Revolution 2x06 "Dead Man Walking"

 
 
Grymt bra avsnitt denna veckan! Helt klart det bästa denna säsongen. Älskade att det var så mycket fokus på Monroe. Han har verkligen gått och blivit min favorit i serien. Gillade att man fick reda på hans back story. Gud vad tragiskt. Det förklarar så mycket. Varför han är som han är idag. 
 
Och jag tror inte att han är död. Nope. Jag tror att Rachel gjorde något med injektionen. Men tanke på det där talet hon fick av Charlie om att hon inte lyssnade och allt så känns det som det. Det är min gissning. Sen fick vi ju se henne gräva upp hans grav på slutet. 
 
Och att Rachels pappa samarbetar med The Patriots hade jag aldrig anat. Jahaja där ser man. 

Hart of Dixie 3x04 "Help Me Make it Through the Night"

 
 
Det var kul att se Robert Buckley i en roll. Brukar normalt inte fastna för ett par efter bara ett avsnitt men jag gillade verkligen honom och Lemon tillsammans. De var gulliga ihop. Jag hoppas att han kommer att vara med i fler avsnitt. 
 
Det var ju tur att Annabeth inte hade nån tumör. Trodde faktsikt nästan det för en stund. Sen blev jag lite smått förvånad över hur seriös Annabeth är med Lavon för så värst länge har de väl inte varit tillsammans? Men dom är ju fina ihop. Vi fål väl se hur deras förhållande kommer utveckla sig.  
 
Tycker det är lite kul att se Zoe få panik över att Joel och Wade är vänner. Jag undrar hur länge det kommer dröja tills han märker att det fortfarande finns nåt mellan Zoe och Wade. 
 

The Walking Dead 4x03 "Isolation"

 
 
Det är många som har blivit drabbade av den här influensan nu. Gör mig så jäkla nervös att Glenn har blivit smittad. Bäst att han klarar sig säger jag bara. Man vet ju aldrig med den här serien. Ingen är säker. 
 
Känns alltid så kört när det kommer så många walkers på en gång. Men de lyckades ta sig ut ur bilen och bort därifrån tack och lov. Får hoppas att de får tag på medicinerna nu bara. 
 
Oj vad förvånad jag blev att det var Carol som hade bränt de där kropparna. Jag undrar om Rick kommer att hålla tyst om det här nu eller om han kommer berätta det. Tyreese lär ju inte bli så glad om man säger så. 

Scandal 3x04 "Say Hello to My Little Friend"

 
 
Jag gillar bara Jake mer och mer. Han är så fin. Och han och Olivia är faktiskt fina tillsammans.
 
Tycker det var bra av Huck att säga åt Quinn. Förstår inte varför hon ska vara så himla fascinerad av vad han gör. Hoppas hon tar och skärper till sig snart. 
 
Kul att se Lisa Kudrow gästskådespela. Gud vad klantigt av Millie att säga de där sakerna om henne med micken på. 
 
Spännande på slutet med Fitz och Olivias pappa!

Parenthood 5x05 "Let's Be Mad Together"

 
 
 
Joel och Julias äktenskapsproblem har börjat på riktigt nu. Även om man väl kan förstå att Joel vill sköta sitt arbete själv så tycker jag ändå Julia har rätt att göra sin röst hörd. Skönt att hon kunde hitta stöd hos sin mamma iallafall som ju går igenom samma sak med Zeek. 
 
Kan helt förstå Kristinas frustration över det här med Max. Visst det var inte bra det han gjorde. Men man tycker ju ändå att lärarna borde ha lite mer förståelse. 
 
Min favoritscen i avsnittet var Ryans tal till Sarah. Känns äntligen som att de osäkerheterna hon har haft börjar försvinna nu. 

Kvällens filmtips: Marley och jag

 
 
Marley och jag - Amerikansk komedi från 2008
kl. 21.30 på Kanal 5
 
Handling: Det nygifta paret John och Jennifer går i tankarna att skaffa barn men bestämmer sig för att först skaffa en hund istället. De fastnar för en söt valp som de döper till Marley. Marley visar sig vara ett riktigt yrväder och han vänder till en början helt upp och ned på deras tillvaro. Med tiden blir han dock en älskad del av familjen och den fasta punkten i John och Jennifers tillvaro när de tacklar livets upp- och nedgångar.
 
Skådespelare: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane m.fl.
 

Grey's Anatomy 10x06 "Map of You"

 
 
 
Tyckte inte det kändes som att den här storyn med Alex pappa var avslutad så är glad att man fick se mer av det. Men åh gud stackars Alex. Trodde hela tiden att han pratade om honom men så var det nån annan unge. Verkade som att han fattade att det var han på slutet iallafall efter det där slaget han fick. Förstår att detta är en väldigt jobbig situation för Alex men tycker inte han hade behövt bli sådär arg på Jo. Hon försökte ju bara hjälpa. 
 
Jag gillar inte alls att Meredith och Cristina verkar glida isär. Tycker det var lite löjligt av Meredith att fortfarande vara sur på Cristina. Det var ju inte så hon menade som Meredith fick det att framstå som. Jag hoppas verkligen inte detta är sättet dom skriver ut Cristina ur serien. Visst det måste ju finnas nån anledning till varför hon lämnar. Men jag gillar inte alls tanken av att hon bara kommer försvinna från personerna hon bryr sig oms liv. Men det är klart, det är fortfarande tidigt i säsongen så det finns ju tid kvar att lösa det. Jag hoppas det. 
 
Och Arizona och Leah? Don't like it. Hade hellre sett att det var Callie som hittade nån ny ärligt talat. 
 

