vad det var hon egentligen var för något. Men det kanske kan bli intressant. 

The Walking Dead 4x15 "Us"

 
 
Ganska osmart av Glenn att gå igenom den där tunneln. Men vad gör man inte för kärleken? Det gick ju bra som tur var, även om det var nära ögat att Tara strök med. Är iallafall såå glad att Maggie och Glenn äntligen återförenades. Det är ju något man har väntat på. Hoppas nu att även resten av gänget kommer hitta varandra. Det här Terminus stället ska ju tydligen vara säkert och tryggt, men är det verkligen det? Kan inte hjälpa att vara väldigt misstänksam. Det verkar nästan för bra för att vara sant. Vi får väl se i nästa avsnitt. Som är det sista avsnittet för säsongen. Är väldigt spänd på att se vad som kommer hända då! 

Mila Kunis och Ashton Kutcher väntar barn!

 
 
"That 70's Show"-stjärnorna Mila Kunis och Ashton Kutcher som nyligen förlovade sig väntar nu sitt första barn tillsammans enligt E! News.
- De är båda väldigt, väldigt glada. Det är fortfarande tidigt, säger en källa till People. 
 
Väldigt kul! Tycker verkligen de här två passar bra ihop. Stort grattis till dom båda!
 

Grey's Anatomy 10x16 "We Gotta Get Out of This Place"

 
 
Tycker faktiskt Catherine hade en poäng med det hon sa och tyckte det var bra att April förstod det. Vi får väl se hur det kommer gå för Jackson och April nu. De har en hel del saker att diskutera. Men tror nog att de löser det. 
 
Även om Jo gick med på att skriva under de här papprerna nu så är jag fortfarande lite rädd för att hon inte är helt redo att binda sig. Om det är något jag inte orkar med så är det att se Alex bli sårad all over again. 

The Vampire Diaries 5x16 "While You Were Sleeping"

 
 
Jag gillade att man fick se allt från Elenas sida i detta avsnittet. Jag skulle också vara rätt förbannad om mina närmsta vänner inte ens märke att det var något fel på mig. Retar mig fortfarande något enormt på det där... Tyckte det var bra att Damon och Elena konfronterande deras problem. Det behövdes. Och jag gillar det här "borde-inte-vara-tillsammans-men-vill-ha-varandra-ändå" dramat. 
 
Ska erkänna att jag inte redigt hängde med vad som hände med Stefan. Men det finns alltså ÄNNU en dubbelgångare? Men really? Alltså jag orkar inte alla dessa dubbelgångare till höger och vänster. Jag trodde det var slut med det nu.
 
Antar att de här nya karaktärerna Liv och Luke är de nya bad guysen. Vet inte vad jag tycker om det här än. Men det kanske kan bli bra.

Scandal 3x14 "Kiss Kiss Bang Bang"

 
 
Jag trodde verkligen att de skulle köra med att ingen blev skjuten. Så blev faktiskt chockad att det visade sig att James dog. Det var ett sorgligt avsnitt det här. Cyrus och James har ju haft ett väldigt icke-fungerande förhållande den senaste tiden men jag gillade verkligen de här återblickarna man fick se från när de först träffades. Gjorde allt så mycket sorgligare. Väldigt känslosamt när Cyrus bröt ihop på slutet.
 
I början av avsnittet hatade jag Jake men sen fick jag mer förståelse. Att vara Command innebär att man måste göra tuffa val, val som man måste leva med resten av sitt liv. Det är ju det som har gjort att Rowan blivit den han är idag. Så ja, man fick ändå lite sympati för Jake på slutet. Den sista scenen när han satt med James när han dog var heartbreaking. 

Parenthood 5x18 "The Offer"

 
 
Det är jobbigt att se hur svårt det är för Syney och Victor med Joel och Julias seperation. Väldigt hårt av Sydney att skylla allt på Victor. Så sad att han trodde det var hans fel :( Den scenen med Joel och Victor på slutet var heartbreaking. 
 
En annan scen som var heartbreaking var den med Adam, Kristina och Max. Kan ha varit en av de sorgligaste och starkaste scenerna serien har haft. Det visade verkligen den tuffa sidan av föräldraskap. Att försöka skydda sina barn från en värld de inte kan skyddas från. 
 
Jag undrar hur det kommer gå med huset. Det här budet de fick på slutet verkade ju vara väldigt bra. Kommer de ta det eller inte? De hade väl inte räknat med att allt skulle gå så snabbt. Det är klart att det måste kännas konstigt att det nu är verklighet att man ska lämna det huset man bott 44 år i.  

