Kvällens filmtips

 
 
Pretty woman - Amerikansk dramakomedi från 1990
kl. 20.00 på TV3
 
Handling: Edward är en framgångsrik affärsman på besök i Los Angeles. Han möter den prostituerade Vivian och erbjuder henne rollen som sällskapsdam. För Vivian öppnar sig en helt ny värld och den kallhamrade Edward finner kärleken.
 
Skådespelare: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander, Hector Elizondo m.fl. 
 

  
 
Pearl Harbor - Amerikanskt drama från 2001
kl. 20.00 på Kanal 5
 
Handling: På morgonen söndagen den 7 december 1941 bombar de japanska planen Pearl Harbor. På några minuter är de amerikanska krigsfartygen förvandlade till ett brinnande inferno. Piloterna Rafe McMawley och Danny Walker försöker gå till motattack. 
 
Skådespelare: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Alec Baldwin m.fl.
 

 
 
Den där Mary - Amerikansk komedi från 1998
kl. 22.15 på TV4
 
Handling: Ted har aldrig kunnat glömma sin gamla skolkärlek, den vackra och godhjärtade Mary Jensen. Övertygad om att hon är hans livs stora kärlek anlitar han en privatdetektiv för att leta reda på henne. Dessvärre för Ted förälskar sig detektiven också snart i Mary. 
 
Skådespelare: Ben Stiller, Cameron Diaz, Matt Dillon m.fl.

Game of Thrones 4x04 "Oathkeeper"

 
 
Blev lite förvånad över att man fick reda på vem det var som dödade Joffrey såhär tidigt. Hade trott de skulle dra ut på det längre. Kan inte säga att avslöjandet kom som någon större överrakning. Var väl det man anade. Klart att Olenna inte skulle låta sitt barnbarn gifta sig med det äcklet liksom. Jag fattade dock inte redigt Littlefingers anledning. Hans förklaring var lite otydlig känner jag.
 
Samtidigt som Margaery är en väldigt sympatisk karaktär så manipulerar hon ju som fasen. She knows how it's done. Att hon nästlar in sig hos Tommen nu kommer ju driva Cersei till vansinne. 
 
Gillade scenen mellan Jaime och Tyrion. De har faktiskt en fin syskonrelation. Även Jaime och Brienne är ju så bra. Älskar dom. Men är förvirrad över vad jag ska känna för Jaime nu alltså. Han är ju annars en av mina favoriter men det där som hände i förra avsnittet går ju inte bara att glömma. Och det gjorde också att hans agerande i detta avsnittet kändes lite konstigt. Går liksom inte ihop sig. 
 
Daenerys är ju en karakär man hejar på och som man alltid sett som god men i detta avsnittet visade hon sin hårda sida. Men om hon ska lyckas så är det ju det som behövs. Så är det ju.   
 
Jag gillade att man fick se lite av the white walkers. Man glömmer nästan bort att de finns ibland. Inte ofta man får se dom. Intressant att man fick se hur de blir till och vad som händer med bebisarna. 
 
 

Sons of Anarchy Säsong 3

 
 
Hade inte väntat mig att det skulle ta typ hela säsongen för dom att få tillbaka Abel, tycker det kunde ha löst sig snabbare. Blev lite långdraget när de var i Irland tycker jag, men annars en bra säsong. Den där twisten i säsonsfinalen såg jag inte komma ska jag säga. SÅ bra! Hade inte ens tänkt tanken att de skulle göra så, väldigt smart. Är så glad att man blev av med Stahl bitchen nu också. Haaatade henne. 
 
Jax som annars är min favoritkaraktär måste jag säga har gått mig på nerverna ett par gånger under denna säsongen. Jag vet att det han gick igenom inte kan ha varit lätt såklart, men gillade inte hur han behandlade Tara. Kanske kände han att han var tvungen att stöta bort henne för att skydda henne, men ändå.
Blev lite orolig över att Jax faktiskt skulle lämna bort Abel till adoptivföräldrarna. Samtidigt som man bara ville skrika "men vad håller du på med?!" så tycker jag hela den scenen när han kollar på dom och inser att Abel kanske skulle ha det bättre hos dom var väldigt gripande och sorglig. Bra att allt löste sig på slutet iallafall.