The Vampire Diaries 5x04 "For Whom the Bell Tolls"

 
 
Jag vet inte om jag gillar det här med att Stefan har förlorat sina minnen. Det är som att manusförfattarna inte vet vad dom ska göra med karaktären. Och han lyckas vara ännu mer irriterande än i vanliga fall. Asså det här med att Damon STAL Elena från honom. Haha! Vad är hon? En leksak? Det är väl hennes val för guds skull. Är så trött på det där tjatet så det finns inte. 
 
Känner inte att Matts storyline intresserar mig så värst mycket ärligt talat. Men jag är ändå glad att han har fått en riktig storyline denna säsongen. 
 
Slutet alltså. Jag erkänner, jag grät. Var ett bra tag sen jag gjorde det till The Vampire Diaries kan jag säga. Men herreguud vad sorgligt det var. Älskade att Tyler kom på slutet också. Hade inte varit detsamma om inte alla hade varit där. Så Bonnie är alltså borta föralltid nu? Jag var nästan helt säker på att hon skulle komma tillbaka på nått sätt. Men tydligen inte...Bonnie verkar vara en karaktär som många inte gillar. Vilket jag ärligt talat inte alls kan förstå. Hon har inte gjort något annat än att ställa upp för alla andra. Och det var också så hon dog. En av de mest osjälviska karaktärerna i hela serien. Åh Bonnie. Jag kommer sakna henne! :( 
 
Sen måste jag ju nämna sista scenen. Det ser ut som att vi har fått ännu en creepy professor. Varför ville han förvandla Jesse till vampyr?

Revolution 2x05 "One Riot, One Ranger"

 
 
 
Var lite besviken på den här säsongen i början, men de senaste avsnitten har jag verkligen gillat. Äntligen är Charlie och Monroe tillbaka med dom andra. Har suttit och väntat på en reunion mellan Miles och Monroe. Älskar deras bromance! Visst det finns fortfarande mycket hat från Miles sida. Men han skyddade ju faktiskt honom när Rachel försökte döda honom. Alltid en början! 
 
Intressant det här med Aaron. Läskigt att han kan döda folk genom att bara tänka det, eller när han blir arg. Men kanske kan han hitta nått sätt att kontrollera det nu när han vet.  
 
Så anledningen till att Monroe dödade den där Texas mannen vad han nu hette (Bobby kallar jag honom för) var för att starta ett krig mot The Patriots? Interesting. 

Gilmore Girls Säsong 1

 
 
Nu har hag tagit tag och börjat kolla på en serie jag har tänkt se länge, nämligen Gilmore Girls. Känner verkligen att detta är en serie i min smak. Mysig och rolig, en sån där feel good serie. Jag gillar den verkligen. 
 
Min favoritkaraktär måste ändå vara Lorelai. Hon har alltid de roligaste kommentarerna. Men jag tycker det finns så många härliga karaktärer i denna serien. Och sen älskar jag Lorelai och Rorys mor och dotter relation. Det känns liksom som att det är det som är hjärtat i serien. 
 
Kul att se lite skådisar som man känner igen. Som Jared Padalecki och Chad Michael Murray. Whii! Har lite svårt stt få in i huvudet bara att Jared Padaleckis karaktär heter Dean här. Det går liksom inte ihop sig. 
 
På par fronten så sitter jag och hoppas på Luke och Lorelai. Önskar att dom bara kunde förstå hur perfekta dom skulle vara tillsammans. Men nu kanske hon går och förlovar sig med Max. Ugh. Inte för att jag har något emot honom, han är en bra kille och allt. Men tycker hon ska vara med Luke. Sen har vi ju Dean och Rory som självklart är väldigt gulliga tillsammans. 
 
Ja, jag är bara positiv till den här serien. Härliga karaktärer. Roliga och snabba dialoger. Ibland kan det kännas skönt med en serie som inte har en massa drama och twister hela tiden. Det är bara en riktig mysserie helt enkelt. Känns härligt att man har 6 säsonger framför sig!

Hart of Dixie 3x03 "Take This Job and Shove It"

 
 
Gillar inte den här Linley. Jobbig människa. Jag hoppas inte det kommer bli nått mellan henne och George. Och stackars George. Hur lyckas man ens fastna med sin tumme i en dragkedja? Ouch! 
 
Blev så glad när Lemon valde att lämna Belles. Och att Annabeth stöttade henne. Lemon är verkligen en karaktär som har mognat så enormt mycket sedan säsong 1.
 
Och på tal om mognad. Tyckte det var bra gjort av Wade att försvara Joel där på slutet. Gillade deras scener i detta avsnittet. Så roliga!  

The Walking Dead 4x02 "Infected"

 
 
The Walking Dead är helt klart den serien jag tycker är bäst just nu. Man blir aldrig besviken. Ett grymt bra avsnitt som vanligt. Vilket kaos det blev när de helt plötsligt hade walkers inne i fängelset efter att Patrick hade förvandlats. Där inne tror dom ju att de ska vara säkra och kunna gå runt oskyddade. Men detta var ännu en påminnelse om att de aldrig är säkra. 
 
Förra avsnittet avslutades ju med att Patrick föll ihop och dog. Och man undrade ju såklart vad det var han hade dött av. Det verkar som att det var en influensa. Nu är ju frågan vilka som har varit i närheten av honom och därmed också kan ha blivit smittade. 
 
