Musiktips: Lorde

 
 
Ella Maria Lani Yelich-O'Connor, känd under artistnamnet Lorde, är en nyzeeländsk sångerska och låtskrivare. Hon släppte sin första EP, The Love Club EP, i mars 2013 och hennes andra singel "Tennis Court" i juni 2013. Lordes debutalbum, Pure Heroine, släpptes den 27 september 2013. Låten "Royals" gick rakt in på förstaplatsen på nyzeeländska topp 40-listan 18 mars och låg kvar där i tre veckor. Den 8 maj 2013 gick EP:n The Love Club in på plats två på albumlistan. I augusti 2013 blev Lorde den första kvinnan att toppa listan Alternative Songs på Billboardlistan i USA sedan Tracy Bonham 1996.
 
Just nu lyssnar jag en hel del på Lorde som jag upptäckte ganska nyligen. Min favoritlåt är Team. Riktigt riktigt bra. Så har ni missat det här unga stjärnskottet tycker jag ni ska lyssna in några av hennes låtar här nedan.
 
Royals - Pure Heroine (2013)
 
 
Team - Pure Heroine (2013)
 
 
Buzzcut Season - Pure Heroine (2013)
 
 
Tennis Court - Pure Heroine (2013)
 
 
Everybody Wants To Rule The World (cover)
 
 
 

Recension: Prisoners

  
 
 Genre: Drama, Thriller Skådespelare: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard, Melissa Leo, Paul Dano Regissör: Denis Villeneuve Produktionsår: 2013
 
Handling: Kelly Dovers sexåriga dotter Anna och hennes bästa vän Joy försvinner på Thanksgiving och när polisen inte lyckas koppla den misstänkte kidnapparen Alex Jones till fallet, tar Kelly saken i egna händer. Med en känsla av svek från polisen tar han det desperata beslutet att kidnappa Jones för att tvinga fram ett erkännande. Men är Jones gärningsmannen eller är han ett offer? Tiden rinner iväg och Loki, polisen som är kopplad till fallet, får en övermäktig uppgift att rädda en situation som försvåras för var minut.
 
Min åsikt: Det här med kidnappningsfall är något som alltid berör mig. Och att det är ett tungt tema i filmen syns i de mörka och dystra miljöerna. Väldigt snyggt gjord. En av de saker jag tycker var så bra med denna filmen var att den var så oförutsägbar. När man trodde man visste vad som skulle hända så kom det en oväntad vändning vilket gjorde att man satt på spänn hela tiden. Den var även väldigt psykologisk. Den ställer frågor som är svåra att egentligen svara på, som när man korsar den moraliska gränsen för vad som är rätt och vad som är fel. Jag blev väldigt imponerad av denna filmen. Tycker den var grymt bra. Mycket bra skådespelarprestationer var det också. Kan verkligen rekommendera den.
 
 
  

Serier jag upptäckte 2013

 
Nu när året börjar lida mot sitt slut tänkte jag kolla tillbaka på serierna jag har upptäckt under det gångna året. Och kan ju säga att det har varit ett riktigt bra serie år för mig. Har upptäckt många bra serier detta året. Här är dom: 
 
 
Veronica Mars
Veronica Mars upptäckte jag väl egentligen förra året om man nu ska vara noga. Men den får vara med ändå. Började kolla på den runt jul för ja, ganska precis ett år sedan. Detta var en serie jag inte hade hört mycket alls om innan så därför förvånande det mig hur bra den faktiskt var. Helt underbar serie. Och jag upptäckte den ju i rätt tid för bara nån månad efter att jag var klar med serien blev det klart att det skulle bli en film. Gud vad jag ser fram emot den!
 
 
Buffy The Vampire Slayer
En serie jag inte trodde att jag skulle gilla så mycket som jag gjorde är Buffy. Av det lilla man hade sett innan så hade man bilden av att det var en 90-tals serie med dåliga specialeffekter typ. Men det är ju ändå en kult serie som jag kände att man måste ha sett, så när jag såg att alla säsongerna fanns på Netflix bestämde jag mig för att ge den en chans. Och åh vad glad jag är för att jag gjorde det. Vilken serie! Älskar humorn, karaktärerna, ja ALLT. Och tycker det är bra hur den lyckas blanda så många olika genres.
 
