Lista: 20 frågor om serier

 
Får be om ursäkt för den usla uppdateringen den senaste tiden. Ska försöka bättra mig. Har inte så mycket att skriva om just nu bara. Men hittade iallafall denna listan som jag hade sparad. Trodde faktiskt jag hade gjort alla såna här listor som fanns men den här kommer jag inte ihåg att jag gjort. Så tar väl och gör den nu.
 
 

1. Vilken TV-serie var den första du verkligen förälskade dig i?

Min första tv-förälskelse var One Tree Hill. Det var den första serien jag blev riktigt besatt av och den som startade mitt nörderi. 

 

 

 2. Vilken TV-serie såg du senast där du såg vartenda avsnitt (säsong)?

Orange is the New Black.

 

3. Vilken TV-serie gav du senast upp att titta på? (utan att se klart säsongen)

Pretty Little Liars var nog den senaste jag gav upp tror jag. Har endel serier som jag har lagt undan för tillfället. Men PLL är ingen serie jag kommer ta upp ingen tror jag inte. Tröttnade helt enkelt. 

 

4. Av vilken TV-serie kan du alltid se repriser om och om igen utan att tröttna?

Vänner! Omöjligt att tröttna på den serien.

 

 
 5. Vilken är din favorit då det gäller tecknade/animerade serier?

Ser inga tecknade eller animerade serier. 

 

6. Vilken serie räknar du som ditt allra största "guilty pleasure"?

Alltså jag tror faktiskt inte att jag har någon guilty pleasure serie. Det jag gillar kollar på och är inget jag skäms för, haha.

 

7. Vilken är din alla tiders favorit TV-seriekaraktär?

Kan omöjligt bara välja en. Men Chandler (Vänner), Damon (The Vampire Diaries), Sawyer (Lost) och Jesse (Breaking Bad) är några favoriter. Glömde säkert nån viktig nu. Finns så många ju. 

 

8. Vilken TV-seriekaraktär påminner mest om dig?

Gud jag vet inte. Finns ju karaktärer som påminner om sig själv till viss del men har aldrig varit någon som jag verkligen känt jag har identifierat mig med. 

 

9. Vilken TV-seriekaraktär liknar du vid en förälskelse, ditt största TV-crush?

Svårt. Finns väl nästan nån i varje serie som man har en liten crush på skulle jag vilja säga, och man har ju haft endel under åren. Lucas (One Tree Hill) och Seth (The OC) var väl bland de första karaktärerna jag hade en crush på. Som nog säkert många andra tonåringar också hade. 

 

10. Vilken är din favoritinledningslåt eller vinjett?

Jag älskar intron och det finns så många bra. Game of Thrones är ju grymt bra. Även om det är långt spolar jag aldrig över det utan njuter varje gång. Det är så mäktigt. Älskar det. 

 


 

11. Vilken komediserie rankar du som den absolut bästa?

Vänner. Inget slår den. 

 

12. Vilken dramaserie rankar du som den absolut bästa?

Grey's Anatomy tycker jag är en av de bästa dramaserierna. Om man kollar på de första säsongerna.

 

 

13. Vilka serier/Vilken serie skäms du över att du fortfarande inte har sett?

Alltså det finns ju många serier jag inte har sett som jag vill se. Men skäms vet jag inte. Kanske känner att man borde ha sett typ såna kult serier som X-Files och Twin Peaks. Som jag ska se. Nån gång. 

 

14. Vilka serier/Vilken serie tjatar du på folk om att de måste se?

Det beror väl lite på. Vilken serie jag är fast i för tillfället och vad som passar just den personen. 

 

15. Vilken film, bok, saga, händelse etc. vill du mest av allt att det blir en TV-serie av?

Funderade ett tag men nej jag kan inte komma på något så får säga pass på den här. 

 

16. Vilken TV-seriescen får dig alltid att brista ut i gråt?

När Charlie säger hejdå till Claire och Aaron för att han vet att han kommer dö i Lost. Damn var sorgligt det är alltså. Men ja gud det finns många scener man gråter till. Är så blödig. 

 

 

17. I vilken TV-serievärld skulle du helst vilja leva?

Alltså ibland känner jag att jag skulle vilja leva i Lost eller Game of Thrones eller nån annan sån tv-serievärld som skiljer sig helt från ens vanliga liv, men det hade kanske varit spännande i typ nån dag. Jag säger Vänner tror jag. Har alltid varit en en värld jag gillar. Att bo så nära sina bästa vänner i en storstad. Väldigt nice. 

 

18. Vilken TV-seriescen fick dig att fullständigt falla av stolen, tänk cliffhangers etc.?

Kommer fortfarande ihåg hur chockad jag var över säsong 1 finalen av The Vampire Diaries. Trodde verkligen inte att det var Katherine. En riktigt cliffhanger som gjorde väntan på säsong 2 enormt jobbig. 

 

 

19. Vilken TV-serie klarar du bara inte av eller vilken är den sämsta TV-serie du sett?

Alltså dom serierna jag inte gillar kollar jag helt enkelt inte på. Finns ju ett par man har lagt ner efter bara några avsnitt.

