The Walking Dead Säsong 1

 
 
 
Började kolla på The Walking Dead igår och det tog inte lång tid att bli klar eftersom säsongen endast hade 6 avsnitt. Kan inte förstå att jag missat denna serien, sjukt bra ju. Spännande hela tiden. Sen gillar jag det här med postapokalyptiska världar. En grupp människor som måste kämpa för att överleva efter en stor katastrof.
 
Det enda negativa är väl det här zombie slicandet som kan bli lite jobbigt för mesar som mig. Men jag vande mig efter ett tag. Det är ju en del av serien. Det äckligaste so far var när dom skulle smeta in sig med den där döingens blod. Eeew! Det skulle aldrig jag klarat av kan jag ju säga. Men smart tänkt dock. 
 
Lite svårt att säga nån favoritkaraktär än med tanke på att man bara sett 6 avsnitt. Man har inte fått lära känna alla karaktärerna så bra än. Men Daryl och Glenn är nog dom jag gillar bäst.
 
Jag undrar vad som hände med den där pappan och pojken Rick träffade i början, om man kommer få se dom något mer. Och undrar också vad som hände med Merle. Det såg ju ut som att han hade tagit sig därifrån när dom kom tillbaka. Usch jag tycker det var så jäkla hemskt när dom lämnade honom på taket sådär. Visst han var kanske inte den trevligaste personen att ha att göra med men ändå. 
 
Ser fram emot att se mer. Det ska nog inte vara några problem med att bli klar med två säsonger tills den börjar i höst igen. 

Promo för säsong 5 av The Vampire Diaries

 
 
En första titt på säsong 5 av The Vampire Diaries har nu kommit ut. Inte mycket nytt men lite iallafall. Ser bra ut av det lilla man fick se. 3 Oktober har det premiär i USA!
 
 

New Girl Säsong 1 & 2

 
 
Har under den senaste veckan blivit helt fast i New Girl. Väldigt glad att jag tog tag och började kolla på denna serien för jag gillar den verkligen. Mycket mer än jag hade trott jag skulle göra faktiskt. Det är en sån serie man blir på bra humör av att kolla på. Vad som gör serien så bra är karaktärerna och dynamiken mellan dom. Så himla härliga allihopa. Men jag måste nog ändå säga att Nick är min favorit. Han är ju för underbar. 
 
Och kan även lägga till ett nytt par på min lista över favoritpar. Nick och Jess. Shippar dom så gaaalet mycket. Man såg ju att det fanns något där redan från början och har älskat att se det utvecklas mer och mer under säsong 2. Tycker dom är helt perfekta tillsammans. Så glad att de valde att satsa på förhållandet tillslut. 
Ett annat par jag verkligen gillar är Schmidt och Cece. Man visste ju hela tiden att hon inte skulle gifta sig med den där indiska killen hon knappt kände. Nu får vi bara hoppas att Schmidt kommer välja henne. Men det tror jag rätt så säkert att han kommer göra. 
 
Ja, har väl inte så mycket mer att skriva. En superhärlig serie helt enkelt. Ser fram emot att följa den i höst! 

Teen Wolf 3x12 "Lunar Eclipse"

 
 
Sista avsnittet för sommaren. Måste säga att jag känner mig lite besviken på avsnittet faktiskt. Jag vet inte, hade förväntat mig mer bara när det är sista avsnittet på ett tag. Men jag gillade dom här återblickarna man fick se. Intressant. Tur med att föräldrarna blev räddade och klarade sig. Jag var nästan helt säker på att nån av dom skulle dö. Men det är ju bra när det kan vara lyckligt nån gång. Avslutningen kändes väldigt mycket som en säsongsfinal tycker jag, inte ett avsnitt mitt i säsongen. Är glad att Jennifer dog. Klarade verkligen inte av henne. Jag hoppas inte Derek lämnade för gott nu. Skulle ju vara tråkigt. Men tror nog han kommer tillbaka. Vad sur jag blev att Lydia skulle bli tillsammans med en av tvillingarna. Här trodde jag att vi äntligen skulle få Stiles och Lydia men nähä. Får väl snällt vänta lite till. För nån gång kommer det ju hända. Det är jag säker på. Uppehåll till Januari nu då. Men vi slipper iallafall vänta ett helt år denna gången.

Modern Family Säsong 1-4

 
 
 
För ett tag sen började jag kolla på Modern Family och jag har blivit helt förälskad i denna underbara serie. Så sjukt härlig. Klockrena skämt och lysande repliker och situationer som får en att skratta i varje avsnitt. Det är precis min humor. 
 
Gillar att det är så olika familjekonstellationer. Det är Jay med hans mycket yngre fru som har en 10-årig son, gayparet med en adopterad dotter och sen kärnfamiljen med tre barn. Alla karaktärer är så himla härliga och speciella på sitt sätt. Gillar verkligen allihopa men Phil är nog min favorit tror jag. Så skön. Hur han hela tiden försöker vara den ungdomliga och coola pappan. Och sen Cam och Mitchell såklart är ju för sköna med. 
 