 
Lost
Sen har vi min största upptäckt detta året: Lost. En serie man hört så mycket om och som jag länge tänkt se och nu i somras tog jag äntligen tag i det. Jag var fast från början till slut. Helt såld. Ord kan inte beskriva hur fantastisk denna serien är. Har börjat kolla om serien nu och är lika fängslad som jag var första gången. Helt klart en av de absolut bästa serierna jag sett, om inte bästa. Känner att det är svårt att hitta en serie som någonsin kommer toppa den.  
 
 
Modern Family
Kände att jag behövde mer komediserier att se på. Så jag bestämde mig för att kolla in Modern Family som jag absolut älskade. Sjukt härlig serie med helt underbara karaktärer. Kanske att första säsongerna var bättre men jag tycker absolut fortfarande den är bra.  
 
 
Revolution
Hade läst mycket bra om Revolution så bestämde mig för att kolla igenom den första säsongen i somras. Väldigt bra och spännande serie och fastnade för hela konceptet. Sen kände jag mig lite besviken över början på den andra säsongen men det tog ju sig mot slutet och jag ser fram emot fortsättningen nästa år!
 
 
The Following
När jag först såg trailern kände jag att detta var en serie jag borde undvika på grund av allt slask. Men när den hade premiär på TV4 kollade jag in den iallafall och sen dess har jag följt den varje vecka tillsammans med min mamma. Tycker den är väldigt spännande. Kanske att det blev lite utdraget mot slutet av säsongen men jag ser ändå fram emot säsong 2. 
 
 
New Girl
Är så glad att jag bestämde mig för att kolla in denna serien för gud vilken underbar serie det är. Älskar karaktärerna och humorn. Superhärlig serie!
 
 
The Mindy Project
The Mindy Project var ännu en härlig komediserie jag upptäckte detta året. Och det som jag gillar allra mest med serien är såklart Mindy som måste vara en av de härligaste tv karaktärerna ever. Älskar henne!
 
 
The Walking Dead
The Walking Dead var verkligen en serie som överraskade mig. Så gryymt bra! Hade inte alls trott att jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde för jag kände väl kanske att det var min typ av serie. Men nu är det absolut en av de serier jag ser fram emot mest i veckorna. 
 
 
Scandal
När jag såg första avsnittet av Scandal när serien började kände jag inte direkt att det var något för mig. Men är väldigt glad att jag gav den en andra chans. Mycket bra serie. Händer saker i varje avsnitt och det är en massa skandaler och spännande twister.  
 
 
Gilmore Girls
Gilmore Girls är en serie som jag verkligen har njutit av nu under hösten. Sån himla mysig serie! Älskar humorn, de snabba dialogerna och alla underbara karaktärer. Det är en såndär må bra serie helt enkelt. Helt underbar. 
 
 
Det var serierna för detta året. Hoppas på att även nästa år blir ett bra serie år. Har tänkt att jag ska börja med Breaking Bad nu efter jag är klar med Gilmore Girls. Sen får vi väl se vad det blir mer. Har fortfarande en ganska lång lista att ta mig igenom. 
 

God Jul!

 
 
Först och främst får jag ursäkta den dåliga bloggningen. Har inte blivit mycket tid de senaste dagarna. Det kommer iallafall dyka upp ett inlägg mot slutet av veckan om serierna jag har upptäckt detta året. Men tills dess vill jag bara önska er allihopa en riktigt god jul!

Scandal 3x10 "A Door Marked Exit"

 
 
Hade varit mer passande att ha förra avsnittet som midseason finale tycker jag. Bättre cliffhanger. Men men. Man fick nu se vad som hände efter att Sally dödade sin man och man fick även reda på mer om hennes motiv bakom det hela. Precis som alla andra äktenskap i den här serien så hade de ett väldigt icke fungerande äktenskap. Ska bli spännande att se vad som kommer hända nu när David Rosen vet vad som egentligen hände. 
 
Olivias mamma är kvar i Washington. Vad hon gjorde där fattade jag inte redigt. Och Jake är den nya ledaren för B613. Ska bli intressant att se hur det kommer bli. 
 