Grey's Anatomy 10x21 "Change of Heart"

 
 
Efter förra avsnittet fattade jag inte alls varför inte Cristina vann, men nu förstår jag varför de valde att göra så. Det här är väl anledningen till att hon kommer lämna sjukhuset. För att hon aldrig kan vinna så länge hon jobbar där. Tycker att det är dumt att det ska vara så. Hon var ju den värdiga vinnaren. 
 
April är gravid. Oj, det hade jag inte väntat mig. Hon och Jackson har ju fortfarande endel att reda ut så får se hur det går. Hoppas att de kommer fixa det iallafall. 

The Vampire Diaries 5x19 "Man of Fire"

 
 
Ja det här var ju inget kul avsnitt. Varför var de tvungna att döda Enzo för?? Åh vad ledsen jag blir. Gillade verkligen honom ju! Och gillade hans och Damons bromance (även om den aldrig kunde ersätta Damon och Alaric såklart). Stackars Damon som har förlorat sin enda vän, igen. 
 
Gillade inte alls hur han helt plötsligt blev cray cray och var ute efter hämnd. Man kan ju inte skylla Stefan för att han dödade honom, fanns ju inget annat val. Men tycker ändå att det är så trist bara. Verkar som att han kommer vara kvar som ett spöke, men det är ju inte samma sak liksom...

Recension: About Time

 
 
Genre: Romantik, Drama, Komedi Skådespelare: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy Regissör: Richard Curtis Produktionsår: 2013
 
Handling: När en godhjärtad, men tafatt, ung advokat får veta av sin far att alla män i hans familj kan resa i tiden, beslutar han sig för att försöka använda tidsresorna för att hitta "den rätta", uppvakta henne och bilda familj. 
 
Min åsikt: Regissören Richard Curtis ligger bakom en hel del bra romantiska komedier från England; Love Actually, Notting Hill, Bridget Jones dagbok och Fyra bröllop och en begravning. Så det höjer ju såklart förväntningarna en hel del. Men jag blev inte besviken. Gillade verkligen den här filmen. Sådär charmig och mysig precis som de tidigare nämna filmerna, trots avsaknaden av Hugh Grant. Dock skiljer sig den här filmen en hel del då den har science fiction inslag i form av tidsresande. Men det är trots det en lättsam film. Tycker man har lyckats hitta en perfekt balans mellan romantik, drama och humor. Dessutom är den faktiskt väldigt tänkvärd. En varm och mysig film med djup. Kan absolut rekommendera den. 
 
  

Game of Thrones 4x03 "Breaker of Chains"

 
 
Efter förra avsnittets stora dödsfall undrar man ju nu såklart vem det var som gjorde det. Finns ju några stycken som har motiv för det. Tror nog det kan vara flera som är inblandade.
 
Scenen mellan Tyrion och Podrick när han tvingade honom att lämna staden var sorglig. Jag undrar hur det kommer gå för Tyrion i rättegången. När den nu är. Är iallafall säker på att han är oskyldig. Jag menar om man precis har mördat nån står man väl inte mitt framför allihopa och håller i det man dödade personen med. Han är smartare än så. 
 
Blir så arg på vad de gör med Jaimes karaktär. Han är ju en karaktär man börjat sympatisera med och som var på väg att gottgöra sig, så för honom att bara våldta sin syster/kvinnan han älskar framför deras döda son sådär kändes ju liksom bara JAHA. Varför??
 
Sam jag gillar dig men något vidare smart är du inte. Hur exakt skulle det vara säkrare för henne på det där stället? I detta avsnittet fick man se hur grymma the Wildings egentligen är, även Ygritte. Jag gillar Jons storyline denna säsongen, gillar att se honom ta ledarrollen. 