Recension: The Impossible

 
 
Genre: Drama Skådespelare: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland Regissör: Juan Antonio Bayona Produktionsår: 2012
 
Handling: Maria och Henry avnjuter sin julledighet på hotellet i södra Thailand tillsammans med sina tre små barn. Men på morgonen den 26 december, när familjen slappar vid poolen, förvandlas idyllen på ett ögonblick till värsta tänkbara mardröm. Maria ser chockerad hur en mur av kolsvart vatten utan förvarning reser sig för hennes ögon och utan förskoning drar in över hotellområdet i riktning mot henne. Familjen splittras och på bara någon sekund är inget längre som förr. Detta är en stark historia om mod och medmänsklighet.
 
Min åsikt: Det här är en film jag har velat se länge nu och efter att ha sett den kan jag säga att jag inte blev besviken. Den är fruktansvärt hemsk och hjärtskärande men samtidigt helt fantastisk. Det är sorg blandat med lycka och tårarna kom ett par gånger under filmens gång. Filmen lyckas skildra denna fruktansvärda och förödande katastrof på ett väldigt realistisk och gripande sätt. Kan inte ens föreställa mig hur det måste ha varit att vara där mitt i kaoset. Att behöva leta efter sina anhöriga utan att veta om man kommer hitta dom levande, döda eller inte alls. Det är en film om hopp och den visar vilken enorm styrka och medmänsklighet det finns hos människor. Skådespelarprestationerna är mycket bra. Framförallt av Naomi Watts som är väl förtjänt av sin Oscarsnominering hon fick för filmen. Även Tom Holland som spelar den äldste pojken Lucas imponerar stort. Tycker det var en jättebra film som garanterat inte lämnar någon oberörd. Så har ni inte redan sett den, se den!
 
 
 

The Following 2x09 "Unmasked"

 
 
Bra avsnitt! Väldigt spännande. Hände en hel del grejer. Så världen vet nu att Joe Carroll lever. Ska bli intressant att se vad som kommer hända härnäst. Vad han har planerat. Verkar som att det kommer bli värre än någonsin nu. Den där twisten på slutet såg jag inte alls komma. Claire LEVER. Whaaat?! Så hon fejkade bara sin död för att komma undan Joe? Och varför är det bara Mike som vet? 

Game of Thrones Säsong 3

 
 
Den här säsongen måste jag säga är den jag gillat bäst. Mycket bra. Något av det jag gillat bäst denna säsongen är Jaime och Brienne. Har älskat deras scener tillsammans. Hade aldrig trott i säsong 1 att jag skulle gilla Jaime så mycket som jag gör nu. Verkligen en karaktär som har växt hos mig. 
 
En annan karaktär som har växt och utvecklats sedan säsong 1 är såklart Daenerys. Min favorit. Sån fascinerande och stark karaktär. Gillar hur lugn och iskall hon är som ledare och att hon inte låter någon trycka ner henne. Och så är hon så himla BADASS. Älskade den scenen i början av säsongen när hon frigav slavsoldaterna och de följde med henne. Så mäktig! Helt klart en av de bästa scenerna denna säsongen, eller hela serien. Hoppas verkligen att få se henne på tronen. 
 
Det här äktenskapet mellan Sansa och Tyrion var ju lite oväntat. Eftersom det är mot deras vilja blir allt bara så jobbigt. Mår liksom dåligt för dom för att dom mår dåligt över det. Men Sansa kunde faktiskt ha haft det betydligt värre. Tyrion, trots att han är en Lannister, är ju snäll och har bara behandlat henne väl. Till skillnad från en viss annan Lannister...
 
Den storyn som intresserar mig minst är Bran. Även Aryas story tycker jag har varit rätt ointressant denna säsongen. Hoppas på att det kommer bli intressantare i nästa säsong. Man har ju undrat hur länge Stark familjen ska vara ifrån varandra egentligen. Satt och hoppades på en återförening hela säsongen. Så otroligt frustrerande när Jon var så nära. Sånt kan jag störa ihjäl mig på alltså. 
 
Och speaking of Jon. Gillar verkligen honom och Ygritte tillsammans. De har en intressant dynamik. De balanserar liksom varandra så bra. Himla synd att det slutade som det gjorde för dom...
 
Det där lilla eventet i det näst sista avsnittet måste jag ju prata om. Problemet med att vara efter med serier är att man riskerar att bli spoilad. Och jag råkade tyvärr veta att Robb skulle dö. Dock inte hur eller när. Hoppades att det inte skulle vara sant. Men när dörrarna stängdes och den där musiken började spelas så var det bara NEEJ. Var så brutalt när de högg Talisa i magen. Bara en liten stund innan hade de ju stått och pratat bebisnamn. Ucsh allt var bara så brutalt och hemskt. Alltså åh Robb!! Han var en av mina favoriter ju! :( Vad ledsen jag blir. Catelyn var väl ingen karaktär jag direkt gillade så mycket, men tragisk det med såkart. Inte många Starks kvar nu känns det som. Kan de inte ta och döda nån av de karaktärerna man INTE gillar istället? 
 
Det var nog allt jag hade att säga om denna säsongen. Är redo för säsong 4!
 