 

Grey's Anatomy 10x12 "Get Up, Stand Up"

 
 
Bra att det börjar fixa sig mellan Meredith och Cristina nu. Det började bli riktigt tröttsamt. Men samtidigt tror jag aldrig att det kommer bli som det en gång brukade vara mellan dom. De har växt ifrån varandra och är på olika ställen i sina liv. Och visst det är så det är i livet men känns samtidigt så jäkla sorgligt. Deras relation har ju liksom varit en så stor del av serien. Men Cristina lämnar ju serien snart så det fanns väl inget annat väl antar jag...
 
Tycker det är såå pinsamt i serier och filmer när det är nån som ska ställa sig upp mitt i ett bröllop. Vill bara sjunka genom jorden, haha. Men samtidigt är jag såklart väldigt glad att Jackson gjorde det för jag vill ju se honom och April ihop. Tycker dock lite synd om Matthew, han är ju ändå en fin kille. Men det här var väl inget som kom som en överraskning för någon. Rätt väntat att det skulle hända. Nu fick man ju inte se vem hon valde där på slutet. Men det känns ganska självklart att hon kommer välja Jackson va?
 

The Vampire Diaries 5x10 "Fifty Shades of Grayson"

 
 
Ett bra avsnitt även denna veckan, men mitt hjärta brast ju lite där på slutet. Åh Damon alltså. Det är så tragiskt att han inte tror att han förtjänar att bli älskad och att han tror att Elena har det bättre utan honom. Kändes inte alls förvånande att han skulle stöta bort henne nu när allt det här från hans förflutna kom tillbaka och efter det där Enzo sa till honom på slutet. Om man hör hur hemsk man är tillräckligt många gånger börjar man ju själv tro på det tillslut. Och det är ju synd också att han inte tror att Elena accepterar honom för den har är, bra och dåliga sidor. Det är något hon var väl medveten om när hon valde honom och tycker det var bra att hon tog upp att hon inte är perfekt heller. Men att de gjorde slut nu är inget jag deppar över. Det kan inte vara lyckligt hela tiden utan det måste vara lite sånt här med för att hålla det intressant och för att det ska kunna utvecklas. Och om det hanteras på rätt sätt så tror jag bara det här kan vara bra för dom faktiskt. 
 
När jag tror att jag har börjat tolerera Stefan så bevisar han än en gång varför jag inte gillar honom. Blev faktiskt lite glad över att man fick se lite scener mellan Stefan och Damon och se dom samarbeta, men det förstördes ju ganska snabbt. Tycker bara det är så sorgligt att Stefan har samma syn på Damon som han hade i början av serien och att han inte ens försöker förstå sig på honom. Utan det är bara "han är ett monster". Men sen att han själv har slaktat tusentals människor under sina Ripper dagar, åh nej det bara glömmer vi bort. Ugh vad trött jag är på honom. 
 
Tror inte att Katherine dog där på slutet, men hon är ju döende. Så hon lär väl dö i nästa avsnitt om de nu inte hittar något sätt att rädda henne på innan dess. Men åh Katherine, vill inte att hon ska dö!
Nu är det uppehåll till Januari och när serien är tillbaka är det med det hundrade avsnittet. Ser fram emot det.
 
 
 

Parenthood 5x10 "All That's Left Is The Hugging"

 
 
Stackars, stackars Amber säger jag bara. Tyckte så himla synd om henne. Men var ändå inte förvånande direkt att det här skulle hända. Ryan har fortfarande stora problem och hur mycket han än vill vara med Amber så funkar det inte att leva i båda världarna precis som Zeek sa. Och hur mycket än Amber vill hjälpa honom så kan man nog som utomstående inte ens börja förstå vad en sån människa har gått igenom.
 
Sen har vi Joel och Julia som bara gör mig ledsen. Var väl inte helt oväntat att man skulle få se en kyss mellan henne och Ed förr eller senare. Vad jag tycker var konstigt bara var att hon bara sekunder innan stod och sa att det inte var rätt mot Joel att de träffades. Men jahaja okej. Jag undrar om det någonsin kommer lösa sig för Joel och Julia. Känns långt borta just nu.
 
Det var mycket depp i detta avsnittet. Men Adams och Kristinas scener lättade upp det lite iallafall. Tyckte det var så roligt när de stod och kastade ägg på Bob Littles billboard. Sen har vi Drews kärleksproblem. Jag gillar inte den här Natalie och förstår inte varför han bara låter henne behandla honom som hon gör. Men det ska bli intressant att se vad som kommer hända nu när Amy kom tillbaka. 
 

