Parenthood 5x01 "It Has To Be Now"

 
 

Efter 8 månaders uppehåll är Parenhood ÄNTLIGEN tillbaka. Gud vad jag har saknat denna underbara serie. Det är helt klart en av de serier jag ser fram emot mest i veckorna. 

 

Crosby och Jasmine fick sin lilla bebis i detta avsnittet. Aww. Men dom får inte mycket sömn stackarna. Crosby lyckas trots detta vara sitt vanliga roliga jag.

 

Antar att Kristinas storyline denna säsongen kommer vara att hon ska ställa upp i valet som borgmästare. Så skönt att hon mår bättre nu. Gillar Max och Hanks lilla bromance. På nått sätt är dom ju faktiskt ganska lika varandra. 

 

Gillar inte redigt att Bob Little är tillbaka. Jag gillade aldrig han och Amber tillsammans så jag hoppas verkligen inte dom kommer fösa ihop dom två igen. Jag vill se henne med Ryan nu. Åh så fint att han friade när han kom tillbaka!

 

Har läst att Joel och Julia kommer få problem denna säsongen. Säkerligen kommer väl den här Pete ha något med det att göra skulle jag tro. Känns ju tråkigt nu när det äntligen funkar med Victor och allt. 

 

Är så glad att min mysserie är tillbaka. Och ännu mer underbart att vi kommer få en full säsong detta året.


Grey's Anatomy 10x01 & 10x02

 
 

Grey’s Anatomy har börjat sin tionde säsong. Säsong 10 wow. Även om serien inte håller samma kvalitet som de första säsongerna så tycker jag absolut att det fortfarande är bra och jag har verkligen sett fram emot premiären.

 

Förra säsongen avslutades ju med att Richards liv svävade i fara. Är så lättad över att han klarade sig. Han är liksom en karaktär som alltid funnits där och det skulle bara inte vara detsamma utan honom. Men samtidigt sorgligt att Brooks dog. Hon var ju en av de interns jag faktiskt gillade. Hade hellre sett att det varit Stephanie eller Leah ärligt talat. Hemskt jag vet. Men jag har svårt för dom två. Tycker fortfarande inte man känner internsen. Deras scener är de som intresserar mig absolut minst. 

 

Sen har vi ju Callie och Arizona. Var så arg på Arizona efter säsongsfinalen. Som att otrogen inte var illa nog så ska hon dessutom skylla det på Callie och få det att bli hennes fel. Men jag tror det här kan vara en bra storyline för dom och jag hoppas inte att Callie kommer förlåta henne i första taget. Det här är ju ett av seriens populäraste par så dom lär ju bli tillsammans igen förr eller senare. Men nu är det faktiskt Arizonas tur att kämpa för förhållandet efter allt Callie har gjort för henne.

 

Ett annat par det går neråt för är ju Owen och Cristina. Det har ju varit klart ett tag nu att det inte kommer funka mellan dom och tycker bara det är så jobbigt att se på. Jag undrar hur länge dom ska dra ut på det. 


Revolution 2x01 "Born in the USA"

 
 
Och så var Revolution tillbaka med en ny säsong. Äntligen. Jag gillade avsnittet. Dock kände jag att hela det här hoppandet i tiden och till olika platser var en aning förvirrande. Men ja, en bra start på säsongen tycker jag att det var iallafall. Jag gillar denna nya riktningen serien har tagit och jag tror denna säsongen kan bli riktigt bra.
 
Måste säga att jag börjar shippa Miles och Rachel. Tänkte inte på det så mycket förra säsongen eftersom jag gillade honom med Nora. Men nej jag gillar dom här två tillsammans faktiskt. Får väl se om det kommer leda till någonting.
 
Jag trodde faktiskt Aaron var död där på slutet och blev så ledsen. Förväntade mig inte att han bara skulle leva upp sådär. Hur gick det där till egentligen? 
 
Och bästa repliken i hela avsnittet: "David Schwimmer the last surviving friend is here tonight!" Hahah gud vad jag skrattade.
 

How I Met Your Mother 9x01 "The Locket" & 9x02 "Coming Back"

 
 
Igår drog den sista säsongen av How I Met Your Mother igång. Förra säsongen avslutades ju med att man äääntligen fick se mamman. Ser verkligen fram emot att få lära känna henne, gillar henne redan. Tydligen så kommer man få se alla dom andra träffa mamman innan Ted gör det, och den första som gjorde det var Lily. Gillade verkligen deras scener på tåget. Sen gillade jag den där lilla inblicken i framtiden man fick se med henne och Ted med på slutet. Hur söta är dom inte tillsammans?
 
Hela säsongen kommer alltså utspela sig under en helg, Barney och Robins bröllopshelg. När jag först läste detta var jag rätt tveksam till hur det skulle bli men vem vet det kanske kan bli riktigt bra. Jag tror det. En bra start tycker jag iallafall det var och jag ser verkligen fram emot sista säsongen! 