Något jag kom på är att jag verkligen behöver fler komediserier att kolla på. Just nu följer jag ju bara How I Met Your Mother. Tänkte att jag skulle börja med New Girl som jag har velat se ett tag nu. Om ni har några andra bra tips på komediserier får ni gärna säga till!

Teen Wolf 3x11 "Alpha Pact"


 
Först och främst, Stiles och Lydia, yaaay! Har väntat sedan säsong 1 på att något ska hända mellan dom så ÄNTLIGEN. Ett väldigt sött litet moment var det. Jag hoppas att deras förhållande kommer att fortsätta uvecklas nu.
 
Scott, Stiles och Allison offrade sig själva på slutet för att kunna rädda sina föräldrar. Förstod dock inte redigt hur det skulle gå till, men men. Är inte orolig över att nån av dom ska dö iallafall. Föräldrarna däremot känns inte lika säkra. Hoppas att alla klarar sig. Intressant förresten att den där FBI agenten visade sig vara Scotts pappa. 
 
Ser fram emot nästa avsnitt som är det sista för sommaren. Lär nog bli ett spännande avsnitt. 

Sandra Oh lämnar Grey's Anatomy

 
 
Igår kom nyheten att Sandra Oh, som spelar en av seriens mest älskade karaktärer Cristina Yang, kommer att lämna Grey's Anatomy efter säsong 10. 
 
“Creatively, I really feel like I gave it my all, and I feel ready to let her go. It’s such an interesting thing to play a character for so long and to actually get the sense that she wants to be let go as well. [Cristina] wants to be let go, and I am ready to let her go. We have to start the process, story-wise, for the Grey’s writers to think of why she’s going to go.”

Kan inte säga att detta kom som någon jättestor chock. Med tanke på att skådespelarnas kontrakt går ut i slutet på säsong 10 så var det väntat att nån skulle välja att lämna, och det skulle inte förvåna mig om det kommer vara fler som väljer att göra det.  
Kände redan innan att jag ville att säsong 10 skulle bli seriens sista. Men ännu mer nu. Kan bara inte se serien fortsätta utan Cristina som är en så viktig karaktär för serien. Under seriens gång har man fått säga hejdå till en hel del älskade karaktärer men nu känns det som man har kommit till en punkt då det räcker. Hellre att det slutar nu än att det fortsätter med karaktärer man inte känner och det inte alls blir samma serie längre. De karaktärer som var med när allt började vill man ju ska vara med till slutet. Men Shonda Rhimes verkar dock inte ha några planer på att avsluta serien ännu. Vilket känns synd. För jag tror inte det är många som skulle vilja fortsätta titta om huvudkaraktärerna försvinner, och det är jag säker på att jag inte är ensam om att tycka. 
 
 
 

Teen Wolf 3x10 "The Overlooked"

 
 
Fick lite ont i hjärtat när Stiles grät i början. Åh stackarn. Och nu har Scotts mamma också blivit kidnappad. Jag hoppas båda kommer klara sig. Får se vad som kommer hända nu när Scott gick med i Deucalions pack. Fanns ju inget annat val egentligen. 
 
Och jusste, var det bara jag eller hintade dom lite om Stiles och Cora? Nej tack till det säger jag. Stiles och Lydia ska vi ju ha nuuu. Har väntat tillräckligt. 
 

Recension: Brokeback Mountain

 
 
Genre: Drama Skådespelare: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams, Anne Hathaway Regissör: Ang Lee Produktionsår: 2005
 
Handling: Med Wyoming och Texas mäktiga landskap som bakgrund, berättar Brokeback Mountain historien om två unga män, rancharbetaren Ennis Del Mar och rodeocowboyen Jack Twist, som träffas sommaren 1963 och om det oväntade och livslånga band de knyter. De komplikationer, den lycka och den tragedi de möter på vägen utgör ett starkt bevis för kärlekens styrka och uthållighet. 
 
Min åsikt: Detta är en film det har pratats mycket om och det kändes som en film man måste ha sett. Och det ångrar jag inte att jag gjorde. Det var längesen jag blev så här berörd av en film kan jag säga. Det är verkligen en sån film som får en att tänka efter efteråt. Den har ett starkt budskap. Och en annan anledning att man blir så berörd är att veta att det faktiskt var så här det var, och även är fortfarande idag, även om det inte är i samma utsträcking som då. Att behöva tvingas hålla tillbaka sina känslor för den man älskar på grund av allmänhetens ogillade. Det gör mig bara så arg och ledsen. Kan bara inte förstå att det inte är självklart för alla att man ska få älska vem man vill oavsett kön. Kärlekshistorien mellan Ennis och Jack är en av de absolut finaste och mest gripande jag sett. Heath Ledger och Jake Gyllenhaal är båda helt fantastiska i sina roller. Men mest beundrad måste jag säga att jag är över Heath Ledgers insats. Han spelade karaktären på ett så övertygande sätt att man kunde känna förvirringen och förtvivlan som karaktären kände, utan att säga mycket alls. En otroligt stark och känslosam film som jag tycker alla ska se. 
 
 
  

RSS 2.0