 

20. Vilken nedläggning sörjer du mest över? (alt. Vilken TV-serie saknar du mest?)

Finns många nedlagda serier jag saknar. Men tycker ändå de har slutat när det var dags. Jag tror den enda jag inte har känt så med är Veronica Mars. Den borde ha fått iallafall en säsong till. Men sen fick vi ju en film så det blev ju bra tillslut. Sen tycker jag det var lite synd att Off the Map inte fick en större chans. Gillade faktiskt den serien. 


Game of Thrones 4x10 "The Children"

 
 
Och så var det dags för säsongsfinal av Game of Thrones, och vilket avsnitt det var! Ett av seriens bästa utan tvekan. 
 
Jag har tyckt Brans story varit lite halvseg men nu börjar det allt hända lite grejer. Hoppade till när de där skeletten kom upp ur marken. Det där var jag inte beredd på. Sorgligt att Jojen dog, och när hans syster var tvungen att lämna honom. Ska bli intressant att få reda på mer om den treögda korpen och de där barnen. 
 
Usch vad tragiskt det var när den där mannen kom in med sin dotters brända ben. Daenerys hade ju inget annat val då än att låsa in drakarna. Det har blivit för farligt att ha dom fria. Men det var en sorglig scen ändå. De är ju hennes barn liksom så måste vara jobbigt att lämna dom där. 
 
En annan sorglig scen var när Jon begravde Ygritte. Är fortfarande inte över det där. So saad. Men ser fram emot att se vad som kommer hända där uppe i norr i nästa säsong nu när Stannis kom dit. 
 
Det var en väldigt stor chansning Cersei tog när hon berättade sanningen för Tywin. Men det var ju det enda hon kunde göra för att vinna, hon vet att det viktigaste för honom är familjearvet. Tror absolut inte att han skulle vilja att det där kom ut, skulle ju förstöra allting för honom. Tror också att han kanske innerst inne visste sanningen hela tiden, men att han valde att blunda för det.
 
Var ganska så säker på att Tyrion skulle klara sig, men lite orolig var man ju ändå. Man vet aldrig med denna serien. Som jag anade så kom Jaime och räddade honom. En fin liten scen mellan dom var det. Tycker det är bra att när alla andra i hans familj är så hemska mot honom att han ändå har Jaime på sin sida.
 
Trodde inte det kunde sluta värre mellan Tyrion och Shae efter rättegången men det kunde det tydligen. Tywin fick verkligen tillbaka för att ha varit en dålig pappa i detta avsnittet, både Cersei och Tyrion slog tillbaka. Tyrion och Tywin har ju verkligen inte haft någon bra far och son relation och att få se Tyrion ha makt över honom för en gångs skull kändes skönt att se. Och han var verkligen så säker in i sista att Tyrion aldrig skulle döda honom. Men nä, där fick du Tywin. Bye bye, ain't gonna miss ya!
 
Gillade att se Brienne och Arya dela erfarenheter med varandra, de är ju faktiskt väldigt lika de två. Tänk om de bara hade pratat lite och sen sagt hejdå och gått vidare. Trodde faktiskt det skulle bli så. Hade varit så typiskt. Men de fick reda på varandras identiteter och det leder till en fight mellan Brienne och the Hound. Man visste inte vem av dom som skulle förlora, kändes som att det kunde bli vilken som. Men det blev the Hound. Iskallt av Arya att lämna honom att dö. Gillar hur som helst att se henne gå sin egen väg. Fattade dock inte vart hon skulle? Om hon skulle till Braavos eller om hon skulle till norr? Att när hon gav honom det där myntet så ändrade han rikting mot norr, för det var ju dit hon ville? Jaja, väldigt mäktig scen var det iallafall när hon åkte iväg och ser fram emot att se henne påbörja ett nytt kapitel nu. 
 
Ja då var denna säsongen över då. Har gått så himla fort tycker jag. Men gud vilken bra säsong det har varit. Måste nog säga att säsong 4 slår säsong 3 och att det är den bästa säsongen hittills. Ser fram emot säsong 5. Vet bara inte hur jag ska klara av att vänta i ett år alltså. Alldeles för lång tid. Men började nyligen läsa den första boken så har ju iallafall böckerna att läsa ett tag framöver.

Game of Thrones 4x09 "The Watchers on the Wall"

 
 
Vad jag kan komma ihåg så har det aldrig varit såhär förut, att ett avsnitt bara fokuserat på en story. Men jag gillade det. När det är en såhär stor fight så kändes det som att det behövdes ett helt avsnitt till det.
 
Tycker att hela fighten var väldigt snyggt gjord. Bästa serien har haft so far. Man satt ju bara och väntade på att nån skulle dö och man undrade vem det skulle bli. Var nästan helt säker på att det skulle bli Sam. Speciellt efter att han lovade Gilly att han inte skulle dö. Då kändes det ju verkligen som att det var kört. Men han klarade sig. Som tur var. Gillar ju verkligen Sam. Och detta var ett bra avsnitt för honom.
 