Även om det inte var en karaktär man kände så tyckte jag det var så sorgligt när den där pappan till de små flickorna dog. Helt förståeligt att den där flickan inte klarade av att döda sin egen pappa. Men jag tycker det är bra av Carol att hon lär barnen att försvara sig själva. Detta är ju världen dom lever i nu och det är något de måste kunna för deras eget bästa, för att överleva. Det är ju inte säkert att det alltid finns nån vuxen i närheten liksom. 
 
Kunde inte kolla när Rick dödade grisarna. Tyckte det var så hemsk! Djur och barn är något som jag inte klarar av att se lida i serier och filmer. Självklart var det något som var nödvändigt för att de inte skulle komma in på området, men ändå. Jobbigt att se.
 
Sen måste jag ju nämna scenen när Michonne började gråta när hon höll lilla Judith. Hade hon barn innan allt det här kanske? Mycket möjligt. Skulle ju förklara varför hon är som hon är. Jag gillar att man mer och mer börjar få se vad som vad finns bakom hennes fasad. 
 
Undrar vem det är som matar zombiesarna med råttor? Och vem det var som hade bränt upp de där kropparna på slutet? Ser fram emot nästa vecka!

Förhäxad Säsong 1

 
 
 
För ett tag sen bestämde jag mig för att jag skulle se Förhäxad från början. Både för att det var ett bra tag sen jag såg den och för att jag inte sett alla avsnitt, de sista säsongerna har jag nog inte sett alls faktiskt. Detta var en serie jag älskade som liten. Vilka nostalgikänslor man får! Fanns endel avsnitt jag kommer ihåg väl. Som avsnittet med deras värsta rädslor och avsnittet då de åker tillbaka i tiden och träffar deras mamma. Sen det sista avsnittet när Andy dör. Så himla sorgligt. Stackars Prue. 
 
Min favoritkaraktär var och är fortfarande Prue. Kanske för att jag själv är äldst av tre systrar och känner att jag kan relatera endel till henne. Men självklart så gillar jag verkligen Phoebe och Piper med. Och det är ju deras relation till varandra som gör så mycket av serien. 
 
Det enda som finns att klaga på är väl att specialeffekterna inte är dom bästa. Men hey, det är ju 90-tal. 
 
Sammanfattninsvis så kan jag säga att jag är glad att jag tog tag och började se om serien. Detta är ju en serie för mig som älskar allt som har med häxor att göra. Den är mysig och den har både humor och spänning. Ser fram emot att se resten! 

Scandal 3x03 "Mrs. Smith Goes to Washington"

 
 
Tyckte den här bomb storyn var spännande. Tyckte så synd om den där mamman som aldrig fick veta att hennes son var en hjälte utan fick dö vetandes att han var en terrorist. Tragiskt. Även om det var för att rädda en massa andras liv. 
 
Jag gillar faktiskt Olivia och Jake tillsammans litegrann. Vill såklart ha henne med Fitz. Men det lär väl dröja ett tag till så skulle inte ha något emot de här två under tiden.
 

Parenthood 5x04 "In Dreams Begin Responsibilities"

 
 
Kan förstå Sarahs oro över att det inte kommer funka mellan Amber och Ryan eftersom hon har varit i samma sits, men samtidigt måste ju Amber själv få ta reda på det. Det är ju inte säkert att hon och Ryan kommer sluta upp som hennes föräldrar. Och sen är hon ju själv medveten om hur det slutade för sina föräldrar och tror inte hon skulle göra det om hon inte var säker. Jag förstår båda två helt enkelt. 
 
Gillade att man fick se lite bonding time mellan Zeek och Victor. Och tyckte det var ett bra sätt att hjälpa honom med läsningen på. 
 
Tyckte så synd om Drew. Han som hade pluggat på om Joni Mitchell och allt och så är hon inte ens intresserad. Han har sån otur i kärleken den här killen. Tycker det är dags att han hittar nån fin tjej snart. 
 
Hoppas att Kristina inte kommer att ge upp om att bli borgmästare. Tror att hon fick en liten push där på slutet efter att Max sa att han tyckte hon skulle ställa upp. Och hur gulligt var det inte att han gav henne 20 dollar? Aww!
 
 
 

Grey's Anatomy 10x05 "I Bet It Stung"

 
 
Jag gillar verkligen den här storylinen med Alex pappa. Och jag gillade hur Jo kämpade för att Alex skulle ge honom en chans. Synd att han inte tog chansen att prata med honom. Tror det hade varit bra för honom. Men jag tror ändå inte att detta var det sista vi såg av honom. Satt och funderade hela avsnittet var jag sett den skådespelaren innan. Men visst är det han som spelade Damon och Stefans pappa i The Vampire Diaries?
 
Gillar inte att se Meredith och Cristina vara ovänner. Tyckte Cristina var lite väl hård mot henne, även om hon hade en viss poäng med det hon sa. Men jag tror Meredith kommer hitta att sätt att balansera karriären och att vara en mamma. Hon är inte som sin mamma. 
 
Tycker det är bra av Callie att fokusera på sig själv nu. Flytta tillbaka till lägenheten, och dansa i sina underkläder. Go Callie! Tror hon och Arizona kommer fixa det så småningom. Men tycker som sagt att det är bra att hon fokuserar på sig själv just nu. Hon spenderade ju ett år på att ta hand om Arizona och vad fick hon tillbaka?

The Vampire Diaries 5x03 "Original Sin"

 
 
Inte det bästa avsnittet tycker jag. Har alltid velat få reda på mer om Katherine och Elenas bakgrundshistoria, varför de är dubbelgånare. Men nej jag vet inte. Tyckte bara det här kändes...lamt? Silas one true love var alltså den ursprungliga Petrova? Trodde den första Petrovan hette Tatia? Hon som Klaus och Elijah var kära i? Så hon var också en dubbelgångare då? Det är förvirrande med alla dubbelgångare nu.
 