Scandal 3x18 "The Price of Free and Fair Elections"

 
 
Hade förväntat mig mer av säsongsfinalen måste jag säga. Hände ju ändå endel saker. Men jag vet inte. Hade ändå högre förväntningar. Att Jerry skulle dö hade jag inte väntat mig. Och att det var Rowan som hade gjort det. När man börjar tro att han kanske kan vara god trots allt går han och gör något sånt här. Dödar ett oskyldigt barn. Bara för att få som han vill. Usch!
 
Att det var Olivia som berättade sanningen för Fitz var väl inte helt rätt tycker jag. Det var inte hennes grej att berätta. Men samtidigt kan jag ändå förstå varför hon gjorde det. Med tanke på vad han sa om Mellie, man ville ju att han skulle få mer förståelse liksom. 
 
Nu är Scandal slut för säsongen då. Denna säsongen tycker väl inte jag har varit den bästa. Känner att jag har börjat tappa intresset för serien faktiskt. Får se om jag kommer fortsätta med den nästa säsong eller inte. 

The Vampire Diaries 5x18 "Resident Evil"

 
 
Inte det bästa avsnittet kanske. Som jag har skrivit tidigare så intresserar den här travellers grejen mig inte alls. Men att man fick se den här Markos och få reda på vad han vill var väl bra. 
 
Det här med att dubbelgångarna hör ihop och Stefan/Elena drömmarna man fick se känns bara som ett billig sätt att hålla kärlekstriangeln vid liv ärligt talat. Jag menar de två har varit över länge nu.
 
Men för att inte låta helt och hållet negativ så måste jag än en gång säga hur mycket jag gillar Enzo. Han livar upp stämningen. Börjar nästan vilja se honom och Caroline tillsammans. Även om jag föredrar henne med Stefan. Men det finns ändå något där. Caroline har en förmåga att passa bra ihop med typ alla.

Grey's Anatomy 10x20 "Got It Alone"

 
 
Var helt säker på att Cristina skulle vinna, och så gjorde hon inte det. Vad är det här? Vad besviken jag blir. Stackars Cristina. Kanske gjorde de såhär för att det inte är det man väntar sig, men ändå. Med tanke på att Cristina lämnar snart så ville man ju få en bra avslutning liksom. Men nähä. 
 
Något annat tråkigt är ju vad som händer med Jackson och April just nu. Hoppas inte det här är slutet för dom nu utan att de kommer lösa det.

Parenthood 5x22 "The Pontiac"

 

Kändes jobbigt att se detta avsnittet utan att veta om det var det allra sista. Serien har ju inte blivit förnyad för en sjätte säsong ännu. Var samma situation förra året också. Men OM detta nu skulle vara sista avsnittet så skulle det vara okej. Det slutade lyckligt, eller någorlunda lyckligt iallafall, för alla. Det kändes väldigt mycket som en serieavslutning tycker jag. Med tanke på att de lämnade huset och allt.

Men vill ju självklart se mer av denna fantastiska serie så hoppas verkligen på att den blir förnyad. Det finns ju fortfarande endel lösa trådar. Även om det slutade hoppfullt för Joel och Julia så är det fortfarande endel kvar att reda ut där. Och Amber undrar man ju om hon är gravid? Sen har vi ju såklart Adam och Kristinas skola med. Så ja, det finns mycket mer kvar att bygga vidare på. Från vad jag har läst så ser det hoppfullt ut att det blir en säsong 6 så håller tummarna, för mer av familjen Braverman vill jag absolut se.


The Following 2x13 "The Reaping"

 
 
Gillade Ryan och Joe konfrontationen. Deras scenen tillsammans är alltid bra. Mycket tension. Jag undrar vad som kommer hända med Joe i slutet av säsongen. Om han kommer överleva igen eller inte.
 