Gilmore Girls Säsong 5

 
 
Jag gillade denna säsongen, men Rorys förändring den här säsongen var jag inte överförtjust i. Visst det är så det är i livet, man växer upp och förändras. Men jag gillar inte hennes nya attityd. Saknar gamla vanliga Rory. Det här är liksom inte hon känner jag. Jag hoppas bara detta är något tillfälligt. Är ingen fan av Logan så hoppas han försvinner. Han är inte rätt för Rory. Kanske ändrar mig sen vem vet. Men just nu är jag helt på Lorelais sida i detta. Tyckte så himla synd om henne där på slutet. Jag undrar hur det kommer bli mellan Rory och Lorelai nu i nästa säsong. Skulle ju vara tråkigt om de förlorade kontakten helt. Deras relation är ju ändå det som är hjärtat i serien. 
 
Men något jag verkligen har gillat denna säsongen är ju såklart Luke och Lorelais förhållande. Lite problem där i mitten av säsongen, men det löste ju sig sen. Blev så sur på Emily när hon skulle hålla på att lägga sig i deras förhållande. Ugh. Men det är ju så typiskt henne. Rätt väntat att det skulle hända. Och Christopher som jag innan har gillat sjönk ju nu hos mig kan jag säga. Hoppas verkligen inte att han kommer komma in och ställa till det för dom igen.
 

Scandal 3x09 "YOLO"

 
 
Gud vad hemskt det var när Huck torterade Quinn. Kunde knappt kollla. Visst har hon betett sig dumt men det där var ju bara för mycket. Usch. 
 
Stackars Olivia som inte kan ha nån förälder som är normal. Man undrar ju hur hon har kunnat bli som hon är med dom föräldrarna asså.
 
Det James sa till Cyrus var så rätt. Han gick alldeles för långt denna gången. Att sälja ut sin egen man på det där sättet. Förstår att han måste känna sig sviken. Och whoah Sally. Dödade sin man! Inte hade man trott att hon skulle gå SÅ långt. Ska bli spännande att se vad som kommer hända nu. 
 

Kvällens filmtips: The Proposal

 
 
The Proposal - Amerikansk romantisk komedi från 2009
kl. 21.35 på Kanal 5
 
Handling: Inför hotet om att bli utvisad från USA och mista sitt jobb som hårdhudad förlagschef, meddelar Margaret plötsligt att hon ska gifta sig med sin hunsade och intet ont anande assistent Andrew. Han ställer upp, men bara under vissa villkor. Därefter beger sig det omaka paret sig till Alaska, där de har fyra dagar på sig att övertyga Andrews märkliga familj och en övernitisk immigrationstjänsteman om att kärleken är äkta.
 
Skådespelare: Sandra Bullock, Ryan Reynolds m.fl.

Grey's Anatomy 10x11 "Man on the Moon"

 
 
Hade hoppats på att det bara skulle bli en kyss mellan Cristina och Ross och inget mer, men så blev det inte. Kan inte säga att jag gillar dom två tillsammans. Men eftersom Owen har gått vidare så är det väl dags för henne att göra det mer antar jag. Hade önskat att det var nån annan bara. 
 
Tyckte det var lite kul att April och hennes systrar alla hade samma hår, haha. Men det var ju tråkigt att de skulle vara så nedvärderande mot henne. Detta påminner mig faktiskt om George och hans bröder. Var ju lite samma situation där. Men bra gjort av April att stå upp för sig själv. 
 
Alex pappa var tillbaka igen. Jag hoppas verkligen att han tar och skärper till sig på riktigt nu. Vill inte se honom göra Alex besviken ännu en gång. Men har full förståelse för om Alex kommer hålla garden uppe nu med tanke på vad som hände senast. 

The Vampire Diaries 5x09 "The Cell"

 
 
Jag gillade verkligen detta avsnittet! Bästa på länge skulle jag vilja säga. Tycker den här Augustine storylinen är väldigt intressant och älskade flashbacksen man fick se i detta avsnittet. Att man fick reda på orsaken till att Damon stängde av sin mänskliget. Väldigt tragiskt det som hände med Enzo. Men blev glad när det visade sig att han faktiskt fortfarande lever. Jag gillar honom. Snygg var han med, och alltså hans accent oh my. Jag skulle gärna vilja se en liten bromance mellan honom och Damon, men det känns ju ganska så osannolikt att han skulle förlåta Damon. Undrar vad som kommer hända nu när de träffas igen. 
 