Jag vet inte om man ska lita helt på den här Tessa. Och sen det här med att dubbelgångarna ska vara tillsammans för att det är vad universum vill?? Haha come on! Hur LÖJLIGT var inte det då? Det här universums öde babblet, om det nu ens är sant, kommer definitivt inte få mig att tvivla på Damon och Elena. Never gonna happen. Ser det på samma sätt som sire bondet förra säsongen. Ett sätt att skapa lite drama och ge hopp åt dom som fortfarande håller på Stefan och Elena. Bara ett hinder på vägen som de kommer övervinna. Och hallå alltså Damons tal på slutet? Jag smälte! Fina fina Damon. 
 
Och sen slutet. Det där såg jag inte komma. Stefan kommer inte ihåg någonting?? Whaaat?
 
 

Revolution 2x04 "Patriot Games"

 
 
Gillade scenen när Monroe kom in och räddade Charlie. Är väl antagligen fel av mig att tycka detta men oh maan vad hot han var när han dödade dom där snubbarna. För övrigt så börjar jag verkligen shippa Monroe och Charlie. Det finns nåt där asså. Charlie är dock fortfarande rätt hatfull mot honom, fast det har hon väl iochförsig rätt att vara. Men jag tror ändå att han faktiskt vill gottgöra för det han gjort. Det gör jag. Monroe är verkligen en karaktär som har vuxit hos mig. Bra att de är på väg tillbaka till dom andra nu. Det är dags för en återförening tycker jag.
 
Och jusste, varför började de där männen att brinna helt plötsligt? Usch vad hemskt det var. Det måste ju vara det värsta sättet att dö på. 

Musiktips: Bastille

 
 
Bastille är ett brittiskt popband skapat 2010 av Dan Smith som ett soloprojekt. Senare bestämde sig Smith för att starta ett band, tillsammans med Chris 'Woody' Wood, Will Farquarson och Kyle Simmons. Vintern 2010 blev bandet signade till Virgin Records. Debutsingeln "Overjoyed" släpptes i april 2012, följt av "Bad Blood" och "Flaws". Låten "Pompeii" släpptes i februari 2013 och gick rakt in på en andraplats på den brittiska singellistan. I mars släpptes albumet "Bad Blood", som gick direkt in på den brittiska albumlistans förstaplats. Bandet har haft en utsåld turné i Storbritannien, spelat på flertalet festivaler samt varit förband åt bland andra Muse.
 
Var ett bra tag sen jag la upp något musiktips. Så därför tänkte jag att det kanske kan vara dags för ett nu. Och bandet jag vill tipsa om är mitt absoluta favoritband för tillfället, Bastille. Upptäckte dom i våras och sen dess har jag drogat deras musik. Så så BRA! Min musiksmak definitivt. Sångaren Dan Smith har sån otroligt skön röst och jag älskar låtarna. Ja, dom är grymma helt enkelt. Så om ni har missat detta bandet så tycker jag ni ska lyssna in några av deras låtar här nedan.
 
Pompeii - Bad Blood (2013)
  
 
Things We Lost In The Fire - Bad Blood (2013)
  
 
Flaws - Bad Blood (2013)
  
 
Laura Palmer - Bad Blood (2013)
 
 
Bad Blood - Bad Blood (2013)
  
 
Oblivion - Bad Blood (2013)
  
 
Haunt - (demo)
  
 
No Angels - (cover ft. Ella)
  

Recension: Höstlegender

 
 
Genre: Drama Skådespelare: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn Regissör: Edward Zwick Produktionsår: 1994
 
Handling: En svepande och episk berättelse om överste Ludlow som ensam uppfostrar sina tre söner i sekelskiftets amerikanska västern. De tre bröderna är oskiljaktiga, ända tills Susannah kommer in i familjen.
 
Min åsikt: Jag såg den här filmen häromkvällen och wow vad jag blev positivt överraskad. Jag förstår faktiskt inte hur jag har kunnat totalmissa den här filmen. Den har ju trots allt några år på nacken. Detta var verkligen min typ av film. Vacker, dramatisk och känslosam. Den grep tag om en och tårarna kom ett par gånger under filmens gång. Älskar såna här filmer som täcker en lång tidsperiod och som utspelar sig förr i tiden. Man satt hela tiden och undrade vad som skulle hända härnäst och de där 2 timmarna bara försvann. Otroligt bra skådespelarprestationer var det också. Måste nog säga att detta var den bästa rollen jag har sett Brad Pitt i. Rollen passade honom perfekt och jag hade inte kunnat se nån annan än honom spela Tristan. En storslagen och helt fantastisk film som jag definitivt kommer att se om. 
 
  
 

Hart of Dixie 3x02 "Friends in Low Places"

 
 
Haha oj vad rörigt det var för Lemon i detta avsnittet. Att försöka dölja sin hemliga flört, att ha ett fejkförhållande och en möjlig pojkvän allt på samma gång. Stackarn. Så Zoe lyckades lista ut att Lemon och Wades förhållande bara var fejk. Gick snabbare än jag hade trott. Men bra det. Det hade ju inte kunnat pågå hur länge som helst. Tyckte iallafall det var väldigt fint gjort av Lemon att ställa upp så som hon gjorde. Som jag har skrivit innan, älskar Lemon och Wades vänskap.  
 
Den här Joel killen kommer säkerligen vara kvar ett tag till. Men jag är stensäker på att vi kommer få en återförening mellan Zoe och Wade denna säsongen. Kanske dröjer ett litet tag bara. Och inget mig emot faktiskt. Jag gillar den här har-känslor-för-varandra-men-är-för-envisa-att-erkänna-det grejen som pågår just nu. Att dom bygger upp det lite liksom. 