Visste inte vad jag skulle vänta mig av Mike, om han skulle döda Lily eller inte. Tycker ändå att man kan förstå att han gjorde det. Även om det här säkert kommer innebära problem. Tvillingarna kommer ju säkert vilja ha hämnd.

Sons of Anarchy Säsong 2

 
 
Tycker det här har varit en riktigt bra säsong. En liten svacka i mitten av säsongen, men annars så. Blev väldigt spännande på slutet.
 
Det har varit ett par karaktärer jag inte har klarat av denna säsongen. Först och främst Zobelle och Weston då såklart som våldtog Gemma de vidriga äcklerna. Man ville bara att dom skulle få betala för det. Vilket Weston fick göra. Zobelle dock kom undan. Igen. Sen är det Stahl som jag bara känner för att smälla till varje gång jag ser henne. Mer störande människa får man leta efter. Nu skyllde hon mordet på den irländska killen (har tappat namnet) på Gemma med. Vilken bitch. 
 
En stor grej denna säsongen har ju varit spänningen som har funnits mellan Jax och Clay. Jobbigt läge eftersom de andra inte vet andledningen till varför de bråkar. Jax gjorde iallafall rätt i att inte berätta någonting för Opie. Att Donna är död är illa nog, att han skulle veta sanningen skulle bara göra det ännu värre. Nu fick han ju reda på sanningen ändå tillslut. Man visste väl att det skulle komma ut förr eller senare. Tycker ändå han hanterade det bra, att han inte dödade dom eller nått. Men har svårt att se hur han ska kunna se Clay och Tig på samma sätt som förut. 
 
Tara är en karaktär som har utvecklats en hel den här säsongen. Gillar att hon har fått lite mer skinn på näsan och att hon försöker anpassa sig. Gillar också att hon och Gemma har kommit varandra närmare under denna säsongen.
 
Blev så ledsen att Half-Sack dog! Åh han var ju en favorit hos mig. Han var liksom seriens comic relief och eftersom det här ju är en rätt mörk serie var det något som behövdes. Så väldigt tråkigt. Men han dog iallafall som en hjälte när han försökte rädda Abel. Och där har vi säsonsfinalens andra hjärtskärande händelse. Abel blir kidnappad. Orkar inte med när barn ska råka illa ut i serier. Det absolut värsta som finns. Bäst att han är okej. Är väldigt spänd på att börja på säsong 3 nu.

Game of Thrones 4x02 "The Lion and the Rose"

 
 
Damn vilket avsnitt! Bröllop i denna serien är ju händelserika och detta var inget undantag. Visst hade man förväntat sig att det skulle hända något men detta var mer än vad jag hade kunnat hoppats på. ÄNTLIGEN! Det vi alla väntat på ska hända. Joffrey är död! Hallelujah! En hemskt vidrig karaktär är han verkligen och han var vidrig in i det sista. Började nästan undra vad det var med honom där i början när han snällt tog emot boken från Tyrion, man bara whaat? Men sen visade han ju sitt sanna jag. Den där sketchen på bröllopet? Osmakligt är bara förnamnet. Fy!
 
Den stora frågan nu såklart är ju vem det var som dödade honom. Jag skulle gissa på Oberyn Martell eller mormor Tyrell. Tyrion tror jag inte att det är iallafall. Men det ser ju inte så bra ut för honom just nu. Att det var han som gav honom vinet och att han dessutom har uttryckt sitt hat mot Joffrey offentligt får ju såklart honom att se misstänkt ut. Ska bli intressant att se hur händelseutvecklingarna kommer bli nu efter detta. Känns väldigt jobbigt att behöva vänta en vecka på nästa avsnitt nu. Vill se det nu!

Scandal 3x17 "Flesh and Blood"

 
 
Alltså Cyrus har ju gått för långt i sitt försök att bli av med Sally. Spränga upp en kyrka med oskyldiga människor? Inte okej alls.
 