 

Teen Wolf 3x23 "Insatiable"

 
 
Man har ju vetat nu ett tag att en av huvudkaraktärerna ska dö och man har ju såklart undrat och varit orolig över vem det skulle bli. Ville verkligen inte att nån skulle dö så det har varit så himla jobbigt. Och det var Allison som dog :( Väldigt tråkigt tycker jag. Och så onödigt. Läste att det var Crystal Reed själv som ville lämna serien. Men tycker faktiskt de kunde gjort det bättre. Allison har inte haft nån vettig storyline denna säsongen och sen bara slutar det med att hon dör. Kommer sakna henne. Och hennes och Lydias vänskap och henne och Scott. Det var ändå alltid dom två jag tyckte hörde ihop. Så sorgligt att hon dog i hans armar :(
 
Undrar vad som kommer hända nu. Hur alla kommer hantera det som hänt. Bara ett avsnitt kvar på säsongen nu. 

Lost 10 år: Återträff på PaleyFest 2014!

 
I år är det 10 år sedan det första avsnittet av Lost sändes och det firades med en återträff på detta årets PaleyFest. På plats var seriens skapare Damon Lindelof och Carlton Cuse samt skådespelarna Josh Holloway (Sawyer), Jorge Garcia (Hurley), Yunjin Kim (Sun), Ian Somerhalder (Boone), Maggie Grace (Shannon), Henry Ian Cusick (Desmond) och Malcolm David Kelley (Walt). Här nedan kan ni se hela panelen:
 

The Walking Dead 4x14 "The Grove"

 
 
Oj, oj, oj. Lizzie. Herregud. Hon var så obehagligt konstig i hela avsnittet. Eller det har hon varit hela tiden egentligen. Har alltid känt att det är något fel på den ungen. Och det fick man ju bevisat i slutet på avsnittet. Ett riktigt what the heck moment. Men samtidigt, inte helt oväntat. Hela scenen fick mig iallafall att må dåligt. Så tragiskt. Om det var rätt val att döda Lizzie eller inte kan man väl diskutera. Men faktum är att hon var en stor fara för andra människor. Jag skulle defintivt inte vågat vara nära henne efter det där. Ändå tragiskt förstås att det var tvunget att bli så. Hur instabil hon än är så är hon ju trots allt bara ett barn. Tyckte det var hemskt när Carol sa åt henne att kolla på blommorna. Påminnde mig väldigt mycket om Of Mice and Men. 
 
En till stor grej som hände i detta avsnittet var ju såklart att Carol erkände för Tyreese att hon hade dödat Karen och David. Efter vad som hänt så var det inte så förvånande att hon skulle göra det. Vad som var förvånande var kanske hur lätt han förlät henne. Hade inte väntat mig att han skulle döda henne, men kanske vara lite mer upprörd iallafall? Ja jag vet inte. Han kanske faktiskt inte har förlåtit henne. 
 

Scandal 3x13 "No Sun on the Horizon"

 
 
Olivia vet nu sanningen om mordet på Daniel Douglas. Himla jobbig situation hon hamnade i. Sally är väl ingen karaktär nån direkt gillar men att sanningen skulle komma ut innebär ju problem för fler personer än bara henne. 
 
Vad hände på slutet egentligen? Vem var det som blev skjuten? Tycker det känns osannolikt att varken James eller David skulle dö, men vem vet.

Grey's Anatomy 10x15 "Throwing it All Away"

 
 
Tycker det är synd att Callie ska bli indragen i allt det här med Leah. Hon har ju inte gjort något. Är glad iallafall att det går åt rätt håll nu för Callie och Arizona. Deras förhållande har varit med om tillräckligt mycket skit. Den sista scenen med rullskridskorna gjorde mig glad.
 
Bra att Jackson och Stephanie hade ett riktigt samtal nu och kan gå vidare. Även om jag ju verkligen gillar Jackson och April tillsammans så förstår man självklart att Stephanie känner som hon gör. Hon förtjänade inte att bli sårad på det där sättet och hela situationen hade kunnat hanteras bättre.

Parenthood 5x17 "Limbo"

 
 
Mina favoritscener i detta avsnittet var med Amber och Drew. De var helt underbara i detta avsnittet. Älskar deras relation. Den är verkligen en av de bästa i serien. 
 
Alltid kul när hela familjen samlas på det här sättet. Vad struligt det blev med hela den här gudfar grejen. Jobbig situation förstås. Tyckte det var lite konstigt att Julia fick det att verka som att Joel hade gett upp deras förhållande bara för att han inte protesterade över att han inte längre kunde vara gudfar. Är väl inte så lätt att göra. Gillade iallafall att Zeek gick och träffade Joel där på slutet. Det verkade som att han nådde fram till honom. Jag hoppas verkligen att de kommer lösa sina problem på nått sätt. Men det kommer nog ta lite mer tid. 
 