The Walking Dead 4x01 "30 Days Without an Accident"

 
 
 
The Walking Dead är äntligen tillbaka. Som jag längtat! Började inte kolla på serien förens en dryg månad sedan så har inte behövt vänta lika länge som resten. Men ändå, jobbigt nog. 
 
Börjar med att skriva om den där kvinnan Rick stötte på i skogen. Gud vad hon såg förfärlig ut. Trodde faktiskt hon var en zombie först. Kände på mig att det skulle vara något skumt med henne. Och mycket riktigt var det så, hon ville att Rick skulle bli zombie mat åt hennes man. Men ändå väldigt tragsikt att hon hade behållt honom. Precis som The Governor behöll sin dotter. Sjukt, men tragsikt. 
 
Många nya karaktärer och jag känner inte riktigt att jag har koll på alla. Lite synd att han där killen dog vad han nu hette, Beths pojkvän. Även om man inte kände honom. Så sorligt att hon har blivit helt avtrubbad. Hon verkade liksom inte ens bry sig. 
 
Slutet var ju spännande. Fattade inte redigt vad det var han dog av? Var det något i vattnet eller maten? Ser ut som att dom har fått ett nytt hot iallafall. Om det är fler om har blivit smittade kommer det ju bli stora problem eftersom alla kommer förvandlas.
 
 

Scandal 3x02 "Guess Who's Coming to Dinner"

 
 
Blev lite förvånad över att Fitz kom ut med att han hade haft en affär med den där Jeannine. Undrar vad detta kommer att göra för hans karriär nu. Men fint att han gjorde det för Olivas skull, för att Jake skulle bli fri. Skönt att Jake klarade sig. Undrar hur länge han var nere i det där hålet egentligen.  
 
Gillade flashbacksen man fick se i detta avsnittet. Olivias pappa fortsätter jag att tycka illa om. Och jag undrar om Olivia och Hucks förhållande kommer förändras nu när han har fått reda på vem hennes pappa egentligen är. 
 

Parenthood 5x03 "Nipple Confusion"

 
 
Tycker det är bra att Adam stöttar Kristina nu. Men samtidigt kan man ju förstå att han inte vill att dom ska använda upp alla sina pengar på kampanjen. Och det förstod hon ju med sen. Hoppas verkligen att hon blir borgmästare. Tror hon skulle passa bra som det. 
 
Kul att man fick se lite scener med Sarah och Hank. Jag gillar dom ihop och hoppas dom kommer bli tillsammans igen. Förr eller senare. 
 
Älskade scenen när Amber och Ryan hälpte Drew med att säga till hans rumskompis. Awesome! Och sen den sista scenen med Crosby och Aida. Så söööt! Så skönt att han äntligen börja connecta med henne. 

Grey's Anatomy 10x04 "Puttin' on the Ritz"

 
 
Ett lite speciellt avsnitt av Grey's Anatomy denna veckan, nämligen det tvåhundrade avsnittet. Wow. Inte många serier som kommer så långt. Och känns inte som att det var alls längesen man såg det hundrade avsnittet. Tänkt att det har gått hundra avsnitt sen dess. 
 
Kändes lite ovant att se dom utanför sjukhuset helt uppklädda och allt. Händer inte så ofta. Den där olyckan på festen såg jag inte alls komma. Usch vad äckligt det var när den där tjejens ben bara knäcktes!
 
Mina favorit scener i avsnittet var helt klart Arizona och April, haha! Så roliga. Dom borde ha fler scener ihop i framtiden. 
 
Blir så ledsen över Owen och Cristina. Vill inte se dom ihop med andra människor. Känns bara så fel. Men samtidigt så finns det ju inget mer dom kan göra. Tycker det var bra gjort iallafall av Cristina att lämna Owen med hon där Emma eller vad hon nu hette. 
 
Intressant att den där mannen visade sig vara Alex pappa. Har alltid velat se mer av Alex familj. Man fick ju se hans bror för nån säsong sedan. Och sen har det pratats endel om hans föräldrar, man vet ju att han inte hade nån vidare bra uppväxt. Så tycker det skulle vara väldigt intressant att få reda på mer om hans förflutna. Ser fram emot att se hur detta kommer utveckla sig. 
 

The Vampire Diaries 5x02 "True Lies"

 
 
Vet inte redigt vad jag ska tycka om Silas. Vissa stunder gillar jag honom och andra stunder går han mig bara på nerverna. Hur som helst så tycker jag att Paul Wesley gör ett bra jobb med rollen. Man kan, precis som med Nina Dobrev och hennes karaktärer, se en tydlig skillnad mellan dom. 
 
Katherine som människa är något av det jag gillar absolut bäst med denna säsongen. Tycker det är så kul när hon går runt och klagar över mänskliga saker. Nu har hon fått influensan stackarn. Snacka om att det måste vara en chock efter 500 år. Och "I'm the freaking moonstone", haha! Bästa repliken i hela avsnittet. 
 
Bara jag som tyckte det var lite konstigt hur snäll Jeremy var mot Katherine där på slutet? Med tanke på att hon försökte döda honom för bara ett avsnitt sen. Såg att vissa faktiskt shippar dom här två tillsammans nu. Hahah nej?? Hur WEIRD skulle inte det vara. Ja gud denna serie och alla möjliga ships det finns alltså. Det roliga är ju att detta faktiskt inte är det konstigaste som finns heller. 
 
