The Vampire Diaries 5x12 "The Devil Inside"

 
 
Den dåliga känslan jag hade över den här Elena och Katherine switchen visade sig vara rätt. Visste att det här skulle hända. Åh vad det gjorde ont i hjärtat att se Damon bli sårad :( Och att se Katherine leka med Damon och Stefans känslor är absolut inget jag ser fram emot. Känns så gammalt och uttjatat. Men hon borde väl klanta till sig förr eller senare så att någon fattar kan man tycka. Jag menar det finns ju så mycket om Elenas liv hon inte vet någonting om. Hoppas det här är över snart och att de inte drar ut på det hela säsongen. Det orkar jag inte med.
 
Gillade att man fick se lite bromance scener mellan Tyler och Matt i detta avsnittet. Kändes som att det var ett tag sen. Tyckte också himla synd om Tyler. Tycker inte det var rätt att han tog ut det sådär på Caroline men man kan ju ändå självklart förstå att han är upprörd. Efter allt Klaus har gjort mot Tyler var väl det där det sista han behövde. 

Revolution 2x13 "Happy Endings"

 
 
 
Har tyckt de senaste avsnitten av Revolution varit lite halv sega, men detta var faktiskt bra. Måste säga att jag gillar Charlie och Connor tillsammans. Det kom lite oväntat. Har ju innan suttits och hoppats på att det ska hända något mellan Charlie och Monroe, men det kan man väl utesluta nu. Och tycker nog faktiskt hon passar bättre med Connor ändå. 
 
Intressant att man fick se presidenten. Ingen snäll man det där. Han har nu beodrat Neville att döda Monroe annars kommer han döda Julia. Mhm. Vi får väl se hur det går där.

Breaking Bad Säsong 1

 
 
Har nu kollat igenom första säsongen av Breaking Bad. Man har ju hört så himla mycket bra om denna serien så kände att jag var tvungen att kolla in den. Har alltid trott att detta inte var nån serie för mig, men som vanligt så hade jag fel. Måste sluta att döma serier på förhand.
 
Jag gillar hela konceptet. En 50-årig kemilärare som får besked om att han har lungcancer börjar tillverka och sälja metafetamin tillsammans med en före detta elev. Det är unikt och liknar inget man har sett tidigare.
 
Det är intressant att följa Walters dubbelliv och man undrar ju hur länge han ska lyckas hålla det hemligt. Han är verkligen en intressant och komplex karaktär. Han går från att vara en helt alldaglig high school lärare till att helt plötsligt börja bryta mot lagen, och han gör det för att han vill att hans familj ska ha pengar efter att han har dött. Även om det självklart inte är bra det han håller på med så kan man ändå känna symtati för honom. Och det är just det som gör serien så bra. Ingenting är liksom svart eller vitt. 
 
Scenerna mellan Walter och Jesse är mina favoritscener, de är verkligen underhållande att kolla på. Det är en minst sagt udda duo det här som man inte kan annat än älska. Ser fram emot att se hur deras relation kommer utveckla sig.
 
Definitivt en intressant serie som jag kommer fortsätta med. Den är mörk, smart och ibland även riktigt rolig. Ska ge mig in på säsong 2 nu!

The Following 2x02 "For Joe"

 
 
Att Joe nu helt plötsligt skulle vara en förändrad familjefar trodde jag inte en sekund på. Man vet ju vilken psykopat han egentligen är och det fick man bevisat på slutet. Undrar hur hon mamman kommer reagera nu när hon kommer hem. Varför man ens skulle ta in någon som honom i sitt hem fattar jag inte, speciellt när man har ett barn. 
 
De här tvillingarna är ju allvarligt störda. De börjar faktiskt på riktigt bli läskigare än Joe. Något som blev klart i detta avsnittet är att de måste lida av en hel del barndomsproblem. Jag menar man dödar ju inte en man och en kvinna för att sen binda upp dom och ha en familjemiddag om man hade en normal barndom. 
 
Även om jag tycker att den här säsongen har börjat bra börjar jag bli lite orolig att vi kommer få se samma gamla visa som i förra säsongen. Att de hela tiden jagar mördarna och att de hela tiden lyckas komma undan. Det måste liksom vara något mer till det för att det ska bli intressant. 
 

Hart of Dixie 3x11 "One More Last Chance"

 
 
Det var ju skönt att Bluebell räddades. Inte för att jag var speciellt orolig över att sammanslagningen faktiskt skulle hända, men ändå. En annan bra sak som hände i detta avsnittet var att George och Lynly gjorde slut. Thank god att man slipper henne säger jag bara. 
 
Tyckte det var lite sorgligt att Shelby lämnade med pappan till barnet. Hade faktiskt gärna sett henne och Brick bli tillsammans igen.
 
Joel och Zoe ska nu alltså köpa hus. Ett stort steg. Vilket får mig att undra hur länge de egentligen ska dra ut på det här. När ska Zoe sluta förneka att hon fortfarande har känslor för Wade?