Men det var sorgligt att Ygritte dog! Scenen mellan henne och Jon var väldigt gripande. Gillade verkligen dom två tillsammans. Tycker dom var ett sånt himla bra par. Man hade väl inte väntat sig att de skulle få något lyckligt slut. Men ändå, sorgligt.
 
Undrar hur det kommer gå nu när Jon bestämde sig för att leta reda på Mance och döda honom. Hoppas det lyckas.   
Nästa vecka är det säsongsfinal. Gud vad denna säsongen har gått fort. Kändes ju som att den precis började ju. Ser fram emot avsnittet men samtidigt inte för jag vet i tusan hur jag ska klara av att vänta ett helt år. 
 

Orange is the New Black Säsong 1

 
 
Orange is the New Black är en serie jag länge varit nyfiken på, man har ju hört mycket bra om den. Och nu har jag äntligen tagit tag och sett första säsongen. Precis i lagom tid till att säsong två kommer ut imorgon. Blev ingen lång väntan för mig.
 
Gillar verkligen serien. En intressant och underhållande serie med kvinnor i fokus. Tycker det är bra hur den lyckas blanda allvar med humor. Att det inte blir alltför tungt trots att den utspelar sig i ett fängelse.
Det finns många färgstarka karaktärer som är intressanta att följa. Tycker man under säsongens gång har fått lära känna alla karaktärerna bra. De är återblickarna man får se från deras liv innan hjälper ju verkligen till med det. 
 
Efter hur den här säsongen avslutades ska det bli spännande att se vad som kommer hända nu. Piper har ju en förmåga att strula till det för sig själv. Gissar på att hon kommer få ett förlängt fängelsestraff nu. Tänker också att om serien ska hålla på i fler säsonger så måste hon väl vara där i mer än ett år. 
 
Ser fram emot att se vad säsong 2 har att bjuda på!
  

Game of Thrones 4x08 "The Mountain and the Viper"

 
 
Jag vet att man inte ska förvänta sig att det kommer gå som man vill i denna serien. Men alltså...faan. Det såg ju ut att gå så bra där ett tag. Varför skulle han hålla på att babbla när han hade chansen att döda honom? Åhh!! De byggde upp ens hopp för att sedan smasha det totalt. Bokstavligt talat. Så jäkla brutalt var det. Mest brutala dödsscenen någonsin i serien tror jag. Det här är ju ingen serie man ska fästa sig vid karaktärer. Gillade verkligen Oberyn ju. Sån himla cool karaktär. En av de bästa karaktärerna i serien tycker jag. Jäkla skit med. Och vad kommer hända med Tyrion nu då?? Om han också dör vet jag inte vad jag gör. Han känns ändå som en karaktär som är säker. Men det tänkte jag med Ned Stark också och det gick ju som det gick. Så vem vet. Men jag hoppas verkligen att han kommer att komma undan på något sätt. Det måste han bara.
 
Tycker Aryas skratt när de kom fram till The Eyrie var så bra. Hela situationen är ju bara så ironisk. Hon har verkligen fått nog nu. Och det kan man ju självklart förstå. Sansa och Arya är ju såå nära en återförening nu. Kanske blir det en i nästa avsnitt men jag antar att de kommer vända nu när inte Lysa är kvar och att de missar varandra...Skulle ju vara så himla typisk. De får sluta upp att teasa om Stark återföreningar om det ändå aldrig kommer hända. Det är ju frustrerande till max.
 
Gillar att se Sansa lära sig spela spelet mer och mer. Hon är verkligen smart. Det ska bli intressant att se hur det här kommer att utvecklas. 
 
Sen har vi Daenerys som fick reda på att Jorah gått bakom hennes rygg. Väldigt heartbreaking. Förstår att hon är upprörd men han har ju ändå varit på hennes sida sen. Undrar vart han ska ta vägen nu. 
 
Det börjar dra ihop sig nu. Bara två avsnitt kvar. Man undrar ju hur det här kommer sluta.

Serielista - Maj 2014

 
Den senaste månaden har det inte blivit så mycket serietittande faktiskt. De flesta serier gick ju på uppehåll nu i Maj så nu har jag bara Game of Thrones som jag följer veckovis. Sons of Anarchy har jag tagit en liten paus med. Men började kolla på Orange is the New Black för några dagar sen och är snart klar med första säsongen. Lagom till säsong 2 kommer ut nästa vecka.
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Modern Family
New Girl
Parenthood
Scandal
Teen Wolf
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (säsong 2)
Chicago PD (säsong 1)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Hart of Dixie (säsong 3)
Orange is the New Black (säsong 1)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Sons of Anarchy (säsong 4)
Supernatural (säsong 9)
The Carrie Diaries (säsong 2)
The Following (säsong 2)
True Blood (säsong 3)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Once Upon A Time
Orphan Black
Parks and Recreation
Prison Break
Private Practice
The Office
True Detective

RSS 2.0