Teen Wolf 3x09 "The Girl Who Knew Too Much"

 
 
I detta avsnittet hände det grejer. Okej så Jennifer är the Darach. Kände på mig att det skulle vara nåt skumt med henne. Men asså åh, tycker så synd om Derek. Kan han någonsin få vara lycklig eller?
 
Och vi fick äntligen reda på vad Lydia är för nått vilket man ju har undrat ett tag. Hon varnar att nån kommer dö med sitt skrik. Fattade jag det som. 
 
Undrade ju för nått avsnitt sen om Sheriff Stilinski någonsin skulle få reda på sanningen. Och Stiles berättade nu allt. Men han har lite svårt att tro på det. Vilket är förståeligt såklart. Ganska naturlig reaktion. Och sen blev han tagen på slutet. Oh no. Dom skulle bara våga ta död på honom säger jag bara. Älskars hans och Stiles relation och jag skulle inte klara av att se Stiles förlora sin enda förälder. Så nej han måste klara sig. 

Recension: Silver Linings Playbook

 
 
 
Genre: Komedi, Drama, Romantik Skådespelare: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Stiles, Robert De Niro, Chris Tucker Regissör: David O. Russel Produktionsår: 2012
 
Handling: Pat, en före detta lärare har precis släppts ut från den psykiatriska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin motvilliga ex-fru. På en brokig väg dit möter han mystiska Tiffany som har en hel del egna problem.
 
Min åsikt: Jag gillade verkligen filmen. En charmig film med härligt konstiga karaktärer. Det finns en hel del humor i filmen trots att det är ett tungt ämne som tas upp, att leva med en psykisk sjukdom. Men det lyckas bli en perfekt balansgång mellan allvar och humor. Skådespelarinsatserna är mycket bra. Jennifer Lawrence är väl värd sin Oscar. Och kemin mellan henne och Bradley Cooper är fantastisk. Absolut en sevärd film. 
 
 
 
 

Teen Wolf 3x08 "Visionary"

 
 
Bra avsnitt! Gillade att man fick reda på lite mer om Dereks bakgrund. Varför han är som han är. Väldigt sorgligt det som hände med Paige. Åh stackars Derek. En sak som slog mig var hur lika han och Scott var. Och nu har man även fått veta varför Derek och Peters ögon är blå, för att de har tagit ett oskyldigt liv. 
 
Intressant också att få reda på mer Deucalion. Att han en gång i tiden brukade vara snäll, innan han blev blind. Som man även fick se hur det gick till, eww nasty. Det var Gerard såklart som låg bakom det. Han avlöjade även att han inte alltid är blind. Vet inte redigt vad det ska betyda men jag fattade som att han kan se när han är varg. Bra iallafall att de fick reda på det för nu kan de ju kanske använda detta till sin fördel. 

Första titten på Veronica Mars filmen

 
 
 
Under Comic Con visades en liten sneak peek på Veronica Mars filmen. Åh vad jag längtar!

Teen Wolf 3x07 "Currents"

 
 
Hade läst att det skulle vara ett stort dödsfall i detta avsnittet. Men det vet jag inte om jag tycker det var. Sjävklart synd att han dog, Boyd. Men det hade funnits karaktärer jag tyckt varit värre om de dog. Boyd var inte direkt en karaktär jag hann fastna för. 
 
Fick känslan av att det skulle vara Stiles pappa av nån anledning. Men tur att det inte blev så. Hade varit så synd om Stiles. Undrar förresten om han kommer få reda på sanningen om allt snart. 
 
Intressant det man fick reda på om Scott. Undrar vad det är Deucalion vill med honom. 
 
 

The Lying Game nedlagd

 
 
 
Alexandra Chando, en av skådespelarna i serien, har bekräftat att The Lying Game inte kommer att komma tillbaka för en tredje säsong. Detta skrev hon på instagram:
 
To our awesome #lyinggame fans, thank you for these two amazing seasons. Unfortunately, ABC Family has decided not to bring us back for a third season. We so wanted to do 10 more for you guys! Thanks for your support and keep up with the cast to see what’s next for us!
 
Tycker detta är riktigt tråkigt! Gillade serien och hoppades verkligen att den skulle bli förnyad. Tycker den förtjänade det. Efter det spännande slutet som var ville man ju se en fortsättning. Känns väldigt trist att man inte kommer få se det nu.
 
Källa
 
 

Pretty Little Liars 4x05 "Gamma Zeta Die!"

 
 
Känner verkligen att Pretty Little Liars är en serie jag börjar tröttna på. Var ett bra tag sen jag såg fram emot ett avsnitt. Men lär väl kolla säsongen ut ändå. 
 
Hela grejen med Hanna och hennes mamma börjar bli så utdraget nu. Och otroligt dumt av Hanna att ta med pistolen. Självklart att hon skulle åka fast. Får se vad som kommer hända med henne nu. 
 