Recension: Dallas Buyers Club

 
 
 Genre: Drama Skådespelare: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner Regissör: Jean-Marc Vallée Produktionsår: 2013
 
Handling: Dallas Buyers Club är baserad på den sanna historien om Ron Woodroof, en homofobisk narkoman som 1986 fick diagnosen fullt utvecklad HIV / AIDS, och beskedet att han bara hade trettio dagar kvar att leva. För att överleva började han smuggla ett läkemedel som fortfarande var olagligt i USA. Med hjälp av hans läkare och andra patienter skapade han Dallas Buyers Club, den första av flera som spreds över landet och erbjöd betalande medlemmar alternativa behandlingsmetoder. Klubbarna växte snabbt och FDA (Food and Drug Administration) och läkemedelsföretag drog igång ett krig mot Ron.  
 
Min åsikt: Ett intressant och karaktärsdrivet drama som ger en inblick i hur det var under den här tiden då HIV/AIDS precis hade brutit ut på allvar. Både i hur det var för de som var drabbade av sjukdomen och deras kamp för att överleva trots de omöjliga oddsen, men även fördomarna som fanns hos omgivningen.
Det här är en sån film som får ett otroligt lyft tack vare skådespelarprestationerna. Matthew McConaughey och Jared Leto förtjänar verkligen all uppmärksamhet de har fått för de här prestationerna. De gör sina roller makalöst bra och jag är väldigt imponerad av de båda två, framförallt Jared Leto. Det finns ju en risk att man överspelar en sån här roll, men han lyckas balansera det perfekt och ger karaktären djup. Hoppas och tror han vinner en Oscar för den här prestationen. 
 
 
 

Gilmore Girls Säsong 7

 
 
Och så var jag klar med Gilmore Girls. Känns sorgligt att det är över. Denna mysserie som jag verkligen har njutit av under hösten/vintern. De första säsongerna var de jag gillade bäst. Känner väl att det tappade lite under de två sista säsongerna. Det var fortfarande bra, men inte samma kvalitet som de första säsongerna hade.
 
Jag gillade inte att Lorelai och Christopher blev ihop den här säsongen, men känns som att de var tvungna att försöka en gång på riktigt innan de kunde inse att det inte var rätt. Man visste ju hela tiden att hon hörde ihop med Luke. Blev så glad när de återförenades tillslut. Så himla fint det han gjorde på slutet. Hade gärna sett dom gifta sig och få barn och allt det där med. Men oh well, det viktigaste är ju att de slutade upp tillsammans. 
 
Jag måste erkänna att Logan har växt hos mig. Hade faktiskt inte heller något emot honom och Rory tillsammans. Men jag tycker att hon tog rätt beslut att säga nej när han friade till henne. Tror det var det som var bäst för henne. Att hon får stå på egna ben och ta reda på vad hon vill först. Och vem vet hon kanske blev tillsammans med honom sen igen, kanske inte. Men i mitt huvud slutade hon upp men Jess, för han är alltid den jag kommer föredra Rory med. Så är det bara.
 
Jag var väldigt nöjd med slutet måste jag säga. Kändes verkligen som en avslutning i och med att Rory skulle lämna och säga hejdå till alla. Blev väldigt sentimentalt och sorgligt men samtidigt så fint. Ett riktigt gråt avsnitt. Slutade lyckligt för alla. Rory fick jobb, Luke och Lorelai återörenades, Lane och Zach med sina tvillingar och Sookie och Jackson med ett till barn på väg, Paris kom in på en massa bra skolor och slutade upp med Doyle och Lorelai fortsatte att ha en bra realtion till sina föräldrar. Ja, jag tycker det var ett perfekt slut helt enkelt. Och älskade sista scenen då det zoomades ut när Lorelai och Rory satt inne på Luke's. Precis som i första avsnittet. 
 
Sammanfattningsvis så kan jag säga att jag är super glad att jag började kolla på denna serien. Det är definivt en serie jag kommer kolla om, en sån serie som man tar fram när man känner för en mysig må bra serie. 

Recension: Gravity

 
 
Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller Skådespelare: Sandra Bullock, George Clooney Regissör: Alfonso Cuarón Produktionsår: 2013
 
Handling: Dr. Ryan Stone är ute på sitt första uppdrag i rymden tillsammans med den erfarna astronauten Matt Kowalsky som är ute på sin sista resa innan pensionen. Men en oväntad katastrof isolerar dem i rymdens tysta mörker. All kommunikation med Jorden har brutits och när rädslan gradvis övergår i panik så tar varje andetag av de strandsatta astronauternas sista syre.
 
Min åsikt: Även om detta inte är en film där det händer speciellt mycket så lyckades den ändå vara spännande. Man lever sig in i filmen och man kan känna paniken och rädslan hos karaktärerna. Det var mycket bra skådespelarprestationer, framförallt från Sandra Bullock som ju är Oscarsnominerad för denna rollen. Men filmens största behållning är ändå det visuella. Den är riktigt snyggt gjord. De makalösa vyerna får en att häpna och jag är väldigt imponerad över hur verklighetstrogen miljön är. 
 