Sen måste jag ju nämna Stefan och Katherine med. Wheey äntligen händer det lite grejer! Men såklart så ska Caroline komma och lägga sig i för hon bara måååste lägga sig i allting.  

11 frågor om: Buffy the Vampire Slayer

 
 
1. Den karaktär som jag blev kär i först.

Ja men det var ju Buffy. Man fick intrycket att hon var en stark och cool tjej redan från start. 

 

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade mig att älska så mycket som jag gör nu.

Anya var en karaktär som verkligen växte hos mig. Från att vara en karaktär jag inte hade nån speciell åsikt om blev hon sen en av mina favoriter. 

 

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om. 

Gillar folk Faith? Henne hade jag iallafall svårt för. Även om hon blev lite bättre mot slutet.

 

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om.

Dawn. Förstår inte redigt varför det är så många som är så emot henne. Visst hon kunde väl vara lite tonårsjobbig ibland. Men det faktum att hon bara som 15-åring var villig att offra sitt eget liv för att rädda alla andra tycker jag ändå säger ganska så mycket om henne. 

 

5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.

Nästan alla karaktärer hade väl sina perioder då de inte var högst upp på min lista. Willow i säsong 6 hade jag väldigt svårt för. Från att ha varit en karaktär man älskade så sjönk hon då rejält. Men det var ändå inget som förändrade vad jag tyckte om karaktären i det stora hela.

 

6. Den karaktär som jag vill ”smoocha”

Spike. Eller Angel. Eller varför inte båda. 

 

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.

Säger väl Buffy. Även om hon minst sagt inte har det lättaste livet.  

 

8. Den karaktär som jag vill slå till.

Drusilla. Klarar inte av kvinnan.  

 

9. Ett par som jag älskar.

Buffy och Spike! Älskade deras dymanik. Men jag kan väl även nämna att jag absolut inte hade något emot Buffy och Angel heller. Det var två helt olika förhållanden som skedde i olika stadier i hennes liv och därför känner jag att jag kan uppskatta båda paren. Men som sagt, kände mer för Buffy och Spike. 

 

10. Ett par som jag hatar.

Buffy och Riley. Snaark! Snacka om att han var blek i jämförelse med Angel och Spike. Hon behövde lite rawr i sina män helt enkelt. 

 

11. När jag började titta på serien.

Det var inte förens nu i våras. Väldigt efter med tanke på att serien funnits så länge. Shame on me. 


The Walking Dead 4x08 "Too Far Gone"

 
 
Herreguud vilket avsnitt alltså! Efter två lite halvsega avsnitt så fick vi ett väldigt actionpackat avsnitt. Mitt hjärta höll på att stanna och jag drog efter andan flera gånger. Även om man hade förberett sig på att något hemskt skulle hända så var det ändå sjukt sorgligt. Alltså åhh Hershel! :( Gud vad hemskt att han dog. Han var ju en sån bra karaktär. Kommer sakna honom. Och sen Judith!! Lilla Judith. Det där var ju bara för mycket. INTE OKEJ. Stackars stackars Rick och Carl. Men jag började fundera på om nån i gruppen kanske tog henne trots allt. Förmodligen inte, men jag hoppas verkligen det. 
 
HATAR The Governor! Usch vilken hemsk människa. Blev förvånad över att ingen i hans grupp ifrågasatte vad han ville göra utan bara gick med på det och lät honom vara ledaren. Jag menar så värst länge hade de väl inte känt honom. Men de insåg väl sen vilken person han egentligen var. Så skönt att äntligen bli fri från det äcklet nu iallafall. Blev lite orolig att han skulle klara sig på nått himla sätt efter att Michonne hade huggit honom. Hade varit så typiskt. Men sen när Lilly kom och sköt honom i huvudet där på slutet så bara YESSS. 
 
Nu måste vi vänta till Februari på fortsättningen. Väldigt jobbigt att behöva vänta så länge. Men jag ser fram emot resten av säsongen. Känns skönt att The Governor är ett avslutat kapitel nu och att något nytt kan påbörjas.

RSS 2.0