Veronica Mars - The Movie

 
Varning för spoilers för er som inte sett filmen!!
 
 
Filmen vi Veronica Mars fans har väntat så länge på är äntligen här. Det var med stor förväntan jag satte igång filmen innan idag, och jag blev inte besviken. Man är ju alltid lite orolig när man har så höga förväntingar att det inte ska leva upp till dom. Men jag tycker att de lyckades riktigt bra. Jag njöt av varenda sekund. Det är en film som är gjord för fansen. Det är många referenser som man bara fattar om man sett serien. Älskade det. 
 
Kändes så fantastiskt att få återse alla karaktärer igen. Och få reda på vad de har gjort sedan man sist såg dom. Blev glad att Weevil var gift och hade en liten dotter. För även om han var rätt strulig så visste man ändå att det fanns en bra kille därinne. Fast sen föll han ju tillbaka igen. Dick var samma gamla vanlliga Dick. Tycker bara han är för skön alltså. Insåg ännu mer nu när jag kollade om serien hur mycket jag faktiskt gillar honom.
 
Det var bara så härligt att få se alla tillsammans igen. Vänskapen mellan Veronica, Wallace och Mac, Keith och Veronicas far och dotter relation som måste vara en av de finaste någonsin, och så sist men inte minst Logan och Veronica såklart. Detta fantastiska paret som jag känner så mycket för. Kan inte ens beskriva hur glad jag är över att de faktiskt fick ett lyckligt slut. Älskade hur hon inte tvivlade en sekund på att han var oskyldig. Allt det som gjorde att de inte fungerande innan är borta nu. Kanske behövde de den här tiden för att mogna och växa som personer. Är iallafall bara så så lycklig. Det är dom två det ska vara. Ingen tvekan om saken. Var inte ens orolig att hon skulle sluta upp med Piz. Har inget emot honom som karaktär, han är absolut en söt och snäll kille. Men han hör bara inte ihop med Veronica. Och det livet hon hade i New York var inte den hon egentligen var. Det är i Neptune hon hör hemma helt enkelt.
 
Serien fick det slutet den förtjänade. Är väldigt nöjd. Känns fortfarande otroligt att vi faktiskt fick en film. Kommer ihåg när jag hade sett klart serien för lite över ett år sedan och bara drömde om att det skulle bli en film, och då såg det inte ljust ut. Men bara nån månad senare drog kickstarter kampanjen igång och det blev verklighet. Tänk vad vi fans kan åstadkomma. Och vem vet, är kanske inte helt omöjligt att det blir en till film. 
 

Game of Thrones Säsong 2

 
 
Den här säsongen gillade jag mycket bättre. Tog ett litet tag men nu känner jag att jag har kommit in i serien. Forfarande lite förvirrande ibland, men att läsa recaps underlättar en hel del. Är iallafall glad att jag fortsatte med serien, nu tycker jag faktiskt det är riktigt bra. Gillar karaktärerna (de flesta iallafall), miljöerna, intrigerna och maktspelet.  
 
Karaktärerna växer mer och mer hos mig. Tycker det finns många bra karaktärer i den här serien och man kan känna sympati för de flesta. Eller ja inte Joffrey då såklart. Kan inte hitta något överhuvudtaget som skulle kunna få mig att sympatisera med honom. Han blir bara vidrigare och vidrigare. Men jag måste säga att Jaime är en karaktär jag börjar gilla. Konstigt kanske med tanke på vad han gjort. Men jag vet inte, det är något med honom. En karaktär som har fått ta mer plats denna säsongen är Theon. Honom gillar jag inte. Vilken förädare. Men samtidigt är det tragiskt på nått sätt, hur han så desperat vill bli accepterad.
 
Ja, vet inte om jag har så mycket mer att säga om denna säsongen egentligen. Slutet när alla white walkers kom var ju spännande. Började undra när man skulle få se dom. Ser fram emot att börja på säsong 3. 

The Walking Dead 4x13 "Alone"

 
 
Jag undrar om serien kommer gå där med Daryl och Beth? Som jag skrev förra veckan så kan jag inte se något romantiskt mellan de här två. Vet att Beth har växt upp och allt men jag kan inte hjälpa att fortfarande se henne som en tonårsflicka. 
 
Jag undrar verkligen vilka det var som tog Beth på slutet? Nu fick man ju faktiskt inte se henne bli kidnappad men jag tvivlar starkt på att hon bara skulle köra ifrån Daryl sådär. Och ska bli intressant att se vad som kommer hända nu när Daryl träffade på samma gäng som Rick gjorde för något avsnitt sedan. 
 
Så nu ser det ut som att alla förutom Daryl och Beth är på väg mot Terminus så jag antar att vi kan vänta oss en reunion någorlunda snart. 