 
 

Parenthood 5x14 "You've Got Mold"

 
 
Kan bara tänka mig hur frustrerande det måste vara för Adam och Kristina att skolan särbehandlar Max för att han har Aspergers. Så otroligt dåligt. Har ingen aning hur det är i verkligheten, men det skulle inte förvåna mig om det faktiskt är så. Skulle vara jättekul om Kristina lyckades starta en skola. Nu när hon inte blev borgmästare så får hon ju något att göra. Det är nog inte lätt såklart, men om det är nån som klarar av det så är det hon. 
 
Det var så jobbigt att se när Julia och Joel berättade för barnen. Gör mig bara så ledsen alltihop. Men jag hoppas ändå fortfarande att de kommer hitta tillbaka till varandra på nått sätt. Även om det ser väldigt mörkt ut just nu.
 
Blev glad att Zeek tillslut bestämde sig för att sälja huset för Camille. Men samtidigt skulle det ju vara sorgligt om man inte fick se något mer av huset. Det är ju ändå en stor del av serien att hela familjen samlas där och så. Så därför började jag fundera på om det kanske kommer sluta med att Crosby och Jasmine köper det? Skulle ju passa bra nu när de har problem med sitt hus. 

The Vampire Diaries 5x11 "500 Years of Solitude"

  
 
Detta var seriens hundrade avsnitt. Och det var ett bra avsnitt, jag gillade det. Det var stor fokus på Katherine som var döende. Och man började ju undra under avsnittets gång om hon verkligen var förändrad och om hon skulle gottgöra allt hon gjort genom en sista osjälvisk handling? Självklart inte. Även om man har fått se skymtar av den oskyldiga flickan hon en gång var så är hon ändå långt borta från att vara henne. Hon gör allt för att överleva oavsett vad. Det är bara sån hon är. Och det här med att Katherine skulle ta över Elenas kropp kan jag inte säga kom som någon jättestor överraskning. De älskar ju att leka med det där i denna serien. Och ärligt talat tycker jag det börjat bli lite uttjatat. Men vem vet det kanske kan bli bra. Vi får väl se helt enket.
 
Har läst många kommentarer om hur elak Damon var mot Katherine och ja, det var tufft. Men ärligt talat vad har han för anledning att bli soft mot henne helt plötsligt, även om hon var döende. Don't get me wrong, jag gillar Katherine det gör jag. Men faktum är att hon har gjort en massa skit (mycket som ju togs upp i detta avsnittet) och Damon är en av dom som har fått känna på det allra mest och därför tycker jag faktiskt inte att hon förtjänar ett skit från honom. Det gör jag bara inte. Det som däremot förvånade mig var hur han skyllde allt på henne. För han har ändå alltid själv tagit på sig skulden för de hemska saker han gjort. Så ja, det tyckte jag var lite konstigt. 
 
Jag gillade Stefan och Damons lilla moment. Jag gillade till och med Stefan i detta avsnittet. Ibland överraskar han mig den killen. Men grejen är ju det att det bara brukar vara i högst ett avsnitt. Fast jag gillade ju faktisk honom en gång i tiden, kanke är möjligt att jag kan göra det igen. You never know. Min önskan är att Stefan och Damons realtion kommer byggas upp igen. Den har blivit så förstörd på grund av triangeln. Men let's face it, att kärlekstriangeln kommer få ett slut kommer inte hända. Men man kan ju alltid drömma.
  

Ellen Pompeo och Patrick Dempsey skriver på nytt tvåårskontrakt

 
 
Lite Grey's Anatomy news. Sedan det blev känt att Sandra Oh skulle lämna serien efter denna säsongen har man ju såklart undrat vad de andra skådespelarna har tänkt göra. Nu har det bekräftats att Ellen Pompeo och Patrick Dempsey har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med ABC vilket betyder att de kommer vara med i två säsonger till, om det nu blir två säsonger till. Serien har ju ännu inte blivit förnyad för en elfte säsong. Men det känns väl ganska säkert att den kommer bli det nu. Ännu inte klart om Justin Chambers, Chandra Wilson, James Pickens Jr. och Sara Ramirez, vars konrakt också går ut efter denna säsongen, kommer att skriva på nytt kontrakt. 
 
Så vad tycker ni om detta? Själv skulle jag inte ha haft något emot om denna säsongen var den sista. Tycker inte serien är alls lika bra som den en gång brukade vara. Och nu med Cristina borta kommer det inte alls vara det samma. Men samtidigt känns det ju skönt att ha Meredith och Derek kvar om serien skulle fortsätta. Jag menar vad skulle serien vara utan dom? Sen hoppas jag att de andra också kommer vara kvar isåfall. När serien slutar, när det nu än blir, så vill jag ha så många av orginalkaraktärerna där som möjligt. 
 