Bonnie som spöke är ingen storyline jag är så värst intresserad av ärligt talat. Har varit trött på spökerna sedan säsong 3. Men jag gillade scenen med henne och Matt. Hoppas inte dom kommer dra ut på det här för länge. Tycker bara Elena och Caroline ska få reda på det nu. Så dom inte behöver gå runt och undra hur det är med henne längre. 
 
Kan ju inte säga att jag jublade över den där Stefan och Elena hallucinations scenen, nu när man äntligen har fått Damon och Elena tillsammans så tycker man ju att dom borde ha fokus på det. Men å andra sidan var det ju samma sak efter att Stefan och Elena blev tillsammans, då var det också en hel del Delena scener. Och om det är något man har lärt sig om serien vid det här laget så är det ju att manusförfattarna hela tiden måste göra båda sidorna nöjda, hur mycket storyn än får lida för det tyvärr.
 
Så nu är Stefan ute ur lådan. Vad var det för död kropp på slutet? Betyder detta att The Ripper är tillbaka igen?

Kvällens filmtips: Love and Other Drugs

 
 
Love and Other Drugs - Amerikanskt romantiskt drama från 2010
kl. 21.30 på TV4
 
Handling: Jamie är en slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande karriär. Tills han möter Maggie, ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som omöjligen kan ha en framtid?
 
Skådespelare: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Judy Greer
 
 

Revolution 2x03 "Love Story"

 
 
Jag tycker denna säsongen har varit lite sådär än så länge ärligt talat. Känner att jag har lite problem att komma in i storyn ordentligt. 
 
Men gillar scenerna med Monroe och Charlie. Börjar faktiskt vilja se dom tillsammans. Det hade jag aldrig kunnat tro. Men ja faktiskt. Tvivlar dock på att det någonsin kommer hända. 
 
Undrar vilka dom där på slutet egentligen är och vad dom vill. Hoppas också att Rachel kommer klara sig. Men det tror jag nog ganska säkert hon gör.  

Supernatural 9x01 "I Think I'm Gonna Like It Here"

 
 
Jag tycker inte att Supernatural är lika bra som det en gång var, men jag känner ändå inte att jag är redo att släppa serien. Finns ju fortfarande saker jag gillar med den. Sam och Deans relation framförallt. I vilket fall som helst, en helt okej säsongspremiär tycker jag det var. Stör mig dock på att Sam ska ge upp så lätt. Dean fortsätter ju liksom alltid att kämpa och ger aldrig upp oavsett vad. 
 
Förra säsongen avslutades ju med att alla änglarna föll ner från himlen. Och antar att det kommer vara stor fokus på dom denna säsongen. Änglarna är inte något jag tyckt varit det mest intressanta innan, men jag hoppas det kan bli bra. Det är kul att se Castiel som människa. Är glad över att han har blivit en series regular nu med btw. 

11 frågor om: One Tree Hill

 
 
 
1. Den karaktär som jag blev kär i först.

 Det var ju Lucas. Var så kär i honom. Tyckte han var den snyggaste killen ever. 

 

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade mig att älska så mycket som jag gör nu.

Nathan. I början var han bara en uppkäftig unge men sen blev han ju världens underbaraste kille. 

 

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om. 

Jag gillar dom flesta karaktärerna. Dom jag inte gillar är såna karaktärer som de allra flesta inte heller tycker om. 

 

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om.

Dan. Visst har han gjort mycket hemskt, det allra värsta döda sig egen bror. Men han är verkligen en sån komplex karaktär. Och han var en karaktär som behövdes i serien. Den kaktären man älskar att hata liksom.

 

5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.

Jag vet inte men Chris Keller kanske. Jag gillade verkligen honom när han var med först där i säsong 3. Men sen när han kom tillbaka igen i säsong 9 så kändes det som att dom försökte lite för mycket med karaktären, försökte göra honom rolig med hela det här tredje persons pratandet liksom. 

 

6. Den karaktär som jag vill ”smoocha”

Julian! 

 

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.

Åh vad jag hatar denna frågan. Vet aldrig vad man ska svara. Men jag tar Brooke då eftersom hon är min favorit. 

 

8. Den karaktär som jag vill slå till.

Den där Nikki kanske, mamman till Jakes dotter. Hon var en riktig bitch. Sen Nanny Carrie också såklart.

 

9. Ett par som jag älskar.

Nathan och Haley var mitt första favoritpar i serien, mitt första favoritpar någonsin var det nog till och med. Hela den här grejen med att det var skolans populäraste kille och den nördiga tjejen liksom. Kände inte lika mycket för dom under de senare säsongerna. Kanske för att man visste att det bara var dom två jag vet inte. Men det är ju självklart fantastiskt med ett par som har hållt ihop så länge. 

 

10. Ett par som jag hatar.

 Hmm. Dan och Rachel kanske. Och sen tyckte jag faktiskt Mouth och Millie var rätt trista. 

 

11. När jag började titta på serien.

Började titta på den efter jag sett filmen A Cinderella Story med Chad Michael Murray för jag tyckte han var sååå snygg, haha. Så när jag var runt 13 år var det väl.  


Kvällens filmtips: 127 timmar

 
 
127 timmar - Amerikanskt drama från 2010
kl. 21.00 på TV8
 
Handling: Den sanna berättelsen om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva.
 
Skådespelare: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn

Hart of Dixie 3x01 "Who Says You Can't Go Home"

 
 
 
Hart of Dixie är tillbaka! Har saknat serien, och jag gillade verkligen säsongspremiären. Hade inte väntat mig att Zoe skulle välja att stanna i New York. Kändes så ovant att se henne jobba på ett sjukhus. Men är glad att hon bestämde sig för att det är i Bluebell hon hör hemma.
 