Undrar om Rowan klarar sig eller inte. Inte för att jag bryr mig. Kan inte säga att det är nån karaktär jag gillar. Både han och Olivias mamma kan gärna få försvinna för min del.
 
Med tanke på att de gjorde faderskapstest nu så känns det som att sanningen kommer att komma ut snart. Undrar hur Fitz kommer att reagera på det isåfall. Säsongsfinal nästa vecka. Kan nog bli ett spännande avsnitt. 

Parenthood 5x21 "I'm Still Here"

 
 
Tycker det är lite konstigt hur Joel bara ändrade sig sådär efter att inte ha velat kämpa alls för deras äktenskap? Men okej. Är bara glad att det börjar gå åt rätt håll för dom nu. Även om saker och ting hade kunnat göras bättre. 
 
Hade förväntat mig lite mer av det här med att Ryan skulle komma tillbaka. De bygge liksom upp det så mycket i promon för avsnittet. Men tycker det var fint gjort av Hank att vara där för Amber på sjukhuset.
 
Det var så sorgligt när Kristina sa hejdå till Gwen. Och den scenen när hon bröt ihop för att hon var den som fick leva var rörande. Väldigt fint att de valde att döpa skolan efter henne. 

Grey's Anatomy 10x19 "I'm Winning"

 
 
Gillade verkligen veckans avsnitt. Bästa på länge skulle jag vilja säga. Det var bra och intressanta fall. Känns som att det var ett tag sen det var det faktiskt.
 
Så kul att Cristina har blivit nominerad för en Harper Avery. Hoppas verkligen att hon vinner med. Men det gör hon. Skulle bli väldigt förvånad om hon inte gjorde det. Med tanke på att hon lämnar och allt liksom så måste det ju bli ett bra avslut.
 

The Following 2x12 "Betrayal"

 
 
Men hur osmart var inte Mandy då. Förstår att hon vill ha en familj och höra hemma och hon kände väl kanske att hon kunde ha det hos Lily. Men hon borde väl ha fattat att Lily skulle vilja veta vart Joe var. Lite naivt att tro att hon inte skulle behöva säga någonting och att allt skulle vara okej liksom. 
 
Någon annan som inte tänker helt klart är Claire. Att tro att det går att gå efter och döda Joe bara sådär. Riktigt så enkelt är det inte. Tyckte det var bra av Ryan att inte låta henne följa med. Förstår dock inte hur Ryan hade tänkt att han skulle klara av Joe helt själv utan någon backup. Men ja, är ju inte första gången han gör så. Får väl se hur det går.

Game of Thrones 4x01 "Two Swords"

 
 
Igår var Game of Thrones tillbaka med ny säsong. Nice, nice. Tycker det var en bra start på säsongen. Den här nya karaktären, Oberyn Martell, ser jag fram emot att få reda på mer om. Tydligen så har han ett hat mot Lannister familjen då hans syster och hennes barn blev mördade på Tywins order. Lannister slakt på gång kanske? 
 
Jaime fick inget trevligt välkomnande hem direkt. Hans pappa gjorde honom arvlös, Cersei stöter bort honom och Joffrey förnedrar honom. Men han får iallafall stå för avsnittets roligaste moment. Skrattade när han lite sarkastiskt vinkade med proteshanden. Såg så kul ut. 
 
Gillar verkligen att se The Hound och Arya tillsammans. Ser fram emot att se mer av detta udda paret. The Hound är en karaktär jag börjar gilla mer och mer faktiskt. Arya var så badass på slutet när hon tog ut sin hämnd på Polliver.
 
Daenerys fortsätter att frigöra slavar. Och hennes drakar är inte längre så små och söta. Men de är ju drakar trots allt, inte meningen att de ska vara tama. En sak jag undrar är när Daenerys ska kopplas samman med resten? Vill ju se henne nå King's Landning och ta över tronen. Men det kanske bara är och acceptera att det kommer ta ett tag till.
 