Källa

Serielista

 
La upp en sån här lista för ungeför ett halvår sen så kanske vore dags att lägga upp en igen då det ju skett endel förändringar sen dess. Tror jag kommer upptadera den här listan varje månad från och med nu. Det hinner ju faktiskt hända lite under en månad. 
 
 
Serier jag är up to date med:
Chicago PD
Grey's Anatomy
Hart of Dixie
How I Met Your Mother
Modern Family
New Girl
Parenthood
Revolution
Scandal
Teen Wolf
The Following
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
 
Serier jag ligger efter med:
Angel (Säsong 2)
Dallas (Säsong 2)
Gilmore Girls (Säsong 7)
Förhäxad (Säsong 3)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (Säsong 3)
Supernatural (Säsong 9)
The Carrie Diaries (Säsong 2)
True Blood (säsong 3)
 
Gilmore Girls är den enda jag kollar på här just nu. De andra har jag lagt på is tills vidare. True Blood och Pretty Little Liars har jag bestämt mig för att lägga ner så dom är strykna. Är även osäker på om jag kommer fortsätta med Revenge eftersom jag var väldigt besviken på säsong 2.
 
Serier jag är klar med:
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gossip Girl
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Breaking Bad
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
Game of Thrones
Homeland
Once Upon A Time
Orange Is the New Black
Orphan Black
Parks and Recreation
Prison Break
Private Practice
Sons of Anarchy
The Office
 

Hart of Dixie 3x10 "Star of the Show"

 
 
Som jag skrev förra veckan har jag faktiskt inget emot Wade och Vivian. Hon behövs för att Wade ska utvecklas som karaktär. Nån som är seriös och kan få honom att mogna till lite. Och när det har hänt kan han och Zoe bli tillsammans igen. 
 
Roligt med en liten cabaret. Och wow Shelby sjöng ju riktigt bra. Hoppas faktsikt att hon och Brick hittar tillbaka till varandra. De är ju ändå gulliga ihop.
 
Några andra jag hoppas hittar tillbaka till varandra är George och Tansy. Lynly insåg nog där på slutet att det fortfarande finns något mellan dom. 
 
Och jusste det var kul att se en liten glimt av Lemon i detta avsnitet, även om det bara var genom datorn.

The Following 2x01 "Resurrection"

 
 
Idag hade The Following säsongspremiär. Och även om förra säsongen hade sina brister har jag faktiskt sett fram emot fortsättningen. Slutade ju spännande. Ryan klarade sig såklart. Inte Claire däremot. Väldigt sorgligt. Stackars Ryan alltså. Han är verkligen dömd till att se alla han älskar dö. Vilket såklart fick mig att tänka på en grej, ska vi slå vad om att hans brorsdotter kommer vara död innan säsongen är slut? 
 
Det är alltså en ny kult som härjar nu. Och man blev introducerad till en hel del nya karaktärer. Kommer inte ihåg namnen, är så himla dålig på det där. Brukar ta något avsnitt innan jag lär mig. Men de där tvillingarna som höll på med den där döda tjejen var ju jäkligt skruvade, vilket iochförsig nästan alla karaktärer är i denna serien, men det där måste jag säga var en helt ny nivå av creepy. 
 
Sen har vi den stora twisten i slutet som kanske inte direkt var någon stor twist egentligen, för vem hade inte kunnat räkna ut att Joe Caroll fortfarande skulle vara vid liv? Kändes rätt självklart. Men ska iallafall bli intressant att se hur det kommer utvecklas härifrån. Jag hoppas på en ny och fräsch start och än så länge ser det lovande ut tycker jag. 
 

Parenthood 5x13 "Jump Ball"

 
 
Tycker så synd om Amber, hon har det inte lätt nu alltså. Kändes rätt väntat att hon skulle bryta ihop förr eller senare, men hade inte väntat mig att hon skulle åka för att hitta sin pappa. Först trodde man ju att hon var arg på honom för att hon blev kär i en som var precis som honom men det visade sig att det var för att hon trodde att hon själv var som honom. Gillade deras scen där på slutet. Nu vet jag inte alls om Seth kommer vara med mer eller om det bara var för ett avsnitt. Men skulle gärna vilja se honom bygga upp sitt förhållande med både Amber och Drew. 
 
Även om jag väl inte tyckte det var helt rätt av Adam och Kristina att nästan hoppas på att Hank faktiskt hade Aspergers så kan man ju självklart förstå att de som föräldrar vill att Max ska ha en framtid, och att se nån annan med Aspergers faktiskt lyckas måste ju kännas betryggande. 
 
Tycker Joel iallfall hade kunnat försöka fixa förhållandet innan han bestämde sig för att flytta ut. Jag menar det är ju en väldigt stor grej speciellt när man har två barn med. Jag börjar undrar om det någonsin kommer lösa sig för de här två. Ser mörkt ut nu asså. 