10-års jubileum för One Tree Hill

 
 
  
 
 
                källa
 
Idag är det exakt 10 år sedan det första avsnittet av One Tree Hill sändes, den 23 September 2003. Jag började dock se den något år senare, när jag var runt 13 år. One Tree Hill är en serie som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta då det var min allra första tv-förälskelse, den första serien jag blev riktigt besatt av. Man har liksom växt upp med denna serien. Man har skrattat och gråtit. Den har betytt så otroligt mycket och kommer alltid vara en av mina absoluta favoritserier.
 
Här är en video med några av seriens mest minnesvärda ögonblick:
 
  
 

New Girl 3x01 "All In"

 
 
Så härligt att alla serier börjar komma tillbaka igen. Igår hade New Girl premiär. Började ju nyligen kolla på serien och har verkligen sett fram emot att det ska börja igen. Och det var ett riktigt bra avsnitt tycker jag! Brukar inte skriva några avsnittsrecensioner om komediserier för det brukar inte finnas så mycket att skriva helt enkelt. Men nu när det var första avsnittet och allt så tänkte jag att jag skriver lite kort om avsnittet. 
 
I slutet av förra säsongen bestämde sig ju Nick och Jess för att satsa på förhållandet. Det är underbart att se dom vara helt supergulliga. Och man ser ju hur gärna dom vill att det verkligen ska funka. Hoppas det gör det nu med.
 
Sen har vi ju Schmidt som skulle välja mellan Cece och Elizabeth vilket gick...mindre bra. Kändes så himla typiskt honom att välja båda utan att de visste om det. Får väl se hur länge det kommer funka för honom. Inte så länge gissar jag på.
 
Winston och hans pusslande var ju kul med. Och att han inte visste att han var färgblind. Man borde ju märka sånt kan man tycka, haha.

Mitt serieschema i höst

 
Såhär ser mitt serieschema ut för hösten just nu. Dom med kursiv stil är nya serier som jag hade tänkt kolla in. Kommer nog inte bli att man följer alla och sen så hittar jag kanske några andra nya serier. Detta var dom jag hade läst lite om. Sen har jag hunnit med att kolla ikapp lite serier nu under sommaren. The Walking Dead, Revolution, Modern Family, New Girl, The Mindy Project och Scandal som jag håller på med just nu blir nya hos mig i höst. Hade egentligen tänkt jag skulle hunnit med Arrow, Chicago Fire och Beauty and the Beast också, men dom får vänta sålänge. 
 
MÅNDAG: The Walking Dead
 
TISDAG: Hart of Dixie, How I Met Your Mother, Sleepy Hollow, Almost Human
 
ONSDAG: Supernatural, New Girl, The Mindy Project, The Originals, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
 
TORSDAG: Revolution, Modern Family, The Tomorrow People
 
FREDAG: The Vampire Diaries, Grey's Anatomy, Parenthood, Scandal, Reign
 
LÖRDAG: The Carrie Diaries

The Mindy Project Säsong 1

 
 
Eftersom jag behöver lite mer komediserier på mitt schema så bestämde jag mig för att ge denna serien en chans. Bara en säsong så det gick snabbt att kolla igenom. Det tog ett par avsnitt innan man redigt kom in i serien och lärde känna alla karaktärerna. Men jag gillar den! Min favoritkaraktär är såklart Mindy. Man kan ju inte annat än älska hennes härliga personlighet och besatthet av romantiska komedier. Sen en annan sak jag verkligen gillar med serien är att det är så mycket popkultreferenser. 
 
Mindy shippar jag med Danny. Även om Casey väl faktiskt är en bra kille för henne så vill jag ändå se henne med Danny. Har hela tiden tyckt att det fanns något där mellan dom men det var inte föräns säsongsfinalen man bara oh wow. Så även om hon blev tillsammans med Casey igen nu och ska till Haiti och allt så hoppas jag att dom kommer att fortsätta utveckla det här mellan Mindy och Danny och att det händer nått mellan dom i nästa säsong. 

Premiärdatum hösten 2013

 
Nu drar serierna snart igång igen och här kommer en lista över vilka datum de är tillbaka. Tog med dom jag tror är mest intressanta för folk, om det är nån ni saknar så är det bara att säga till. Som vanligt så skriver jag när vi kan se avsnitten här i Sverige. Ett inlägg om hur mitt serieschema kommer se se ut i höst kommer även komma upp nu nån gång i veckan, om nån skulle vara intresserad av det.
 