Scandal 3x12 "We Do Not Touch the First Ladies"

 
 
Gillar Mellie och Andrew tillsammans. Tycker det är bra att det finns någon för henne. Men jag tror faktiskt inte att hon kommer inleda något med honom, inte så länge hon är gift med Fitz. Fast känner ändå att jag inte skulle hålla det emot henne om hon gjorde det med tanke på att Fitz varit otrogen. Men vill inte att hon ska göra det bara för att hämnas på honom. Oavsett hur olyckligt deras äktenskap är så gör det faktiskt inte otrohet okej, för någon av dom. 
 
Olivia är en karaktär jag alltid gillat men i detta avsnittet var det bara REALLY?? Vad har hon för rätt att stå och döma Mellie när hon för tillfället har ihop det med hennes man? Där gick du för långt Olivia. 
 
Den här twisten med Tom såg jag inte alls komma. Får se hur det här kommer gå. Intressant också att se vad som kommer hända nu när Olivias mamma är tillbaka.

Parenthood 5x16 "The Enchanting Mr. Knight"

 
 
Haha åh asså Crosby är så underbar. Lite hårt att kalla Camille för självisk dock, man kan ju ändå förstå varför hon vill göra det. Även om jag också tycker det är synd att de ska sälja huset. Men tror det kommer sluta med att de inte säljer det iallafall. Eller att Crosby och Jasmine kanske köper det.
 
Blev så sur över att Julia hade middag med Ed. Varför ska hon ha kontakt med honom för? Det här förstör ju chanserna att hon och Joel ska återförenas ännu mer. 
 
Vad det gäller Sarahs kärleksliv få vill jag helst se henne med Hank. Hoppas han kommer ta och berätta hur han känner nu. 

Grey's Anatomy 10x14 "You've Got to Hide Your Love Away"

 
 
Så det var alltså Leah som hade gjort den där anmälan och inte Stephanie. Och måste säga att jag ändå har förståelse varför hon gjorde det. Tycker faktiskt Jo överreagerade. Det är ju inte direkt så att de inte får vara tillsammans alls, utan bara när de är på jobbet. Inte så konstigt egentligen kan jag tycka. Man är ju faktiskt där för att jobba liksom.
 
Alltså Owen och Cristina. Suck. Känner bara att de måste släppa taget om varandra nu. Man vet ju att de inte kommer bli tillsammans i slutändan eftersom Cristina lämnar. Och nu när Owen hade Emma som ville samma saker som han så kändes det ju väldigt synd att bara förstöra det så. 

The Vampire Diaries 5x15 "Gone Girl"

 
 
Elena är äntligen tillbaka. Tack gode gud för det. Har inte gillat denna storylinen alls. Och om nu Katherine ändå skulle dö kunde hon väl lika gärna gjort det när hon egentligen skulle det för några avsnitt sedan känner jag. Tycker nog det hade varit bättre faktiskt. Sen kan man väl inte helt ta för givet att hon faktiskt är borta föralltid när det gäller denna serien. Men det verkade ju som det tycker jag. Och hur mycket jag än har gillat att ha Katherine i serien så måste jag säga att jag ändå tycker det var dags nu. Finns liksom inte så mycket mer man kan göra med karaktären. Men som sagt, man kan nog inte vara helt säker på om hon verkligen är borta föralltid eller inte. 
 
Även Nadia dog. Kan inte säga att hon är en karaktär jag brydde mig så mycket om. Men tyckte ändå synd om henne. Hon har spenderat flera hundra år att leta upp sin mamma och sen när hon väl gör det spenderar Katherine all tid med att vara besatt av Stefan. Jaja, de hade iallafall ett litet fint moment där på slutet där man fick se att Katherine faktiskt brydde sig om henne. 
 
Elena kommer nu alltså också att behöva livnära sig på vampyrblod precis som Damon. Får väl se hur det kommer gå. Men dom lär väl fixa det på något sätt. Skulle inte tro något annat.

30 Day Song Challange: Day 30

 
Day 30 - An acoustic song you love
 
 → Heart Of Gold - Neil Young 
   

30 Day Song Challange: Day 29

 
Day 29 - A cover that is better than the original
 
 → I Will Always Love You - Whitney Houston (Orginal - Dolly Parton) 
   

30 Day Song Challange: Day 28

 
Day 28 - A song to drive to
 
 → Runaway Train - Soul Asylum
 

The Following 2x07 "The Sacrifice"

 
 
Man har ju alltid sett Joe som en med mycket makt, som den största och värsta. Så det är intressant att se andra bad guys styra lite över honom. Den här kulten de joinade var ju...creepy. Tror säkert Joe har nån plan att ta över den.
 
Var beredd på att Max skulle dö. Men de lyckades rädda henne. Tur det, jag gillar henne. Kändes nästan lite för bra för att vara sant när allt gick så bra för dom där på slutet. Och mycket riktigt var det så. Asså nä vad hemskt det var när de dödade Mikes pappa mitt framför ögonen på honom. Stackarn! Jag undrar vad det här kommer göra med Mike nu. 