Kan ju inte säga att jag är överexalterad över att Zoe har en ny pojkvän. Men samtidigt är det inget jag oroar mig för. För det första lär han nog inte bli så glad när han får reda på sanningen om Zoe och Wade. Och sen tror jag nog han kommer tröttna på småstadslivet ganska snabbt. Jag hoppas det iallafall. 
 
Blev lite smårädd i början att det skulle vara Wade som Lemon hade ihop det med för har varit orolig över att dom ska para ihop dom här två. Men det visade sig istället vara Meatball. Snacka om otippat par. Älskade Wades kommentar "Meatball or a meatball? Cause I don't know which is worse", haha. Jag gillar verkligen Lemon och Wades VÄNSKAP. Jag tycker det är ett av de bästa förhållanderna i serien. Men ingeeet mer tack. Nu ska dom iallafall lura Zoe att dom är ihop. Måste säga att jag verkligen gillar denna lilla twisten. Ser fram emot att se den här storylinen. Och som sagt, den här Joel är nog inget att oroa sig för. Med dom där trånande blickarna man fick se mellan Zoe och Wade i slutet så är det ju ingen tvekan om att det kommer bli dom i slutändan. 

Recension: Ciderhusreglerna

         
 
Genre: Drama, Romantik Skådespelare: Tobey Maguire, Charlize Theron, Michael Caine,
Delroy Lindo Regissör: Lasse Hallström Produktionsår: 1999
 
Handling: Wilbur Larch är en känslomässigt hämmad läkare som driver ett barnhem i New England. Han blir en fadersgestalt för Homer Wells som han lär allt om läkarkonsten men ingenting om rätt och fel. Homer längtar efter det enda som Wilbur Larch inte kan ge honom - regler att leva efter.
 
Min åsikt: Jag gillade verkligen denna filmen. En väldigt fin film om livet, kärlek och att hitta sig själv. Ett extra plus också för det fantastiska soundtracket. Jag tycker det var en fin och rörande historia som skildrar många känsliga ämnen på ett bra sätt. En vacker och gripande film med ett tänkvärt budskap.
 
 
 
  

Scandal 3x01 "It's Handled"

 
 
Och så var även Scandal tillbala. Som jag alldeles precis blev klar med att kolla ikapp. Jag gillade säsongspremiären. Wow hade inte alls räknat med att det skulle vara Fitz som hade läckt ut Olivias namn. Men det var ju ändå smart tänkt. Undrar dock hur Olivia kommer ta det när hon får reda på det. Det var ju inte den mest trevliga upplevelsen hon fick gå igenom. Men nu har nån annan stackars tjej fått skulden istället. Ska bli intressant nu när hon är Olivias klient. 
 
Jag gillar inte alls Olivias pappa. Gud vad mycket skit hon fick ta emot. Det där var ju verkligen att överdriva. 
Och sen undrar jag vad tusan Cyrus håller på med? Att han bara var redo att offra Olivia sådär. Liksom what. 
Undrar vad det var som gjorde honom så chockad på slutet. 

Parenthood 5x02 "All Aboard Who's Coming Aboard"

 
 
 
Jag tycker absolut att Kristina ska ställa upp i borgmästarvalet om det är det hon vill. Så tyckte det var lite dumt av Adam att inte stötta henne mer. Självklart kan man förstå att han oroar sig över henne. Men samtidigt så överlevde hon ju faktiskt cancern och det är klart man ska gå efter det man vill då. När man vet hur skört livet är. 
 
Förstår inte varför Crosby var tvungen att ställa till med en sån scen på resturangen. Det är klart att man inte vill ha en bebis skrikande när man sitter och äter. Men ja, med en konstant skrikande bebis kanske inte det är så konsigt att man blir lite grinig. 
 
Jag hoppas inte det kommer hända något mellan Julia och den här pappan som också är arbetslös. Eller mellan Joel och den där Pete för den delen heller. Man vet ju att dom kommer få problem denna säsongen. Men jag hoppas verkligen inte det kommer vara en otrohet. Det skulle liksom vara för svårt att gå vidare från.  
 
Gillar verkligen Amber och Ryan tillsammans. Dom är så himla gulliga. Var inte så förvånande att Sarah skulle ha åsikter om förlovningen. Kan förstå att hon inte vill att hennes dotter ska göra samma misstag som henne, men skönt att hon valde att stötta henne tillslut. Den scenen med dom på slutet var helt klart min favoritscen i hela avsnittet. Fick mig att bli lite tårögd. 
 
 
 

Grey's Anatomy 10x03 "Everybody's Crying Mercy"

 
 
Inte jättemycket som hände i detta avsnitten. Dom scenerna jag gillade bäst var Alex och Cristinas. Har alltid gillat deras vänskap. Så kul när hon höll på att reta honom om Jo.
 
Och på tal om Alex och Jo, they finally did it. Är glad att han äntligen har hittat nån som han är seriös med sedan Izzie. Han förtjänar att få vara lycklig nu. Hoppas därför att det verkligen kommer fungera. 
 
Callie och Arizonas kärleksproblem fortsätter. Är glad att Callie inte bara förlåter henne sådär. Är helt på hennes sida i detta. Arizona får ta och kämpa lite om hon vill ha tillbaka henne. 
 
Blev chockad över vad Richard sa till Meredith på slutet. Jag menar han har väl alltid sett henne som familj? Tyckte så synd om Meredith. 
 