Teen Wolf 3x06 "Motel California"

 
 
Riktigt bra avsnitt tycker jag. Man fick nästan lite skräckfilms feeling. Creepy med det där motellet och alla självmorden. Men jag undrar varför det bara var Lydia som kunde höra offrena.  
 
Min favoritscen var Stiles tal till Scott. Åh deras vänskap är så fin. 
 
Kul att Derek har fått ett kärleksintresse. Gillar honom och Jennifer tillsammans. 
 
 

RIP Cory Monteith

 
 
 
De flesta av er har säkert redan hört nyheten om Glee-stjärnan Cory Monteiths död. Men kände bara att jag var tvungen att skriva någonting, även om jag knappt vet vad jag ska skriva. Kollar inte på Glee men blev så ledsen och chockad när jag läste nyheten imorse. Trodde först inte det var sant. Det är fruktansvärt tragiskt. Så ung. Tankarna går till hans familj, vänner och fans. Vila i frid Cory Monteith. 
 
 

Fun Facts: Buffy the Vampire Slayer

 
 
 
 • Seriens skapare Joss Whedon har sagt att han fick ideén till serien efter att han sett så många skräckfilmer med den hjälplösa blonda tjejen som nästan alltid dör först. Han kände att hon behövde en bättre image. 
 
 • Serien hamnade på plats #3 på TV Guides lista över de 25 bästa kult serierna någonsin.
 
 • Sarah Michelle Gellar gjorde först en audition för rollen som Cordelia Chase, och Charisma Carpenter som spelar Cordelia, gjorde en audition för rollen som Buffy.
 
 • Andra skådespelerskor som var påtänka för rollen som Buffy var bland annat Katie Holmes och Selma Blair. 
 
 • Ryan Reynolds blev erbjuden rollen som Xander.
 
 • Spike skulle egentligen ha dött efter några avsnitt men eftersom att han blev en så populär karaktär bland fansen bestämde de sig för att ha kvar honom. 
 
 • Innan Spike blev vampyr var hans riktiga namn William. Angels riktiga namn var Liam, som är den irlänska motsvarigheten till engelskans William.  
 
 • Det kostade 5000 dollar varje gång en vampyr dödades och blev till aska.
 
 • Spikes långa svarta rock kostade 2000 dollar från en modebutik. Den kördes sedan över ett flertal gånger med en lastbil för att ge den den gamla och slitna looken. 
 
 • Nicholas Brendon blev tillsagd av producenterna att sluta träna för de ville inte att Xander skulle se för "biffig" ut. 
 
 • Egentligen hade en annan skådespelerska fått rollen som Anya, men hon backade ur efter hon fick reda på att det bara var en gästroll i två avsnitt. Rollen gick sedan till Emma Caufield och från och med slutet av den tredje säsongen blev Anya en återkommande karaktär under resten av serien.
 
 • Joss Whedon är känd för att planera sina storylines år i förväg. Man kan hitta ledtrådar om Dawns ankomst redan i säsong 3, men hon dyker inte upp förens i säsong 5.
 
 • Kali Rocha, som dök upp i säsong 6 som hämnddemonen Halfreck, dök först upp i ett flashback avsnitt i den femte säsongen som Cecily, kvinnan som avvisade Spike. De hade redan castat Rocha som Halfreck och manusförfattarna förstod att de lojala fansen skulle känna igen henne med en gång. Så som ett internt skämt mellan dom säger Halfreck "William?" när hon och Spike träffas. Det debatteras om det är samma person. 
 
 • I pilotavsnittet som inte sändes spelades Willow av en annan skådespelerska, Riff Regan. Men när avsnittet filmades om valdes Alyson Hannigan för rollen istället. 
 
 • Joss Whedon ville göra ett musikalavsnitt så tidigt som i första säsongen, men tv-bolaget tillät honom inte att göra det. När serien sedan bytte tv-bolag efter den femte säsongen fick han sin önskan uppfylld, vilket resulterade i avsnittet "Once More, with Feeling".
 
 • Angel skulle egentligen ha dött i det sista avsnittet av säsong 2, men kanelen WB ville göra en spinoff serie med honom så de bad Joss Whedon att ta tilllbaka honom i säsong 3 för att kunna bygga upp för hans egna serie. 
 
 • Det finns endast åtta avsnitt då inga vampyrer är med.
 
 • Seth Green (Oz) spelar pojkvän till Alyson Hannigan (Willow) i serien. Det gör han även i filmen "My Stepmother is an Alien" från 1988. 
 
 • Med undantag för det osända pilotavsnittet var Sarah Michelle Gellar och Alyson Hannigan de enda två som var med i alla 144 avsnitt.

Dokumentär: Beroende av TV-serier

 
 
Tänkte tipsa om dokumentären Beroende av TV-serier. Den visades på tv förra året och såg att den skulle visas nu igen. En dokumentär om tv-serier både från skaparnas och fansens perspektiv. Väldigt kul att se faktiskt. Man känner verkligen igen sig. Ett måste för alla serienördar. Så om ni inte redan har sett den tycker jag absolut ni ska göra det. Imorgon kl. 18.05 på SVT2.