Teen Wolf 3x21 "The Fox and the Wolf"

 
 
Tyckte inte det här var det bästa avsnittet kanske. Bra att man fick reda på mer om den här demonen. Tycker dock att det fick lite för stor plats och hade gärna velat se mer av det andra. Är så himla orolig över vad som kommer hända med Stiles. Han får bara inte dö asså. Då vet jag inte vad jag gör. Och sen Isaac är jag också orolig för.

30 Day Song Challange: Day 27

 
Day 27 - A song you know all the words to

  → I Want It That Way - Backstreet Boys
 
Backstreet Boys låtar lyssnade man ju mycket på som liten och jag tycker fortfarande de är lika bra idag. Är svag för pojkbands pop, det ska jag villigt erkänna.  
 

30 Day Song Challange: Day 26

 
Day 26 - A song from a movie
 
 → My Heart Will Go On - Celine Dion
 
Klassiker. Tror inte jag behöver nämna vilken film den är från ;) 
  

The Walking Dead 4x12 "Still"

 
 
Det här var ett väldigt karaktärsdrivet avsnitt, och jag gillade det. Daryl och Beth är verkligen raka motsatserna. Beth har hopp och visar sina känslor medans Daryl är tvärtom. Han har stängt inne sina känslor efter vad som hände i fängelset men i detta avsnittet kom de ut. Daryl är ju min favoritkaraktär så gillade att man fick se lite mer djup hos honom och att man fick reda på lite mer om hans liv innan allt det här. 
 
Har sett att det finns endel som vill att det ska hända något mellan Daryl och Beth, men jag kan inte se något romantiskt alls mellan de här två om jag ska vara ärlig. Men jag gillade hur som helst deras scener i detta avsnittet. Den där "I have never" leken påminnde mig om när Sawyer och Kate gjorde samma sak i ett avsnitt av Lost. Två människor som helt plötsligt har tvingats leva under helt andra förhållanden som försöker bonda lite liksom.  

Oscarsgalan 2014

 

 
Inatt hölls den 86:e Oscarsgalan. Jag tyckte det var en väldigt bra gala. Ellen DeGeneres var lysande, såklart. Jag menar hur kan man inte älska den människan? Och måste säga att jag är nöjd med vinnarna. Ingen skräll utan det mesta kändes ganska väntat. 
 

Här nedan kan ni se samtliga vinnare:

 

Best Supporting Actor:
Barkhad Abdi, Captain Phillips
Bradley Cooper, American Hustle
Michael Fassbender, 12 Years a Slave
Jonah Hill, The Wolf of Wall Street
Jared Leto, Dallas Buyers Club 

 

Best Costume Design:
Michael Wilkinson, American Hustle
William Chang Suk Ping, The Grandmaster
Catherine Martin, The Great Gatsby
Michael O’Connor, The Invisible Woman
Patricia Norris, 12 Years a Slave

 

Best Makeup and Hairstyling:
Adruitha Lee and Robin Mathews, Dallas Buyers Club

Stephen Prouty, Jackass Presents: Bad Grandpa
Joel Harlow and Gloria Pasqua-Casny, The Lone Ranger

 

Best Animated Short:
Feral
Get a Horse!
Mr. Hublot
Possessions
Room on the Broom

 

Best Animated Feature:
The Croods
Despicable Me 2
Ernest & Celestine
Frozen
The Wind Rises

 

Best Visual Effects:
Tim Webber, Chris Lawrence, Dave Shirk and Neil Corbould, Gravity
Joe Letteri, Eric Saindon, David Clayton and Eric Reynolds, The Hobbit: The Desolation of Smaug
Christopher Townsend, Guy Williams, Erik Nash and Dan Sudick, Iron Man 3
Tim Alexander, Gary Brozenich, Edson Williams and John Frazier, The Lone Ranger
Roger Guyett, Patrick Tubach, Ben Grossmann and Burt Dalton, Star Trek Into Darkness

 

Best Live Action Short:
Aquel No Era Yo (That Wasn’t Me)
Avant Que De Tout Perdre (Just Before Losing Everything)
Helium
Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa? (Do I Have to Take Care of Everything?)
The Voorman Problem

 

Best Documentary — Short:
CaveDigger
Facing Fear
Karama Has No Walls
The Lady in Number 6: Music Saved My Life
Prison Terminal: The Last Days of Private Jack Hall

 

Best Documentary — Feature:
The Act of Killing
Cutie and the Boxer
Dirty Wars
The Square
20 Feet from Stardom

 

Best Foreign Language Film:
The Broken Circle Breakdown, Belgium
The Great Beauty, Italy
The Hunt, Denmark
The Missing Picture, Cambodia
Omar, Palestine

 