Recension: Million Dollar Baby

 
 
 Genre: Drama Skådespelare: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman Regissör: Clint Eastwood Produktionsår: 2004
 
Handling: Frankie Dunn har tillbringat en livstid med att coacha framstående boxare. Det viktigaste han lärt dem är en livsregel som styr hans liv både i och utanför ringen: se alltid till att skydda dig själv. Sedan hans dotter tog avstånd från honom låter han inte någon komma honom in på livet. Hans ende vän är den före detta boxaren Scrap som sköter om Frankies boxningslokal. Men allting förändras den dag då Maggie Fitzgerald kliver in på hans klubb. Maggie drömmer om att bli proffsboxare, men saknar någon som tror på henne. För en tränare som aldrig har vågat chansa visar hon sig bli hans största utmaning någonsin.
 
Min åsikt: Var lite orolig att den här filmen inte skulle vara något för mig då jag har noll sportintresse. Men det är så mycket mer till den här filmen än bara boxning. Det är ett karaktärsdrivet och engagerande drama om att gå efter och kämpa för det man vill och det man tror på oavsett vad. Så det spelar det ingen roll om man gilllar boxning eller inte. Det är hur den använder boxning som en metafor för livet som gör filmen så vacker, gripande och tänkvärd. Jag gillade den verkligen. 
 
 
 

Revolution 2x11 "Mis Dos Padres"

 
 
Känner att Monroes storyline med hans son är det enda som intresserar mig just nu. Förhoppningsvis kommer det andra bli mer intressant såsmåningom, men just nu intresserar det mig faktiskt inte alls. 
 
Anyway, Monroe och hans son då. Tycker det är fint hur Monroe fortfarande bryr sig trots att Connor har varit så kall mot honom. Och äntligen fick man se lite framsteg mellan dom. Ser fram emot att se vad som kommer hända nu. Gillade även scenerna med Miles och Monroe i detta avsnittet. 

Harry Potter

 
 
Häromveckan såg jag klart alla Harry Potter-filmerna för första gången. Ja första gången. Inser att jag antagligen är den sista personen i världen. Har sett bitar ev endel filmer så hade ju lite koll på handlingen och karakärerna och så. Så helt borta var jag ändå inte, haha. Nästan alla i min ålder växte liksom upp med Harry Potter men jag har aldrig känt att det varit något för mig, jag vet inte. Hur som helst är jag väldigt glad att jag tillslut tog tummen ur och kollade på filmerna. 
 
Tycker filmerna var helt fantastiska och har verkligen njutit av att ta del av denna magiska värld och alla underbara karaktärer. Det finns en bra blandning av allt. Spänning, humor, sorg, vänskap, kärlek och sist men inte minst magi. Det känns liksom som att man är i en helt annan värld. Filmerna är verkligen otroligt välgjorda. Och det som jag tycker är så bra är att filmerna faktiskt passar både barn och vuxna. Även om de kanske är mer riktade mot den yngre publiken, iallafall de första filmerna. Jag gillade alla filmerna väldigt mycket men min favorit var nog fyran, den flammande bägaren. Känns som att det blev mörkare och lite vuxnare därifrån och det gillade jag. Men ja, gillade verkligen allihopa.
 
Mina favoritkaraktärer är Harry, Ron och Hermione. Men Ron är nog den jag gillar allra mest. Han är ju så himla skön. Sen älskar jag dessa tres vänskap och hur man har fått se den utvecklas och bli starkare under åren. De har sån underbar dynamik tillsammans. 
 
Ja som sagt, fantastiska filmer. Vet inte varför jag hade fått för mig att det inte skulle gilla dom. Så fel man kan ha. Ser fram emot att se filmerna igen. Funderar till och med på om jag skulle ta och läsa böckerna, jag som typ aldrig läser. Från vad jag har hört så ska de tydligen vara bättre än filmerna, eller vad säger ni som har läst dom?

Hart of Dixie 3x09 "Something to Talk About"

 
 
Idag var Hart of Dixie tillbaka efter uppehållet. Trevligt, trevligt. Jag tror nog inte att det här med att Blubell ska slås ihop med Fillmore är något som faktiskt kommer ske. Då skulle man ju förlora den här mysiga småstadskänslan och det vill vi ju inte. Får väl se hur de kommer lösa det. Gillade att se Lavon, George och Tansy samarbeta. Vill se George tillsammans med Tansy igen. Har så otroligt svårt för Lynly. 
 
Har faktiskt inte så mycket emot att se Wade med Zoes kusin, tillfälligt iallafall. Han behöver vara men nån som är seriös. Det var väl inte jätteförvånande att Zoe skulle reagera så som hon gjorde. Men jag tycker det var bra gjort av henne att gå till Vivian där på slutet. Jag undrar bara hur länge hon kommer lyckas att förneka sina känslor.

Bloggen fyller 3 år!