Pretty Little Liars 4x04 "Face Time"

 
 
Skönt att Spencer äntligen konfronterade Melissa. Och lite ny information fick man iallafall. Hon säger att hon, Jenna och Shana var alla rädda för Wilden och tydligen var det han som startade branden. Och att hon skickade dit Jenna och Shana för att skydda tjejerna. Men jag undrar om man verkligen kan tro på att allt hon gjort är för att skydda Spencer? Jag vet inte. Tycker fortfarande inte det känns som man kan lita på Melissa. 
 
Just nu pekar ju allt på att det är Hannas mamma som dödade Wilden. Men kanske kan det vara Melissa? Med tanke på att dom var rädda för honom och sen svarade hon ju inte när Spencer frågade heller. Eller så kanske det är nån helt annan. 
 
Melissa tror också att Ali fortfarande lever. Och det var därför hon gick till Hector, för att få information. Hector berättade för Aria att sista gången han såg Alison var sommaren innan hon försvann. Undrar vem den där personen med henne i bilen kan ha varit.

Teen Wolf 3x05 "Frayed"

 
 
Det här med att de hoppade fram och tillbaka i tiden kändes lite förvirrande tycker jag. Brukar egentligen inte ha problem med sån här slags storytelling i serier. Om man gör det på rätt sätt kan det bli riktigt bra. Men nja jag vet inte, tycker inte dom lyckades helt. 
 
Det man får reda på i början av avsnittet är att Derek är död. Och man får under avsnittet reda på vad det egentligen var som hände. Men jag var aldrig orolig över att Derek skulle vara död. Det är Derek liksom, han känns som en för viktig karaktär att ta död på.
 
Jag undrar varför Scotts ögon blev röda på slutet? För det brukar dom väl inte bli eller? Om det har något att göra med att han är alpha. Vi har inte fått reda på mycket egentligen om hur hela den här alpha grejen funkar. Men förhoppningsvis får man väl det snart. 
 

Revolution Säsong 1

 
 
Kände att det var dags att ta tag i nån av de nya serierna för året. Och det fick bli Revolution som faktiskt har hjälpt lite mot min Lost abstinens. Väldigt spännande och bra serie. Jag gillar själva idén och handlingen. Att det är en hypotetisk verklighet som tar plats 15 år in i framtiden efter all världens elektricitet stängts av. Och att man  får se hur de försöker anpassa sig till en värld utan modern teknologi. 
 
Man märker ju att skaparna inte är rädda för att ta död på karaktärer. Det var ju Maggie som dog i början. Väldigt sorgligt för Charlie som redan hade förlorat så många. Sen det dödsfallet jag nog blev mest förvånad över, Danny. De hade liksom spenderat halva säsongen med att försöka rädda honom och sen typ precis efter de har gjort det så bara dör han. Kan inte säga att han var nån karaktär jag direkt hade fastnat för. Men ändå. Snacka om tragiskt. Men det sorgligaste var ju när Nora dog på slutet. Åh nej varför?? Jag gillade verkligen henne ju! Och hon och Miles var så fina tillsammans. 
 
Miles är en karaktär jag verkligen gillar. Han plågas över de saker han gjort i det förflutna och tror väl inte själv att han är en bra man, men självklart kan man ju se att han är det innerst inne. Så fint hur han bryr sig om Charlie. Älskar deras relation och har verkligen gillat att se den utvecklas under säsongen. En sak jag började fundera på, eftersom Miles och Rachel hade en liten fling, är om kanske Miles är Charlies pappa? Skulle faktiskt inte förvåna mig om det skulle avslöjas i nästa säsong. Men vi får väl se. 
 
En annan relation jag verkligen gillar är ju självklart Miles och Monroes. Vem älskar inte en bra bromance? Åh så många fina moments mellan dom. Sorgligt att se hur bra vänner de brukade vara och hur det är mellan dom nu. Man vill är ju bara att de ska bli BFF's igen. 
 
Jag måste säga att jag gillar Monroe. Han är ju seriens bad guy och han har gjort massa hemska saker men samtidigt kan man se att det finns en sida kvar hos honom som fortfarande bryr sig. När han fick reda på att han hade en son till exempel. 
 
På den romantiska fronten så gillar jag Charlie och Jason tillsammans. De har växt upp i olika världar men ändå delar de samma känsla för moral. Dom är så fina tillsammans. Det lilla man fick se mellan dom. Tycker inte deras förhållande hann utvecklas så jättemycket. Men det kanske kommer i nästa säsong. Jag hoppas verkligen det iallafall. 
 
Spännande slut. De lyckades slå på strömmen. Och tydligen var det precis vad Randall ville hela tiden. Det hade man ju inte kunnat tro. Antar att det här kommer vara en stor del av vad nästa säsong kommer handla om. Ser fram emot att följa serien i höst! 

RSS 2.0