Ser fram emot nästa avsnitt. Då jag antar att Joffrey och Margaerys bröllop kommer vara. Kan bli intressant.

Sons of Anarchy Säsong 1

 
 
Nu har jag sett klart den första säsongen av Sons of Anarchy. Jag gillar verkligen den här serien. Det tog dock ett litet tag innan jag helt kom in i den. Kände att jag inte fattade någonting av allt gäng snacket i början. Men sen när man lärt känna karaktärerna och så växte den mer och mer hos mig för varje avsnitt. 
 
Var väl lite tveksam innan jag började kolla om en serie om ett MC-gäng verkligen skulle vara något som intresserade mig. Men jo faktiskt. Tycker det är intressant att få en inblick i hur det ser ut och fungerar. Och även om kriminalitet och våld såklart är en stor del av serien så gillar jag att den även lägger en hel del vikt på familjerelationer och så vidare.
 
Min favoritkaraktär är helt klart Jax. Åh vad jag gillar honom. Man kan ju se att han är splittrad mellan två olika världar. Eftersom han växte upp med klubben är ju det allt han känner till och han ser dom som familj. Men samtidigt har han börjat ifrågasätta hur saker och ting går till och om det är rätt. Det här som hände med Donna var väl ett bevis om något att det börjar gå överstyr. Väldigt tragiskt. Tyckte så synd om Opie. Måste kännas otroligt jobbigt att veta att det var honom de egentligen var ute efter. Blir ju ännu värre alltihopa när det är barn inblandat med. Stackarna. 
 
Och det är ju just såna frågor som ställs, om det går att ha barn och familj och förhållanden när man är en gängmedlem. Kan tänka mig att detta är något som kommer bli en tankeställare för Jax nu när han har en son, om det är den här världen han vill att hans son ska växa upp i. Även hans förhållande med Tara blir ju svårt eftersom de är från olika världar. Men jag gillar verkligen dom ihop så jag hoppas de kommer få det att funka på något sätt.
 
Ja som sagt, riktigt bra serie. Ser fram emot att börja på säsong 2 nu!

Scandal 3x16 "The Fluffer"

 
 
Halvsegt avsnitt denna veckan tycker jag, förutom på slutet då det hände lite grejer. Annars störde jag mig bara på Fitz i detta avsnittet. Han vill både äta kakan och ha den kvar som man säger. Han förtjänade den där smällen han fick av Mellie. Seriöst, ta och skärp till dig nu Fitz. Myket mer än så har jag faktiskt inte att säga om avsnittet egentligen. Hoppas på att de två sista avsnitten nu kommer vara bättre.

Grey's Anatomy 10x18 "You Be Illin'"

 
 
Mycket sjukdomar i detta avsnittet. Tyckte det var så äckligt när de visade hur det spred sig i början. Har sån bacillskräck.
 
Jag undrar om Alex kommer fundera något på det här med praktiken. Det har ju såklart sina fördelar, men hoppas ändå att han stannar på sjukhuset. Vill inte se honom lämna. 
 
Det här fallet med barnen med hjärtproblem var ju intressant. Om jag får gissa så tror jag att det är anledningen till att Burke kommer tillbaka. 
 

Parenthood 5x20 "Cold Feet"

 
 
Hela den här Hank/Sarah situationen är bara så jobbig just nu. Klarar nästan inte av att kolla på det. Och är det meningen att den här storylinen ska leda nån vart? Känns som att de har stått om stampat på samma ställe i flera avsnitt nu.
 
Alla var väl nästan helt säkra på att Ed skulle vara den Julia skulle gå vidare med, men tydligen inte. Utan istället var det Evan. Mhm. Får väl se vad som kommer hända efter det här nu. 
 
Trodde faktsiskt att Zeek och Camille skulle ändra sig om huset men så blev det inte då. Tycker det är synd men samtidigt tror jag de kommer få det bra på det nya stället. Tycker det var väldigt fint. 
 