 
Idag är det exakt 3 år sedan jag startade den här bloggen. 3 år wow. Tänk vad tiden går. Och tycker fortfarande att det är lika kul att få skriva av sig och dela med sig av sina tankar med personer som delar samma intresse. Så tack så mycket ska ni ha för att ni kikar in här och läser och kommenterar. Uppskattas verkligen! :) 

Golden Globes 2014: Vinnarlista

 
 
Här nedan kan ni se vinnarna från nattens Golden Globe-gala:
 

Best Motion Picture, Drama

• "12 Years a Slave" 

• "Captain Phillips" 

• "Gravity" 
• "Philomena" 
• "Rush"

 

Best Actress in a Motion Picture, Drama

• Cate Blanchett, "Blue Jasmine" 
• Sandra Bullock, "Gravity" 
• Judi Dench, Philomena" 
• Emma Thompson, "Saving Mr. Banks" 
• Kate Winslet, "Labor Day"

 

Best Actor in a Motion Picture, Drama

• Chiwetel Ejiofor, "12 Years a Slave" 
• Idris Elba, "Mandela: Long Walk to Freedom" 
• Tom Hanks, "Captain Phillips" 
• Matthew McConaughey, "Dallas Buyers Club" 
• Robert Redford, "All is Lost"

 

Best Motion Picture, Comedy or Musical

• "American Hustle" 
• "Her" 
• "Inside Llewyn Davis" 
• "Nebraska" 
• "The Wolf of Wall Street"

 

Best Actress in a Motion Picture, Musical or Comedy

• Amy Adams, "American Hustle"
• Julie Delpy, "Before Midnight" 
• Greta Gerwig, "Frances Ha" 
• Julia Louis-Dreyfus, "Enough Said" 
• Meryl Streep, "August: Osage County"

 

Best Actor in a motion Picture, Musical or Comedy

• Christian Bale, "American Hustle" 
• Bruce Dern, "Nebraska" 
• Leonardo DiCaprio, "The Wolf of Wall Street" 
• Oscar Isaac, "Inside Llewyn Davis" 
• Joaquin Phoenix, "Her"

 

Best Animated Feature Film

• "The Croods" 
• "Despicable Me 2" 
• "Frozen" 

 

Best Foreign Language Film

• "Blue is the Warmest Color" 
• "The Great Beauty" 
• "The Hunt" 
• "The Past" 
• "The Wind Rises"

 

Best Supporting Actress in a Motion Picture

• Sally Hawkins, "Blue Jasmine" 
• Jennifer Lawrence, "American Hustle"
• Lupita Nyong'o, "12 Years a Slave" 
• Julia Roberts, "August: Osage County" 
• June Squibb, "Nebraska"

 

Best Supporting Actor in a Motion Picture

• Barkhad Abdi, "Captain Phillips" 
• Daniel Brühl, "Rush" 
• Bradley Cooper, "American Hustle" 
• Michael Fassbender, "12 Years a Slave" 
• Jared Leto, "Dallas Buyers Club" 

 

Best Director, Motion Picture

• Alfonso Cuaron, "Gravity"  
• Paul Greengrass, "Captain Phillips" 
• Steve McQueen, "12 Years a Slave" 
• Alexander Payne, "Nebraska" 
• David O. Russell, "American Hustle"

 

Best Screenplay, Motion Picture

• Spike Jonze, "Her" 
• Bob Nelson, "Nebraska" 
• Jeff Pope and Steve Coogan, "Philomena" 
• John Ridley, "12 Years a Slave" 
• Eric Warren Singer and David O. Russell, "American Hustle"

 

Best Original Score, Motion Picture

• Alex Ebert, "All is Lost" 
• Alex Heffes, "Mandela: Long Walk to Freedom" 
• Steven Price, "Gravity" 
• John Williams, "The Book Thief" 
• Hans Zimmer, "12 Years a Slave"

 

Best Original Song, Motion Picture

• "Atlas," "Hunger Games: Catching Fire" 
• "Let It Go," "Frozen" 
• "Ordinary Love," "Mandela: Long Walk to Freedom" 
• "Please Mr. Kennedy," "Inside Llewyn Davis" 
• "Sweeter Than Fiction," "One Chance"

 

Best TV series, Drama

• "Breaking Bad" 
• "Downton Abbey" 
• "The Good Wife" 
• "House of Cards" 
• "Masters of Sex"

 

Best Actress in a TV series, Drama

• Julianna Margulies, "The Good Wife" 
• Tatiana Maslany, "Orphan Black" 
• Taylor Schilling, "Orange Is the New Black" 
• Kerry Washington, "Scandal" 
• Robin Wright, "House of Cards" 

 

Best Actor in a TV series, Drama

• Bryan Cranston, "Breaking Bad" 
• Liev Schreiber, "Ray Donovan" 
• Michael Sheen, "Masters of Sex" 
• Kevin Spacey, "House of Cards" 
• James Spader, "The Blacklist"

 

Best TV series, Musical or Comedy

• "The Big Bang Theory" 
• "Brooklyn Nine-Nine"
• "Girls" 
• "Modern Family" 
• "Parks and Recreation"

 

Best Actress in a TV series, Musical or Comedy

• Zooey Deschanel, "New Girl" 
• Lena Dunham, "Girls" 
• Edie Falco, "Nurse Jackie" 
• Julia Louis-Dreyfus, "Veep" 
• Amy Poehler, "Parks and Recreation"