Best Sound Mixing:
Chris Burdon, Mark Taylor, Mike Prestwood Smith and Chris Munro, Captain Phillips
Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead and Chris Munro, Gravity
Christopher Boyes, Michael Hedges, Michael Semanick and Tony Johnson, The Hobbit: The Desolation of Smaug
Skip Lievsay, Greg Orloff and Peter F. Kurland, Inside Llewyn Davis
Andy Koyama, Beau Borders and David Brownlow, Lone Survivor

 

Best Sound Editing:
Steve Boeddeker and Richard Hymns, All Is Lost
Oliver Tarney, Captain Phillips
Glenn Freemantle, Gravity
Brent Burge, The Hobbit: The Desolation of Smaug
Wylie Stateman, Lone Survivor

 

Best Supporting Actress:
Sally Hawkins, Blue Jasmine
Jennifer Lawrence, American Hustle
Lupita Nyong’o, 12 Years a Slave
Julia Roberts, August: Osage County
June Squibb, Nebraska

 

Best Cinematography:
Philippe Le Sourd, The Grandmaster
Emmanuel Lubezki, Gravity
Bruno Delbonnel, Inside Llewyn Davis
Phedon Papamichael, Nebraska
Roger A. Deakins, Prisoners

 

Best Film Editing:
Jay Cassidy, Crispin Struthers and Alan Baumgarten, American Hustle
Christopher Rouse, Captain Phillips
John Mac McMurphy and Martin Pensa, Dallas Buyers Club
Alfonso Cuarón and Mark Sanger, Gravity
Joe Walker, 12 Years a Slave

 

Best Production Design:
Judy Becker and Heather Loeffler, American Hustle
Andy Nicholson, Rosie Goodwin and Joanne Woollard, Gravity
Catherine Martin and Beverley Dunn, The Great Gatsby
K.K. Barrett and Gene Serdena, Her
Adam Stockhausen and Alice Baker, 12 Years a Slave

 

Best Original Score:
John Williams, The Book Thief
Steven Price, Gravity
William Butler and Owen Pallett, Her
Alexandre Desplat, Philomena
Thomas Newman, Saving Mr. Banks

 

Best Original Song:
“Happy,” Despicable Me 2; Pharrell Williams
“Let It Go,” Frozen; Kristen Anderson-Lopez and Robert Lopez
“The Moon Song,” Her; Karen O. and Spike Jonze
“Ordinary Love,” Mandela: Long Walk to Freedom; Bono, Dan Evans, Adam Clayton, and Larry Mullen

 

Best Adapted Screenplay:
Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke, Before Midnight
Billy Ray, Captain Phillips
Steve Coogan and Jeff Pope, Philomena
John Ridley, 12 Years a Slave
Terence Winter, The Wolf of Wall Street

 

Best Original Screenplay:
Eric Warren Singer and David O. Russell, American Hustle
Woody Allen, Blue Jasmine
Craig Borten and Melisa Wallack, Dallas Buyers Club
Spike Jonze, Her
Bob Nelson, Nebraska

 

Best Director:
David O. Russell, American Hustle
Alfonso Cuarón, Gravity
Alexander Payne, Nebraska
Steve McQueen, 12 Years a Slave
Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street

 

Best Actress:
Amy Adams, American Hustle
Cate Blanchett, Blue Jasmine
Sandra Bullock, Gravity
Judi Dench, Philomena
Meryl Streep, August: Osage County

 

Best Actor:
Christian Bale, American Hustle
Bruce Dern, Nebraska
Leonardo DiCaprio, The Wolf of Wall Street
Chiwetel Ejiofor, 12 Years a Slave
Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club

 

Best Picture:
American Hustle
Captain Phillips
Dallas Buyers Club
Gravity
Her
Nebraska
Philomena
12 Years a Slave

The Wolf of Wall Street


Recension: Her

 
 
Genre: Drama, Romantik, Sci-Fi Skådespelare: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson, Rooney Mara, Olivia Wilde Regissör: Spike Jonze Produktionsår: 2013
 
Handling: I en nära framtid i Los Angeles lever Theodore som är en komplex, själfull man som tjänar sitt uppehälle genom att skriva gripande, personliga brev åt andra människor. Med hjärtat krossat efter att ha avslutat ett långt förhållande blir han fascinerad av ett nytt, avancerat operativsystem som sägs vara både intelligent och ha ett eget medvetande. När han startar det möts han av ”Samantha”, en ljus kvinnoröst som är kvick, känslig och överraskande rolig. Då hennes behov och begär växer, i takt med hans egna, förvandlas deras vänskap snart till något starkare.
 
Min åsikt: Det är en minst sagt annorlunda kärlekshistoria som man får se i denna filmen. Men hur skruvad den än är så känns det ändå äkta. Det är en film som verkligen får en att tänka till. Att teknologin kommer ersätta det sociala livet är en skrämmande tanke. Men med tanke på hur beroende vi är av våra datorer och mobiler i dagens samhälle så är det faktiskt inte alls omöjligt att det kan se ut så här i framtiden. En väldigt unik och tänkvärd film som jag absolut kan rekommendera.
 