The Mindy Project 2x15 "French Me, You Idiot" & 2x16 "Indian BBW"

 
 
Brukar vanligtvis inte skriva något om komediserie avsnitt, men kände att jag var tvungen att skriva lite om The Mindy Project som var tillbaka idag. Har verkligen saknat serien nu när den har haft sånt långt uppehåll. Så det är härligt att ha den är tillbaka igen. Dubbelavsnitt var det dessutom, det hade jag missat så det var en glad överraskning. 
 
Tycker båda avsnitten var väldigt bra. Många roliga moments. Mindy är ju så underbart rolig som vanligt. Och är såå himla glad över Danny och Mindy. Äntligen! Det här har man ju väntat länge på. Tycker verkligen dom är supergulliga ihop och ser fram emot att se dom i ett förhållande nu. Tyckte det var så kul när Peter upptäckte att de dejtar, hahah.

The Following 2x11 "Freedom"

 
 
Tycker att Joes storyline med kulten är rätt så ointressant just nu. Hoppas på att det kommer bli bättre. Ska bli intressant att se vad Lily kommer göra nu när de har fått Luke tillbaka, om de kommer söka upp Joe igen.
 
Ett ögonblick man har väntat på ända sedan man fick reda på att Claire levde är ju såklart Ryans reaktion. Undrar hur han kommer att hantera det här nu. Det måste ju såklart vara väldigt omtumlande.
 

How I Met Your Mother 9x23 "Last Forever" (Serieavslutning)

 
VARNING FÖR SPOILERS!
 
 
Idag var det dags för det allra sista avsnittet av How I Met Your Mother. How I Met Your Mother är en serie, som med många andra serier, jag tyckte var bäst i början. De senare säsongerna har enligt mig varit svagare. Under den sista säsonger var det lite upp och ner. Vissa delar gillade jag, andra delar gillade jag inte. 
 
Men nu till slutet då. Jag är besviken. Riktigt besviken. Suck. Det är som att de hade det här slutet planerat från början och sen bara struntade i all utveckling och det som har byggts upp under seriens gång. Serien har under nio säsonger handlat om historien hur Ted träffar sina barns mamma och man har hela tiden haft bilden av att hon är hans livs stora kärlek. Men nähä, han ska tydligen ha varit kär i Robin hela tiden? Are you freaking kidding me?! Himla kul för barnen liksom att lyssna på en lååång historia om hur deras pappa träffade deras (döda) mamma för att sen få reda på att han var kär i faster Robin hela tiden. Mmm himla kul. Vad var mammans mening egentligen? Det är en karaktär man har väntat på i nio säsonger och det känns som hennes enda mening var att ge Ted barn, något som inte Robin kunde, för att sedan dö så att Ted och Robin kunde sluta upp tillsammans. Nej, nej, NEJ säger jag bara. 
 
Jag tycker inte Ted och Robin känns trovärdigt alls. De hade sin grej i början av serien och sen har det varit lite fram och tillbaka men de har varit över länge. Barney och Robin var ju det förhållandet som man köpte. De har liksom spenderat en hel säsong att bygga upp deras bröllop och sen bara BAM, slap in the face. Anledningen till att de skiljde sig var för att Robin satte sin karriär först. Men tydligen så går det bra att slå sig ner med Ted? Hur går det ihop sig om man får fråga?
 
Det fanns endel saker med avsnittet jag gillade, som när Ted och mamman träffades under paraplyt och när Barney träffade sin dotter för första gången. Men det tar inte bort allt annat som var fel. Visst det här var ett oväntat slut och det är ju något som uppskattas hos många. Men hellre ett väntat slut som makes sense än ett oväntat som inte gör det. De lyckades under det här avsnittet förstöra förhållanden, förstöra karaktärsutveckling. Allt bara förstört. Ja jag är väldigt besviken. Fansen förtjänade bättre än såhär. Inget värdigt slut alls.
 