 

Best Actor in a TV series, Musical or Comedy

• Jason Bateman, "Arrested Development" 
• Don Cheadle, "House of Lies" 
• Michael J. Fox, "The Michael J. Fox Show" 
• Jim Parsons, "The Big Bang Theory" 
• Andy Samberg, "Brooklyn Nine-Nine"

 

Best TV movie or Miniseries

• "American Horror Story: Coven" 
• "Behind the Candelabra" 
• "Dancing on the Edge" 
• "Top of the Lake" 
• "White Queen"

 

Best Actress in a Miniseries or TV movie

• Helena Bonham Carter, "Burton and Taylor" 
• Rebecca Ferguson, "The White Queen" 
• Jessica Lange, "American Horror Story: Coven" 
• Helen Mirren, "Phil Spector" 
• Elisabeth Moss, "Top of the Lake" 

 

Best Actor in a Miniseries or TV movie

• Matt Damon, "Behind the Candelabra" 
• Michael Douglas, "Behind the Candelabra" 
• Chiwetel Ejiofor, "Dancing on the Edge" 
• Idris Elba, "Luther" 
• Al Pacino, "Phil Spector"

 

Best Supporting Actress in a series, Miniseries or TV movie

• Jacqueline Bisset, "Dancing on the Edge" 
• Janet McTeer, "The White Queen" 
• Hayden Panettiere, "Nashville" 
• Monica Potter, "Parenthood" 
• Sofia Vergara, "Modern Family"

 

Best Supporting Actor in a series, Miniseries or TV movie

• Josh Charles, "The Good Wife" 
• Rob Lowe, "Behind the Candelabra" 
• Aaron Paul, "Breaking Bad" 
• Corey Stoll, "House of Cards" 
• Jon Voight, "Ray Donovan" 


Ny serie: Chicago P.D.

 
 
Bestämde mig att kolla in den nya serien Chigaco P.D. som är en spinoff av Chigaco Fire. Såg första avsnittet av Chicago Fire men inte mer. Inte för att det var dåligt men den glömdes bara bort. Har tänkt att jag ska kolla ikapp den, egentligen hade jag tänkt göra det innan denna började, men har inte blivit tid till det. Läste att det inte var nödvändigt att ha sett Chicago Fire för att se denna heller. Främsta anledningen till att jag ville se serien är för att Sophia Bush har en roll i den. Så kul att se henne i rutan igen. Och gillade verkligen hennes karaktär. Polisserier är inget jag brukar följa så utan brukar bara mer se enstaka avsnitt. Så det kan vara kul att ha nån sån serie att följa. Brukar ju vara spännande. Och det tycker jag denna var med. Den verkar lovande!

Recension: 12 Years a Slave


 
Genre: Drama Skådespelare: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Paul Giamatti, Lupita Nyong'o, Brad Pitt Regissör: Steve McQueen Produktionsår: 2013
 
 
Handling: Solomon Northup är välutbildad och har talang för musik. Han bor med sin fru och sina barn i Saratoga i New York. En dag blir han kontaktad av två män som påstår sig jobba för en cirkus och Solomon tackar ja till att ackompanjera deras cirkusnummer på fiol under en kort period. Men efter att ha tagit ett glas med männen vaknar han omtöcknad och bunden och ställs inför den fasansfulla sanningen: han ska transporteras till södern som slav. 
 
Min åsikt: Det här var en av de tyngsta och svåraste filmer jag sett men den lämnade mig djupt berörd. Den är brutal och fruktansvärd och ibland riktigt plågsam att titta på, men den ger en så realistisk bild av slaveriets grymhet att det känns som att man är där. Det är en film som väcker starka känslor och som får en att fundera på hur illa vi människor kan behandla varandra. Och det som höjer filmen ytterligare och gör att den får toppbetyg av mig är de helt fenomenala skådespelarinsatserna. Chiwetel Ejiofor gör sin roll med sån trovärdighet att man kan känna de känslor han känner. Han förtjänar en Oscar för den här prestationen. Även värt att nämna är såklart Michael Fassbender som spelar rollen som vidrig slavdrivare helt brilliant. En otroligt stark, välspelad och viktig film som jag tycker alla borde se. 
 
 
 

Parenthood 5x12 "Stay a Little Longer"

 
 
Tycker det är så himla tragiskt att se det som händer med Amber och Ryan. Men hur mycket jag än gillade dom tillsammans så är det är väl bara att inse att det helt enkelt inte hade kunnat fungera. Bra iallafall att Amber bestämde sig för att ta ett riktigt avsked tillslut för om det skulle hända någonting utan att hon sagt hejdå skulle hon nog aldrig förlåta sig själv. 
 