 
 
ONSDAG, 11 SEPTEMBER
Sons of Anarchy
 
TORSDAG, 12 SEPTEMBER
The X Factor
 
TISDAG, 17 SEPTEMBER
Bones
Sleepy Hollow (NY)
 
ONSDAG, 18 SEPTEMBER
New Girl
The Mindy Project
 
TISDAG, 24 SEPTEMBER
How I Met Your Mother
The Voice
Castle
The Blacklist (NY)
Hostages (NY)
 
ONSDAG, 25 SEPTEMBER
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. (NY)
NCIS: Los Angeles
Person of Interest
Chicago Fire 
 
TORSDAG, 26 SEPTEMBER
The Middle
Revolution
Modern Family
Criminal Minds
CSI
Nashville
 
FREDAG, 27 SEPTEMBER
The Big Bang Theory
Parks and Recreation
The Millers (NY)
Grey's Anatomy
The Crazy Ones (NY)
Two and a Half Men
Elementary
Parenthood
Glee
 
MÅNDAG, 30 SEPTEMBER
Once Upon a Time
Revenge
The Good Wife
The Mentalist
Homeland
 
FREDAG, 4 OKTOBER
The Vampire Diaries
The Originals (NY, börjar sen visas på Tisdagar)
Scandal
 
TISDAG, 8 OKTOBER
Hart of Dixie
Beauty and the Beast
 
ONSDAG, 9 OKTOBER
Supernatural
 
TORDAG, 10 OKTOBER
Arrow
The Tomorow People (NY)
 
MÅNDAG, 14 OKTOBER
The Walking Dead
 
FREDAG, 18 OKTOBER
White Collar
Reign (NY)
 
LÖRDAG, 26 OKTOBER
The Carrie Diaries
Grimm
Dracula (NY)
 
TISDAG, 5 NOVEMBER
Almost Human (NY)
 
 
 

Scandal Säsong 1

 
 
 
Såg de två första avsnitten av Scandal när det började visas här i Sverige men kände inte att det var något för mig. Tyckte den verkade rätt trist. Men man har ju hört så mycket bra om den här serien och sen är det ju Shonda Rhimes som ligger bakom den så jag bestämde mig för att ge den en andra chans. Och det är jag glad att jag gjorde måste jag säga. Dom första avsnitten var sega men sen tycker jag det blev bättre och bättre för varje avsnitt. Mycket drama, skandaler och twister.
 
Eftersom det är Shonda Rhimes som är skaparen så kan jag ju inte hjäpa att jämföra med Grey's Anatomy. Och jag tycker faktiskt dialogerna och känslan påminner lite om Grey's. Kul att det är lite skådisar man känner igen därifrån också. 
 
Sen måste jag ju nämna seriens stora kärlekspar, Olivia och Fitz. I början kände jag bara "jaha är det meningen att man ska vilja se dom gär två tillsammans eller?" Var inte säker på om jag gillade presidenten för tyckte han verkade så...sliskig. Men jag ändrade mig på slutet. Det är ju tydligt att presidenten och hans fru har ett kärlekslöst äktenskap. Till skillnad från honom och Olivia som har sån kemi i varje scen dom har. Och vem gillar inte en klassisk kärlekshistoria om omöjlig kärlek?
 
 Ja, so far so good. Hoppas på att säsong 2 blir ännu bättre. 
 
 

The Walking Dead Säsong 3

 
 
Och så var jag klar med den tredje säsongen av The Walking Dead. Nu när man har sträcksett alla avsnitt under ett par dagar känns det jobbigt att behöva vänta en månad på nya avsnitt. Man skulle ju egentligen ha väntat ett tag till. Eller dragit ut på det. Men det är ju inte det lättaste när man har fastnat. Anyway. En riktigt bra säsong tycker jag. Lite mer handling och så, och det hände mer än när de var på farmen. 
 
Först och främst måste jag ju nämna The Governor. Usch vilket äckel! Det var längesen jag hatade en karaktär såhär mycket kan jag säga. Jag som tyckte Shane var ett riktigt creep men han är ju nästan ingenting i jämförelse med The Governor. Så frustrerande när det var så nära att han dog ett par gånger men klarade sig. Antar att han måste vara med i säsong 4. Känns inte så kul bara att man ska behöva stå ut med äcklet under en säsong till. 
 
Dödsfall är ju inget denna serien snålar med och det var ett par karaktärer som strök med under denna säsongen. T-Dog och Lori där i början. Inga favoriter hos mig så men det känns ändå jobbigt när nån från gruppen dör. Kände på mig redan från böjan att något skulle gå fel med Loris graviditet. Men ändå tragiskt såklart. Och så himla hesmkt att Carl var tvungen att skjuta sin egen mamma. Skönt att bebben klarade sig iallafall. 
 