Håller ni med mig? Håller ni inte med mig? Skriv gärna vad ni tyckte.  

Serielista - Mars 2014

 
Ny månad vilket betyder att det är dags att uppdatera serielistan. Förutom veckoserierna så gick den mesta av tiden i början av månaden åt att kolla om Veronica Mars innan filmen kom. Men har även hunnit med att kolla endel Game of Thrones så är nu up to date med den och redo för säsong 4 som börjar om några dagar. Sen har jag börjat med en ny serie precis, Sons of Anarchy. Bara sett 3 avsnitt än så länge men den verkar lovande. Sen har jag bestämt mig för att droppa Revolution, för tillfället iallafall. Känner inte att den intresserar mig längre. Kan även lägga till How I Met Your Mother under serier jag är klar med. Sista avsnittet var ju idag (tankar om avslutningen kommer ikväll eller imorgon).
 
Serier jag är up to date med:
Game of Thrones
Grey's Anatomy
Hart of Dixie
Modern Family
New Girl
Parenthood
Revolution
Scandal
Teen Wolf
The Following
The Mindy Project
The Vampire Diaries
The Walking Dead
 
Serier jag ligger efter med:
Chicago PD (säsong 1)
Angel (säsong 2)
Dallas (säsong 2)
Förhäxad (säsong 3)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Revenge (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Sons of Anarchy (säsong 1)
Supernatural (säsong 9)
The Carrie Diaries (säsong 2)
True Blood (säsong 3)
 
Serier jag är klar med:
Breaking Bad
Buffy the Vampire Slayer
Desperate Housewives
Gilmore Girls
Gossip Girl
How I Met Your Mother
Lost
One Tree Hill
The Lying Game
The OC
The Secret Circle
Veronica Mars
Vänner
 
Serier jag vill se:
American Horror Story
Bones
Castle
Chicago Fire
Cityakuten
Dawson's Creek
Dexter
Dowtown Abbey
Entourage
Friday Night Lights
House of Cards
Homeland
Once Upon A Time
Orange Is the New Black
Orphan Black
Parks and Recreation
Prison Break
Private Practice
The Office
True Detective

The Walking Dead 4x16 "A"

 
 
Säsongsfinal av The Walking Dead. Tycker avsnittet var riktigt bra. Det känns jobbigt att behöva vänta i ett halvår på fortsättningen nu. Speciellt med det där slutet.
 
Det här gänget Daryl var med hade man ju hela tiden känslan av att de inte vara några trevliga typer. Och det fick man ju bevisat i detta avsnittet. Var beredd på att det skulle sluta illa där för en stund. Men Rick räddade situationen med ett badass move där han BET killen i halsen, whoah. Det där förväntade jag ju inte mig. Sen måste jag bara säga att jag älskade Rick och Daryls lilla bromance moment. Så fint!
 
De var smarta att vara försiktiga när de kom till Terminus. Kände på mig att det skulle vara något mysko med det där stället, och mycket riktigt var det så. Sånt jäkla creepy ställe. Vad är de för några människor egentligen? Kannibaler? Är väldigt spänd på att få veta mer och vad som kommer hända med gruppen nu. Något positivt mitt i allt detta elände är iallafall att det blev en liten återförening. Vi vet dock fortfarande inte vart Beth och Carol, Tyreese och Judith är. Förhoppningsvis inte på detta stället dom också. Hur grym var inte Ricks sista replik? "They're screwing with the wrong people". Hell yeah! Ger en iallafall lite hopp om att de kanske kommer lyckas ta sig ur detta på något sätt. 
 
Finalen lämnade en med endel frågor inför nästa säsong och jag är väldigt förväntasfull över att se vad säsong 5 kommer att bjuda på. Tror det kan bli riktigt bra. Såå jobbigt bara att man måste vänta ända tills i höst!!

RSS 2.0