Sen har vi Joel och Julia där allting bara blir värre. Bra att Julia berättade om kyssen, även om hon borde ha gjort det tidigare. Kan självklart förstå att Joel är upprörd över det men tycker det var fel av honom att bara skylla på Julia. Skulden ligger hos båda och tycker det är synd att Joel inte inser det och att han inte ens vill försöka att fixa det.

Revolution 2x10 "Three Amigos"

 
 
Ett helt okej avsnitt. Det här med Neville tycker jag inte är så värst intressant ärligt talat. Det jag tyckte var intressant var att se Monroe träffa sin son. Man hade väl anat att det inte skulle bli något happy family moment direkt. Men jag ser fram emot att se hur deras förhållande kommer utvecklas. Monroe är en sån intressant och komplex karaktär och det här med att han nu har en son tror jag kan ge karaktären ännu mer djup. Ser fram emot det här.

Teen Wolf 3x13 "Anchors"

 
 
Kan inte säga att Teen Wolf är en serie jag saknat så mycket då jag inte tyckte första halvan av säsongen var så jättebra. Men jag gillade detta avsnittet. Väldigt creepy med de här drömmarna. Allra värst verkade det ju vara för Stiles. Måste ju vara hemskt att inte ens veta om det är verklighet eller om man drömmer.
 
Derek och Peter fick man se en liten skymt av i slutet av avsnittet. Undrar vart de egentligen var någonstans och hur de kom dit.
 

Gilmore Girls Säsong 6

 
 
Tycker inte den här säsongen har varit lika bra som de tidigare. Men absolut inte dålig. Tycker fortfarande att det är en helt underbar serie. Men det som kändes lite off var ju i början av säsongen då Rory och Lorelai inte hade någon kontakt alls. Som jag har skrivit tidigare så är det dera realtion som är hjärtat i serien så allt kändes bara så himla fel. Men som tur var blev dom ju sams tillslut. Tycker bara inte de borde ha dragit ut på det så länge. 
 
Sen har vi Luke som fick reda på att han hade en dotter och det skapade ju såklart endel problem mellan honom och Lorelai. Kan förstå att det är en omskakande situation för Luke och att han behöver tid men samtidigt förstår man ju självklart hur Lorelai måste känna sig. Kändes som att deras problem var något som byggdes upp under hela säsongen och att hon gick till Christopher på slutet förvånande mig inte. Får väl se vad som händer där nu men hon och Luke måste ju bli tillsammans i slutändan. Något annat kan jag inte tänka mig. 
 
Jag gillar fortfarande inte Rory och Logan tillsammans. Jag gör bara inte det. Blev ännu mer klart när Jess kom tillbaka. Asså åh det är ju honom hon ska vara med! Han blev bättre på grund av henne. Hoppades så att de skulle bli tillsammans igen när hon kom till Philadelphia. Men inte det. Ugh, så frustrerande att det inte kan gå som jag vill. 
 

Bastille - Of The Night

  

Recension: Life of Pi

 
 
Genre: Drama, Äventyr Skådespelare:  Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain 
Regissör: Ang Lee Produktionsår: 2012
 
Handling: Efter ett skeppsbrott befinner sig en indisk pojke vid namn Pi på drift i Stilla havet ombord på en livbåt tillsammans med en vildsint, bengalisk tiger. Under resan, där de får uppleva naturens storslagenhet och raseri, skapas det samtidigt ett lika fantastiskt som oväntat band mellan det skeppsbrutna paret.
 
Min åsikt: Wow vilken film. Önskar jag hade sett den i 3D. Verkligen en sån film som är gjord för det. Otroligt vackra miljöer som man inte kan slita blicken ifrån. Satt helt hänförd under hela filmen. Man har ju sina tveksamheter när det är en film som utspelar sig på samma plats i princip hela filmen, men det fungerade alldeles utmärk. En fantastisk berättelse som lyckas blanda allvar och humor på ett mycket bra sätt. En fängslande och visuellt magisk film med ett budskap som får en att fundera och som kan tolkas på flera olika sätt. Det här är vad jag kallar en riktig filmupplevelse. 
 
 
 

Trailer för Veronica Mars filmen

 
Här är den officiella trailern för Veronica Mars filmen som har premiär den 14 Mars. Ser grymt bra ut. Längtar så galet mycket!!
 

Parenthood 5x11 "Promises"

 
 
Julia borde verkligen ha berättat för Joel om kyssen när hon hade chansen. Nu kommer ju bara allt bli såå mycket värre. Suck. Men gillade iallfall att se Adam och Crosby vara beskyddande storebröder. Gulligt. 
 
Att Hank har lite samma beteende som en person med Aspergers har är något jag faktiskt tänkt på. Även om det inte är i samma grad som Max såklart. Och har sagt det innan men säger det igen, älskar verkligen Max och Hanks lilla bromance. Tycker det är bra att Max har honom. Nån som förstår honom. 
 
Tycker Drew och Amy är gulliga tillsammans. Han ska vara men nån som henne och inte Natalie. Gud vad jag stör mig på henne. Nu passar det minsann. Hoppas Drew kommer glömma bort henne nu. 

RSS 2.0