The Originals 1x01 "Always and Forever"

 
 
 
The Originals har jag varit väldigt väldigt tveksam till. Men jag bestämde mig ändå för att jag skulle kolla in avsnittet. Och nej jag kan inte säga att detta avsnittet lyckades övertyga mig. Men jag gillade att man fick se det från Elijahs perspektiv. Han är helt klart min favorit av the originals och det är han som är anledningen till att jag ens valde att ge serien en chans. Det andra jag känner att jag skulle kunna gilla med serien är flashbacksen. Det har alltid varit något jag älskat med The Vampire Diaries. Och eftersom the originals är så gamla så kan man ju gå så långt tillbaka i tiden. Men sen så är det ju det lilla problemet att jag har så svårt för Klaus. Vilket kanske inte är det bästa med tanke på att stor fokus i serien kommer vara på just honom. Och tack så hemskt mycket Klaus då för att du "dödade" Elijah för hundrade gången. Finns faktiskt andra saker man kan göra när man blir sur på sina syskon än att ta död på dom. 
 
Nej jag känner bara inte att serien intresserar mig tillräckligt mycket helt enkelt. Och även om jag verkligen kommer sakna min kära Elijah så kommer jag förmodligen inte följa denna serien. Kanske ser vissa avsnitt bara. 

The Vampire Diaries 5x01 "I Know What You Did Last Summer"

 
 
Idag var The Vampire Diaries tillbaka med sin femte säsong. Förra säsongen hade sina svackor men jag tror att denna säsongen kan bli bra faktiskt. Med collage och The Originals borta så känns detta som en nystart.  
 
Måste ju börja att skriva om Damon och Elena. För ja, det är det jag har sett fram emot mest. Har ju liksom väntat i FYRA ÅR på detta. Känns så underbart att äntligen få se dom tillsammans. Men något kommer väl antagligen att komma i vägen för lyckan förr eller senare, det är ju Vampire Diaries trots allt, men man får väl hoppas att det varar mer än ett avsnitt iallafall. Är så glad över att äntligen se Elena lycklig. Det finns ingen som förtjänar det mer än henne efter all skit hon har gått igenom. Och Damon, som är älskad för första gången i sitt liv. Ja, I'm happy happy. Snälla Julie Plec förstör inte detta för mig nu. 
 
Elena och Caroline försöker leva ett normalt collage liv. Vilket går åt skogen redan första dagen när deras rumskompis blir dödad av en vampyr. Jag undrar vad det var för koppling hon hade till Elenas pappa?
 
Tycker det är så kul att se Katherine som människa. Känns konstigt att se henne så hjälplös. Detta var verkligen det bästa dom kunde ha gjort med hennes karaktär. Funderade över om det inte bara var att be nån förvandla tillbaka henne. Men det fick man svar på i detta avsnittet. Eftersom detta aldrig hänt förut så tycker hon inte att det är värt risken helt enkelt. 
 
Älskar att se Damon och Jeremey bonda nu när Elena är iväg. När han kom och räddade honom där på slutet. Åhh! Kanske kan deras bonding äntligen göra så att att vissa fans som fortfarande hakar upp sig på att Damon dödade Jeremy för 3 säsonger sedan går vidare. Nej jag säger inte alls att det var okej. Men herrugud han har ju förändrats och så mycket har hänt sen dess. 
 
Den här storylinen med Silas är jag fortfarande tveksam till. Men det kanske kan bli bra. Vi får väl se. Blev förvånad över hur snabbt dom fick reda på att det inte var Stefan. Men dom kan väl inte dra ut på det hur länge som helst. Undrar hur länge Stefan kommer bli kvar i den där lådan. Jag må inte gilla killen men ingen förtjänar faktiskt att ligga och dö om och om igen på botten av en sjö. Så nu vill Silas ha Katherine i utbyte mot Stefan. Och Katherine gör då det hon gör bäst, flyr. Kanske inte kommer gå lika bra nu när hon är människa dock.
 
Jag tror att jag fick med det mesta nu. Tror som sagt att denna säsongen kan bli bra och ser fram emot att se vad den har att bjuda på.

Scandal Säsong 2

 
 
Hann precis bli klar med andra säsongen av Scandal tills premiären imorgon. Tycker det här har varit en bra säsong med intressanta storylines. Bland annat att presidenten blev skjuten och det här riggandet med rösterna. 
 
Något jag gillar är alla flashbacksen som man får se. Hucks bakgundshistoria som man fick se i slutet av säsongen var väldigt tragsik. Hoppas att han kommer få se sin familj nån dag igen. För övrigt så måste jag säga att jag gillar jag Huck och Quinns vänskap. Men jag börjar undra vad det är med Quinn. Att hon fick en kick av att tortera den där Billy Chambers. Scary. Detta är väl antagligen något de kommer utveckla under nästa säsong. 
 
Sen har vi ju såklart Olivia och Fitz. Som nästan är det jag tycker är bäst med serien. Ser väldigt mycket likheter mellan deras och Derek och Merediths förhållande. Men Fitz och Olivias är såklart en aning mer komplicerat med tanke på att han är USA:s president och man kan inte göra precis vad man vill eftersom man har hela världens ögon på en. Det kändes trist att dom i princip är tillbaka på ruta ett nu. Men hur mycket hinder det än är på vägen så känns det ändå ganska självklart att dom kommer få varandra i slutändan. 
 
Säsongen avslutades med två spännande cliffhangers. Man fick se Olivias pappa och Oliva blev avslöjad som presidentens älskarinna. Undrar vem det var som avslöjade henne? Ser fram emot säsong 3. Som jag inte behöver vänta så värst länge på. 
 

RSS 2.0