Andrea är en karaktär jag alltid gillat. Men i början var jag bara så irriterad över att hon inte kunde se vilket svin The Governor var. Men hon insåg ju det tillslut och måste ändå säga att jag försår varför hon agerade som hon gjorde. Hon ville ju bara att ingen skulle dö. Tycker det var trist att hon var tvungen att dö på slutet för jag gillade henne som sagt. Men att nån viktig karaktär skulle dö i säsongsfinalen hade man ju räknat med. Min gissning var att det skulle bli nån av Maggie eller Glenn. Med tanke på att dom precis förlovade sig så skulle det vara så typsikt om nån av dom hade dött. Men bra att dom klarade sig för lite lycka behövs i den här serien. Får väl se hur länge det varar bara. 
 
Sen har vi ju Merle med. Kan inte säga att jag var överförtjust i hans karaktär. Men jag gillade verkligen han och Daryls relation. Även om Merle kanske inte var så bra för Daryl egentligen med tanke på hur långt han kommit, men jag tycker det var så fint hur de verkligen brydde sig om varandra. Ja jag är svag för brödrarelationer. Och sen bättrade han ju sig faktiskt på slutet och jag började till och med gilla honom. Så tycker det var synd att han dog. Särskilt när han hade värsta grymma planen med. För en stund trodde jag faktiskt han skulle lyckas men nej. Ugh jäkla Governor. Det gjorde så ont i hjärtat när Daryl hittade honom och var tvungen att döda honom. Åh stackarn! Ett av de sorgligaste ögonblicken i serien helt klart. 
 
Denna säsongen fick man äntligen se den där Morgan killen igen. Man har ju undrat nu ett tag vad som egentligen hände med honom och hans son. Men gud vad tragiskt det som hände med hans son på grund av hans fru som hade förvandlats. Och det måste ju kännas ännu mer jobbigt när han faktiskt hade chansen att skjuta henne innan. Ja usch, hemskt. 
 
Vad har hänt med Rick denna säsongen? Jag vet att han har förlorat sin fru och förstår att han vill skydda gruppen och allt men tycker han har varit lite väl kall. Som när han bara körde förbi den där mannen på vägen och hur han bara tänkte offra Michonne, vilket han iochförsig ändrade sig om sen men ändå. Michonne är för övrigt en karaktär jag börjat gilla mer och mer. I början tyckte jag hon var lite svår eftersom hon var rätt instängd i sig själv, men ja jag gillar henne nu. Tycker hon är badass. Bra gjort av Rick iallafall att ta in alla människorna från Woodbury till fängelset.
 
Ja, det var väl det jag hade att säga om denna säsongen. Ser fram emot säsong 4!

The Walking Dead Säsong 2

 
 
Har blivit helt fast i denna serien. Såå bra! All spänning och alla oväntade saker som händer. Man sitter på spänn hela tiden.
 
Var redan från början rädd att nån av barnen skulle dö. Klarar verkligen inte av när barn dör i serier och filmer. Tragiskt när nån dör överhuvudtaget men när det är barn blir det ju extra jobbigt. Så tycker det var så fruktansvärt hemskt när Sophia kom ut där ur ladan som en zombie. Hoppades verkligen att dom skulle lyckas hitta henne, även om man väl egentligen visste redan från början att det inte skulle sluta bra. Men ja, usch vad tragiskt alltså. 
 
Om det är något man har lärt sig så är det att inte fästa sig vid några karaktärer. Men Daryl har blivit en favorit hos mig. Dom skulle bara våga röra honom. På nått sätt påminner han mig lite om Sawyer från Lost. Tuff på utsidan men samtidigt vet man att han bryr sig innerst inne. Som när han riskerade sitt liv för att hitta Sophia.
Sen gillar jag ju Glenn. Och Dale. Blev så ledsen att han dog. Han som var så snäll och bra och allt. 
 
Mycket rivalitet inom gruppen har det varit denna säsongen. När världen blivit invaderad av zombies så är väl det bästa att hålla ihop och jobba tillsammans kan jag känna. Men det är klart, den här mardrömmen dom lever i gör en väl lite galen tillslut. Och känslokall. Tänker till exempel på Carl. När han sa åt Rick att skjuta den där killen. Vad är han 12? Det är ju läskigt. 
 
En karaktär som jag verkligen inte klarar av är Shane. Usch vad vidrig han är! Kände redan i slutet på förra säsongen att jag inte gillade honom men asså denna säsongen spårade han ju ur helt. Det värsta var ju hur han bara offrade Otis. Fy faan alltså. Men blev förvånad över att han dog i slutet, och att det var Rick som dödade honom. Visst har det varit väldigt spänt mellan dom men att det skulle gå så långt hade man ju inte kunnat tro. Men jag är inte ett dugg ledsen över att han dog. He had it coming. 
 
Intressant det här med att alla bär på viruset. Man behöver alltså inte bli biten för att bli en zombie utan det räcker med att man dör. Började undra över det så det var ju bra att man fick svar på det. Nu ska jag börja på säsong 3!
 
 

RSS 2.0