  

30 Day Song Challange: Day 25

 
Day 25 - A song you got sick of because of the radio
 
 → Wake Me Up - Avicii
  

Scandal 3x11 "Ride, Sally, Ride"

 
 
Ska bli intressant att se hur det kommer gå för Sally nu när hon ska ställa upp i valet. Hur länge hon kan lyckas hålla sin lilla hemlighet hemlig. Men jag undrar varför Cyrus skyddar henne? Eller fick man reda på det? Var så länge sen man såg det senaste avsnittet så har glömt. Nu har det iallafall kommit fram att han hjälpte till att dölja mordet så får väl se hur det kommer gå för honom.
 
Quinn förstår jag inte vad hon håller på med. Att kidnappa ett barn? Nu har hon gått för långt. 
 

The Vampire Diaries 5x14 "No Exit"

 
 
Thank god att de listade ut att det inte var Elena nu. Borde de dock gjort mycket mycket tidigare. Jag menar hallå hur märker man inte det?? Speciellt i detta avsnittet var det ju skrattretande obvious. Bara Matt som var lite smart. Men han blir ju bara compelled hela tiden stackarn. 
 
Jaja, bättre sent än aldrig antar jag. Hoppas det inte kommer ta för lång tid att få tillbaka Elena nu. Är så trött på denna storylinen. 
 
Gillar att se lite syskonkärlek mellan Stefan och Damon. Tycker tyvärr deras relation försörts rätt mycket under de senaste säsongerna, men jag är glad att den börjar komma tillbaka nu. 

Serielista - Februari 2014

 
Dags att uppdatera serielistan. Sedan jag uppdaterade listan sist har jag sett klart det sista jag hade kvar av Gilmore Girls. Sen påbörjade jag ett nytt maratonprojekt nämligen Breaking Bad som jag också blev klar med. Och nu har jag börjat se Game of Thrones som jag hade tänkt bli klar med innan den nya säsongen börjar. Dessutom håller jag på att kolla om Veronica Mars just nu. Vill gärna ha hunnit se klart allt innan filmen kommer ut.
 
Serier jag är up to date med:
Grey's Anatomy
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Modern Family
New Girl
Parenthood
Revolution
Scandal
Teen Wolf
The Following
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
 
Serier jag ligger efter med:
Chicago PD (säsong 1)
Angel (säsong 2)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Game of Thrones (säsong 2)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3) 
Supernatural (säsong 9)
The Carrie Diaries (säsong 2)
True Blood (säsong 3)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Once Upon A Time
Orange Is the New Black
Orphan Black
Parks and Recreation
Prison Break
Private Practice
Sons of Anarchy
The Office
True Detective

30 Day Song Challange: Day 24

 
Day 24 - A song by an artist no longer living
 
 → Man In The Mirror - Michael Jackson
  

Parenthood 5x15 "Just Like at Home"

 
 
Är så sorgligt att se Joel och Julia separerade. I detta avsnittet fick man se Julia försöka vänja sig vid den nya situationen, kan inte vara lätt men jag tycker hon hanterade det bra. Var så himla gulligt när Victor ringde henne mitt i natten för att han inte kunde sova. Tror det var precis det hon behövde, att veta att hennes barn inte glömmer bort henne och fortfrande behöver henne oavsett vart dom är någonstans. 
 
Det bästa i hela avsnittet var ju när alla Braverman syskonen var samlade! Så fint att de alla kom för att stötta Julia. Det är såna underbara moments jag älskar så mycket med serien.  

Grey's Anatomy 10x13 "Take It Back"

 
 
Grey's Anatomy är tillbaka efter ett långt uppehåll och jag tycker att det var ett bra avsnitt. Avsnittet innan uppehållet avslutades ju med att April skulle välja mellan Jackson eller Matthew. Var väl ingen jättestor överraskning att det skulle bli Jackson va? Hade varit lite av en skandal annars. Är så glad att de äntligen är tillsammans nu och att de gifte sig dessutom, yaay!
 
Alltså det här kontraktet, haha man undrar ju hur det ska gå. Tycker det var lite överdrivet av Stephanie att göra så. Jag fattar att hon är sårad och allt men ja, det här var att gå för långt. 
 
Trist att Alex pappa dog. Hade ju hoppats på att de skulle försöka reparera sin relation men så blev det inte då. Kände verkligen med Alex i detta avsnittet, speciellt under den sista scenen med hans pappa.
 
Får väl se vad som kommer hända med Alex och Jo nu. Om de kommer gifta sig eller inte. Men håller med Jo, deras lilla moment där innan bröllopet var definitivt inget frieri. 
 

RSS 2.0